Friday, January 30, 2009

HhMMMMM.. NaPe Ek!!

13 comments
kalau kite senang...

orang tak suka..

kalau kite gembira..

orang x senang..

kalau kite duka..

orang tu sangat la suka..

kalau kite menangis..

pasti orang tu senyum gembira...

kalau kite ketawa..haha..

mesti orang tu cari salah kite..

kalau kite ada problem..

mesti orang tu tambah lagi problem kat kite..

kalau kite banyak kawan..

beliau mesti cuba kurangkan kawan kite..

kalau.. hmm.. kalau kite cuba jalan penyelesaian dengan die..

mesti dia kata.. mane ada ape2..

kenapa? why?? wa... nak nangis la..

kawan..sahabat.. zamil.. sodiq..!!!

dengarlah.. jangan buat gie camni..

gie sayang kamu.. isk..2

maybe ada salah gie yang gie x perasan..

maafkan la gie.. tanpa kamu sape lah gie..isk2

Tuesday, January 27, 2009

AlaHaI cIk HajaR..

7 comments

hmmm.. x tau nak mulakan hoho.. apela.. cik hajar ni.. nak tak nak.. terime jela.. hoho..


hmmm.. dapat award la pulak.. hei.. cik hajar2.. papepon arigatona..


tak layak rasenyer diri ni dapat bende tuh..hoho


sebab ape yang gie tulis dalam blog ni untuk meluahkan ape yang terpendam.. hehe..jiwang la pulak..


keyla..
syarat2 dpt award..( aiks cam x ikhlas jerk..hmm ape2 je la..hoho..)

1. Copy Badge Cute Blogger Award untuk diletakkan di blog anda.
2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya.
name dak ni hajar.. nak name penuh?? x leh.. kang korang ape2 kan pulak kawan gie sorang nih.. beliau ni dulu rumate gie yang paling mereng la kat matrix n9.. dulu..beliau ni suke makan.. paling suke makan..hmmm... pendek cite sume bende beliau boleh makan .. tolak yang haram je..hoho.. tapi badan beliau.. alahai tiup angin pon bolah jadi layang2..hoho.. jangan marah heh jar.. beliau ni jugak suke benda hijau.. ape2 yang hijau beliau balun cukup2.. hmmm.. dasyat dak ni.. yang paling peliknyer.. beliau ni suka benda yang berunsurkan katak.. ingat lagi key chain beliau yang berbentuk katak tu.. selain tu.. beliau ni study kuat jugak.. hoho.. bile study mesti bukak lagu nasyid.. penyanyi nasyid yang paling beliau minat.. hafiz hamidon.. hmm.. pelik2.. pastu beliau ni suke gelak kekuat dalam bilik.. tapi kat luar cam ustazah.. hoho.. dah ar tu.. kang cite lelebih marah pulak cik hajar ni.. siti hajar.. jangan marah ea.. sebab gie tulih kat atas ni..hoho.. sape suruh bagi.. hehe.. pape pon ..arigatona.. kamsamida..
yela2.. nak cite pasal diri la ni..hmm..
10 kisah tentang gie..
1. dulu nak jadi dr. pakar jantung sebab ayah sakit.. tetiba tukar cecita pulak..sebab ayah dah free dari heart attack.. jadi la bakal dr gigi.. hhehe.. tu pun sebab parent gie dedua pakai gigi palsu.. haha.. nak cuba la buat gigi orang pulak..
2. x suke makan kek yang krim dia dibuat drpd butter.. musti dari susu..hmm baru la deliciouse.. (memilih betul gua ni..)
3.coklat.. hmm memang makanan kgemaran.. hoho.. ingat dulu mase parent bagi present coklat 2 tin..hoho.. sedapnyer..
4.gie ni boleh kamcing ngan pompuan jer.. klu bekerjasama ngan lelaki ni susah sikit sebab x reti nak cakap depan2.. susah betul nak handle event sesama..hmm..
5. ade orang kate gie ni garang ...hehe.. diorang nampak je gie macam tu.. tapi sape yang kenal rapat ngan gie je tau sape la budak ni..
6.kalau pegi supermarkat ke.. memana jela.. musti orang tu ingat gie budak sekolah lagi.. pernah satu hari tu.. pegi kat mazlanah ent.. pastu pekerja tu ushar gie suruh beli baju sekolah.. haiya.. muda sangat ke muka gie ni??
7.masakan mak gie yang paling gie suka adalah mee kari..hoho.. sedap betul.. kuah dia pekat.. pastu banyak bahan..hmm..(huhu.. laponyer..)
8.suka dengar lagu nasyid..terutama nyer.. wanita~dehearty dengan teman sejati~brothers
9.gie suka kawan ngan sume orang.. suke kumpul kawan.. kaawan biar beribu.. kahwin biar la..hmmm.. ape ek??hoho..
10.gie sayang sume barang yang orang kasik kat gie.. even kad raye yang bebudak ni kasik mase gie form 2 pon gie masih impan.. sayang oo.. nak buang.. susah tau nak bagi kad raye ni.. walau pon harge die 50 sen..
akhirnye.. habis gak..tah pape la yang gie merapik kat ats tu..hoho..
hmm. nak bagi kat sape yek award ni.. rase nak bagi kat sum jer..
okla.. ini die..gie bagi award nie dekat follower and orang yang comment gie..
hajar..(jar bagi kat ko balik ar..haha..blog hang mmang comel)
ateh(mekasih sebab selalu komen..blog ateh pon lawa jgk)
oyea..(orang yang memperkenalkan gie ngan dunia blog nih..arigatona)
hzwanie(dak kelas kat kmns dulu..)
suriati(blog penuh ilmiah..)
una..(bakal doktor..hoho..)
itu pon kalau beliau bukak blog gie.. ni..hoho.. barula dapat award..hehe.. sayonara..

