Tuesday, February 24, 2009

CuTi2 MaLaYsIa mUaHaHaHa..!!!!

Muahahaha!!!… (gelak kejam..)

Yatta.. dah lame dah x update blog… wahh!!! Baru je abih peksa…hmmm..cite baru?? Hoho.. beta baru saje berangkat pulang dari pulau pinang hoho… cuti2 malaysia ar katekan… release tension… pergh.. haha.. seronok sampai gila pon ade… tapi bkan beta ar… pengiring 2 istana beta yang agak gile cket..hoho.. jngn mare yek pacal2 beta…

Seronok sangat hoho..ni sebab baru 1st time dapat pegi melancong jauh2 ngan kengkawan hoho… memula kitorang pergi bukit merah kat perak… pelik gak tak merah pon bukit tuh… tah mane tah dapat name..hoho.. memang besh..hoho..kat situ ade memacam… ade orang hutan… (pergh anak orang utan ni siap ade tadika + sekolah menengah +sekolah rendah+ klinik+nurse peribadi lagi…fuyyoooo…muahaha!!!gelak kejam lagi…) nak pegi tmpat orng utan tu kene naik bot dulu….. pastu kitorang pegi kat taman eco die… hmmm… macam2 ada..hohoho…dari serangga sampai dinasour..oppss..buaya..huhu… best gak.. pastu ade pet world…hmmm.. kat sini tikus pon die tunjuk…masa kat sini kana de ar sekor itik tu buat muka kesian mintak makanan..(sebelum masuk taman ni ade antara kitorang yang beli la makann untuk haiwan..muahahaha!!) ade yang simpati bagi ar… tetiba jet ah camne dari sekor dating.. pastu 2… pastu 3… ape lagi cabut ar.. kang x pepasal dia bawak bala tentera pulak..hohooo..

Hmm.lepas tu kitorang pegi pulak kat satu tempat ni hmmm kat mane ek.. haa.. skycycle..hoho.. cam bebudak je rase..hoho.. seronok cam kayuh basikal atas langit tapi guna tangan ar..hoho… huhu x aci betul cik dila dok duduk je x wat pape..gie ngan cik atikah je yang peluh2 kayuh ..tapi best… hmmm pastu kitorang pegi mandi kat waterworld dia..hehe.. penat ooo… seronok… jangan jeles ek..(muahahaha!!!…ni gelak lagi kejam…) lepas je pegi mandi kitorang pegi ar beli souvenier cket.. untuk cik roslah yang x dpt pegi sebab ayah beliau x kasik..hehe… sayangnye… hehe.. xpe2 pi duk usm belajar pepandai ye cik ros..muahahaha!!!

Pastu kitorang pegi ar serbu usm pulau pinang yang canggih gile sampai x terkata (jauh gile bezanya ngan usm Kelantan.. isk2..why!!! nandeska!!!):<… bermalam ark at sana..hoho..jimat duet x yah tempah hotel….hoho..

Hari kedua pulak kitorang ingat dapat pgi batu feringgi tapi x lh pulak ..sebab pakcik tu kate gie x muat nak masuk…eh!!! Bas xde parking la…hoho.. so kitorang teruskan perjalanan ke bukit bendera..and bahase omputihnyer flag hill..hoho(korang caye ke??? Bukan flag hill la…penang hill..hoho ..pelik tul nape dalam bahase melayu x bukit pinang je terus..hoho..hush buruk la pulak name beliau..muahaha..kejamnyer..)kat sini kitorang naik satu benda tu yang pelik cam ketapi tapi bukan..macam train tapi bukan jugak.. hmmm tah ape tah .. gie tau naik je..muahahaha!!! tinggi ooo… kat atas je bukit tu macam2 ade.. yang menariknyer cik tikah tangkap ular… eh!!! Tangkap gambar ngan ular.. sian ular tu..putih je.. albino ar kot..gie??hish x mau ar..gie ni sebarang benda yang panjang pastu gerak2..cam ular ke.. ulat bulu ke..cacing ke… terima kasih ar gie nak pegang.. kang x pepasal ade yang masuk hospital either ular tu atau gie sendiri sebab mati kejang… hoho… cik tikah berani sungguh kamu..gua tabik lu..muahaha.!!!(banyak betul gelak kejam akuh..)kat bukit ni jugak ade restoran…hmmmmsedap.. gie makan ABC..hmmm.. delicious..pastu makan mee kuah..hoho tah pape tah….hoho..pastu kitorang turun guna menatang yang sama gak..hehe.. murah je menatang ni.. Cuma 4 hinggit je sorang pegi dan balik..(ceh cam buat promosi plak..)..hmmm.. tapi kan mase turun tu ada ar couple omputi nih..hish…euhhh… geli makcik.. tulun ar… korang piker ar sendiri ape yang makhluk tu buat.. gie tutup mate je..nasib baek gie ngan cik dila+cik tikah.. kalau orang melayu tu dah lame gie humban kat tong sampah..(muahahaha!!! Lagi kejam dari biasa..) pastu pegi ar jejalan ..hoho..kat jusco.. x beli apepon just komik + vcd korea…. Hoho.. biase la..hehe..layan..

Malam tu kitorang balik tapi singgah jap kat padang kota..xde papepon just laut yang agak tercemar cket ar..tapi masih okey untuk relaks2 same ngan keluarga tersayang..hoho..jiwang plk ayat..

Trip kali memaang best..sebab pakcik drebar yang sporting +ade geng+best ar..muahaha.. x tau nak cakap ape…hehe..

gambo nanti ar yek gie post.. susah sket nak upload...hoho..tungguuuu...
Sayonara…gomenasaikh.. caucincau…muahaha!!!gelak kejam yang terakhir…huh..pnatnyer gelak..

8 comments:

  1. bes oo cuti2 malaysia!=D
    meh la jalan2 kat trg laks..hehe

    ye2 sy tahu
    sy dah komen post sebelom ni,
    tapi x igt nk ckp
    'kak jie jom exchange link'
    bole?
    =P

    ReplyDelete
  2. didiey zakaria_hoho..nanti ade peluang atau terluang kak jie pegi la yek..hoho adek jadi pemandu pelancong la plak bole??hehehe..


    orait... nanti akak buat..tunggu...muahaha!!!

    ReplyDelete
  3. oit makcik...xyah nak wat gelak keji..eh kejam..sbb anda mmg kejam..ahakz!
    eh,aku pon tgkap gmbr ngan ular albin0 2 wat..asal x puji aku???s0b3...
    g eh pdg kota??aku x sedar pon..hehehe..
    1 lagi,aku nk gmb0 ngan kam0 ye nnti...hik3...
    tahniah...lalalala~

    ReplyDelete
  4. azma@oye..._woit... amboi.. yela... omeidato' aku ucap kat hang... hangberani tngkap gambo ngan ular muahaha.. aku puji la ko... muahaha...nak gmbo... mai ar amk kat bilik cik gie ye..

    ReplyDelete
  5. h0h0h0h0..hontou ni arigatou gozaimasu..!!
    nnti den amek sume gamb0 kat kamu ye...
    malas sket la tp...so maybe lambat sket...hehehehehe...

    ReplyDelete
  6. azma@oyea.._orait.. daijobu'...muahaha... gie tahu hang mmg mlas pon..

    ReplyDelete
  7. Salam...

    Apa-apapun..jaga diri baik-baik, ingat Allah selalu.

    ReplyDelete
  8. Ibnurashidi_ betul2.. terima kasih atas nasihat tu...

    ReplyDelete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template