Wednesday, December 2, 2009

CaKaP2 KoSoNg JeR????

2 comments
denture dah siap!!!!!! happynyer... x sangka akhirnyer...penderitaan buat gigi palsu ni berakhir walau pon sementara(sebab kene buat yang lain pulak...)arghhh... yang itu nanti..skang nak pikir pasal peksa medic..lagi seminggu lebih lagi...fighting!!!!!!pastu balik!!!!

yeye!! balik serting...mak ayah!!! wait for me..miss you so much!!! rayer haji aritu x balik pon..sob2..(tula..padan muka sapa suruh blaja jejauh..hmmm cik talib pye pasal la nih...cis..gome2 my daddy..)lala... nak balik... tepat 17/12.. cik bakal meredah banjir...melawan arus , membelah awan nak balik umah..haha...berapa bulan dah x balik yer...stat raye posa haritu...hmmm.. 3 bulan doh..huhu...sob2... hana tunggu mama yer..hihi...

haaha... mood tgh baik skang nih... rasa cam best jer...sebab dah abih kuliah...cume tensen nak peksa tu ade sikitla...hihi..semenjak masuk tahun 2 nih macam2 yang gie belajar... masuk wad tgk pakcik ngan makcik nih... sedih tgk... rase bersyukur pulak tuhan bagi kiter nikmat sihat nih... Alhamdulillah...

tau x balik cuti nanti... cik gie x cakap pon ngan mak ayhanda yang cik gie balik...nak suprisekan mereka...hihi... sekali sekala...xpe kan... sian mak... byk kali dah beliau suruh cik gie balik... tapi nak wat camne?? i have other commitment ... gomenasaikh...okasama.. tzutto2 aitakute..

kenapa yer..cam happy jer hari nih???hihi.. maybe something happen??? just wait..haha..

Monday, October 5, 2009

PaDaN MuKe KaMi..HeHeHe!!!!!

6 comments
Seram giler!!!! Warghhh!!!nak tau x??? hihihihihihiiii…seram2…huhuhuhu
Nak tau?? Ni nak citer la nih…sob2…

Setiap pagi yang ade kuliah kan kami(cik gie, cik mawar, cik pooh, ngan cik seek ~tapi cik seek xde mase kejadian tadi…)

hmmm… sambung cite balik…selalunyer kalau bukan bulan pose kitorang pegila sarapan..kat café belakang bangunan kuliah kitorang… disebabkan kitorang ni terdiri dari kanak2 yang ‘rajin’ turun naik tangga… kitorang pun pilih la jalan alternative naik lift..hihihihiiii..rajin x???hohoho…

mak kite kata jangan membazir nanti tuhan marah… disebabkan kemudahan tu disediakan khas untuk manusia yang rajin macam kami nih… kami pon dengan penuh tawaduknyer naik la lift yang x seberapa tu… kalau kitorang x gunakan lift tuh.. sape lagi nak gune…betul x???hihihiiii…

tetiba pintu lift pon terbuka .. pagi2 pukul 8 pagi biasela xde orang kan…so x lame sangat la nak tunggu lift tu terbuka…hihi.. kami pon masuk dalam lift lepas ade orang yang perangai agak2 same ngan kami nih kuar dari lift tuh..hohoho…padahal bangunan kuliah tuh xde la tinggi mane…3 aras jer..hoho.. tapi rajin sangatkan..lalu berlaku la tragedy oktober kat situ

tepat je die turun kat aras satu, tetiba lift tu berenti..padahal kitorang nak pegi kat ground floor… cuak giler…dah la pagi tuh nak pegi prostho pukul 8.30pg..huhuhu..bingungnyer diri ini…cik mawar gelabah giler tekan2 butang lift..tah ape yang die tekan xtaula…haha…macam citer filem lak..hihi.. selalu tengok dalam drama jer…sekali terkena lak…hahaha..cik pooh membebel2.. yang cik gie tergamam.. x tau nak buat aper..hehe.. klu pintu lift x bukak kan malu klu ade orang bukakkan… mesti kecoh satu usmkk yang ade budak tersekat dalam lift..wuarghhh!!! malu!!! +o+…

tetiba skrin kat lift tu tunjuk tulisan B1.. ade ke tingkat tuh?? Bawah ground floor kot…lagi la bedebar.. kang tetiba lift tuh menjunam ke bawah cam cite2 thriller kat tv tu x pepasal anak talib ni x sempat nak habis degree jadi dr kang..huhu..berdebar giler..korang x rase..huhhuhuhuuu…cam nak pengsan pun ader gak..yela x sarapan lagi..hihi..

tetiba lift terbuka…mase tu berebut2 kitorang keluar.. giler takut… bile semua keluar rase lega tuh cam dapat makan ais krim chocolate chip la…fuh…lega giler…hilang sume rase tak selesa tadi..hihihi..tu la..kan mak dah cakap jangan tamak sangat.. sume benda nak cuba.. padan muka cik gie dan kawan2..hoho..

kepada cik seek, cik mawar, ngan cik pooh.. lain kali klu kite nak pegi sarapan jangan naik lift lagi tau.. nanti kene camtu lagi padan muka kiter..hohoho… kekadang naik trun tangga tuh bagus jugak, nai x name je budak medic+dental.. tapi xcersize x mau..buat malu jer…jangan jadi cam kami dah kene padan muka… klu lift x bukak.. kebulur la.. x dapat makan sarapan yang sedap kat café tuh..hihihihiiiii..

last word…jangan selalu naik lift tau..hihihi..selalu2 la xcersize..huahua!!!

Wednesday, September 16, 2009

RaYeR MeNjElAnG TiBa!!!!!!!

0 comments
masuk bulan ni dah 3 bulan lebih cik gie x balik umah... huhu... lame jugak la... patutnyer haritu balik tapi di sebabkan ade convex terpaksa la berbiru mata tengok orang lain do usung beg umah... sob2... tapi ...xpe!!! akhirnyer cik gie akan balik gak...hohoho... tepat 5 petang pada 18 hari bulan ini... hehe... beta akan membelah awan kembali ke pangkuan kuarga...hoho...

mama!!! papa!!! wait for me...hehe... dan ini adalah kali pertama cik gie akan engok secara live anak sedara cik gie yang baru lahir hari tuh...hehe...hana.. wait for mama okey..hihi...camne la keadaaan beliau kan... mak cakap beliau agak garang gak...(aik ikut jejak mak cik beliau ke???hoho tahniah hana.. welcome to fierce club...kih2..)

ape2 pon... memang x sabo nak balik nih...hehe... macammana la ye keuarga kat umah...hehe...ole2 pon da beli...hihi...tapi tula cuti kejap jerk...huhu...

di kesempatan ni... selamat hari rayer buat kawan 2 blog sume... main mercun banyak 2 tau.... putus jari ape la sangat... haha....just joking...huhu...selamat hari rayer sume...hohooooo....

Saturday, August 29, 2009

My FiRsT LoVe.. NoW hErE ...^=^

9 comments
now i feel like flying to the some of beautiful scenery that have been create by our god...

i always wanted to have this kind of feeling..

to have someone that i can love so much...

to have someone that i can hug too tight...

to have someone that i can kiss with my heart..

to have someone that have pure mind..

to have someone that can give me pure love with innocent smile..

to have someone that can make me smile always..

to have someone that can help me forget the miserable past..

thanks Allah..

because send me MY FIRST LOVE ..

thanks Allah..

for existence NUR DIANZA RAIHANA ..

i wish HANA a good muslimah...


thanks Allah because of this happiness you give to our life..

i introduce you my FIRST LOVE..

NUR DIANZA RAIHANA


LOVE YOU DEEP IN MY HEART...
you are the one...

Friday, August 21, 2009

SeLaMaT BeRpOsA..