Monday, January 26, 2009

SuNyInYeR UsM Ni!! ToLoNg! NaK BaLiK SeRtInG..HoHo..

2 comments
hari ni dah masuk 3 hari bebudak usm ni balik.. gie tinggal sorang je dalam bilik..hoho..lagi 7 hari kene tempuh untuk hidop sensorang..isk..seydeh nyer..semalam balong tipon.. sume nyer ade kat rumah..kenapa diorang buat peksa lepas cuti???? kenapa x sebelum cuti???hoho.. mak akak rindu.. isk..

kat aras gie ni cume tinggal 2 orang je..hoho seram seh.. gie ngan sorang dak sabah..suan name die..nasib baek ade kawan..ni adalah beberapa unadvantage if kite x balik umah time cuti usm... hoho..susahnyer hadapi kenyataan... isk..

1.x leh tido malam... alasan?? hmm.. nanti kalau tido jugak mesti xde orang kejut time subuh...jadi kene la tido selepas suboh..sebab..??? gie nie susah bangun pagi.. klu hari ade rumate tu diorang yang jadi volunteer kejutkan gie...hoho..jadi better x tido..memalam..sunyi sepi plus senang study..hehe...

2.makanan yang limited.. ha! time cuti ni susah nak cari makannan kat dalam usm.. so kene la kuar..kene la guna ATP yang banyak untuk jalan kaki rentas hep, ppsp, ppsg, hospital dan akhirnye gate... penat tau jauh..klu pegi makan pastu balik..sure dah cerna balik..hoho.. nak suruh orang belikan..hmmm..lupekan jela..dah 2 orang je tinggal kat aras ni..nak suruh sape lagi..

3.kene tido sensorang..hmm.. ni agak seram.. kat sini gie ade 3 rumate.. kiteorang cantum katil..so.. bile cantum katil jadi la..dari single to king suite.. hoho..tapi kalau diorang x de gie tido sensorangla...

4. kite jadi stranger.. betul ..rase cam duduk dalam penjara..je..sensorang..hehe..nak cakap ngan sape.. xkan ngan miss suzi pulak??(miss suzi ni..adelah tulang manusia yang budak perubatan + pergigian kene jage.. sampai habis tahun satu..seram x.. bukan tengkorak tipu tau.. ni yang real punyer..) lagila seram.. x ke rase cam duduk dalam kubur je..nasib baek jage suzi sampai akhir sem ni je.. klu x hmm.. hehe..(telah ku kunci miss suzi dalam kotak beliau..)

