Tuesday, December 28, 2010

NoW wE In ObsTEtRIc And GneacoLoGy PoStIng!!!

2 comments
this is the last block in our medical curriculum before we having "grand" exam~~
our lecture become more full than other day~~
i wonder why..
the face that i never seen before seem attend to the lecture..
they are so weird..
human being i think..hihihi
actually this block is very exciting~~
even i don't really tolerated with kid
but i love to meet a woman call mother..

yesterday im going to ward with my roommate..
we clerk patient that will have c section today~~
she is so sporting..
actually she was very nervous because the next day there were an operation waiting for her..
but in the same time she look very happy waiting for her second child~~
she a modern mother and i seem like to meet a people like her..
so today maybe she already had her new family member..
how sweet..
hmmm..mother who are give birth ..
even the procedure to deliver us give a great painful for them..
but we still can breath and live in this world because of them~~
thanks mom~~hihihihi

chinja saranghae eomma!!
kamsahaeyo ~~~


credit not minehihihi

Friday, December 24, 2010

JuSt NoThInG...

3 comments
my friend ask me why write blog.. such a long phrase that i need to type..hmm.. i also wonder why???hem.. i like to write all my thought..about..hmm.. all~~

i like to write and i don't care if other party want to read this blog or not.. just to release my emo~~ hihi.. sometime when i feel bored and doing nothing i just come here and give, write and do anything i want to do including change background music hihi(memang xde keje~~)..

when i write here nobody know except 3 people who know whose blog is this~~hihi.. hope they are still have interest to share something with me and read this blog~~kenyang na chua(i just like it)..hihi..kumawoyo chinguya(thanks friend)

actually today i just finish my cfcs exam ..essay..WOW.. daebak!!hihi.. its not so difficult..the other story is at the first time in my university life.. we dental student will have our holiday start about early April to late august.. omo~~~ isnt it daebak(big hit!!).. what i will do in that long duration of time??? argh.. i cant wait anymore..oh god.. please let time passed by slowly before that holiday because i will attend the biggest exam ever..arghh...that are so thriller here!!! my body start to chill and a bit rigor even i went think about it..my life is full of exam~~~uhuk~~~



do well ok!! arasseo!!

Monday, December 20, 2010

I MiSSing YoU..nAuI CHinGu(my friend)

2 comments
yesterday i have reunion at my hometon.. n9
hmm.. but i can't go there bcoz i have other work to do here...
they post the picture at the facebook .. wa.. my school is changing 100 % from 5 year ago..
what i think just now.. is that ..I'm already old..uhuk..what to do.. the time passed by and we can't even knowing that.. if i have power to stop it.. i want to go back to the time i was in school ~~~ studying without any other problem that i need to think..hick..
when we getting more old.. there more problem that we must face..right???hem.. what can i say..hwaiting..


i hope i can~~

ps..kita mesti x sedar sebenar nyer life ni macam drama .. cume kiter je yang x ambil kisah..cube lihat balik ape yang kite dah hadapi selama kite hidup ni.. mesti ade sikit2 cam kat drama kat tv tu kan???hihi.. life~~~is interesting actually~~right??

Tuesday, November 9, 2010

TeRiMa KaSiH SuMeR...

0 comments
salam...

dari kengkawan dental ke medic~~~
x sangka...
yang post kat face book.. huhu
aku sangat terharu-haru...
sangat!!! neomu2 saranghae!! arghhhh!!!
cheongmal kamsahae!!! argh.. sangat terharu!!!!!!!!!

p/s... se7en happy birthday to you..생일 축하..hihihi..(ada gedik kat situ)
our birthday is in the same date.. hehe..


kek coklat yang best.. nyum~~ thank farah, muni ,yak, fana, ira...hehe..thanks!!!!


kek kak badi kasik.. hak2... birthday die sebenarnyer...hehe..8/11.. dekatkan..he2..happy birthday kak!!


ni plak hadiah yang gee dapat dari bebudak x senonoh tuh,.. hihi.. cis berani sungguh buat gee nangis ek..hihi


ape ape pon thank you!!! saranghae!!!!

p/s: sebenar nak poket ajaib.. sob2!!! 
bagi betis nak peha plak..(lempang kang!!)

Sunday, October 17, 2010

WhY I WaNt To Be SliM??? wae???

17 comments
salam
dah lame aku x ngutuk org kat blog aku nih..

Ape aku nak tulis ek..hmm.. hari ni aku nak cite pasal aku~~~

Kenapa aku nak kurus??? Tajuk yang agak mencabarkan??..cukup la buang title obesiti kan ?? hari ni aku nak cite kisah benar dalm hidup aku.. ceh cam penting jer korang nak bace kan.. klu korang malas nak bace aku ketuk kepala korang.. cis!! Bace2.. aku x kira!! penat aku tulis nih!!

