Tuesday, June 15, 2010

TamAn RuMaH tAlIb ...kur2~~~~ ^=^

salam..

cuti 2 minggu lepas... dapat gak balik rumah pas 4 bulan x balik..kan2..hihi.. x compensate langsung...kan bagus blaja 4 bulan cuti pon4 bulan..kan2..hak2..

walaupon cuti aku coit jek..tapi aku bapak bosan kat rumah .. satu hari tu, tyme cik liza ngan anak dara die yang lagi sorang tu ngah layan cerita kat tv tuh.. aku pon keluarla .. aku ni bukan jenis layan cite2 kat tv tuh.. klu kat tenet tu lain cket..kate kipas susah mati citer korean kan..hak2..

berbalik citer tadi.. aku pon lah kat buaian blakang rumah aku.. layan blues ar kater orang.. hik2..aku x ngorat orang tau kat blkag rumah aku tu tau..takde sape pon kat situ.. tetiba aku ternampak plak benda hijau2 bulat2 kat pasu bunga mak aku..hik2.. cik liza ni pelik sket.. tanam bunga kat blakang rumah..tanam pokok buah kat depan rumah..sekali masuk halaman rumah rumah aku..dah macam dusun plak..hak2..

disebab perasaan yang amat ingin menjaga tepi kain pasu tersebut aku pon pegila kat situ.. mak bapak ai..besarnyer labu... bile plak talib tanam nih..aku pon dapat la idea nak isi masa cuti yang bosan nih..aku pon masuk rumah pakai tudung sesume..lengkap ar..(akukan baek..lalala..poyo aku dah datang..hak2..) aku pon capai la satu benda yang agak penting dalam journey aku nanti..lala..hek2..

klik2!!! aku pon tangkap ar gambor labu tersebut...sungguh takde keje ar aku nih,.. bosan seh.. pastu aku duk balik kat buat.. tangkap gambo sendiri plak.. bosan balik.. pastu aku teringat plak cik liza ade tanam macam2 kat blakang rumah..cume aku x pernah jejak kaki kat situ jer.. aku pon melangkah kaki yang agak2 bangga nih kearah mini garden cik liza..yela tanah fedla kan besar.. so bolehla tanam ape2 yang kami suka..opss bukan kami ,mak ayah kami jer..anak2 mereka pemalas sokmo...kih2.. sampai jer kat situ.. mak ai banyak eh.. dengan kacang tanah nyer, cili apinyer, serai, ubi kayu, anak pokok asam jawa, bawang???, kacang hijau, terung,manggis,duku,pisang,kelapa,roselle, betik and macam macam ader.. aku pon klik22 sane klik2 sini.. ceh cam camerawoman plak.. dengan bermodalkan camera samsung l100 8.2mgpx ni aku pon meneruskan pengembaraaan aku ke depan plak.. dusun kitorang.. rumah aku nih dari depan macam kilang kerepek pon ade..lol... yela ade ex kedai runcit kat depan tu.. kedai tu dah tutup da..hik2.. tu yang parent aku agak2 free je skang..lala~~~

depan plak ade pokok cermai, pokok jambu, tebu, cempedak, orkid..macam2 ar..hak..terisi la mase petang.. aku pon masuk rumah balik.. cik liza pon yer aku pegi mane.. aku sengih jer cam kerang busuk..kang x pepasal die minta royalti coz amik gambo tanaman die tanpa izin..hehe2...just joking.. bestnyer halaman rumah besarkan..macam2 leh tanam.. tapi aku ni pemalas wat mede camtu.. klu halaman rumah aku cam padang bola sepak pon aku biar jadi hutan tropika jer.. tapi ok ape..kayu balak mahal per..he2..keyla..tu je nak citer..isi ruang kat blog nih..hehe..

nila encik labu labi yang dok dalam pasu uri eomma

ni plak anak asam jawa..mak ayah die dah meninggal kot..

teka2.. ni pokok per??

ni serai plak..hehe..

en manggis!! nape la tyme aku balik ko x masak lagi..grr..

rambut hutan!!!

cermai..ker??entah??

keyla..tujer.. malas nak upload bebanyak..nak study...he2,...tell me goodbye2..anheonghaseyo... sayonara.. ja mata

-gee-

2 comments:

  1. weh..sedapnye manggis.. nak skit..hehe

    ReplyDelete
  2. longjar_boleh.. meh ar datang umah..hek2..

    ReplyDelete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template