Wednesday, March 10, 2010

BeSt2X...hehe

salam..
hoho..dah lame dah x balik rumahkan... aritu bercuti sakan cik gee..haha..
syok giler..kih2... dalam masa seminggu kat rumah time cuti pas selanjar hari tu..lama dah pon.. tapi jugak...haha.. suke hati la...nama pun blog cik gee... klu x nak tau sudah.. ape gua kesah..kui2...

ada dua tempat cik gee pegi .. satu kat tasek bera,pahang .. lagi satu kat muzium adat ,negeri sendiri...hik222...best2... haha..

tah camne tah time ayah jempot kat "airport" bahau..haha..tetibe jer mulut terlepas nak pegi melancong.. hu2.. cik talib nih klu bab berjalan no 1..kih2.. beliau pon ajak la pegi melaka.. aiseh melaka lagi..dah naik muak dah pegi tempat same jer.. lagipon malaysia ni luas..kan2?? jadi cik gee pon suruh la ayah carik tempat lain..siap cakap lagi takmo pegi ulu bendul, port dickson , melaka and tempat yang dah pernah pegi..(hoho.. demand lebih sket..kih2... tak bagus tuh...huish dosa2..)balik jer rumah terusla pegi rumah balong kat felda titi satu tempat kat negeri sembilan.. jumpa adik hana..hehe2 besar dah die .. dah pandai merangkak..(cepatnyer masa berlalu.. tua sudah diriku ini...isk2...). beradula kami semalaman kat sane.. balong cik gee ada broadbandkan.. so bebekalkan bdband beliau tuh.. cik gee ngan cik talib pon search ar internet kot2 ade tempat best2..huhu.. tah camne cik talib kate nak pegi taman negara...jungle tracking kate beliau.. gua orait jer.. tetapi tak semena-mena balong nak ikut sekali nak bawak hana sekali..terpaksa la kensel.. kang tak pepasal hana lagi terrer dari kami ni buat jungle trackking sendiri kat taman negara tu karang.. tak pepasal je..huish.. mintak jauh..hik2..

dah puas pikir punye pikir akhir nyer,,, x jadi..huk2.. rase nak nangis jer.. balik esoknyer ayah bawak gee kat muzium adat dekat jer ngan felda titi, jelebu tuh.. rase cam boring jer.. ish2.. x pe la.. janji dapat berjalan.. release tensen pas peksa yang agak hampeh tu kan2..hik2..
dalam mind dah set dah sure boring nak matila...aigoo... why always like this hah..masuk jer.. rase2nyer cik gee lak yang tlebih excited.. sebab muzium ni baru lagi.. bukak setiap hari tau cuti bile raye haji ngan cuti umum jer.. best gak muzium nih.. free of charge.. no need to pay ma... sooooooo happy..(bile bende free nih biasenyer best jer..hi2..)

ada 4 tingkat..moden gile muzium nih.. guna butang je.. tak yah bace.. tekn sane.. tekan sini... die bace untuk kiter...(tu yang gee terlebih excited tu.. he22)ade satu picture tu die touch screen tau..oleh di sebabkan cik gee gayat ke ape tah.. main bende tu sokmo..haha... sebijik cam budak sekolah rendah..kih2.. sampai guard kat situ pandang lain macam je kat cik gee.. haha..tambahan lak time cik gee pegi tu x de orng lang ..just my family only..like my own muzium..kih2.. ade tu imej 3d..la... hebat2..moden..klu nak rase..pegi la sendiri..huhu22.. ade satu tingkat tu ade untuk alam ghaib la...haha.. bunyi cengkerik,suasana kubur sumer ade la... haha...cam real seh.. klu x camne la bangah cik gee turun balik kat tingkat bawah coz takut...hah22.. best..pegila..walau beliau itu adelah sebuah muzium..tetapi hebat!!

dah penat tuh cik gee pon balik la serting balik..esok nyer ayah ajak pegi tasek bera.. tidur sana satu malam.. haha.. semangat kembali membara... untuk pengetahuan semua.. cik liza seorang yang agak2 obses bab memburu binatang yang berenang ni(pergh ayat.. memancingla .. i mean..hehe)petang tu jugak pas jemput adik cik gee, ajib yang dah cam aneroxia.. coz terlalu kurus skarang nih..hihi2..die keje tau skang... besar dah adik aku tuh..berbalik kepada citer kiter tadi..kami sekeluarga kuar la ke bahau untuk beli alat memancing.. rase2nyer ni lah first kitorang pegi bercuti dengan semangat berkobar.. habis rm 200 duit cik talib beli pancing..huhu2.. sabarnyer cik talib..hehe.. mak pulak beli la segala maccam benda nak buat sate.. bakar kat sane..hihi22.. bestnyer... malam tu kitorang cucuk la sate sama2.. meriahnyer..hehe... balong jer dapat ikut pegi.. bangah x dapat sebab keje..huhu22.. esok mula kami dengan pengembaraan kami..oleh sebab rumah cik gee memang dah nak dekat kat pahang.. so perjalanan yang diambil x la lame sangat.. bersama2 sebuah kete mazda talib ngan hilux baru balong kami pon bertolak...sapai kat bera lebih kurang pukul 4 petang.. nasib baik ayah dah booking resort.. terus la kami masuk resort.. sewa 3 bilik.. satu bilik ade 3 katil.. cik gee ngan adik lelaki, and adek ira, mak ngan ayah, balong ngan kak ina and hana,..hihi.. murah jer.. satu bilik rm90.. resort kitorang betul2 kat depan tasek.. lawa seh..hik2.. ade aircond..hihi.. ape bezenyer ngan dewan kuliah..ade air cond gak kan..haha.. pukul 6 petang kitorang bakar sate.. pihak resort dah sediakan bara api untuk kitorang bakar sate..huhu.. murah dan mudah kan2..pukul 7 tuh kitorang tengok sunset kat tasek depan resort kitorang..indahnyer ciptaan tuhan..