Sebenarnyer berat badan aku tahun lepas dah mencapai 100 kg.. tinggi aku 157cm
Hui.. korang kire la bmi aku berapa.. dah tahap obesiti tahap kelas 2 dah tu..ish2~~aku ni bukan seorang yang penting kan penampilan langsung.. aku rase baju tu muat and besar aku pakai jer..lawa ke tak lain cerita..janji tutup aurat.. selalu aku beli baju saiz xxl.. besarkan?? Tapi aku x kisah sebab aku suka.. tapi satu hari ade sesuatu yang dashyat berlaku.. dalam tempoh 19 tahun aku hidup kat malaysia ni(aku x pnah ar pgi obersea lagi kan~~hihi) aku diserang penyakit.. ish2.. kaki aku bengkak.. pitting edema..kat kaki aku.. dua2 belah pulak tuh.. aku belajar ar kat kuliah ni.. biasa nyer pitting edema ni ade penyakit congestive heart failure atau pon lagi teruk deep vein thrombosis.. dedua penyakit tu boleh amek nyawa aku ..hui seram giler.. iman dah ar x cukup.. nangis aku ..

Mase tu aku sedar yang life style aku ni teruk.. bgn pagi .. sarapan.. telor goreng x tinggal..pastu duduk dewan kuliah sampai pukul 12 tghari.. makan lagi.. hui.. banyak aku amik.. jnji aku kenyang.. pastu pg kuliah atau flm.. abes kelas dalam pukul 4 petang.. beli makanan lagi~~~ malam mkn roti plak..pastu prangai aku kat bilik duduk jer kat meja study dok ngadap cite kat ;laptop ..aku masuk usm memng dah sedia gemok pon tapi xde la severe sangat.. mase aku tahun satu ade buat bmi test berat aku 75kg.. tapi aku rase special plak sebab x de org obesiti kat kuliah tuh.. ye la memasing bakal dr..logik ar kan ??.. tapi tyme aku buat test tu ade gak ar dr yang yang datang tengok kiraan aku.. malu gak sebenarnye tapi mase tu tak sedar diri lagi..

Tapi yang paling susah nyer bile dah obesiti ni.. tyme solat.. dari sujud nak naik berdiri betul tu.. ya Allah nak patah pinggang rasenyer.. Allah jer yang tahu.. orang yang x pernah gemuk x pernah rase.. pengakuan yang sebenarnyer.. bile kite obesiti macam benda x baik dan menyakitkan akan terjadi kat insan yang bernama obes ni.. bukan aku kate ape la.. memang susah.. rasa rendah diri yang melampau , kawan2 aku sumenye kurus2 belaka.. kaki aku pon selalu cramp.. nak cari baju pon susah tau ,maklum ar baju trend zaman skang yang xxl pon macam baju anak sedara aku jer yang aku nampak.. ingat lagi tyme aku tmpah baju labuh .. x muat… padahal xxl tu..ish2..

Selain tu aku balik rumah abg aku cakap aku gemok ‘giler’.. setahu aku high mental status aku normal jer.. sebok la die tu.. tapi bile mak aku cakap aku kene kurus kan badan.. aku akhirnyer mengerti.. oh ibu~~~ balik tu aku setmind aku untuk kursus.. eh !! kurus.. adik aku yang ajib tu berat dia ade la dalam 98kg kot.. berjaya kurus sampai 68kg.. x kan aku x blehkan ??? aku cabar diri aku..hohohoho~~~ seingat aku bulan 10 tahun lepas kot.. aku balik usm.. aku beli hercules.. boyfriend aku yang teman aku riadah setiap petang kat padang golf.. ade la dalam 8 pusingan aku buat setiap hari..ish.. makan aku.. huish cam gile gak aku tahan nafsu makn nih.. aku makn sarapan itupon mihun satu senduk ngan air kosong.. tengah hari aku makan 2 potong buah.. nasi aku x sentuh pon.. malam nescafe ngan roti sebuku.. aku hidup camtu dalam 5 bulan jugak ar.. dalam mase tu ade gak ar dapat ’teguran’ yang hampir patah kan semangat aku untuk kurus.. tapi aku buat derk.. klu x sampai bile aku nak hidup dalam keobesitian kan2.. lantak pi la diorang tuh..

sebenar nyer sebelum aku decide nak kuruskan badan nih.. ade la seorang mkhluk tuhan tuh.. hmm~~ malas aku nak cite.. biar la aku simpan dalam hati..nak gurau pon ade batas nyer.. senget betul~~ hope2 satu hari nanti die sedar diri la~~~amin~~ aku pon manusia gak.. bukan nyer patrick spongebob tu..

alhamdulillah selepas hampir setahun.. aku berjaya kurangkan berat badan.. sampai 63kg… susah wei.. ingat senang ker.. aku x nak makn ubat.. kang rosak pulak aku punyer liver kan2..ish2.. tapi aku masih over weight lagi.. still kene kurangkan dalam 10 kg lagi.. tapi aku dah lame stop diet.. semenjak rayer haritu, ngan hercules pon dah lame x dating dengan die..huhu..kesian die.. tapi berat maintain..hehe.. bangga plak rasa.. kaki aku dah tak bengkak.. baju pon dah banyak yang muat balik..hihi

aku ingat nak stop dah.. tak nak kurus sangat kang kite yang susah.. kan ade plak nak ngorat aku kang..ish2.. jangan2.. mintak jauh.. gurau2.. sapela aku nikan.. hajiman !!!! tetapi !!.. haritu.. pasal makhluk yang same gak la..sakit nyer hati aku.. tpi aku buat x tau.. tu yang aku nak start diet balik nih.. gee hwaiting~~~