5. boring yang amat.. x tau nak buat ape.. dok tatap bab GIT.. hmm..penat pulak minda..hoho(alasan semata2) pastu bukak ym.. xde sape pon nak layan.. so main2 taip profile..die..dalam setengah jam..tukar laen..bosan nyer.. rumate ku bilelah kamu mahu kembali..hoho... jadi x tau nak buat ape.. bukak..fs???tagged???hi5??? myspace??? boring nyer.. sume bende yang same jer...hish.. bile la nak tahun 5 ni..hmm lambat nyer..nak buat bende lain?? buat ape.. ade pape cadangan..hoho

6.buang mase?? ye.. kekadang dah boring tuh..saye dengan sukacite nyer.. berangan di awangan pastu tahu ar ape jadik kan..zzzzzzz..selama beberapa jam.. hoho.. camne lah.. dah berangan tuh sempat pulak nak bukak klinik la nanti.. nak jadi pakar tu la.. pakar ni la.. hmm.. insyaAllah pas degre..hmm.. gie ade impian sendiri.. nak tau.. hehe lu pikir la sendiri..hoho.. i hope my dream may come true..hoho....jiwang nyer gue..

tu untuk ape yang buruknyer..ini yang baeknyer..

1. dapat memekak tanpa segan silu.. huhu.. sape yang boleh dengar.. nyanyi kekuat pon org x kesah...(hihi.. Aiman x kesah) cakap je ape yang terpendam.. pastu lepaskan je ape yang ter surat.. gelak kekuat pon orang x kesah.. cam orang gile pon orang x peduli yang penting..ape?? kerjasama..hoho..

2.luasnyer bilik ku.. rase cam duduk dalam bilek single je..even tido sensorang space die x limit.. bole gole sana..guling sini.. x da yang kesah..hoho.. bilik ini ana yang punye..hohopastu space nak sangkut baju pon banyak..hmm.. tu yang suka duk sini time cuti..

3.hmm.. time cuti ni.. internet connection memang laju.. macam F1..hoho.. kalah michael shumacher..hoho.. best je..cari bende yang tah pape kat sini.. bukak blog ke..hehe..pastu boleh tambah post kan..hmm..betul x??

4. x kemas bilek pon x pe.. hehe.. sape nak marah??? cakap2!..sape2? bukan malas cume nak rehatkan diri jer..hehe.. biar la sepah2 dulu.. nanti agak2 rumate dah nak balik kite kemaskan lah.. betul x cik yah..hoho..pastu kalau nak kotor kan pon x pe..hehe..(hish teruk nyer perangaiku..hehe) cik hajar..maap la ye dulu kalau gie ade sepah2kan bilek kite kat matrik dulu..hoho..

5.katil ku lebih empok dari biase..kenape?? hmmm. sebenarnyer..bile basuh baju..malas dilipat..letak atas katill..pastu bertimbunla bende tu kat katill.. mane nak cari kati yang seempok itu..hehe..jangan jelouse..hoho.. rase cam tido kat hotel 10 bintang plak...

6.boleh makan biskut rumate..hoho.. mintak je belas kasihan dari rumate ku yang bernama tim..pasti beliau bagi..bagaimana??hmm.. begini.. kite kan dah maju.. jadi.. send sms kat kedah.. pastu cakap ar kite nak biskut ke.. tapi betul tau memang time lapa je buat camtu.. bukan amik kesempatan..hehe.. kan susah cari makan time cuti ni..haha..

7. yang pastinyer solat ku pasti diawal waktu.. kenapa?? nak wat camne.. x de ape yang urgent nak buat.. bile agak2 dah masuk waktu tu..sembahyang la.. kalau agak2 rajin setiap kali solat tu..bace ar quran.. ke.. hmm.. tapi yang aktiviti wajib nyer time lepas maghrib..perlu bace.. jadi alquran penerang hati..pembuka minda dan tempat melepas kan segala yang stress lakan..hoho rock2 gie pon xde ar nak tinggal sume tu..hoho.. hajar sebab ni la aku rindoo kat ko..huhu..

8.x perlu nak rebut tandas.. cam duk kat kediaman vip la.. yelah.. tandas pon dah reserve hoho..best2.. mandi bebila masa pon x kesah..hoho seronok nyer..tapi gie x pernah la x mandi dalam satu hari tu...hooho..

9.duit save.. disebabkan malas nak merentas pelbagai level kat usm ni nak pegi makan punyer pasal.. jadi dalam satu hari tu dalam 5 hinggit pon cukup.. cakap pasal duit..hmm.. baru je tadi cek akaun.. hoho... JPA dah masuk..yahoooo... hehe..selama x de duit ni balong gie yang banyak tolong.. kamsamida balong..arigatona..hehe sayang balong..

hmm.. apepon buat yang setia bace kesah gie ni happy selalu..gambatei..sayonara..

