Thursday, April 30, 2009

HilAnGnYeR CiK GiE......

3 comments
hmmmm.... sebenarnye banyk bende mak cik nak cite ni... hmmm.... nampaknyer ade gak yang sudi singgah kat teratak cik gie ni ye... hoho... sob2.. terharu mak cik... hmmm.. selma 3 minggu kebelakangan ni.. memang tensen ar... rase nak pecah kpala pon ade... hmmm yang pasti matlamat gue nak masuk tahun 2.. hoho.. jadie dengan rase bangge dan tawaduknye.. study22222.... tu jela... tensen dah boleh 3000 baldi dah... gile banyak... tapi ape bleh buat... macam emak cik gie cakap... 'itu dah memang tanggungjawab akak jadi pelajar..kalau akak x mampu akak lepaskan tanggungjawab tu tolong mak buat keje kat kedai..' huish... dengar je mak cakap suh berenti..(ni masa kat matrik dulu ar...) lagi ar tinggi semangat nak belajar... sampai sekarang gie pegang cakap mak tu... klu rase malas sket je... ape ag teringat ar mak cakap lagu tu... huish... study je la.. kang kat akhirat kang tuhan tanye plak ape yang kite buat mase kite tengah blaja... nak jawab ape nanti...hmmm.fikirkn... mak terima kasih ar ye, ingatkan akak...hoho... sob2(terharu lagiii...)..

habih je paper akhir tadi.. rase cam terbang je...walaupon soklan die x boleh blah... makan je...hoho...sedap ke x... itu belakang kire...hmmm..yang penting cik gie dah cube buat yang terbaik... sekarang cik gie tengah senang ar..tu yang dok layan blog ni..hehe..

tetapi.. cik gie bakal menghilangkan diri cik gie...hoho... kemana...arghhh... baru je abih pekse dah kene pegi kem..sob2.. wajib plak tuh...klu x , x dpt ijazah...sob2.. nak x nak.. pegi jela... hmmm nanti cik gi balik cik gie cite sket ar pglaman kat sane...hoho... sebenarnye cik gie nak pegi btn(ape tah bina tata negara... bina rumah tangga... tah ape tah...hoho..) baru je nak enjoy..hoho... cam ne ar keadaan makcik kat sana nanti ye...hmmm... adekah terhitam muka yang tersedia jerawat ni.. atau ape2 jela...hoho... pas je pegi btn tu... dapat ar result either naik thn 2 ke x...hoho...

hmmm pastu ... makcik balik... kampong...!!!!!!!! hohoooo... dah hampir 5 bulan x balik ni...hehehe... mama , papa, otosan, okasan, mummy , daddy, wait 4 me...hoho... i miss you so much(ceh dengan penuh perasaan ...).. balik nanti nak tau gak camne ar keadaan kedai cik liza ngan cik talib tu... ok ke ko... nak makan mee kari cik liza lagi, nak tengok projek tanam sayur cik talib kat blakang rumah... (ceh dengar kabar timun yang cik talib tanam sebiji ade dalam 900 gram...gile berat..hoho...syabas daddy...)pastu nak tengok akak ipar yang tgh sarat ngandung skarang... cukup zat besi ke x beliau tu..hoho... rindunyer kat diorang tuhan je yang tau...

banyak nyer benda yang nak buat... walau pun sebagai dak dental cuti tak banyak tapi mase camni la yang cik gie nak gunakan sepenuh nye demi merebut kembali kasih sayang family yang cik gie lame tinggalkan..(ceh..gie bile hang blaja ayat jiwang bercaries gigi ni...hoho..)..sob2... ok ar cik gie nak blah dulu sebab esok dah akene bangun awal... 7.30pg kene bertolak... gile awal...hoho... nandeska...!!!! doakan cik gie n the geng slamat kembali...!!!! sayounara!!! daisuki otosan n okasan...!!! assalamualaikum..

SeMpUrNa AkHiRnYa....