ingat x ?? aku ade post aim aku 7 tahun akan datang tu .. supaya x nak obesiti ??? so kat sini aku nak tukar aim aku untuk kurus pulak.. so orang x kan persenda aku lagi.. hari tu aku timbang balik.. dah turun 1 kg.. hebat x?? Aku rase ade org kutuk baru aku nak buat balik diet ni..hihi2.. so aku berterima kasih sesangat la kat org yang kutuk aku.. aku ingat aku dah x nak diet dah.. cukup buang obesiti jer..hihi2... tetapi aku kene kurus baru x de org kutuk kn2..bile la sampai masenye aku boleh puaskan perasaan diorang kan?? so sesapa yang nak kurus tu pegi cari org kutuk dulu baru korang semangat nak kurus kan badan.. tiru macam SAYER~~~~..hihi22222(okay dah..)

keyla.. salam.. tah ape yang aku merapik pon aku x tau..
doakan aku untuk kurus pulak yer..hihi .. 

TAPI SKANG AKU BERTERIMA KASIH KAT OG YANG KUTUK AKU.. KLU X AKU X DE PERASAAN PON NAK JAGE KESIHATAN AKU NI..HIHI..

-gee-

Saturday, September 18, 2010

SaTu PaGi DaLaM BaS~~

2 comments
salam..
lokasi:dalam bas

pak cik duduk je mane2..tempat duduk x tetap ni. kebetulan penumpang yang naik bas tu x ramai sebab tu bas skyview(trans) tukar ke bas setingkat biase yang sebaris 3 tempat duduk tu je.selesa jugak la..hehe.. "oh camtu ke ..kalau cam tu pak cik duduk sini la"pakcik tu duduk depan aku ..baris single seat.."cube tengok tiket pakcik ni same tak dengan anak punye".. tertulis warga emas kat tiket tu.. tua dah pak cik ni rupanya..bisik hati aku..tengok die xda la tua sangat.. x speaking klantan pon..orang luar same ngan aku kot..

anak nak pegi mane? kota bharu pakcik..
oh pak cik nak pegi sana jugak..kat pasir tumboh..
borak punyer borak ngan pakcik tu die blajar kat skolah pondok kat klantan..
dah tua2 pon masih kuat semangat nak study lagi..
aku rase agak malu la..klu aku tah brape kali aku bersungut kata belajar susah la..itu la..
tapi pak cik ni dak umur 60-an da.. still naik bas dari n9 ke klantan untk belajar..
aku baru je nak melangkah umur 20..tapi nak naik bas balik usm pon cam hampeh je prasaan ni..

banyak gak la yang aku borak .. anak die sume da kawen.. cucu bayk.. ade kebun pisang..kirenyer pak cik nih dah tahap x yah pikir pasal duit lagi la.. die balik n9 pon sebab nak raye ngan anak die..

anak sape name?? aku pon bgi tau la name aku..gee(e.g)
nama kedua?hmm nama aku..gee(e.g)
nama ketiga? sama pakcik..kenapa pakcik?
sape sebenar nyer gee tu?? gee tahu ke??ape yang ade pade gee tu??
aku terdiam.. x pernah orng tye aku pasal ni~~sape aku sebenar nya??sape aku!!!

cuba anak mengucap 2 kalimah syahadah..
aku pon mengucap la..
cuba anak berzikir..
aku pon buat jugak..
ape yang anak rase mase berzikir tu..
aku senyap~~~
bile anak minum nescafe rase ape??
rase manis pakcik~~
ok.. mase minum nescafe rase manis..tapi kenapa ye mase gee zikir x rase ape2..pelik x??
aku tergamam..aku x pernah dengar org cakap pasal benda ni dengan aku..
eohtteokkae!!!selama ni ape yang aku buat..

last ayat dari pak cik tu.. die cakap.. mungkin aku pening lagi ape yang die cube cakap tu.. tapi mungkin satu hari aku teringat ape yang die cube sampaikan..bile sampai masenyer.. tapi aku memang pening ..aku pon nak gak rase sesuatu bile zikir..aku pon nak kenal sape aku.. tapi camne???!!!!!!!!!!!!!!!!!!

perjalanan selama 12 jam tu aku terpikir je ape yang pakcik tu cakap..

dah nak sampai kota bharu tu.. pak cik tu ajak aku naik teksi sama.. rase selamat gak aku..dah senja lak tu..terima kasih pak cik.. sebab bayar tambang..hihi(^^;)
aku x tau sape name pakcik tu..huhu..sape pakcik tu..huhu...na mulla!!!!!aku x tau!!!
ajoesshi nyugu??

p/s..selamat hari rayer~~

-gee-

Saturday, August 28, 2010

1st BiRtHdAy.. HaPPy BiRthDaY dIaNza RaIhAnA~

0 comments
salam
remember my very first niece..she already 1 year old today..miss her so much..

dear hana..
be a good girl
always obey your parent
be a wonderful girl with good attitude

love u deep in my mind..hana~~~saranghanika~~~(^^;)

saengil chuha...

