Monday, January 26, 2009

SuNyInYeR UsM Ni!! ToLoNg! NaK BaLiK SeRtInG..HoHo..

hari ni dah masuk 3 hari bebudak usm ni balik.. gie tinggal sorang je dalam bilik..hoho..lagi 7 hari kene tempuh untuk hidop sensorang..isk..seydeh nyer..semalam balong tipon.. sume nyer ade kat rumah..kenapa diorang buat peksa lepas cuti???? kenapa x sebelum cuti???hoho.. mak akak rindu.. isk..

kat aras gie ni cume tinggal 2 orang je..hoho seram seh.. gie ngan sorang dak sabah..suan name die..nasib baek ade kawan..ni adalah beberapa unadvantage if kite x balik umah time cuti usm... hoho..susahnyer hadapi kenyataan... isk..

1.x leh tido malam... alasan?? hmm.. nanti kalau tido jugak mesti xde orang kejut time subuh...jadi kene la tido selepas suboh..sebab..??? gie nie susah bangun pagi.. klu hari ade rumate tu diorang yang jadi volunteer kejutkan gie...hoho..jadi better x tido..memalam..sunyi sepi plus senang study..hehe...

2.makanan yang limited.. ha! time cuti ni susah nak cari makannan kat dalam usm.. so kene la kuar..kene la guna ATP yang banyak untuk jalan kaki rentas hep, ppsp, ppsg, hospital dan akhirnye gate... penat tau jauh..klu pegi makan pastu balik..sure dah cerna balik..hoho.. nak suruh orang belikan..hmmm..lupekan jela..dah 2 orang je tinggal kat aras ni..nak suruh sape lagi..

3.kene tido sensorang..hmm.. ni agak seram.. kat sini gie ade 3 rumate.. kiteorang cantum katil..so.. bile cantum katil jadi la..dari single to king suite.. hoho..tapi kalau diorang x de gie tido sensorangla...

4. kite jadi stranger.. betul ..rase cam duduk dalam penjara..je..sensorang..hehe..nak cakap ngan sape.. xkan ngan miss suzi pulak??(miss suzi ni..adelah tulang manusia yang budak perubatan + pergigian kene jage.. sampai habis tahun satu..seram x.. bukan tengkorak tipu tau.. ni yang real punyer..) lagila seram.. x ke rase cam duduk dalam kubur je..nasib baek jage suzi sampai akhir sem ni je.. klu x hmm.. hehe..(telah ku kunci miss suzi dalam kotak beliau..)

5. boring yang amat.. x tau nak buat ape.. dok tatap bab GIT.. hmm..penat pulak minda..hoho(alasan semata2) pastu bukak ym.. xde sape pon nak layan.. so main2 taip profile..die..dalam setengah jam..tukar laen..bosan nyer.. rumate ku bilelah kamu mahu kembali..hoho... jadi x tau nak buat ape.. bukak..fs???tagged???hi5??? myspace??? boring nyer.. sume bende yang same jer...hish.. bile la nak tahun 5 ni..hmm lambat nyer..nak buat bende lain?? buat ape.. ade pape cadangan..hoho

6.buang mase?? ye.. kekadang dah boring tuh..saye dengan sukacite nyer.. berangan di awangan pastu tahu ar ape jadik kan..zzzzzzz..selama beberapa jam.. hoho.. camne lah.. dah berangan tuh sempat pulak nak bukak klinik la nanti.. nak jadi pakar tu la.. pakar ni la.. hmm.. insyaAllah pas degre..hmm.. gie ade impian sendiri.. nak tau.. hehe lu pikir la sendiri..hoho.. i hope my dream may come true..hoho....jiwang nyer gue..

tu untuk ape yang buruknyer..ini yang baeknyer..

1. dapat memekak tanpa segan silu.. huhu.. sape yang boleh dengar.. nyanyi kekuat pon org x kesah...(hihi.. Aiman x kesah) cakap je ape yang terpendam.. pastu lepaskan je ape yang ter surat.. gelak kekuat pon orang x kesah.. cam orang gile pon orang x peduli yang penting..ape?? kerjasama..hoho..