0 comments
hehehe... pejam celik2... akhirnyer sampai sudah bulan pose kite... huhu...

ingat tau bulan posa ni bukan sekadar kite berlapa... x makan... pegi bazar... beli itu ini... tapi renung2 kan maksud yang tersirat di sebalik bulan mulia ni.... hehehe..(ceh macm ustazah plak...hohoho..~0~) hmmm..
yang paling penting ..... jaga penglihatan, jaga percakapan, jaga perlakuan,jaga pendengaran... and jage je la ape yang patut jage... sekurang-kurangnyer bulan ramadhan nila kite cuba buat baik lebih banyak dan kurangkan benda2 yang x elok la...heheheeeee...

tapi kalau nak diikutkan sepatutnyer tiap2 bulan kite buat baik... tapi NOBODY PERFECT!!!! okla... selamat beramal....
pesanan khas....

#jangan ponteng posa
#jangan bazir pitih bebanyak
#paling penting kumpul pahala bebanyak yer!!!!!

SALAM RAMADHAN.... DARI CIK GIE SEKELUARGA.....

Monday, August 17, 2009

At LaSt cOnVeX Is ............. FiNiSh!!!!!!!!!

2 comments
huhu... cik gie baru saje pulang dari convex kat pulau pinang ... usm induk...hohoho...
baru je pukul 4.35 pagi tadi sampai kat usm... x sabo nak cite pengalaman kat sana kat korang... hehe..

nak masuk convex ni kene interview.. tapi cik gie x payah.. sebaba cik gie VIP..hoho... x la... hehe.. cik gie ganti orang je... jadi bidan terjun gitu..hoho..

convex ni sebenarnye diadakan sempena convekesyen yang diadakan di pulau pinang setiap tahun... jadi kampus kesihatan usm kelantan hantar la student2 beliau untuk adekan pameran kesihatan kat situ...

cik gie pon termasuk la menjoinkan diri sertai convex ni...hehehe... yang mase jejalan je yang seronok...tiap2 malam kitorang kuar... makan2.... yum2.. (bukan kuar ngan kwn berawangan bebas tau.. ni pak cik bas yang bwak... ala2 geng bas sekolah gitu...GBS!!!)

cik gie dapat stesen forensic dentistry... musti korang x penah dengar kan... hehe.. gigi pon boleh cari the killer and victim yang kene bunuh tau... hoho... terrer x... (bangga diri plak..) nak jadi forensic dentistry ni kene jadi dentist dulu... main ngan gigi orang dulu...pastu further study amik phd dalam forensic... kat malaysia ni x ramai tau yang jadi forensic dentist ni...

banyak lagi stesen lain periodontic, ophtalmology, neuro, prostho,... and sebagainyer...
kitorang kat sana 6 hari je...tapi best ja... sebab pegi jejalan..hehehe...seronok2x...

~0~


ni la stesen kitorang....


wish for cancer patient at some of the station


percaya x nasi ni berharga rm 25... mahal giler!!!!



ni je yang mampu kitorang bagi kat orang yang datang kat station kitorang... sob2x..(penat tau buat menda nih!!!)


keyla... itu saje... citer kiter untuk kali ni ya... adik2... salam... arigato!!!!!

Friday, July 3, 2009

ANak SAuDAra KU???

4 comments
hoho... nak tau x!!! anak sedara cik gie... jantina beliau adelah perempuan... haha... bertambah sudah bilangan ahli keluarga perempuan kami yang kurang sangat ni.. hehe.. yela ramai lelaki je..hehe.. name beliau pon sudah direka khas oleh abang cik gie.. cucu sulung cik talib ngan cik liza ni bernama.. NURDIANZA RAIHANA.. HEHE.. BEST X... hmmm.. raihana tu bermaksud.. bau-bauan dari syurga... hehe.. x tau la betul ke x.. ni rumate cik gie yang cakap.. hoho...

haritu abang cik gie tipon... die yang cakap.. happy betul bakal bapa tuh... ade ke patut die suruh cik gie cakap ngan anak die yang perut kak ina tuh... haiya.. balong2!! excited sangat dapat anak first ni kan...hehe... nanti cik gie nak panggil beliau hana la... yang bermaksud bunga dalam bahasa jepun..huhu... hana... sedap gak kan... sebenarnyer cik gie pon terlebih excited gak... yela.. bakal jadi mak... mak sedara.. hehe...huhu... terima kasih la balong bagi akak feeling yang seronok gile camni...hoho...



harap2 jadila anak yang solehah... amin..(ni gambar hiasan je tau...hoho)

Eh!!! TaHuN 2 SuDaH!!!!!

0 comments
salam... hehe... lame dah x tulis blog nih...huhu... ape kabarla sume ye... berita baek... hoho.. cik gie dapat masok tahun dua dah... hehe.. alhamdulillah... berkat doa cik talib ngan cik liza dan bantuan kawan2 cik gie dapat gak masuk tahun dua ni... memang penat time tahun satu dulu..

hmmm. sebenarnye cik gie baru je abis peksa selanjar1 dental tahun2... seronok gak masuk tahun dua ni... nak tau x .. cik gie dah tau cara nak buat gigi palsu.. hoho.. banyak sungguh step beliau... mase tahun 2 ni lah cik gie terasa macam pelajar dental.. kalau x asyik2 belajar medic... hehe...yang kurang bestnyer , kitorang kurang cuti sebulan dari budak medic n cos lain.. huhu... pastu baru sebulan masuk kuliah dental dah kene peksa... 2 hari lagi dah start kelas medic pulak.. pastu (banyak betul pastu die hehe...) kene buat keje lagi kat skill lab... hoho... mak cik penat..!!!nande??

pastukan yang paling sedihnyer... laptop cik gie rosak... uwahhh!!! nape2!!! nandekure..!!! ni pon guna laptop rumate.. psst!!! cik gie dapat rumate baru... baik plak tuh... hehe.. sayang beliau... hoho... cik byb name beliau..hehe... suke senyum and boleh buat bergurau..hoho.. kawan dental pon dah makin ramai... ade dah geng masak2...hehe... cam cik kari, cik aifana, cik mune, cik haen and cik ari... haha.. bebaik belaka mereka... yelah dulu cik gie selalu sensorang je... tapi skang cik gie daqh ramai kawan..harhar!!! jangan jeles tau..

hmmm...ade bende best cik gie nak story sket... bace la posting kat ats tu nanti...hoho..

Thursday, April 30, 2009

HilAnGnYeR CiK GiE......

3 comments
hmmmm.... sebenarnye banyk bende mak cik nak cite ni... hmmm.... nampaknyer ade gak yang sudi singgah kat teratak cik gie ni ye... hoho... sob2.. terharu mak cik... hmmm.. selma 3 minggu kebelakangan ni.. memang tensen ar... rase nak pecah kpala pon ade... hmmm yang pasti matlamat gue nak masuk tahun 2.. hoho.. jadie dengan rase bangge dan tawaduknye.. study22222.... tu jela... tensen dah boleh 3000 baldi dah... gile banyak... tapi ape bleh buat... macam emak cik gie cakap... 'itu dah memang tanggungjawab akak jadi pelajar..kalau akak x mampu akak lepaskan tanggungjawab tu tolong mak buat keje kat kedai..' huish... dengar je mak cakap suh berenti..(ni masa kat matrik dulu ar...) lagi ar tinggi semangat nak belajar... sampai sekarang gie pegang cakap mak tu... klu rase malas sket je... ape ag teringat ar mak cakap lagu tu... huish... study je la.. kang kat akhirat kang tuhan tanye plak ape yang kite buat mase kite tengah blaja... nak jawab ape nanti...hmmm.fikirkn... mak terima kasih ar ye, ingatkan akak...hoho... sob2(terharu lagiii...)..