0 comments
hmmmm... lama sudah beta x mengupdate kan blog hamba yang serba kekurangan ni... nande?.. ye kerana cik gie baru je sat tadi abih peksa profesional 1(pro ar sangat..hoho..) . huh.. penat makcik dok perah otak.. dah ar stress pastu stress pulak.. pastu stress ag.. hmmm. camne tu...hoho.. akhirnye.. abih sudah ... hmmm. ape nak buat ek.. oleh disebabkan otak cik gie yang selama ni nak cair segala neuron die .. gie cuba nak bekukan balik.. hoho...

abih je peksa.. pukul 2.30 tg kene pg kat makmal plak .. nak hantar cik suzie balik ke pangkuan keluarga beliau.. sem depan beliau ngan penjaga lain plak(sob2).. sape cik suzie??? hmmm bace ar post cik gie sebelum ni... hoho... cik suzie... i will miss you...isk2... pastu kan ade citer sedih... sob2.. tetiba ar cik gie bukak ar loker cik gie n kengkawan(loker ni ade mikroskop yang nak kene antar gak...) sob2... kubuka pintu loker itu... tiba2.. beta terperanjat+terkjut+memacam perasaan ade... mane mikroskop beta.. [ergh... angin 1 badan makcik... dah ar antar bende sensorang... geng ag 2 orang tu xde... mane2... apelagi gie kol ar geng cik gie tadi... hmmm.. cik gie x kire susah sam2 ar kan... senang hmm.. hoho pikir ar sendiri..hehe.. tipon pulak mereka ni.. nasib baek beliau nak datang( kang klu x antar mende tu result kene tahan plak...huhu.. seram makcik...) gelabah cam lelabah gak ar cik gie...pastu cik gie mengucap bebanyak... pastu cik gie cek ar sume loker yang ad kat situ.. satu mdl pye loker xde... warghhh.. beliau 2 org tu sesampai ag... pastu cik gie pun dah berputus cinta ar nak cari menatang tu kan... biar ar nak jadi ape pun jadi ar, sob2... gie pon pegi ar kat makmal sebelah tempat kene antar cik suzie tu.. cik gie jejalan ar tunggu cik suan kawan cik gie anto menatang die.. pastu kan cik gie terpandang ar kat lantai makmal tu... nampak ar sebuah mikroskop tersadai kat situ... cik ie pon kate ar dalam hati sape ar x sayang mokroskop die ni... cik gie pon pegi ar kat situ.. ingat nak angkat bende tu kat atas balik... sekali cik gie terpandang ar nombor beliau.. 164... arrrr.. ni nombor mikroskop makcik... suke gile mase u... sob2 nak nangis terharu(mahal ooo.. nak bayr balik bende tu klu hilang...)..

pastu cik gie terpikir camne ar beliau boleh berade kat makmal sebelah... nak cek kot2 bendetu ade kaki... xde plak... hish.. marahnyer.. dah ar tadi jantung rase nak tercabut je.. sampaikan adrenaline dah melimpah dah ... huish... sape pye keje ar dok pandai+bijak+rajin... dok angkat mikroskop tu... kat makmal sebelah... marah nye makcik... grrrr... nasib baek jumpe balik klu x... maun pensan mak cik...sob2... xpe cik gie mafkan la makhluk Allah tu...

pengajaran yang cik gie nak kongsi kali ni....tolong ar hormat barang orang lain... nak pinjam boleh tapi... pulangkan ar kat tempat asal balik... maybe beliau nak pulangkan balik bende tu..cume maybe disebabkan short term memory+nak ingat banyak bende+nervous...sampai x ingat nak simpan balikcik mikroskop tu... xpe2 cik gie consider... lain kali jangan buat tau... susah plak orang yang jadie mangsa cam cik gie n the geng... cik gie x marah dah lagi...oke... maaf la...tertekan..hehe...

apepon... klu kite pinjam hak orang lain pastikan kita ade rase tanggunjawab nak pulangkan... cube bayangkan klu kite jadi mangsa keadaan cmtu..hmmm.renung2kan...hehehe...salam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template