Wednesday, March 24, 2010

KeCeWaNyA AkU.. SeDiHnYa.. KeNaPa KoRaNg mAcAm NiH??

0 comments
mesti korang tertanya-tanya kenapa??
sebenarnyer aku(sebab kecewa sangat malas nak guna cik gee)
aku bukak la satu saluran yang menayang kan video2 yang diuplaodkan
dari seluruh dunia nih..

maafla aku cakap.. aku ni memang layan band2 korean nih(aku ni bukannyer perfect)..
adela satu band tu datang malaysia kan.. aku x fanatic..
cume taula kan belajar medic(major)+dental(ciput)..menyebabkan aku
carila sumber2 nak hiburkan hati ni..sekali lagi aku cakap
i'm not a perfect person.. aku ni bukan solehah.. aku bukan macam watak baik kat cite2 indon tu.. maafkan aku.. sekali lagi.. i'm sorry(macam lagu yang dorang tari tuh..)..

tapi aku cukup terkejut sangat yang tak terhingga.. kenapa yer..hmm..
aku x salahkan diorang..akuterkejut muka kawan2 aku.. tahu minat dgn band tu..
tapi jangn fanatic sangt kawan.. aku bukan nak dalih yang aku x suka band tu..
aku pon minat jugak..

maafkan aku teman2..aku bukan nak marah ke @ blaim korang..
tapi kenapa korang buat camtu.. x perlula korang sambut diorang sampai buat video tuh..

aku terkejut sangat..bile nampak tempat yang aku selalu lepak buat2 bace nota tuh jadi pentas tarian..
sungguh teman .. aku terkejut..sebak dada aku.. aku sedih sebab tengok 95%nyer melayu
dan islam..hampir kesemuanya bertudung litup..ayu..aku nak nangis.. bercampur lelaki perempuan.. aku terkejut..aku kelu..aku..
x taula nak cakap aku dari universiti mane??tahu x video tu korang post kat mane?? satu dunia tengok..
boleh korang buat..tapi jngn malukan teman2 universiti kite yang lain.. buatla video tu kat tmpat lain.. aku bace komen2 kat situ pon ade gak yang dapat agak budak uni mane yang buat tuh..ade yang kutuk..ade satu komen tuh cakap..tah la... aku sedih..universiti kite ni dah la sume tau..

maaf sangat2.. aku rase aku x patut tekan video tu.. aku x patut tgk.. aku rase agak terbeban.. aku ade teringat cerita yang aku dengar mase kecik2 dulu.. sebuah kampung tu kemarau .. tapi x tau kenapa... rupa2nyer ade sorang je kat kg tu x solat.. hanye sebab tu saja.. satu kampong kene..

bagi aku korang buatla..ape yang patut.. ape yang betul.. aku x berani nak cakap depan.. aku mampu luahkan kat sini jer..dengan iman aku yang lemah ni.. aku hanya mampu membenci dalam hati jer.. maafkan aku kawan2 yang terlibat.. bukan niat aku nak lukakan hati korang.. aku rasa dah jdi tanggungjaawab aku.. baru jer 4 hari bende tu di uploadkan dah 8 ribuu lebih yang tengok.. aku rase malu.. walaupon bukan aku yang menari kat situ.. setiap kali aku melintas kat dataran tu.. aku rasa malu.. aku rasa bersalah sangat sebab tu tempat kite menuntut ilmu..

memangla korang excited band tu datang.. kecoh kat facebook.. tapi x perlula korang sambut diorang camtu..walaupon sebab nyer korang x dapat datng konsert tuh..
aku cakap camni sebab kalau sekadar minat lagu boleh tapi jangan fanatic sangat.. maaf yer aku tak alim.. diorang bukanla orang islam untuk kita idolakan.. tergelak si kafir memikirkan kebodohan kiter...

dan yang paling penting sekali... kite ni bakal golongan "profesional". jadi tunjukkanlah contoh2 yang baik untuk adik2 kite... sekali lagi aku cakap..maafkan segala kekasaran bahase aku kat sini.. gomenasaikh.. sorry2...atas kenyataan aku kat atas tu..

sesungguhnye aku bukan la yang layak nak cakap bende ni.. aku ni ade kelemahan jugak.. maafkan cik gee yer..macam tu rupe nyer cara2 penjajahan zaman sekaarang.. sedarla.. teman..

super junior..wae ??? my friend like this!!!??? nasib baik korang x pakai lab coat..sorry untuk kali terakhir...salammm

Friday, March 19, 2010

ApE LaGi nI???ha!!!! cukup2 tuh...

