Friday, November 7, 2008

parent.....is my life..

2 comments

salam..
aku nak berleter sikit nih!!
mana nak pergi tandas pergi skang.. kang aku start x sempat karang..(muka hitler)

hehe...lagi ..2 minggu dah nak selanjar..kan..so x tau ar camne..tah ar..hehe...
harap dapat ar aku perbaiki lagi ujian selanjar yang lepas...doakan jela...hehe...
mak aku harap sanagt aku pass dalm setiap ujian yang aku..ambik...
just tanggungjawab terhadap parent yang penat sekolahkan kite...
yang bersusah payah bela kite dari kecik sampai ar sekarang..
.kekadang aku rase pelik gak kenapa...kan org sanggup..buang ibu bapa diorang bile senang..
tak tau ar klu waktu susah camne plak die throw away their parent kan...ish22...
sian mak ayah diorang..aku x kan sesekali buat mak ayah aku macam tu bcoz my parent is everything 4 me...sayang mak n ayah..
cakap pasal mak n ayah ni kan..
mase aku kat asrama time aku form 4-5 aku ramai gak kawan yang ade masalah dgn mak n ayah diorang... api yang aku nak cerita tu sorang kawan aku...hehe..name die...
sue..my great friend..hehe..sian die parent divorce..
aku tgk hidup dia cam kosong jer..kekadang dia cerita gak pasal parent die kat aku...
nangis..sedih .. bimbang...sume ade kat dalam diri die..
mase aku tgk keadaan die..aku rase cam takut plak..
yelah camne kalau kita ada kat dalam keadaan macam die..x keharu biru kite...
kesian beliau..klu g dah lame lingkup dalam hidup kot...isk..
kisah kedua pulak adalah budak dalm dorm gie...
g dengar cite die pon rase cam nak nangis plak...huhu..yelah ..
cuba bayang kan macam mana klu satu hari kite dapat tau yang kite ni hanya anak angkat dalam keluarga yang selama ini bela kite dengan penuh kasih sayang..
sedih tak..rupe2 nye kite x tau dari mane kite berasal sebenarnye..dan sape keturunan kita...
nama adik ni nor..gie dengr die crite pon gie dah nak nangis..
tapi die cakap yag die x kisah asalkan die masih ade keluarga walaupon...
keluarga sebenar die x tau sape???
apa perasaan kite klu kite balik rumah..tiba 2 ayah yang kite anggap sebagai ayah kandung kite..
bagitau kita ..u are only my adopted son..
klu gie maun pengsan..harap jauh  ...huu..
oleh itu kite yang masih ada mak ayah yang masih bersama atau x..kene ar bersyukur..
sebab..kite masih lagi kenal mak ayah kite..
masih dapat cium pipi mak ..salam ayah(cium sikit..^^)..
sedangkan mak ayah rakan kite ada yang tinggalkan mereka..
menghadap tuhan yang maha esa..
selagi mak ayah korang masih hidup..jage lah hati mereka..
jangan biarkan hidup mereka kosong tanpa sebarang ingatan dari kita...
klu boleh..setiap minggu tu klu mana yang duk jauh dari parent tipon la..
jangan ar tipon time nak mintak duit je ...
tanye ar khbar die..mintak diorang doakan untuk kite...
jangan biarkan ibubapa kita dalam keadaan susah hati..
klu boleh elakkan mereka tahu masalah kite...
insyaAllah..bile kite berkeluarga..ada anak..anak kite akan cuba jaga hati kite plak..
Amin..
p/s: panjang ayat aku..

-gee-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template