Wednesday, December 24, 2008

KeLuArGaKu YaNg TeRcInTa...

salam..

bile sensorang kat bilek ni rase cam seram lak... hehe.. 
dah ar tadi makan meggi.. campur air suam... isk2.. duit kering... 
jpa lambat lagi masok...(grrrr.. why!!! dem!!!!)
nak mintak kat mak ngan ayah lagi segan..
nak mintak ngan balong x lehla.. die dah ade tanggongan.. 
mintak ngan bangah lagi plak..bangah tu slalu je pau topup orang..(cit ade hati nak pinjam duit dia..) 
nak mintak ngan adik 2 orang lagi x logik...malam2 ni.... 
keseorangan sambil minum air suam... tatap laptop.. 
teringat orang kat n9... ish.. rase nak nangis pon ade gak... 
nasib baek x pegi mesir.. walaupon dapt.. 
klu x meraung windoo kat mak ngan ayah... 
ni baru masuk usm kat kelantan... tapi jauh oo.. 12 jam naik bas...8 jam naik train, tapi 45 minit jer naik plane(ish.. n9 mane ade airport..).. 
wa.... windo kat masakan mama... kat sini makan meggi je... isk2... 
paling mewah pun time poket kering ni makan roti campor milo...
terngiang-ngiang wajah sorang demi sorang family kite... isk.. t
u ar orang kata bile jauh baru kite tau betapa sayangnye kite kat diorang...
nak cite cket ar pasal family gie kat korang....

memula cite pasal

tan sri a. mutalib harun... AYAH:

ayah gie memang caring sangat mintak je ape 2 ngan die lagi2 klu anak die dalam kesusahan musti cepat je die hantar duit... tapi sebab gie dah besar ..dah tau betapa susahnye cari duit... gie yang susah hati nak mintak duit ... ayah ni pelik tau, waktu siang otai gile... pakai suar jean je (sian jin x de suar..).. pastu bawak kete ngan ray ban hitam dia.. pergh lagak cam orang muda.. siap ngan belt dia lagi..kasut pergh kulit.. walaupon nak pegi beli sarapan... tetapi ayah gi akan transform jadi orang lain bile malam(cam tranformers lak..)...pakai kopiah, pastu dengan jubah die.. kasut kulit jadi selipar jepon.. tujuan utama pegi masjid... pastukan mesti balik dalam pukul 9.30 malam...pelikla en. talib ni... klu gi balek n9 .. n then turun kat seremban.. musti beliau x bg g naik bas laen.. die sanggop tunggu kat seremban tu.. dah perjalanan dari serting ke seremban tu dalam 2 jam.. duit minyak lagi... tapi gie tau ayah memang jage anak pompuan die.. gie dapat kelantan pon die suke sebab x de gangguan.. alah mase g skolah kat tms dulu pon die sanggup datng dok jempot gie.. sampai bebudak ni kate gie ni anak ayah... tapi gie x kesah... pernah dulu gie mintak kebenaran kat ayah yang gie nak kuarngan kengkawan tgk wayang..ayah x kasik.. lepas tu die kate ka umah boleh tgk lagi byk cite,, pastu x sampai beberapa hari tu dia pasang astro.... haha.. lawak la ayah ni... tgk betape sayang nye die kat kitorang...gie sayang ayah sesangat.....

puan sri norliza ismail.... ummi:

mak gie ni lawa tau...memang lawa..tapi time muda la(ops!!)... tapi sekarang gie masih lagi rase mak gie memang lawa...hehe... mak gie pon same cam ayah.. tapi mak agak garang sket... tapi mak selalu backup gie..hehe.. adik slalu jelouse ngan gie... pelik x ... gie ni anak no 3 tau dari 5 adek beradik... tapi seolah2 gie ni macamanak bongsu pulak... best la... bile balek umah musti peluk mak .. adik gie yang last tu pompuan..jugak selalu cakap yangmak sayng gie lebih... hehe.. tula die kuar lambat sangat.. kan dah melepas... hehe.. pernah dulu mase tu gie nak kuar ngan kawan... hehe.. mintak kebenaran kat mak... ingatkan pass ar.. tapi mak suruh tye ayah... huhu... dengan tawaduk nyer gie tnye ar ayah kan nak tahu ayah cakap ape... hehe adeke patut mak kene teman kan sekali...hehe.. lawak tull... redha jala... hehe ... die ingat anak dara dia ni gatal sangat ke hehe... mak2.. hehe.. tapi bahagie tau ade mak ayah macam ni... kitetau ade org concern thadap kite tau... yang paling bestnyer.. lagi dasyat dari ayah.. mak sanggup datang kelantan dengan kretapi semata-mata nak jempot gie... hehe.. hebat kan... kuasa kasih sayang ibu yang membawa ke syurga...sayang mak...sangt2...

