Tuesday, February 2, 2010

PeNgAlAmAn "tErInDaH"...hik2...

0 comments
dah masuk semester 4 dah aku kat usm nih...x sedar dah lame aku tinggalkan dk4 dulu... ukir2 gigi...sekarang aku sibuk tampal gigi plak..ni entry first aku pasal kerja jenayah aku kat dental shcool nih... bukan jenayah la... hik...pengalaman baru jugak la...hihi..

sekarang kami budak dental 2nd year dok sibuk kumpul gigi... bukan gigi palsu tau.. gigi manusia..hoho... nampak geli je kan?? tapi pada sesapa yang tak tau tu, itula keje kami dari first year dulu...punyalah lama kumpul gigi dulu... sampai masa nak guna...dari 50 batang kumpul 20 jerk leh guna... sume gigi ade yang bercaries,patah la...yang pasti nak kene guna gigi yang sound la...(x de caries ar tu).. cis aku ingat second year nih relaks ar...huhu... penat nyer...(huish x baik mengeluh tau..)..

bile dah kumpul gigi tu kitorang kene mounting plak gigi tuh... nak mounting kene la cukupkan gigi yang kita kumpul atas dan bawah serba satu...

pastu dah cukup la mounting kat bilik plaster...tyme ni la malapetaka yang agak dasyat wa cakap lu...ingatkan senang je la nak mounting gigi tuh... rupe2nyer...kwang2.. banyak sungguh dugaan yang aku tempuh..huhu.. agak dah setengah teleng gak ar.. yela belagakkan..konon nyer..ala.. senang je mounting, susun gigi kat tempat acuan die pastu pourkan dengan plaster of paris..tunggu la 20 minit siapla...tetapi bile kiter buat sendiri bende tu..memang senang nak hidup... bukan 20 minit... 2 HARI je nak buat mende alah tuh...haha.. padan muka daku yang bijak dan rajin nih.. dah pour dengan POP, dah kering bukak je mende tuh.. gigi senget la, contact point xde la... macam2 ade... seydeh betul aku rasa...huhu..3 kali aku kene pecahkan mounting gigi aku tuh... ade sekali tuh tengah syok2 pecahkan mounting tuh.. tetiba aku terketuk gigi molar..warghh pecah!!! aaa... nasib baek ade makhluk tuhan tu ade gigi molar lebih dapat gak guna...huhu.. mekasih la yer cik kawan sebab bagi gigi..dah susah nak carik gigi bernama molar nih..

ade sekali tuh dsah lawa jer gigi yang aku mouting sekali gigi taring senget plak.. dah gigi tu kene guna untul ampal gigi nanti..kene pecahkan... lepas tu aku mounting dengan berdoa banyak, aku buat penuh dedikasi.. akhirnyer..siap gak..

sebenarnyer natural teeth tu nk guna untuk kelas coservative nanti..hik22..patutnyer lame dah nak kene siapkan...tapi.. yela kan aku kan budak rajin dan berdisiplin..(budak wataniah kan..hoho..bangga jap..)

lepas nih aku berjanji, xkan tangguh keje lagi..!!!!(semangat tengah berkobar-kobar nih..panas2...aik bilik aku x bukak kipas ke??)sampai bilela semangat aku tu yerk.??kiter tunggu dan lihat..

salam


haa..nih dari berbatang-batanggigi gua kumpul 5 je leh guna..hamapagas tul..



keje 2 hari aku..huhu.. result tak seberapa ,kejang kaki je aku diri lama2 wat mende nih.. sabo2..hik22

walau camne susah pon , belajar tetap belajar klu x baek x yah jadi student.. amanah2!!! yoshh sha!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template