0 comments

anheong...
sape kate klantan xde tempat best nak pegi..huhu...
melancong aku nih
hehe
baru2 ni baru je pegi ngan kumi2 gee..
kat mane??
kat cni ar..haha
tau x?? kito rang pegi pantai..
pantai mana??
cube teka??
haha..x tau kan??
pantai melawila...haha!!
bestnyer..
first time..
ngan kawan pegi melancong
rancangan kami2 je tau...
untuk cik2 sajer!!haha..
i will never forget this moment for 2 days
we together release our stress there
haha..dah tu..malas nak citer bebanyak..
pas ni stop,!! x mau jejalan dah..
nak peksa dah nih...hihi.. tobat jap..cuci tangan untuk seketika..hihi
bye2..sayonara..





Wednesday, March 10, 2010

BeSt2X...hehe

3 comments
salam..
hoho..dah lame dah x balik rumahkan... aritu bercuti sakan cik gee..haha..
syok giler..kih2... dalam masa seminggu kat rumah time cuti pas selanjar hari tu..lama dah pon.. tapi jugak...haha.. suke hati la...nama pun blog cik gee... klu x nak tau sudah.. ape gua kesah..kui2...

ada dua tempat cik gee pegi .. satu kat tasek bera,pahang .. lagi satu kat muzium adat ,negeri sendiri...hik222...best2... haha..

tah camne tah time ayah jempot kat "airport" bahau..haha..tetibe jer mulut terlepas nak pegi melancong.. hu2.. cik talib nih klu bab berjalan no 1..kih2.. beliau pon ajak la pegi melaka.. aiseh melaka lagi..dah naik muak dah pegi tempat same jer.. lagipon malaysia ni luas..kan2?? jadi cik gee pon suruh la ayah carik tempat lain..siap cakap lagi takmo pegi ulu bendul, port dickson , melaka and tempat yang dah pernah pegi..(hoho.. demand lebih sket..kih2... tak bagus tuh...huish dosa2..)balik jer rumah terusla pegi rumah balong kat felda titi satu tempat kat negeri sembilan.. jumpa adik hana..hehe2 besar dah die .. dah pandai merangkak..(cepatnyer masa berlalu.. tua sudah diriku ini...isk2...). beradula kami semalaman kat sane.. balong cik gee ada broadbandkan.. so bebekalkan bdband beliau tuh.. cik gee ngan cik talib pon search ar internet kot2 ade tempat best2..huhu.. tah camne cik talib kate nak pegi taman negara...jungle tracking kate beliau.. gua orait jer.. tetapi tak semena-mena balong nak ikut sekali nak bawak hana sekali..terpaksa la kensel.. kang tak pepasal hana lagi terrer dari kami ni buat jungle trackking sendiri kat taman negara tu karang.. tak pepasal je..huish.. mintak jauh..hik2..

dah puas pikir punye pikir akhir nyer,,, x jadi..huk2.. rase nak nangis jer.. balik esoknyer ayah bawak gee kat muzium adat dekat jer ngan felda titi, jelebu tuh.. rase cam boring jer.. ish2.. x pe la.. janji dapat berjalan.. release tensen pas peksa yang agak hampeh tu kan2..hik2..
dalam mind dah set dah sure boring nak matila...aigoo... why always like this hah..masuk jer.. rase2nyer cik gee lak yang tlebih excited.. sebab muzium ni baru lagi.. bukak setiap hari tau cuti bile raye haji ngan cuti umum jer.. best gak muzium nih.. free of charge.. no need to pay ma... sooooooo happy..(bile bende free nih biasenyer best jer..hi2..)

ada 4 tingkat..moden gile muzium nih.. guna butang je.. tak yah bace.. tekn sane.. tekan sini... die bace untuk kiter...(tu yang gee terlebih excited tu.. he22)ade satu picture tu die touch screen tau..oleh di sebabkan cik gee gayat ke ape tah.. main bende tu sokmo..haha... sebijik cam budak sekolah rendah..kih2.. sampai guard kat situ pandang lain macam je kat cik gee.. haha..tambahan lak time cik gee pegi tu x de orng lang ..just my family only..like my own muzium..kih2.. ade tu imej 3d..la... hebat2..moden..klu nak rase..pegi la sendiri..huhu22.. ade satu tingkat tu ade untuk alam ghaib la...haha.. bunyi cengkerik,suasana kubur sumer ade la... haha...cam real seh.. klu x camne la bangah cik gee turun balik kat tingkat bawah coz takut...hah22.. best..pegila..walau beliau itu adelah sebuah muzium..tetapi hebat!!