habih je paper akhir tadi.. rase cam terbang je...walaupon soklan die x boleh blah... makan je...hoho...sedap ke x... itu belakang kire...hmmm..yang penting cik gie dah cube buat yang terbaik... sekarang cik gie tengah senang ar..tu yang dok layan blog ni..hehe..

tetapi.. cik gie bakal menghilangkan diri cik gie...hoho... kemana...arghhh... baru je abih pekse dah kene pegi kem..sob2.. wajib plak tuh...klu x , x dpt ijazah...sob2.. nak x nak.. pegi jela... hmmm nanti cik gi balik cik gie cite sket ar pglaman kat sane...hoho... sebenarnye cik gie nak pegi btn(ape tah bina tata negara... bina rumah tangga... tah ape tah...hoho..) baru je nak enjoy..hoho... cam ne ar keadaan makcik kat sana nanti ye...hmmm... adekah terhitam muka yang tersedia jerawat ni.. atau ape2 jela...hoho... pas je pegi btn tu... dapat ar result either naik thn 2 ke x...hoho...

hmmm pastu ... makcik balik... kampong...!!!!!!!! hohoooo... dah hampir 5 bulan x balik ni...hehehe... mama , papa, otosan, okasan, mummy , daddy, wait 4 me...hoho... i miss you so much(ceh dengan penuh perasaan ...).. balik nanti nak tau gak camne ar keadaan kedai cik liza ngan cik talib tu... ok ke ko... nak makan mee kari cik liza lagi, nak tengok projek tanam sayur cik talib kat blakang rumah... (ceh dengar kabar timun yang cik talib tanam sebiji ade dalam 900 gram...gile berat..hoho...syabas daddy...)pastu nak tengok akak ipar yang tgh sarat ngandung skarang... cukup zat besi ke x beliau tu..hoho... rindunyer kat diorang tuhan je yang tau...

banyak nyer benda yang nak buat... walau pun sebagai dak dental cuti tak banyak tapi mase camni la yang cik gie nak gunakan sepenuh nye demi merebut kembali kasih sayang family yang cik gie lame tinggalkan..(ceh..gie bile hang blaja ayat jiwang bercaries gigi ni...hoho..)..sob2... ok ar cik gie nak blah dulu sebab esok dah akene bangun awal... 7.30pg kene bertolak... gile awal...hoho... nandeska...!!!! doakan cik gie n the geng slamat kembali...!!!! sayounara!!! daisuki otosan n okasan...!!! assalamualaikum..

SeMpUrNa AkHiRnYa....

0 comments
hmmmm... lama sudah beta x mengupdate kan blog hamba yang serba kekurangan ni... nande?.. ye kerana cik gie baru je sat tadi abih peksa profesional 1(pro ar sangat..hoho..) . huh.. penat makcik dok perah otak.. dah ar stress pastu stress pulak.. pastu stress ag.. hmmm. camne tu...hoho.. akhirnye.. abih sudah ... hmmm. ape nak buat ek.. oleh disebabkan otak cik gie yang selama ni nak cair segala neuron die .. gie cuba nak bekukan balik.. hoho...

abih je peksa.. pukul 2.30 tg kene pg kat makmal plak .. nak hantar cik suzie balik ke pangkuan keluarga beliau.. sem depan beliau ngan penjaga lain plak(sob2).. sape cik suzie??? hmmm bace ar post cik gie sebelum ni... hoho... cik suzie... i will miss you...isk2... pastu kan ade citer sedih... sob2.. tetiba ar cik gie bukak ar loker cik gie n kengkawan(loker ni ade mikroskop yang nak kene antar gak...) sob2... kubuka pintu loker itu... tiba2.. beta terperanjat+terkjut+memacam perasaan ade... mane mikroskop beta.. [ergh... angin 1 badan makcik... dah ar antar bende sensorang... geng ag 2 orang tu xde... mane2... apelagi gie kol ar geng cik gie tadi... hmmm.. cik gie x kire susah sam2 ar kan... senang hmm.. hoho pikir ar sendiri..hehe.. tipon pulak mereka ni.. nasib baek beliau nak datang( kang klu x antar mende tu result kene tahan plak...huhu.. seram makcik...) gelabah cam lelabah gak ar cik gie...pastu cik gie mengucap bebanyak... pastu cik gie cek ar sume loker yang ad kat situ.. satu mdl pye loker xde... warghhh.. beliau 2 org tu sesampai ag... pastu cik gie pun dah berputus cinta ar nak cari menatang tu kan... biar ar nak jadi ape pun jadi ar, sob2... gie pon pegi ar kat makmal sebelah tempat kene antar cik suzie tu.. cik gie jejalan ar tunggu cik suan kawan cik gie anto menatang die.. pastu kan cik gie terpandang ar kat lantai makmal tu... nampak ar sebuah mikroskop tersadai kat situ... cik ie pon kate ar dalam hati sape ar x sayang mokroskop die ni... cik gie pon pegi ar kat situ.. ingat nak angkat bende tu kat atas balik... sekali cik gie terpandang ar nombor beliau.. 164... arrrr.. ni nombor mikroskop makcik... suke gile mase u... sob2 nak nangis terharu(mahal ooo.. nak bayr balik bende tu klu hilang...)..

pastu cik gie terpikir camne ar beliau boleh berade kat makmal sebelah... nak cek kot2 bendetu ade kaki... xde plak... hish.. marahnyer.. dah ar tadi jantung rase nak tercabut je.. sampaikan adrenaline dah melimpah dah ... huish... sape pye keje ar dok pandai+bijak+rajin... dok angkat mikroskop tu... kat makmal sebelah... marah nye makcik... grrrr... nasib baek jumpe balik klu x... maun pensan mak cik...sob2... xpe cik gie mafkan la makhluk Allah tu...

pengajaran yang cik gie nak kongsi kali ni....tolong ar hormat barang orang lain... nak pinjam boleh tapi... pulangkan ar kat tempat asal balik... maybe beliau nak pulangkan balik bende tu..cume maybe disebabkan short term memory+nak ingat banyak bende+nervous...sampai x ingat nak simpan balikcik mikroskop tu... xpe2 cik gie consider... lain kali jangan buat tau... susah plak orang yang jadie mangsa cam cik gie n the geng... cik gie x marah dah lagi...oke... maaf la...tertekan..hehe...

apepon... klu kite pinjam hak orang lain pastikan kita ade rase tanggunjawab nak pulangkan... cube bayangkan klu kite jadi mangsa keadaan cmtu..hmmm.renung2kan...hehehe...salam...

Saturday, March 28, 2009

MaLaM KeBuDaYaAn BoRnEooo..... ???

0 comments
hmmm... malam tadi gie pegi kat stu event ni... yelah rumate sume balik... tinggal la cik gie sensorang ngan cik 'suzi'... hohoho(redha jela...) yela kan kelantan dapat cuti 2 hari sempena ulantahun sultan diorang... so secara x langsung dapat la cuti 5 hari...(hoho 4 hari je tapi ramai yang ponteng hari ahad ni...hoho...)
tapi cik gie x... ehe..
berbalik kepada benda yang cik gie citekan tadi.. malam tadi best... hoho.. dengan tiket yang harganye murah je... boleh tngk persembahan... diorang nari tarian memacam la... first time tgk org sabah+sarawak nari in real... bak kate orang live show...hoho.... best...

pastu makan makanan diorang... pelik gak rase die.. tapi disebabkan perut kosong sebab x makan dari pagi..hoho.. lantak jela...(yela setiap orang ade selera tersendiri..)tapi boleh tahan la...hmmm... ade satu tu makanan diorang dibuat dari kanji pastu makan ngn kuah die... hmmm ape tah name dia.. haiya cik gie dah lupe ar...hehe.. apa2 pon best.. malam tadi..hehe...