Thursday, July 8, 2010

2 comments
salam..

masuk tahun 3 dah aku...
jadi budak yang agak sewel belek gigi..
selama ni aku ingat jadi dentist senang..
guna playar cabut gigi orang..
masuk tahun 3..
baru aku tahu..
baru aku sedar..
aku yang dulu lagi sewel dari sekarang..
ambil mudah semua benda..
banyak rupenyer bende yang aku x tahu..
banyak bende yang aku kene belajar..
aku rase hidup aku yang dulu terlalu banyak yang dah tersia-sia..
rase macam nak kutip balik masa yang aku tinggalkan..
menyesal sangat..
kenapa aku x pikir dulu lagi..
terlalu banyak perkara yang patut nyer aku start dulu lagii..
tapi aku leka..aku gile dunia..
aku GILER!!!!
sekarang aku cube bukak mate luas2..
GEE you know what???
this world is too large..
sedarla GEE..
ko tu kecik jer..(walaupon obes..)
bilela aku akan sedar nih..
ASTAGHFIRULAHALAZIM..
kepadanyer aku kembali..


yang ni x de kene mengena..lalal~~ hana dah pandai jalan2..hek2.. rindoonyer ngan die..meh kat mama..lalala~~

Tuesday, June 15, 2010

TamAn RuMaH tAlIb ...kur2~~~~ ^=^

2 comments
salam..

cuti 2 minggu lepas... dapat gak balik rumah pas 4 bulan x balik..kan2..hihi.. x compensate langsung...kan bagus blaja 4 bulan cuti pon4 bulan..kan2..hak2..

walaupon cuti aku coit jek..tapi aku bapak bosan kat rumah .. satu hari tu, tyme cik liza ngan anak dara die yang lagi sorang tu ngah layan cerita kat tv tuh.. aku pon keluarla .. aku ni bukan jenis layan cite2 kat tv tuh.. klu kat tenet tu lain cket..kate kipas susah mati citer korean kan..hak2..

berbalik citer tadi.. aku pon lah kat buaian blakang rumah aku.. layan blues ar kater orang.. hik2..aku x ngorat orang tau kat blkag rumah aku tu tau..takde sape pon kat situ.. tetiba aku ternampak plak benda hijau2 bulat2 kat pasu bunga mak aku..hik2.. cik liza ni pelik sket.. tanam bunga kat blakang rumah..tanam pokok buah kat depan rumah..sekali masuk halaman rumah rumah aku..dah macam dusun plak..hak2..

disebab perasaan yang amat ingin menjaga tepi kain pasu tersebut aku pon pegila kat situ.. mak bapak ai..besarnyer labu... bile plak talib tanam nih..aku pon dapat la idea nak isi masa cuti yang bosan nih..aku pon masuk rumah pakai tudung sesume..lengkap ar..(akukan baek..lalala..poyo aku dah datang..hak2..) aku pon capai la satu benda yang agak penting dalam journey aku nanti..lala..hek2..

klik2!!! aku pon tangkap ar gambor labu tersebut...sungguh takde keje ar aku nih,.. bosan seh.. pastu aku duk balik kat buat.. tangkap gambo sendiri plak.. bosan balik.. pastu aku teringat plak cik liza ade tanam macam2 kat blakang rumah..cume aku x pernah jejak kaki kat situ jer.. aku pon melangkah kaki yang agak2 bangga nih kearah mini garden cik liza..yela tanah fedla kan besar.. so bolehla tanam ape2 yang kami suka..opss bukan kami ,mak ayah kami jer..anak2 mereka pemalas sokmo...kih2.. sampai jer kat situ.. mak ai banyak eh.. dengan kacang tanah nyer, cili apinyer, serai, ubi kayu, anak pokok asam jawa, bawang???, kacang hijau, terung,manggis,duku,pisang,kelapa,roselle, betik and macam macam ader.. aku pon klik22 sane klik2 sini.. ceh cam camerawoman plak.. dengan bermodalkan camera samsung l100 8.2mgpx ni aku pon meneruskan pengembaraaan aku ke depan plak.. dusun kitorang.. rumah aku nih dari depan macam kilang kerepek pon ade..lol... yela ade ex kedai runcit kat depan tu.. kedai tu dah tutup da..hik2.. tu yang parent aku agak2 free je skang..lala~~~

depan plak ade pokok cermai, pokok jambu, tebu, cempedak, orkid..macam2 ar..hak..terisi la mase petang.. aku pon masuk rumah balik.. cik liza pon yer aku pegi mane.. aku sengih jer cam kerang busuk..kang x pepasal die minta royalti coz amik gambo tanaman die tanpa izin..hehe2...just joking.. bestnyer halaman rumah besarkan..macam2 leh tanam.. tapi aku ni pemalas wat mede camtu.. klu halaman rumah aku cam padang bola sepak pon aku biar jadi hutan tropika jer.. tapi ok ape..kayu balak mahal per..he2..keyla..tu je nak citer..isi ruang kat blog nih..hehe..

nila encik labu labi yang dok dalam pasu uri eomma

ni plak anak asam jawa..mak ayah die dah meninggal kot..

teka2.. ni pokok per??

ni serai plak..hehe..

en manggis!! nape la tyme aku balik ko x masak lagi..grr..

rambut hutan!!!

cermai..ker??entah??

keyla..tujer.. malas nak upload bebanyak..nak study...he2,...tell me goodbye2..anheonghaseyo... sayonara.. ja mata

-gee-

Thursday, May 6, 2010

BaCkPaCk???