Thursday, January 22, 2009

DiRiKu BaKaL DaPaT AnAk BuAh..

6 comments
best2...haha.. x sangka dalam x diam akhirnya dapat jugak la gelaran bakal mak lang... hoho..seronoknyer...
tak terbayang seronok die... tuhan je yang tahuu..
semalam la.. balong tipon die kate kat gie.. ade duit x? haha... concern tul balong kat gie... hmmm.. pastu gie kate la ada dalam 40... jpa x masok lagi..
pastu balong balas ..die kate die nak masukkan duit...hmmm pastu ade berita gembira pulak tu... petikannya berbunyi..'kakak, akak nanti akan jadi mak lang... haha..rasa cam nak lari balik rumah jumpa kaka ipr...
balong gie baru je kawen bulan 12 haritu... huhu.. cepatnyer dapat anak buah... hehe...ni gie tengah tesenyumla sambil tulih blog ni...
dulu asyik dengar je orang lain dapat anak buah...
InsyaAllah dalam bulan 9 ni kuarla seorang ahli keluarga baru kami... hoho... makin besarla keluarga en talib ni...hehe..

hmmmm...tunggu bangah pulak... bile la mamat sorang tu nak kawen yek...hehe.. x sabar nak dapat akak ipar baru...hoho.. jgn marah he bangah...awek pon dah ade dah .. name awek die same je macam nama akak ipar gie...ina...hmmm.... nampaknye mereka berdua ni memang cari bini name ina ke??? hehe.. kalau camtu gie cari laki name mawi...la ...hoho...haha... gurau je... hish kerja kawen ni bukan benda main2... hoho..

ape2 pon hal jodoh ni Allah yang tentukan...perempuan yang baek untuk lelaki yang baek...dan sebaliknye...kamsamida...arigatoo... sayonara..

Monday, January 19, 2009

MaLaM pEnUtUp MiNgGu PeNgHaYaTaN iSlAm uSmKK

2 comments
SALAM..

MALAM TADI.. MERIAH BETUL...HAHA... GIE DI TUGASKAN JADI HMMM... AJK PROTOKOL KAT MALAM PALING BERSEJARAH TU.. 
TAHUN NI PIHAK MPI LEBIH MENEKANKAN PASAL PALESTIN.. 
KESIANKAN MANGSA2 KAT SANA..CAMNE KAN KALAU BENDE TU JADI KAT KITE...HUHU... TAK MAU..

BERBALIK KEPADA MINGGU PENGHAYATAN ISLAM TU TADI... 
BANYAK PENGISIAN DIA.. 
PASTU MALAM TADI JUGAK ADA PENGENALAN PASAL RAKAN MASJID USMKK... HMMM... GIE MASUK GAK... 
MANELEH LEPASKAN PELUANG KALAU X BUAT APE KITA DUK KAT SINI TANPA ADA PENGISIAN WAKTU KE ARAH ISLAMIK... 
SEBENARNYE GIE NAK MENCARI DIRI GIE SENDIRI DAN CUBA MENJADI MUSLIMAH YANG LEBIH BAIK LAGI...HMMM... 
CAMNE EK..ADE PAPE PETUA X..

RAKAN MASJID NI PULAK BERTUJUAN UNTUK MERAPATKAN SILATURRAHAIM ANTARA BEBUDAK ISLAM KAT SINI... HOHO... 
RAMAI LA KAWAN KU LEPAS NI... 
ADE SESAPE NAK JADIK KAWAN...

MALAM TADI MEMANG SERONOK LAH...KAN HOHO.. 
BUAT PERTAMA KALINYE GIE INVOLVE EVENT YANG BESAR CAMTU..HMMM..
DAPAT GAK SUMBANG VIDEO.. 
WALAUPON SEMINIT LEBIH JE... 
SEKURANG KURANGNYE GIE BANTU...HOHO... 
TERIMA KASIH YE... KAT KENGKAWAN YANG BAGI GIE GAMBO2 TU...HOHO.. ARIGATO AND KAMSAMIDA..
TANPA PERTOLONGAN KORANG X JADI LA VIDEO TUH... FUH..
LAST MINUTE NYER KEJE... NASIB BAEK SEMPAT...