Monday, March 23, 2009

MaMpU Ke KiTa BaLaS???

4 comments
Salam….. ohio’ sume..
Secara tetiba cik gie teringat pulak tyme expo kampus 2008/2009 kat usm aritu.. hohoho.. cik gie jadi ajk kanak 2 ceria.. hoho..(ceria la sangat hoho..) lawak betul rasanye tyme tuh..hehe.. bebudak memacam ragam diorang..

Sebenarnyer gie ni bukan jenis yang suka bebudak sesangat.. kenapa? Tah la.. gie x berani pegang bebudak kecik ni.. kang tetiba beliau nangis kang sape nak jawab.. kang x pepasal kene pelangkung ngan ayah beliau kang x pepasal masuk spital plak..hoho.. x kuasa makcik..

Bebalik cite tadi lakan.. hmmm.. yang bestnye buat keje ajk ni knk2 ceria ni just buat sukaneka untuk bebudak tadika yang kitorang pilih(hoho.. bukan cik gie la tapi kakak senior la..gie ikut jer..)tapi nasib cik gie tyme tu agak kesian wa cakap lu… sob2..hmm.. x pepasal bebudak yang gie jage tu jenis yang ganas ala2 koboi gitu… alahai pening pala cik gie..nak uruskan beliau ni…bayangkan bola yang orng x sruh baling lagi dia pi baling kat gie.. hoho.. kuat lak tu.. (sakit ooo.. isk2) ape diorang ingat main ragbi ke??haiya.. sabo jela..

Sebenarnye just bebudak tadika je yang join tapi tah camne x cukup orng plak nak join sukaneka..(tahla tipon parent diorang kate ade kenduri l;a..itula.. inila..hmmm susah gak buat program ni..) jadi nak x nak panggil je la bebudak yang ade kat expo tu join..hoho..kelam +kabut gak tyme tuh.. tapi berkat usaha ketua kitorang + akak senpai lain sume bereh..hoho.. tetapi disebabkan itula gie menjaga budk2 yng agak ganas gitu..hoho.. mnasib makcik la tyme tuh..
Pastu gie pon jag ear beliau2 tuh..1st muka gie memang agak baik la.. senyum ag..tapi diorang nio susah nak dgr cakap… tgk bdk kump lain suci je muka memasing.. cik gie agak setengah mereng gak ar jage diorang..hoho..

Masa nak bahagi kan hamper pon same gak .. aduyai berebut2.. gie agak 2 panas lakan.. hoho.. diorang agak x kenal gie..gie [pon buatla muka ala2 hitler gitu..baru senyap( nape la x gune muka tu awal2 lagi??? Yandeska??) bukan ape dalam kump tu ade yang ala sopan2 + ayu 2 lagi.. sian mereka.. terpaksa la gie tinggi sket sore ku yang merdu ni..muahaha!!!(aikh tergelak kejam pulak..) klu x , x dapat bebudak yang baek dalam group gie tu..hoho..sian beliau..baru la diorang boleh tolak ansur.. tapi gie tau budak2 memang camtu… yela kite pon penah jugak jadi cam diorang.. excited tgk hadiah..hoho..

Sebenar dalam peristiwa ni ade mengajar gie sesuatu.. gie cume jage 5 orang je.. tak sampai pon 3 jam.. tu pun just tgk2 camtu je.. tapi seksa die cam haiya.. susah mau mau cakap ma… cuba kite bayangkan ibu2 yang jage anak diorang dari kecik sampai la diorang besar lagi panjang+pendek..hoho..ade yang jage anak2 diorang sampai anak diorang xde kat dunia ni.. gie yang take care kejp bebudak t upon bersungut camtu sekli..susah ooo nak jage bebudak ni..
Ni yang buat gie tabik spring kat ibu2 kat luar tu… walau camne ramai anak2 yang diorang jage steady je diorang siap boleh buat kerja rumah lagi..(multiplayer..hoho).. xde pon bersungut.. memang besar tanggungjawab ibu kite ni..sob2.. korang tahu ke camne nak balas?? Susahkan.. tula diorang ikhlas je jage kite tyme kecik dulu..

Teringat cik gie tyme kecik dulu tyme tu kat kg.. mase tu gie demam panas(bayangkan tuala yang mak tuam kat pala gie boleh kering.. dasyat wa cakap lu..hoho).. mase tu memang 1st tyme gie demam teruk gitu..sob2.. mak x tido malam tu.. Nampak mate mak bergenang..tyme tu.. mase tu plak ayah xde.. sian mak gie..perasaan ibu ni memang halus susah nak jelaskan.. hmmm(terjiwang plak..hoho..) tapi itu la hakikat.. bile kite dalam kesakitan, kepedihan, duka,.. mak la yang akan datng untuk pimpin kite..

Gie tulis kisah ni bukan ape.. sebenarnye gie teringat mase dulu , sebelum gie masuk usm ni.. gie jage nenek gie kt hospital tyme tu.. ade sorang ibu ni duduk kat sebelah katil nenek.. termenung je beliau.. gie pon borak la dengan ibu tu.. rupe2nye dah sebulan die duk kat situ.. tapi yang lebih menyedihkan anak2 dia x pernah jenguk..alasan kerja.. kerja diorang bagus 2 belaka.. ade sorang anak dia peguam.. sian mak cik tu.. cume suami dia je yang lawat die hari2.. tambahan pulak mak cik tu tunggu mase je untuk tinggalkan dunia ni..

Kat kawan2 yang gie sayangi semua.. hargaila ibubapa korang selagi diorang ade kat dunia.. selagi korang boleh tatap muka diorang..selagi korang boleh bercakap ngan diorang..dan selagi diorang boleh mendengar kate maaf dari korang..

Salam.. hidup kat dunia ni x lame . sementara je.. ape nak dikejar lagi selain keredhaan dari yang esa..

Saturday, March 7, 2009

KeInDaHaN BeRsAmAmU….??

2 comments
Jiwang x ayat atas tu?? Heuh.. cam x betul je gie ni.. hehe.. bersamamu tu x de kene mengena dngan tv3.. @ iklan digi tu…hohoho… dan yang paling serius dan pastinyer bukan pasal gie terjatuh hati @ sewaktu dengan nye…(x kuasa mak lang…hoho..)hmmm ni pasal program yang menyebabkan gie x study untuk 2 hari minggu ni.. hehe.. relax otak cik gie.. meh la layan ape yang cik gie buat masa program ni..hehe..

First gie join memang agak buhsan la jugak..ingt kan ade unsur2 ceramah ke.. banyak gak ar gie beli gula2.. manala tau kang ngantuk leh cover ngan gegula.. hehehehe(taktik kejam…hoho) tapi bile dah join je .. tetiba cam best la pulak.. hehe.. kat program ni kite boleh pilih geng sendiri.. hmm peserta?? Biasa la kalau majlis ilmu cam ni mane ade ramai org.. klu ramai pon musti kat sekolah2 ke..sebab kene paksa ngan cikgu.. hoho..(gie tau la.. sebab gi pon penah gak ponteng ceramah time kat sekolah dulu..ngantuk ar..dah la buat waktu petang..hehe..zaman jahiliah ag time tu..hehe) tapi kali ni gie tergerak hati nak ikut..sebab die kate xde ceramah suma ade aktiviti yang melibatkan anggota badan..(sound interesting..) pastu gie pon join ngan cik roslah..
Memang best..kat sini kita boleh luahkan perasaan kat kengkawan.. kalau korang pernah dgr program ni gie nasihatkan korang masukla… best dan menyeramkan..hoho…