4 comments
today someone offer me to join her to travel all over the peninsular malaysia.. i feel a very big of pleasure..hahak...(ape yang aku tulih ni??wae??)this event was call backpack.. only 3 of us.. i think i will join that activity.. it such a waste if only study in my youth day.. oehtoekae??

to relieve my tension i think i must!!! take this opportunity .. omg!! i can't wait that day!! back pack mean that we travel on our own foot..our own money..without any plan..with a few cloth and food.. just walking at a very foreign place.. there we can improve our communication skill..hihi..and the possibility to lost is very high so can ask anyone at that place .. right.. malaysian is popular with their kindness.. except for some people.. how come.. actually my father support me when i want to join this activity.. thanks cik talib.. he said that we must taste the world with our own effort.. wow!!! cik talib daisukidayo!!

if no resistant we will start the activity after "uri" exam about 3 week from now after the intervention at district kota baru..hihi.. we choose "uri" first backpack place at the kuala terengganu famous with heavenly beach!!! eohteokae!!! i wanna enjoy my youth.. insyaAllah i will protect myself.. i have silat baldi ok!!hak2.. just joking.. i think there are no problem as long as we know "uri" limit.. right??

there are many benefit to do such thing of activity..because of i always seen as shy, untalkative , passive person.. i will get rid off that title..yeah!! i willllll!!!!(penoh semangat!!)..hak2..

* uri mean we in korean~~ u know i addicted to korean,,hak2..

ok.. annheong!!!!!!hasaeyo.. gee imnida!!!!!!!

Friday, April 23, 2010

AiM AkU 7 tAhUn.. AkAn DaTaNg... InSyAAlLaH..

4 comments
x yah bace la... angan ni..hak2..bosan2.. buat la benda nih..hak22..

1. Dah jadi dentist..

2. Aku dah jadi seorang muslimah yang baik dan taat kat agama..

3. Dah hantar mak ngan ayah tunaikan haji..

4. Rumah mak ngan ayah dah siap sepenuhnyer..

5. Aku dah x overweight or obesity lagi..

6. Dah mula menyimpan untuk masa depan

7. Aku dah pandai bawa kereta + jadi owner Mercedes Benz SL-Class(berangan hak2..)

8. Perasaan aku dah stabil..(x mau stress lagi)

9. Rumah on the way..

10.aku akan jadi mak sedara yang paling disukai..

11.Hubungan ngan sibling lain akan berganda-ganda baik..(terutama adik perempuan aku)

12.Akhir sekali..NIKAH.. aku x yakin..(arghh gatal..calon pon xde ^^.)

moga2 impian aku ni jadi kenyataan...amin..

Wednesday, March 24, 2010

KeCeWaNyA AkU.. SeDiHnYa.. KeNaPa KoRaNg mAcAm NiH??

0 comments
mesti korang tertanya-tanya kenapa??
sebenarnyer aku(sebab kecewa sangat malas nak guna cik gee)
aku bukak la satu saluran yang menayang kan video2 yang diuplaodkan
dari seluruh dunia nih..

maafla aku cakap.. aku ni memang layan band2 korean nih(aku ni bukannyer perfect)..
adela satu band tu datang malaysia kan.. aku x fanatic..
cume taula kan belajar medic(major)+dental(ciput)..menyebabkan aku
carila sumber2 nak hiburkan hati ni..sekali lagi aku cakap
i'm not a perfect person.. aku ni bukan solehah.. aku bukan macam watak baik kat cite2 indon tu.. maafkan aku.. sekali lagi.. i'm sorry(macam lagu yang dorang tari tuh..)..

tapi aku cukup terkejut sangat yang tak terhingga.. kenapa yer..hmm..
aku x salahkan diorang..akuterkejut muka kawan2 aku.. tahu minat dgn band tu..
tapi jangn fanatic sangt kawan.. aku bukan nak dalih yang aku x suka band tu..
aku pon minat jugak..

maafkan aku teman2..aku bukan nak marah ke @ blaim korang..
tapi kenapa korang buat camtu.. x perlula korang sambut diorang sampai buat video tuh..

aku terkejut sangat..bile nampak tempat yang aku selalu lepak buat2 bace nota tuh jadi pentas tarian..
sungguh teman .. aku terkejut..sebak dada aku.. aku sedih sebab tengok 95%nyer melayu
dan islam..hampir kesemuanya bertudung litup..ayu..aku nak nangis.. bercampur lelaki perempuan.. aku terkejut..aku kelu..aku..
x taula nak cakap aku dari universiti mane??tahu x video tu korang post kat mane?? satu dunia tengok..
boleh korang buat..tapi jngn malukan teman2 universiti kite yang lain.. buatla video tu kat tmpat lain.. aku bace komen2 kat situ pon ade gak yang dapat agak budak uni mane yang buat tuh..ade yang kutuk..ade satu komen tuh cakap..tah la... aku sedih..universiti kite ni dah la sume tau..

maaf sangat2.. aku rase aku x patut tekan video tu.. aku x patut tgk.. aku rase agak terbeban.. aku ade teringat cerita yang aku dengar mase kecik2 dulu.. sebuah kampung tu kemarau .. tapi x tau kenapa... rupa2nyer ade sorang je kat kg tu x solat.. hanye sebab tu saja.. satu kampong kene..