malam tuh kitorang makan same2..siap bawak periuk nasi lagi..haha.. best2..time kitorang makan tuh tetiba ade orng kater something is running under our resort.. resort kitorang tinggi tau.. ade pak cik tu cakap malam sebelum tu diorang dapat tengok gajah lalu... nak tau tak.. rupe2 nyer pig yang lalu.. lol..haha..lucu tol.. malam tu cik gee berborak ngan mak kat anjung resort sambil nikmati keindahan malam..ceh..haha..ajib pegi memancing kat rumah terapung kat depan resort.. tapi balik sebab x dapat ikan(ade sebenarnyer..tapi kecik sangat pastu die tinggalkan jer..apela..)

esoknyer ayah sewa boat nak rentas tasek.. sayangnyer cik gee tak dapat pegi sebab 4 orng jer dapat.. takpe.. cik gee nak main ngan hana..hehe..diorang naik boat pegi perkampungan orng asli kat situ.. ajib ayah , balong ngan kak ina jer pegi..haha.. mak cam bese dari petang semalam sibuk nak memancing..hihi22.. tak pe la cik liza..sekali sekala kan?..

time diorang pegi tuh.. hana plak buat hal..huhu.. ingatkan senangla jage beliau..huhu.. nak nangis pon ade gak.. tapi cik gee.. sabar.. die nangis sebab lapa kot.. buatla.. nestum.. die x mau.. cik gee pon jerit la panggil adik ira, nak tanye kenapa?? nak tau tak.. rupe nyer cik gee.. salah buat dalam bekas lain.. patut la.. cik gee buat dalam botol susu.. macammana la hana nak hisap kan2?? aigoo .. my mistake..mama so sorry..  ira pakat pegi gelakkan..haha..malu aku kat adik sendiri yang 12 tahun lagi muda dari cik gee dah pandai buat susu.. pas makan.. hana berak pulak..dahla gee x pernah pakaikan lampin budak2 nih..kenapala time umi die xde macam benda yang jadi nih..terpaksa panggil ira yang tengah temn mak mancing tuh.. cik liza tu klu dah mancing x ingat ape dah..cucu pon tinggal..huhu.. tanpa rase segan cik gee pon tanye ar kat ira camne nak buat..lalu prof. ira ni pon tunjukla procedure yang betulnyer..(bak kate orng malu bertanye sesat jalan).. betulla kan x semesti nyer yang kecik belajar dari yang tua.. knowledge is everywhere..ceh.. berjaya sudah tukarkan pampers hana.. rase cam bangga jer..haha.. my first work is done.. tunggu la rombongan boat sampai.. dari jauh nampak happy ending jer diorang.. terutama laki bini tuh.. cis.. tidak sedarkah mereka bagaimana keadaan diri ini semasa mejaga anak mereka?? hehe.. nasib baik gua sayang hana..haha22 pengalaman can make people more mature.. isn't??

pas je mereka balik kitorang pon check out..hehe..

selepas daripada tuh cik gee duk rumah sampai balik usm balik.. tapi memang best balik yang kali nih..

balik akn datang..pon cik liza kate nak pegi cameron pulak.. tapi ade syarat.. cik gee kene ubah sesuatu kat diri cik gee.. kalau cik gee berjaya sahut cabaran tu.. kmi akan sampai ke cameron cuti akan datang.. insyaAllah.. mak akan buat..hehe.. sebab sekarang pon dah ade perubahan sikit..hihi2..

keyla.. tu jer post tuk kali nih.. thanks

3 comments:

  1. huhuuh...dtgla gmbg...de gambang water park..ble jmp aku skali..hahaha..dokat jo ump ngan gmbg water part tue...

    ReplyDelete
  2. waaahhh..
    gmbar last tu aku nmpk sifat keibuan seorg gee..hehehe
    leh dah kawen tu.. xsabo aku nk tgk ko kawen gee..haha
    syai pon xlama lg kan..(^_^)

    ReplyDelete
  3. X_LiMiTeD-aloh shai.. huhu aku xtau ar tempat tuh..nanti aku cakap ngan daddy aku teh...hehe

    LoNgJaR- woit jar start bile lak ko jadi tukang tilik owang kawen bile nih..haks..aku lagi terer dalam bab2 cam nih..haha..ala ko dah ade kan2..hak2

    ReplyDelete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template