MENYERAMKAN??? Haha.. ade satu slot tu diorang buat cam kat alam barzakh.. wohooo.. takut?? X tapi sangat menginsafkan..dah ar die bace talking sebut name sorang2 peserta.. (xde ar sume..nasib baek name gie xde..tapi name cik roslah ade..hehe..)yelah kat slot tu kite yang dianngap mati..tyme tunggu malaikat dating tuh..perghhh..rasa caam bebetul dah meninggal je..kuat giler sore die..gugur jantung maklang..fuh.. nasib baek hidup lagi….SAPE TUHAN KAMU!!!!! Xdapat jawab sebat..sound sebat die real betul..gie rase cam bebetul je kene sebat..nangis gak ar time tu..(alamak kantoi mak cik nangis..) memang gie sedar yang selama ni gie selalu leka dengan hidup ni dan lupa yang masa kematian tu begitu hampir dgn kite..dan kematian itu bukan nye dongeng..sume akan rasa.. memng slot tu tinggalkan gie satu kesan yang mendalam la…isk2.. mari kite cuba jadi manusia yang bertaqwa semoga bile tibe masa kite nanti x de la sampai x dapat jawab ape yang malaikat cuba sampai kan..sob2

Dan slot yang paling gie suka bile dia mengingat kan kite tntg hadirnya 2 insan yang amat berharga dan x mungkin adenye insane ni kite dapat melihat dunia .. ya parent kitela..hehe.. memang best..tapi gie x ngis pon untuk slot ni.. sebab gie selalu buat ape yang slot ni buat.. sebab die suruh tulih kad kat mak n ayah..(masuk kad tu dah berapa tah gie penah bagi mak nagan ayah..hheee..)happy je tulis kad tu..hehe.. jiwang betul ayat kat kad tu… hehe..hmm kat sini gie nasihatkan sikit la kat korang..hehe.. mak ngan ayah tu memang penting dalam hidup kite..kalau tipon diorang ucapla kite sayng kat iorang.. gie amalkan lame dah ucapan tuh.. memang tenang je hidup kite..senang je bile dah nak abih tipon tu cakap je.. cik talib.. love u..hehe..(hehe tu cara gie cakap ngan ayah.jgn tiru lak…kang pelik lak name lain..hehe) dan yang paling penting pastikan mak ayah kite berada dalam keadaan yang senang hati.. dan kalau boleh masalah yang kite boleh selesaikan sendiri jangan libatkan diorang..sebab mak ngan ayah kite ni dah terlalu banyak masalah yang diorang tanggung.. InsyaAllah..hidup kite lebih bermakna lepastu..ni berdasarkan pengalaman gie sendiri..hehe..ape2pon.. selamat beramal..hehehe..salam rasuah..EH!!! salam ukhwah..hehe..

Tuesday, February 24, 2009

CuTi2 MaLaYsIa mUaHaHaHa..!!!!

8 comments
Muahahaha!!!… (gelak kejam..)

Yatta.. dah lame dah x update blog… wahh!!! Baru je abih peksa…hmmm..cite baru?? Hoho.. beta baru saje berangkat pulang dari pulau pinang hoho… cuti2 malaysia ar katekan… release tension… pergh.. haha.. seronok sampai gila pon ade… tapi bkan beta ar… pengiring 2 istana beta yang agak gile cket..hoho.. jngn mare yek pacal2 beta…

Seronok sangat hoho..ni sebab baru 1st time dapat pegi melancong jauh2 ngan kengkawan hoho… memula kitorang pergi bukit merah kat perak… pelik gak tak merah pon bukit tuh… tah mane tah dapat name..hoho.. memang besh..hoho..kat situ ade memacam… ade orang hutan… (pergh anak orang utan ni siap ade tadika + sekolah menengah +sekolah rendah+ klinik+nurse peribadi lagi…fuyyoooo…muahaha!!!gelak kejam lagi…) nak pegi tmpat orng utan tu kene naik bot dulu….. pastu kitorang pegi kat taman eco die… hmmm… macam2 ada..hohoho…dari serangga sampai dinasour..oppss..buaya..huhu… best gak.. pastu ade pet world…hmmm.. kat sini tikus pon die tunjuk…masa kat sini kana de ar sekor itik tu buat muka kesian mintak makanan..(sebelum masuk taman ni ade antara kitorang yang beli la makann untuk haiwan..muahahaha!!) ade yang simpati bagi ar… tetiba jet ah camne dari sekor dating.. pastu 2… pastu 3… ape lagi cabut ar.. kang x pepasal dia bawak bala tentera pulak..hohooo..

Hmm.lepas tu kitorang pegi pulak kat satu tempat ni hmmm kat mane ek.. haa.. skycycle..hoho.. cam bebudak je rase..hoho.. seronok cam kayuh basikal atas langit tapi guna tangan ar..hoho… huhu x aci betul cik dila dok duduk je x wat pape..gie ngan cik atikah je yang peluh2 kayuh ..tapi best… hmmm pastu kitorang pegi mandi kat waterworld dia..hehe.. penat ooo… seronok… jangan jeles ek..(muahahaha!!!…ni gelak lagi kejam…) lepas je pegi mandi kitorang pegi ar beli souvenier cket.. untuk cik roslah yang x dpt pegi sebab ayah beliau x kasik..hehe… sayangnye… hehe.. xpe2 pi duk usm belajar pepandai ye cik ros..muahahaha!!!

Pastu kitorang pegi ar serbu usm pulau pinang yang canggih gile sampai x terkata (jauh gile bezanya ngan usm Kelantan.. isk2..why!!! nandeska!!!):<… bermalam ark at sana..hoho..jimat duet x yah tempah hotel….hoho..

Hari kedua pulak kitorang ingat dapat pgi batu feringgi tapi x lh pulak ..sebab pakcik tu kate gie x muat nak masuk…eh!!! Bas xde parking la…hoho.. so kitorang teruskan perjalanan ke bukit bendera..and bahase omputihnyer flag hill..hoho(korang caye ke??? Bukan flag hill la…penang hill..hoho ..pelik tul nape dalam bahase melayu x bukit pinang je terus..hoho..hush buruk la pulak name beliau..muahaha..kejamnyer..)kat sini kitorang naik satu benda tu yang pelik cam ketapi tapi bukan..macam train tapi bukan jugak.. hmmm tah ape tah .. gie tau naik je..muahahaha!!! tinggi ooo… kat atas je bukit tu macam2 ade.. yang menariknyer cik tikah tangkap ular… eh!!! Tangkap gambar ngan ular.. sian ular tu..putih je.. albino ar kot..gie??hish x mau ar..gie ni sebarang benda yang panjang pastu gerak2..cam ular ke.. ulat bulu ke..cacing ke… terima kasih ar gie nak pegang.. kang x pepasal ade yang masuk hospital either ular tu atau gie sendiri sebab mati kejang… hoho… cik tikah berani sungguh kamu..gua tabik lu..muahaha.!!!(banyak betul gelak kejam akuh..)kat bukit ni jugak ade restoran…hmmmmsedap.. gie makan ABC..hmmm.. delicious..pastu makan mee kuah..hoho tah pape tah….hoho..pastu kitorang turun guna menatang yang sama gak..hehe.. murah je menatang ni.. Cuma 4 hinggit je sorang pegi dan balik..(ceh cam buat promosi plak..)..hmmm.. tapi kan mase turun tu ada ar couple omputi nih..hish…euhhh… geli makcik.. tulun ar… korang piker ar sendiri ape yang makhluk tu buat.. gie tutup mate je..nasib baek gie ngan cik dila+cik tikah.. kalau orang melayu tu dah lame gie humban kat tong sampah..(muahahaha!!! Lagi kejam dari biasa..) pastu pegi ar jejalan ..hoho..kat jusco.. x beli apepon just komik + vcd korea…. Hoho.. biase la..hehe..layan..

Malam tu kitorang balik tapi singgah jap kat padang kota..xde papepon just laut yang agak tercemar cket ar..tapi masih okey untuk relaks2 same ngan keluarga tersayang..hoho..jiwang plk ayat..