bagi aku korang buatla..ape yang patut.. ape yang betul.. aku x berani nak cakap depan.. aku mampu luahkan kat sini jer..dengan iman aku yang lemah ni.. aku hanya mampu membenci dalam hati jer.. maafkan aku kawan2 yang terlibat.. bukan niat aku nak lukakan hati korang.. aku rasa dah jdi tanggungjaawab aku.. baru jer 4 hari bende tu di uploadkan dah 8 ribuu lebih yang tengok.. aku rase malu.. walaupon bukan aku yang menari kat situ.. setiap kali aku melintas kat dataran tu.. aku rasa malu.. aku rasa bersalah sangat sebab tu tempat kite menuntut ilmu..

memangla korang excited band tu datang.. kecoh kat facebook.. tapi x perlula korang sambut diorang camtu..walaupon sebab nyer korang x dapat datng konsert tuh..
aku cakap camni sebab kalau sekadar minat lagu boleh tapi jangan fanatic sangat.. maaf yer aku tak alim.. diorang bukanla orang islam untuk kita idolakan.. tergelak si kafir memikirkan kebodohan kiter...

dan yang paling penting sekali... kite ni bakal golongan "profesional". jadi tunjukkanlah contoh2 yang baik untuk adik2 kite... sekali lagi aku cakap..maafkan segala kekasaran bahase aku kat sini.. gomenasaikh.. sorry2...atas kenyataan aku kat atas tu..

sesungguhnye aku bukan la yang layak nak cakap bende ni.. aku ni ade kelemahan jugak.. maafkan cik gee yer..macam tu rupe nyer cara2 penjajahan zaman sekaarang.. sedarla.. teman..

super junior..wae ??? my friend like this!!!??? nasib baik korang x pakai lab coat..sorry untuk kali terakhir...salammm

Friday, March 19, 2010

ApE LaGi nI???ha!!!! cukup2 tuh...

0 comments

anheong...
sape kate klantan xde tempat best nak pegi..huhu...
melancong aku nih
hehe
baru2 ni baru je pegi ngan kumi2 gee..
kat mane??
kat cni ar..haha
tau x?? kito rang pegi pantai..
pantai mana??
cube teka??
haha..x tau kan??
pantai melawila...haha!!
bestnyer..
first time..
ngan kawan pegi melancong
rancangan kami2 je tau...
untuk cik2 sajer!!haha..
i will never forget this moment for 2 days
we together release our stress there
haha..dah tu..malas nak citer bebanyak..
pas ni stop,!! x mau jejalan dah..
nak peksa dah nih...hihi.. tobat jap..cuci tangan untuk seketika..hihi
bye2..sayonara..





Wednesday, March 10, 2010

BeSt2X...hehe

3 comments
salam..
hoho..dah lame dah x balik rumahkan... aritu bercuti sakan cik gee..haha..
syok giler..kih2... dalam masa seminggu kat rumah time cuti pas selanjar hari tu..lama dah pon.. tapi jugak...haha.. suke hati la...nama pun blog cik gee... klu x nak tau sudah.. ape gua kesah..kui2...

ada dua tempat cik gee pegi .. satu kat tasek bera,pahang .. lagi satu kat muzium adat ,negeri sendiri...hik222...best2... haha..

tah camne tah time ayah jempot kat "airport" bahau..haha..tetibe jer mulut terlepas nak pegi melancong.. hu2.. cik talib nih klu bab berjalan no 1..kih2.. beliau pon ajak la pegi melaka.. aiseh melaka lagi..dah naik muak dah pegi tempat same jer.. lagipon malaysia ni luas..kan2?? jadi cik gee pon suruh la ayah carik tempat lain..siap cakap lagi takmo pegi ulu bendul, port dickson , melaka and tempat yang dah pernah pegi..(hoho.. demand lebih sket..kih2... tak bagus tuh...huish dosa2..)balik jer rumah terusla pegi rumah balong kat felda titi satu tempat kat negeri sembilan.. jumpa adik hana..hehe2 besar dah die .. dah pandai merangkak..(cepatnyer masa berlalu.. tua sudah diriku ini...isk2...). beradula kami semalaman kat sane.. balong cik gee ada broadbandkan.. so bebekalkan bdband beliau tuh.. cik gee ngan cik talib pon search ar internet kot2 ade tempat best2..huhu.. tah camne cik talib kate nak pegi taman negara...jungle tracking kate beliau.. gua orait jer.. tetapi tak semena-mena balong nak ikut sekali nak bawak hana sekali..terpaksa la kensel.. kang tak pepasal hana lagi terrer dari kami ni buat jungle trackking sendiri kat taman negara tu karang.. tak pepasal je..huish.. mintak jauh..hik2..

dah puas pikir punye pikir akhir nyer,,, x jadi..huk2.. rase nak nangis jer.. balik esoknyer ayah bawak gee kat muzium adat dekat jer ngan felda titi, jelebu tuh.. rase cam boring jer.. ish2.. x pe la.. janji dapat berjalan.. release tensen pas peksa yang agak hampeh tu kan2..hik2..
dalam mind dah set dah sure boring nak matila...aigoo... why always like this hah..masuk jer.. rase2nyer cik gee lak yang tlebih excited.. sebab muzium ni baru lagi.. bukak setiap hari tau cuti bile raye haji ngan cuti umum jer.. best gak muzium nih.. free of charge.. no need to pay ma... sooooooo happy..(bile bende free nih biasenyer best jer..hi2..)