mad redza a.mutalib ... balong:

ni abang gie...yang sulongla... die mood x menentu... kekadang happy.. kekadang cam api...takot klu die marah... tapi dalam garang die tu die suke buat lawak... baru je kawen aritu dengan tunang die...ina..maksudnye gie dah ade kak ipar la..hehe.. balong ni keje jadi pengurus cawangan bina ent... gie suke borak ngan balong ni.. klu gurau ngan die kene gelak klu x die marahh..(pelik tul.. cam x ikhlas je nak gurau..hehe)die ni lokek sket.. tapi dalam lokek tu masih ade ersimpan hasrat belanje makan pizza hehe... yela mase tu die kate klu gie dapat 4 flat kat matrik die nak belanje gie makan pizza... haha.. sekali bebetul dapat.. hehe.. ape lagi beputih mata beliau melayang... ni menunjukan dia ni seorang yang menepati janji... hehe.. sebab beliau ar dalam fs gie x leh lelebih... kang die chek fs gie.. mati.. ye ar die jadi friend gie kat fs,,.. adoyai... banyak betul yang melindungi gie... tapi gie tau mereka ni nak buat yang terbaek untuk gie... tapi balong ni kan selalu gune no mak.. nak kaco gie... ade ke patot die antar kat gie kate suh balek... gile ape... pastu gie tnye ar nape.. die cakap ade org meminang.. gile terkezut giee... hampeh punye abang... lepas tu dapat je mesej dari mak gie mesti tipon mak terus untuk mengelakkan kene tipo ngan abang lagi.. klu x angkat tu makne abang gie ngacau gie r tu...hehe... dah berpuloh kali dia buat gie camtu.. rasenyer.. gurau antra adek beradek xde salahnyer... hehe.. sayang balong gak...

mohd radzi a. mutalib... bangah:

abang gie yang ni memang bagus... pantang die klu adek die kene kacau.. pasti die cam superman datang bantu... walaupon beliau ni pandang orang macam nak makan je tapi sebagai seorang abang memang gie respect beliau ni... tapi tu ar selalu je mintak topup orang.. hehe.. ingat mase skolah rendah dulu mesti die mintak 20 sen kat gie...hehe.. apela.. takpe kekadang gie bagi.. upah bawak gie naik basikal balik n pergi sekolah...hehe.. dengan bangah kene ade carenye nak gurau ngan die.. pastu kan kelemahan die nikan takoot awek sendiri... hahaha.. posibility nak kene queen control adalah tinggii... hehe..tapi gie syang bangah

muhammad radzif... adek lelaki :

orang panggil die ajib.. macam name pemain badminton dalam cite anak 2 sidek tukan... hehe..die ni memang lawak.. klu ade die memang ceria rumah tu... die ni ade minat same cam mak... bisness... ye dalm kepala budak sorang tu .. nak cari duit2... tuje.. klu musim raye start ar die ngan aktivity haram pi jual mercun.. memang banyak die dapa... tapi die ni x lokek.... best..mintak je belanja ape2 mesti dapat punye... pastu die mesti pastikan kitorang kat rumah ceria ngan lawak die... skang die form 5.. and tengah usahakan bisness software handphone.. hebat la adek gie sorang ni... hehe...best dapat adek cam die ni... hehe..sayang ajib gak..

siti marzira a. mutalib... adek pompuan:

ni adek gie yang last .. memang mengade2.. tapi gi tetap sukekan beliau.. walaupon gie slalu tunjuk garang ngan beliau tapi gie sayang die... die ar satu 2 nyer adek pompuan gie.. mayb die kecik lagi sebab tu gie kurang rapat dgn die...die ni kuat bercakap.. x macam gie.. die memang ramah.. ayah cakap die sesuai jadi ahli politik... hehe.. memang padan..klu kite belikan die barang memang die suke... time tu yang gie suke... hehe.. tapi die ni pelik gak sebab mae keecik dulu die mana ade layan perminan bebudak pompuan ni... tak mungkin...hehe.. tapi gie sayang die...

pendek kate ahli keluarga gie sumenye ade identiti berbeza... 
dan yang paling penting.. kami menyanyangi antara satu sama laen...
walau macamana teruk air tu kite cincang.. pasti bertemu jugak... 

-gee-

4 comments:

  1. huhuhu.salam ziarah..baru buat hek??

    ReplyDelete
  2. salam gak... haah... macam tu la kirenye... hehe.. tq 4 ziarah...

    ReplyDelete
  3. wahhhh barulah kak lea lbh kenal gee..huhu jeleslah.. bestnya dpt fmly mcm gee :)

    selama ni quite blur ms gee tls kak liza dlm entri,rupanya mak gee adeihhh.nnt kim slm kt mak tau ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. amboi.. dia serang entry kite la..^^
      Hahaha.. jangan jeles.. simpan dalam poket..hehehe..
      Memang best.. tapi kadang2.. gaduh2 manja tu ade lah..
      Hahaha..

      Hmm nak berkenalan dengan lebih lanjut dengan saya ke.. add fesbuk saya nak?^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template