Trip kali memaang best..sebab pakcik drebar yang sporting +ade geng+best ar..muahaha.. x tau nak cakap ape…hehe..

gambo nanti ar yek gie post.. susah sket nak upload...hoho..tungguuuu...
Sayonara…gomenasaikh.. caucincau…muahaha!!!gelak kejam yang terakhir…huh..pnatnyer gelak..

Friday, February 6, 2009

DaH LamE DaH TaPI.. NaK tUnJuK JuGaK..HoHo..

0 comments
pelikla.. selain buah xde hantaran lain ke..hmm




cam yb ngan orang kuat die..hoho..yang pakai songkok tu balong.. yang hitam pekat cam.. hmm..hehe.. tu bangah gie..



agak2 lakan pakcik ni sape la ye.. ni.. pandangan belakang yang dipertua family gie..hoho.. salam bapak..hoho..




walau pun tak sama tinggi.. tapi kawen jugak akhirnyer..hoho..





hari ni gie nak tunjuk sikit je gambar masa kahwen balong gie dengan pasangan dia.. kak ina yang comel lagi gebu.. hoho... +~+..




kalau balong gie tahu yang gambar kahwen dia dah adek dia sebar kan kat tenet.. hoho.. mati gie.. hoho.. tapi x pe.. die xkan tau..hoho.. gie memang dah lame nak tunjuk kan gambar ni.. sebab dia abang gie yang paling sporting ngan rapat ngan gie..hoho.. sentimental la pulak..hoho..


nikmatila.. hoho.. bertarikh 6-12-2008.. perkahwinan pertama dalam family gie..












Friday, January 30, 2009

HhMMMMM.. NaPe Ek!!

13 comments
kalau kite senang...

orang tak suka..

kalau kite gembira..

orang x senang..

kalau kite duka..

orang tu sangat la suka..

kalau kite menangis..

pasti orang tu senyum gembira...

kalau kite ketawa..haha..

mesti orang tu cari salah kite..

kalau kite ada problem..

mesti orang tu tambah lagi problem kat kite..

kalau kite banyak kawan..

beliau mesti cuba kurangkan kawan kite..

kalau.. hmm.. kalau kite cuba jalan penyelesaian dengan die..

mesti dia kata.. mane ada ape2..

kenapa? why?? wa... nak nangis la..

kawan..sahabat.. zamil.. sodiq..!!!

dengarlah.. jangan buat gie camni..

gie sayang kamu.. isk..2

maybe ada salah gie yang gie x perasan..

maafkan la gie.. tanpa kamu sape lah gie..isk2

Tuesday, January 27, 2009

AlaHaI cIk HajaR..

7 comments

hmmm.. x tau nak mulakan hoho.. apela.. cik hajar ni.. nak tak nak.. terime jela.. hoho..


hmmm.. dapat award la pulak.. hei.. cik hajar2.. papepon arigatona..


tak layak rasenyer diri ni dapat bende tuh..hoho


sebab ape yang gie tulis dalam blog ni untuk meluahkan ape yang terpendam.. hehe..jiwang la pulak..


keyla..
syarat2 dpt award..( aiks cam x ikhlas jerk..hmm ape2 je la..hoho..)

1. Copy Badge Cute Blogger Award untuk diletakkan di blog anda.
2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya.
name dak ni hajar.. nak name penuh?? x leh.. kang korang ape2 kan pulak kawan gie sorang nih.. beliau ni dulu rumate gie yang paling mereng la kat matrix n9.. dulu..beliau ni suke makan.. paling suke makan..hmmm... pendek cite sume bende beliau boleh makan .. tolak yang haram je..hoho.. tapi badan beliau.. alahai tiup angin pon bolah jadi layang2..hoho.. jangan marah heh jar.. beliau ni jugak suke benda hijau.. ape2 yang hijau beliau balun cukup2.. hmmm.. dasyat dak ni.. yang paling peliknyer.. beliau ni suka benda yang berunsurkan katak.. ingat lagi key chain beliau yang berbentuk katak tu.. selain tu.. beliau ni study kuat jugak.. hoho.. bile study mesti bukak lagu nasyid.. penyanyi nasyid yang paling beliau minat.. hafiz hamidon.. hmm.. pelik2.. pastu beliau ni suke gelak kekuat dalam bilik.. tapi kat luar cam ustazah.. hoho.. dah ar tu.. kang cite lelebih marah pulak cik hajar ni.. siti hajar.. jangan marah ea.. sebab gie tulih kat atas ni..hoho.. sape suruh bagi.. hehe.. pape pon ..arigatona.. kamsamida..
yela2.. nak cite pasal diri la ni..hmm..
10 kisah tentang gie..
1. dulu nak jadi dr. pakar jantung sebab ayah sakit.. tetiba tukar cecita pulak..sebab ayah dah free dari heart attack.. jadi la bakal dr gigi.. hhehe.. tu pun sebab parent gie dedua pakai gigi palsu.. haha.. nak cuba la buat gigi orang pulak..
2. x suke makan kek yang krim dia dibuat drpd butter.. musti dari susu..hmm baru la deliciouse.. (memilih betul gua ni..)
3.coklat.. hmm memang makanan kgemaran.. hoho.. ingat dulu mase parent bagi present coklat 2 tin..hoho.. sedapnyer..
4.gie ni boleh kamcing ngan pompuan jer.. klu bekerjasama ngan lelaki ni susah sikit sebab x reti nak cakap depan2.. susah betul nak handle event sesama..hmm..
5. ade orang kate gie ni garang ...hehe.. diorang nampak je gie macam tu.. tapi sape yang kenal rapat ngan gie je tau sape la budak ni..
6.kalau pegi supermarkat ke.. memana jela.. musti orang tu ingat gie budak sekolah lagi.. pernah satu hari tu.. pegi kat mazlanah ent.. pastu pekerja tu ushar gie suruh beli baju sekolah.. haiya.. muda sangat ke muka gie ni??
7.masakan mak gie yang paling gie suka adalah mee kari..hoho.. sedap betul.. kuah dia pekat.. pastu banyak bahan..hmm..(huhu.. laponyer..)
8.suka dengar lagu nasyid..terutama nyer.. wanita~dehearty dengan teman sejati~brothers
9.gie suka kawan ngan sume orang.. suke kumpul kawan.. kaawan biar beribu.. kahwin biar la..hmmm.. ape ek??hoho..
10.gie sayang sume barang yang orang kasik kat gie.. even kad raye yang bebudak ni kasik mase gie form 2 pon gie masih impan.. sayang oo.. nak buang.. susah tau nak bagi kad raye ni.. walau pon harge die 50 sen..
akhirnye.. habis gak..tah pape la yang gie merapik kat ats tu..hoho..
hmm. nak bagi kat sape yek award ni.. rase nak bagi kat sum jer..
okla.. ini die..gie bagi award nie dekat follower and orang yang comment gie..
hajar..(jar bagi kat ko balik ar..haha..blog hang mmang comel)
ateh(mekasih sebab selalu komen..blog ateh pon lawa jgk)
oyea..(orang yang memperkenalkan gie ngan dunia blog nih..arigatona)
hzwanie(dak kelas kat kmns dulu..)
suriati(blog penuh ilmiah..)
una..(bakal doktor..hoho..)
itu pon kalau beliau bukak blog gie.. ni..hoho.. barula dapat award..hehe.. sayonara..

Monday, January 26, 2009

SuNyInYeR UsM Ni!! ToLoNg! NaK BaLiK SeRtInG..HoHo..