ada 4 tingkat..moden gile muzium nih.. guna butang je.. tak yah bace.. tekn sane.. tekan sini... die bace untuk kiter...(tu yang gee terlebih excited tu.. he22)ade satu picture tu die touch screen tau..oleh di sebabkan cik gee gayat ke ape tah.. main bende tu sokmo..haha... sebijik cam budak sekolah rendah..kih2.. sampai guard kat situ pandang lain macam je kat cik gee.. haha..tambahan lak time cik gee pegi tu x de orng lang ..just my family only..like my own muzium..kih2.. ade tu imej 3d..la... hebat2..moden..klu nak rase..pegi la sendiri..huhu22.. ade satu tingkat tu ade untuk alam ghaib la...haha.. bunyi cengkerik,suasana kubur sumer ade la... haha...cam real seh.. klu x camne la bangah cik gee turun balik kat tingkat bawah coz takut...hah22.. best..pegila..walau beliau itu adelah sebuah muzium..tetapi hebat!!

dah penat tuh cik gee pon balik la serting balik..esok nyer ayah ajak pegi tasek bera.. tidur sana satu malam.. haha.. semangat kembali membara... untuk pengetahuan semua.. cik liza seorang yang agak2 obses bab memburu binatang yang berenang ni(pergh ayat.. memancingla .. i mean..hehe)petang tu jugak pas jemput adik cik gee, ajib yang dah cam aneroxia.. coz terlalu kurus skarang nih..hihi2..die keje tau skang... besar dah adik aku tuh..berbalik kepada citer kiter tadi..kami sekeluarga kuar la ke bahau untuk beli alat memancing.. rase2nyer ni lah first kitorang pegi bercuti dengan semangat berkobar.. habis rm 200 duit cik talib beli pancing..huhu2.. sabarnyer cik talib..hehe.. mak pulak beli la segala maccam benda nak buat sate.. bakar kat sane..hihi22.. bestnyer... malam tu kitorang cucuk la sate sama2.. meriahnyer..hehe... balong jer dapat ikut pegi.. bangah x dapat sebab keje..huhu22.. esok mula kami dengan pengembaraan kami..oleh sebab rumah cik gee memang dah nak dekat kat pahang.. so perjalanan yang diambil x la lame sangat.. bersama2 sebuah kete mazda talib ngan hilux baru balong kami pon bertolak...sapai kat bera lebih kurang pukul 4 petang.. nasib baik ayah dah booking resort.. terus la kami masuk resort.. sewa 3 bilik.. satu bilik ade 3 katil.. cik gee ngan adik lelaki, and adek ira, mak ngan ayah, balong ngan kak ina and hana,..hihi.. murah jer.. satu bilik rm90.. resort kitorang betul2 kat depan tasek.. lawa seh..hik2.. ade aircond..hihi.. ape bezenyer ngan dewan kuliah..ade air cond gak kan..haha.. pukul 6 petang kitorang bakar sate.. pihak resort dah sediakan bara api untuk kitorang bakar sate..huhu.. murah dan mudah kan2..pukul 7 tuh kitorang tengok sunset kat tasek depan resort kitorang..indahnyer ciptaan tuhan..

malam tuh kitorang makan same2..siap bawak periuk nasi lagi..haha.. best2..time kitorang makan tuh tetiba ade orng kater something is running under our resort.. resort kitorang tinggi tau.. ade pak cik tu cakap malam sebelum tu diorang dapat tengok gajah lalu... nak tau tak.. rupe2 nyer pig yang lalu.. lol..haha..lucu tol.. malam tu cik gee berborak ngan mak kat anjung resort sambil nikmati keindahan malam..ceh..haha..ajib pegi memancing kat rumah terapung kat depan resort.. tapi balik sebab x dapat ikan(ade sebenarnyer..tapi kecik sangat pastu die tinggalkan jer..apela..)

esoknyer ayah sewa boat nak rentas tasek.. sayangnyer cik gee tak dapat pegi sebab 4 orng jer dapat.. takpe.. cik gee nak main ngan hana..hehe..diorang naik boat pegi perkampungan orng asli kat situ.. ajib ayah , balong ngan kak ina jer pegi..haha.. mak cam bese dari petang semalam sibuk nak memancing..hihi22.. tak pe la cik liza..sekali sekala kan?..