HMMM..RINDOLA KAT KELUARGA... XPE 2.. 
GIE CUBA HADAPI PERASAAN NI NGAN TENANG... 
AJA! AJA! FIGHTING!!!
-GEE-

Tuesday, January 13, 2009

BoIkOt IsRaEl ... BaNtU pAlEsTiN...InSyAaLlAh...

2 comments
salam..

ape tindakan korang kalau tetiba negara kite ni tetiba je kene serang??? dapat bayangkan x...walaupon usaha memboikot ni salah satu usaha yang kecil...tetapi tahu tak benda ni sekurang-kurangnye mengurangkan penderitaan orang kat sana... jangan anggap perkara ni remeh temeh...sebab hal ini berkaitan dengan saudara seagama kita sendiri... moga Allah mengurang kan pendertaan rakyat palestin... Amin...

Berikut adalah senarai Syarikat dan produk mereka serta sumbangan mereka ke rejim Zionis dan Amerika:


Syarikat : Phillip Morris
Produk : Rokok dan Makanan
Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector's Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d'Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince

Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI


Syarikat : Coca-Cola - McDonalds - Burger King - Pizza Hut ?KFC
Produk : Minuman
Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper

Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.


Syarikat : Nestle
Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips

Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.


Syarikat : Disney
Produk : Disneyland, Euro-Disney,
Jenama Disney, Kartun, Filem

Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.


Syarikat : Delta Galil Industries Ltd.
Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut
Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca

Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.


Syarikat : Nokia
Produk : Telekomunikasi, telefon bimbit dan elektronik

Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.


Syarikat : Danone
Produk : Makanan, minuman dan biskut
Jenama : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette

Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun 1998.


Syarikat : Johnson & Johnson
Produk : Kesihatan.

Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.


Syarikat : Revlon
Produk : Kosmetik

Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlaon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.


Syarikat : AOL Time Warner
Produk : Media Elektronik dan Cetak
Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine

Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.


Syarikat : IBM

Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.


Syarikat : L'Oreal
Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson

Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian malbur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L? real dan menganggap mereka sahabat akrab.


Syarikat : Intel
Produk : Perkakasan komputer

Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.


Syarikat : Est? Lauder
Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila

Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.


Syarikat : News Corporation
Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins

Fakta : Murdoch's New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.


Syarikat : Kimberly-Clark
Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex

Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.


LAIN-LAIN SYARIKAT

Syarikat : Procter and Gamble Produk : Kesihatan, sabun, syampu Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean MARS INC - Bounty, M&M's, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben's, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies HASBRO - Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger GILETTE - Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman COLGATE PALMOLIVE - Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic Haagen, Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.



Sumber : Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)

ikhsan:http://myadha.blogspot.com/2009/01/boikot-israel-senarai-barangan-produk_09.html


yang menurut perintah
-gee-

Thursday, January 1, 2009

SeLaMaT tAhUn BaRu>.>.>.>.>

1 comments
tahun baru???... cam x caye jek... hehe.. nape x caye... yela.. dulu kalau nak masuk tahun baru mesti mengeluh... mane tak nye.. kalau sekolah dulu mesti la.. rasa sengsara je.. yela kene balik sekolah balik... hehe.. tensen seh... haha...tapi sekarang hari2 adalah hari yang tensen...nak masuk tahun baru pon macam tak rase jek... hehehe... tapi tahun baru kite betul ke.. tarikh 1 january.. cuba fikirkan dalam2... ha... salahkan.. sebagai orang islam rase2 nye bile tahun baru kite???? ape?? 14 feb.. gile ape... haha.. kebaratan sungguh.. huhu... itu tarikh untuk orang yang perlukan kasih sayang yang x sepatutnye... betulkan.. am i ringht or you are wrong...haha...



masih x tahu jugak??.. tahun baru kite sebagai umat islam adalah 1 muharam... kenapa nak ikut kalendar orang laen .. kelander kite yang patut di ingati... hehe.. tak salah kalau nak sambut tahun baru.. tapi masalah kite zaman sekarang ni... hendonisme...tahu ape tu?? ha.. hiburan yang melampau...terukkan ... sambut tahun baru tapi maksiat berleluasa kat luar sana... tak kire kat mane pon.... yang sedihnye kat malaysia hampir same hebat dengan negara barat.. hehe.. eye of the world?? tapi ape yang mampu di buat sekadar melepaskan geram dalam blog nii... x berani nak cakap bebanyak kang kene ISA pulak.. haha..... apepon selamat tahun baru buat kengkawan sume...salam awal muharam...walau pon dah lewt sangat... hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template