2 comments
hari ni dah masuk 3 hari bebudak usm ni balik.. gie tinggal sorang je dalam bilik..hoho..lagi 7 hari kene tempuh untuk hidop sensorang..isk..seydeh nyer..semalam balong tipon.. sume nyer ade kat rumah..kenapa diorang buat peksa lepas cuti???? kenapa x sebelum cuti???hoho.. mak akak rindu.. isk..

kat aras gie ni cume tinggal 2 orang je..hoho seram seh.. gie ngan sorang dak sabah..suan name die..nasib baek ade kawan..ni adalah beberapa unadvantage if kite x balik umah time cuti usm... hoho..susahnyer hadapi kenyataan... isk..

1.x leh tido malam... alasan?? hmm.. nanti kalau tido jugak mesti xde orang kejut time subuh...jadi kene la tido selepas suboh..sebab..??? gie nie susah bangun pagi.. klu hari ade rumate tu diorang yang jadi volunteer kejutkan gie...hoho..jadi better x tido..memalam..sunyi sepi plus senang study..hehe...

2.makanan yang limited.. ha! time cuti ni susah nak cari makannan kat dalam usm.. so kene la kuar..kene la guna ATP yang banyak untuk jalan kaki rentas hep, ppsp, ppsg, hospital dan akhirnye gate... penat tau jauh..klu pegi makan pastu balik..sure dah cerna balik..hoho.. nak suruh orang belikan..hmmm..lupekan jela..dah 2 orang je tinggal kat aras ni..nak suruh sape lagi..

3.kene tido sensorang..hmm.. ni agak seram.. kat sini gie ade 3 rumate.. kiteorang cantum katil..so.. bile cantum katil jadi la..dari single to king suite.. hoho..tapi kalau diorang x de gie tido sensorangla...

4. kite jadi stranger.. betul ..rase cam duduk dalam penjara..je..sensorang..hehe..nak cakap ngan sape.. xkan ngan miss suzi pulak??(miss suzi ni..adelah tulang manusia yang budak perubatan + pergigian kene jage.. sampai habis tahun satu..seram x.. bukan tengkorak tipu tau.. ni yang real punyer..) lagila seram.. x ke rase cam duduk dalam kubur je..nasib baek jage suzi sampai akhir sem ni je.. klu x hmm.. hehe..(telah ku kunci miss suzi dalam kotak beliau..)

5. boring yang amat.. x tau nak buat ape.. dok tatap bab GIT.. hmm..penat pulak minda..hoho(alasan semata2) pastu bukak ym.. xde sape pon nak layan.. so main2 taip profile..die..dalam setengah jam..tukar laen..bosan nyer.. rumate ku bilelah kamu mahu kembali..hoho... jadi x tau nak buat ape.. bukak..fs???tagged???hi5??? myspace??? boring nyer.. sume bende yang same jer...hish.. bile la nak tahun 5 ni..hmm lambat nyer..nak buat bende lain?? buat ape.. ade pape cadangan..hoho

6.buang mase?? ye.. kekadang dah boring tuh..saye dengan sukacite nyer.. berangan di awangan pastu tahu ar ape jadik kan..zzzzzzz..selama beberapa jam.. hoho.. camne lah.. dah berangan tuh sempat pulak nak bukak klinik la nanti.. nak jadi pakar tu la.. pakar ni la.. hmm.. insyaAllah pas degre..hmm.. gie ade impian sendiri.. nak tau.. hehe lu pikir la sendiri..hoho.. i hope my dream may come true..hoho....jiwang nyer gue..

tu untuk ape yang buruknyer..ini yang baeknyer..

1. dapat memekak tanpa segan silu.. huhu.. sape yang boleh dengar.. nyanyi kekuat pon org x kesah...(hihi.. Aiman x kesah) cakap je ape yang terpendam.. pastu lepaskan je ape yang ter surat.. gelak kekuat pon orang x kesah.. cam orang gile pon orang x peduli yang penting..ape?? kerjasama..hoho..

2.luasnyer bilik ku.. rase cam duduk dalam bilek single je..even tido sensorang space die x limit.. bole gole sana..guling sini.. x da yang kesah..hoho.. bilik ini ana yang punye..hohopastu space nak sangkut baju pon banyak..hmm.. tu yang suka duk sini time cuti..

3.hmm.. time cuti ni.. internet connection memang laju.. macam F1..hoho.. kalah michael shumacher..hoho.. best je..cari bende yang tah pape kat sini.. bukak blog ke..hehe..pastu boleh tambah post kan..hmm..betul x??

4. x kemas bilek pon x pe.. hehe.. sape nak marah??? cakap2!..sape2? bukan malas cume nak rehatkan diri jer..hehe.. biar la sepah2 dulu.. nanti agak2 rumate dah nak balik kite kemaskan lah.. betul x cik yah..hoho..pastu kalau nak kotor kan pon x pe..hehe..(hish teruk nyer perangaiku..hehe) cik hajar..maap la ye dulu kalau gie ade sepah2kan bilek kite kat matrik dulu..hoho..

5.katil ku lebih empok dari biase..kenape?? hmmm. sebenarnyer..bile basuh baju..malas dilipat..letak atas katill..pastu bertimbunla bende tu kat katill.. mane nak cari kati yang seempok itu..hehe..jangan jelouse..hoho.. rase cam tido kat hotel 10 bintang plak...

6.boleh makan biskut rumate..hoho.. mintak je belas kasihan dari rumate ku yang bernama tim..pasti beliau bagi..bagaimana??hmm.. begini.. kite kan dah maju.. jadi.. send sms kat kedah.. pastu cakap ar kite nak biskut ke.. tapi betul tau memang time lapa je buat camtu.. bukan amik kesempatan..hehe.. kan susah cari makan time cuti ni..haha..

7. yang pastinyer solat ku pasti diawal waktu.. kenapa?? nak wat camne.. x de ape yang urgent nak buat.. bile agak2 dah masuk waktu tu..sembahyang la.. kalau agak2 rajin setiap kali solat tu..bace ar quran.. ke.. hmm.. tapi yang aktiviti wajib nyer time lepas maghrib..perlu bace.. jadi alquran penerang hati..pembuka minda dan tempat melepas kan segala yang stress lakan..hoho rock2 gie pon xde ar nak tinggal sume tu..hoho.. hajar sebab ni la aku rindoo kat ko..huhu..

8.x perlu nak rebut tandas.. cam duk kat kediaman vip la.. yelah.. tandas pon dah reserve hoho..best2.. mandi bebila masa pon x kesah..hoho seronok nyer..tapi gie x pernah la x mandi dalam satu hari tu...hooho..

9.duit save.. disebabkan malas nak merentas pelbagai level kat usm ni nak pegi makan punyer pasal.. jadi dalam satu hari tu dalam 5 hinggit pon cukup.. cakap pasal duit..hmm.. baru je tadi cek akaun.. hoho... JPA dah masuk..yahoooo... hehe..selama x de duit ni balong gie yang banyak tolong.. kamsamida balong..arigatona..hehe sayang balong..

hmm.. apepon buat yang setia bace kesah gie ni happy selalu..gambatei..sayonara..

Thursday, January 22, 2009

DiRiKu BaKaL DaPaT AnAk BuAh..