time diorang pegi tuh.. hana plak buat hal..huhu.. ingatkan senangla jage beliau..huhu.. nak nangis pon ade gak.. tapi cik gee.. sabar.. die nangis sebab lapa kot.. buatla.. nestum.. die x mau.. cik gee pon jerit la panggil adik ira, nak tanye kenapa?? nak tau tak.. rupe nyer cik gee.. salah buat dalam bekas lain.. patut la.. cik gee buat dalam botol susu.. macammana la hana nak hisap kan2?? aigoo .. my mistake..mama so sorry..  ira pakat pegi gelakkan..haha..malu aku kat adik sendiri yang 12 tahun lagi muda dari cik gee dah pandai buat susu.. pas makan.. hana berak pulak..dahla gee x pernah pakaikan lampin budak2 nih..kenapala time umi die xde macam benda yang jadi nih..terpaksa panggil ira yang tengah temn mak mancing tuh.. cik liza tu klu dah mancing x ingat ape dah..cucu pon tinggal..huhu.. tanpa rase segan cik gee pon tanye ar kat ira camne nak buat..lalu prof. ira ni pon tunjukla procedure yang betulnyer..(bak kate orng malu bertanye sesat jalan).. betulla kan x semesti nyer yang kecik belajar dari yang tua.. knowledge is everywhere..ceh.. berjaya sudah tukarkan pampers hana.. rase cam bangga jer..haha.. my first work is done.. tunggu la rombongan boat sampai.. dari jauh nampak happy ending jer diorang.. terutama laki bini tuh.. cis.. tidak sedarkah mereka bagaimana keadaan diri ini semasa mejaga anak mereka?? hehe.. nasib baik gua sayang hana..haha22 pengalaman can make people more mature.. isn't??

pas je mereka balik kitorang pon check out..hehe..

selepas daripada tuh cik gee duk rumah sampai balik usm balik.. tapi memang best balik yang kali nih..

balik akn datang..pon cik liza kate nak pegi cameron pulak.. tapi ade syarat.. cik gee kene ubah sesuatu kat diri cik gee.. kalau cik gee berjaya sahut cabaran tu.. kmi akan sampai ke cameron cuti akan datang.. insyaAllah.. mak akan buat..hehe.. sebab sekarang pon dah ade perubahan sikit..hihi2..

keyla.. tu jer post tuk kali nih.. thanks

Tuesday, February 2, 2010

PeNgAlAmAn "tErInDaH"...hik2...

0 comments
dah masuk semester 4 dah aku kat usm nih...x sedar dah lame aku tinggalkan dk4 dulu... ukir2 gigi...sekarang aku sibuk tampal gigi plak..ni entry first aku pasal kerja jenayah aku kat dental shcool nih... bukan jenayah la... hik...pengalaman baru jugak la...hihi..

sekarang kami budak dental 2nd year dok sibuk kumpul gigi... bukan gigi palsu tau.. gigi manusia..hoho... nampak geli je kan?? tapi pada sesapa yang tak tau tu, itula keje kami dari first year dulu...punyalah lama kumpul gigi dulu... sampai masa nak guna...dari 50 batang kumpul 20 jerk leh guna... sume gigi ade yang bercaries,patah la...yang pasti nak kene guna gigi yang sound la...(x de caries ar tu).. cis aku ingat second year nih relaks ar...huhu... penat nyer...(huish x baik mengeluh tau..)..

bile dah kumpul gigi tu kitorang kene mounting plak gigi tuh... nak mounting kene la cukupkan gigi yang kita kumpul atas dan bawah serba satu...

pastu dah cukup la mounting kat bilik plaster...tyme ni la malapetaka yang agak dasyat wa cakap lu...ingatkan senang je la nak mounting gigi tuh... rupe2nyer...kwang2.. banyak sungguh dugaan yang aku tempuh..huhu.. agak dah setengah teleng gak ar.. yela belagakkan..konon nyer..ala.. senang je mounting, susun gigi kat tempat acuan die pastu pourkan dengan plaster of paris..tunggu la 20 minit siapla...tetapi bile kiter buat sendiri bende tu..memang senang nak hidup... bukan 20 minit... 2 HARI je nak buat mende alah tuh...haha.. padan muka daku yang bijak dan rajin nih.. dah pour dengan POP, dah kering bukak je mende tuh.. gigi senget la, contact point xde la... macam2 ade... seydeh betul aku rasa...huhu..3 kali aku kene pecahkan mounting gigi aku tuh... ade sekali tuh tengah syok2 pecahkan mounting tuh.. tetiba aku terketuk gigi molar..warghh pecah!!! aaa... nasib baek ade makhluk tuhan tu ade gigi molar lebih dapat gak guna...huhu.. mekasih la yer cik kawan sebab bagi gigi..dah susah nak carik gigi bernama molar nih..

ade sekali tuh dsah lawa jer gigi yang aku mouting sekali gigi taring senget plak.. dah gigi tu kene guna untul ampal gigi nanti..kene pecahkan... lepas tu aku mounting dengan berdoa banyak, aku buat penuh dedikasi.. akhirnyer..siap gak..

sebenarnyer natural teeth tu nk guna untuk kelas coservative nanti..hik22..patutnyer lame dah nak kene siapkan...tapi.. yela kan aku kan budak rajin dan berdisiplin..(budak wataniah kan..hoho..bangga jap..)

lepas nih aku berjanji, xkan tangguh keje lagi..!!!!(semangat tengah berkobar-kobar nih..panas2...aik bilik aku x bukak kipas ke??)sampai bilela semangat aku tu yerk.??kiter tunggu dan lihat..

salam


haa..nih dari berbatang-batanggigi gua kumpul 5 je leh guna..hamapagas tul..



keje 2 hari aku..huhu.. result tak seberapa ,kejang kaki je aku diri lama2 wat mende nih.. sabo2..hik22

walau camne susah pon , belajar tetap belajar klu x baek x yah jadi student.. amanah2!!! yoshh sha!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template