2.luasnyer bilik ku.. rase cam duduk dalam bilek single je..even tido sensorang space die x limit.. bole gole sana..guling sini.. x da yang kesah..hoho.. bilik ini ana yang punye..hohopastu space nak sangkut baju pon banyak..hmm.. tu yang suka duk sini time cuti..

3.hmm.. time cuti ni.. internet connection memang laju.. macam F1..hoho.. kalah michael shumacher..hoho.. best je..cari bende yang tah pape kat sini.. bukak blog ke..hehe..pastu boleh tambah post kan..hmm..betul x??

4. x kemas bilek pon x pe.. hehe.. sape nak marah??? cakap2!..sape2? bukan malas cume nak rehatkan diri jer..hehe.. biar la sepah2 dulu.. nanti agak2 rumate dah nak balik kite kemaskan lah.. betul x cik yah..hoho..pastu kalau nak kotor kan pon x pe..hehe..(hish teruk nyer perangaiku..hehe) cik hajar..maap la ye dulu kalau gie ade sepah2kan bilek kite kat matrik dulu..hoho..

5.katil ku lebih empok dari biase..kenape?? hmmm. sebenarnyer..bile basuh baju..malas dilipat..letak atas katill..pastu bertimbunla bende tu kat katill.. mane nak cari kati yang seempok itu..hehe..jangan jelouse..hoho.. rase cam tido kat hotel 10 bintang plak...

6.boleh makan biskut rumate..hoho.. mintak je belas kasihan dari rumate ku yang bernama tim..pasti beliau bagi..bagaimana??hmm.. begini.. kite kan dah maju.. jadi.. send sms kat kedah.. pastu cakap ar kite nak biskut ke.. tapi betul tau memang time lapa je buat camtu.. bukan amik kesempatan..hehe.. kan susah cari makan time cuti ni..haha..

7. yang pastinyer solat ku pasti diawal waktu.. kenapa?? nak wat camne.. x de ape yang urgent nak buat.. bile agak2 dah masuk waktu tu..sembahyang la.. kalau agak2 rajin setiap kali solat tu..bace ar quran.. ke.. hmm.. tapi yang aktiviti wajib nyer time lepas maghrib..perlu bace.. jadi alquran penerang hati..pembuka minda dan tempat melepas kan segala yang stress lakan..hoho rock2 gie pon xde ar nak tinggal sume tu..hoho.. hajar sebab ni la aku rindoo kat ko..huhu..

8.x perlu nak rebut tandas.. cam duk kat kediaman vip la.. yelah.. tandas pon dah reserve hoho..best2.. mandi bebila masa pon x kesah..hoho seronok nyer..tapi gie x pernah la x mandi dalam satu hari tu...hooho..

9.duit save.. disebabkan malas nak merentas pelbagai level kat usm ni nak pegi makan punyer pasal.. jadi dalam satu hari tu dalam 5 hinggit pon cukup.. cakap pasal duit..hmm.. baru je tadi cek akaun.. hoho... JPA dah masuk..yahoooo... hehe..selama x de duit ni balong gie yang banyak tolong.. kamsamida balong..arigatona..hehe sayang balong..

hmm.. apepon buat yang setia bace kesah gie ni happy selalu..gambatei..sayonara..

2 comments:

  1. wah gee...
    daku sgguh terharu..
    ade mention nama ku di beberapa tmpt..
    hehhe

    gee, aku skang da susah nk istiqamah ngaji pas magrib la..
    aku blek klas kol 7, pstu mkn2, solat, trus ade je mcm2 halangan..
    wuaaaa..!!!..

    sbb tu kot aku jd mereng ..huhuu
    windu gee..!!

    ReplyDelete
  2. hoho.. cik hajar.. lame x dgr kabor.. jar hang jangn dok merengkan pala hang nanti ade gak kuar berita yang kawan gie sorang ni masuk spital tg rambutan..hoho .. x mau.. hoho

    ReplyDelete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template