6 comments
best2...haha.. x sangka dalam x diam akhirnya dapat jugak la gelaran bakal mak lang... hoho..seronoknyer...
tak terbayang seronok die... tuhan je yang tahuu..
semalam la.. balong tipon die kate kat gie.. ade duit x? haha... concern tul balong kat gie... hmmm.. pastu gie kate la ada dalam 40... jpa x masok lagi..
pastu balong balas ..die kate die nak masukkan duit...hmmm pastu ade berita gembira pulak tu... petikannya berbunyi..'kakak, akak nanti akan jadi mak lang... haha..rasa cam nak lari balik rumah jumpa kaka ipr...
balong gie baru je kawen bulan 12 haritu... huhu.. cepatnyer dapat anak buah... hehe...ni gie tengah tesenyumla sambil tulih blog ni...
dulu asyik dengar je orang lain dapat anak buah...
InsyaAllah dalam bulan 9 ni kuarla seorang ahli keluarga baru kami... hoho... makin besarla keluarga en talib ni...hehe..

hmmmm...tunggu bangah pulak... bile la mamat sorang tu nak kawen yek...hehe.. x sabar nak dapat akak ipar baru...hoho.. jgn marah he bangah...awek pon dah ade dah .. name awek die same je macam nama akak ipar gie...ina...hmmm.... nampaknye mereka berdua ni memang cari bini name ina ke??? hehe.. kalau camtu gie cari laki name mawi...la ...hoho...haha... gurau je... hish kerja kawen ni bukan benda main2... hoho..

ape2 pon hal jodoh ni Allah yang tentukan...perempuan yang baek untuk lelaki yang baek...dan sebaliknye...kamsamida...arigatoo... sayonara..

Monday, January 19, 2009

MaLaM pEnUtUp MiNgGu PeNgHaYaTaN iSlAm uSmKK

2 comments
SALAM..

MALAM TADI.. MERIAH BETUL...HAHA... GIE DI TUGASKAN JADI HMMM... AJK PROTOKOL KAT MALAM PALING BERSEJARAH TU.. 
TAHUN NI PIHAK MPI LEBIH MENEKANKAN PASAL PALESTIN.. 
KESIANKAN MANGSA2 KAT SANA..CAMNE KAN KALAU BENDE TU JADI KAT KITE...HUHU... TAK MAU..

BERBALIK KEPADA MINGGU PENGHAYATAN ISLAM TU TADI... 
BANYAK PENGISIAN DIA.. 
PASTU MALAM TADI JUGAK ADA PENGENALAN PASAL RAKAN MASJID USMKK... HMMM... GIE MASUK GAK... 
MANELEH LEPASKAN PELUANG KALAU X BUAT APE KITA DUK KAT SINI TANPA ADA PENGISIAN WAKTU KE ARAH ISLAMIK... 
SEBENARNYE GIE NAK MENCARI DIRI GIE SENDIRI DAN CUBA MENJADI MUSLIMAH YANG LEBIH BAIK LAGI...HMMM... 
CAMNE EK..ADE PAPE PETUA X..

RAKAN MASJID NI PULAK BERTUJUAN UNTUK MERAPATKAN SILATURRAHAIM ANTARA BEBUDAK ISLAM KAT SINI... HOHO... 
RAMAI LA KAWAN KU LEPAS NI... 
ADE SESAPE NAK JADIK KAWAN...

MALAM TADI MEMANG SERONOK LAH...KAN HOHO.. 
BUAT PERTAMA KALINYE GIE INVOLVE EVENT YANG BESAR CAMTU..HMMM..
DAPAT GAK SUMBANG VIDEO.. 
WALAUPON SEMINIT LEBIH JE... 
SEKURANG KURANGNYE GIE BANTU...HOHO... 
TERIMA KASIH YE... KAT KENGKAWAN YANG BAGI GIE GAMBO2 TU...HOHO.. ARIGATO AND KAMSAMIDA..
TANPA PERTOLONGAN KORANG X JADI LA VIDEO TUH... FUH..
LAST MINUTE NYER KEJE... NASIB BAEK SEMPAT...

HMMM..RINDOLA KAT KELUARGA... XPE 2.. 
GIE CUBA HADAPI PERASAAN NI NGAN TENANG... 
AJA! AJA! FIGHTING!!!
-GEE-

Tuesday, January 13, 2009

BoIkOt IsRaEl ... BaNtU pAlEsTiN...InSyAaLlAh...

2 comments
salam..

ape tindakan korang kalau tetiba negara kite ni tetiba je kene serang??? dapat bayangkan x...walaupon usaha memboikot ni salah satu usaha yang kecil...tetapi tahu tak benda ni sekurang-kurangnye mengurangkan penderitaan orang kat sana... jangan anggap perkara ni remeh temeh...sebab hal ini berkaitan dengan saudara seagama kita sendiri... moga Allah mengurang kan pendertaan rakyat palestin... Amin...

Berikut adalah senarai Syarikat dan produk mereka serta sumbangan mereka ke rejim Zionis dan Amerika:


Syarikat : Phillip Morris
Produk : Rokok dan Makanan
Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector's Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d'Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince

Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI


Syarikat : Coca-Cola - McDonalds - Burger King - Pizza Hut ?KFC
Produk : Minuman
Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper

Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.


Syarikat : Nestle
Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips

Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.


Syarikat : Disney
Produk : Disneyland, Euro-Disney,
Jenama Disney, Kartun, Filem

Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.


Syarikat : Delta Galil Industries Ltd.
Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut
Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca

Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.


Syarikat : Nokia
Produk : Telekomunikasi, telefon bimbit dan elektronik

Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.


Syarikat : Danone
Produk : Makanan, minuman dan biskut
Jenama : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette

Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun 1998.


Syarikat : Johnson & Johnson
Produk : Kesihatan.

Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.


Syarikat : Revlon
Produk : Kosmetik

Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlaon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.


Syarikat : AOL Time Warner
Produk : Media Elektronik dan Cetak
Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine

Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.


Syarikat : IBM

Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.


Syarikat : L'Oreal
Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson

Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian malbur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L? real dan menganggap mereka sahabat akrab.


Syarikat : Intel
Produk : Perkakasan komputer

Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.


Syarikat : Est? Lauder
Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila

Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.


Syarikat : News Corporation
Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins

Fakta : Murdoch's New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.


Syarikat : Kimberly-Clark
Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex

Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.


LAIN-LAIN SYARIKAT

Syarikat : Procter and Gamble Produk : Kesihatan, sabun, syampu Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean MARS INC - Bounty, M&M's, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben's, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies HASBRO - Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger GILETTE - Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman COLGATE PALMOLIVE - Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic Haagen, Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.



Sumber : Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)

ikhsan:http://myadha.blogspot.com/2009/01/boikot-israel-senarai-barangan-produk_09.html


yang menurut perintah
-gee-

Thursday, January 1, 2009

SeLaMaT tAhUn BaRu>.>.>.>.>

1 comments
tahun baru???... cam x caye jek... hehe.. nape x caye... yela.. dulu kalau nak masuk tahun baru mesti mengeluh... mane tak nye.. kalau sekolah dulu mesti la.. rasa sengsara je.. yela kene balik sekolah balik... hehe.. tensen seh... haha...tapi sekarang hari2 adalah hari yang tensen...nak masuk tahun baru pon macam tak rase jek... hehehe... tapi tahun baru kite betul ke.. tarikh 1 january.. cuba fikirkan dalam2... ha... salahkan.. sebagai orang islam rase2 nye bile tahun baru kite???? ape?? 14 feb.. gile ape... haha.. kebaratan sungguh.. huhu... itu tarikh untuk orang yang perlukan kasih sayang yang x sepatutnye... betulkan.. am i ringht or you are wrong...haha...



masih x tahu jugak??.. tahun baru kite sebagai umat islam adalah 1 muharam... kenapa nak ikut kalendar orang laen .. kelander kite yang patut di ingati... hehe.. tak salah kalau nak sambut tahun baru.. tapi masalah kite zaman sekarang ni... hendonisme...tahu ape tu?? ha.. hiburan yang melampau...terukkan ... sambut tahun baru tapi maksiat berleluasa kat luar sana... tak kire kat mane pon.... yang sedihnye kat malaysia hampir same hebat dengan negara barat.. hehe.. eye of the world?? tapi ape yang mampu di buat sekadar melepaskan geram dalam blog nii... x berani nak cakap bebanyak kang kene ISA pulak.. haha..... apepon selamat tahun baru buat kengkawan sume...salam awal muharam...walau pon dah lewt sangat... hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template