dah penat tuh cik gee pon balik la serting balik..esok nyer ayah ajak pegi tasek bera.. tidur sana satu malam.. haha.. semangat kembali membara... untuk pengetahuan semua.. cik liza seorang yang agak2 obses bab memburu binatang yang berenang ni(pergh ayat.. memancingla .. i mean..hehe)petang tu jugak pas jemput adik cik gee, ajib yang dah cam aneroxia.. coz terlalu kurus skarang nih..hihi2..die keje tau skang... besar dah adik aku tuh..berbalik kepada citer kiter tadi..kami sekeluarga kuar la ke bahau untuk beli alat memancing.. rase2nyer ni lah first kitorang pegi bercuti dengan semangat berkobar.. habis rm 200 duit cik talib beli pancing..huhu2.. sabarnyer cik talib..hehe.. mak pulak beli la segala maccam benda nak buat sate.. bakar kat sane..hihi22.. bestnyer... malam tu kitorang cucuk la sate sama2.. meriahnyer..hehe... balong jer dapat ikut pegi.. bangah x dapat sebab keje..huhu22.. esok mula kami dengan pengembaraan kami..oleh sebab rumah cik gee memang dah nak dekat kat pahang.. so perjalanan yang diambil x la lame sangat.. bersama2 sebuah kete mazda talib ngan hilux baru balong kami pon bertolak...sapai kat bera lebih kurang pukul 4 petang.. nasib baik ayah dah booking resort.. terus la kami masuk resort.. sewa 3 bilik.. satu bilik ade 3 katil.. cik gee ngan adik lelaki, and adek ira, mak ngan ayah, balong ngan kak ina and hana,..hihi.. murah jer.. satu bilik rm90.. resort kitorang betul2 kat depan tasek.. lawa seh..hik2.. ade aircond..hihi.. ape bezenyer ngan dewan kuliah..ade air cond gak kan..haha.. pukul 6 petang kitorang bakar sate.. pihak resort dah sediakan bara api untuk kitorang bakar sate..huhu.. murah dan mudah kan2..pukul 7 tuh kitorang tengok sunset kat tasek depan resort kitorang..indahnyer ciptaan tuhan..

malam tuh kitorang makan same2..siap bawak periuk nasi lagi..haha.. best2..time kitorang makan tuh tetiba ade orng kater something is running under our resort.. resort kitorang tinggi tau.. ade pak cik tu cakap malam sebelum tu diorang dapat tengok gajah lalu... nak tau tak.. rupe2 nyer pig yang lalu.. lol..haha..lucu tol.. malam tu cik gee berborak ngan mak kat anjung resort sambil nikmati keindahan malam..ceh..haha..ajib pegi memancing kat rumah terapung kat depan resort.. tapi balik sebab x dapat ikan(ade sebenarnyer..tapi kecik sangat pastu die tinggalkan jer..apela..)

esoknyer ayah sewa boat nak rentas tasek.. sayangnyer cik gee tak dapat pegi sebab 4 orng jer dapat.. takpe.. cik gee nak main ngan hana..hehe..diorang naik boat pegi perkampungan orng asli kat situ.. ajib ayah , balong ngan kak ina jer pegi..haha.. mak cam bese dari petang semalam sibuk nak memancing..hihi22.. tak pe la cik liza..sekali sekala kan?..

time diorang pegi tuh.. hana plak buat hal..huhu.. ingatkan senangla jage beliau..huhu.. nak nangis pon ade gak.. tapi cik gee.. sabar.. die nangis sebab lapa kot.. buatla.. nestum.. die x mau.. cik gee pon jerit la panggil adik ira, nak tanye kenapa?? nak tau tak.. rupe nyer cik gee.. salah buat dalam bekas lain.. patut la.. cik gee buat dalam botol susu.. macammana la hana nak hisap kan2?? aigoo .. my mistake..mama so sorry..  ira pakat pegi gelakkan..haha..malu aku kat adik sendiri yang 12 tahun lagi muda dari cik gee dah pandai buat susu.. pas makan.. hana berak pulak..dahla gee x pernah pakaikan lampin budak2 nih..kenapala time umi die xde macam benda yang jadi nih..terpaksa panggil ira yang tengah temn mak mancing tuh.. cik liza tu klu dah mancing x ingat ape dah..cucu pon tinggal..huhu.. tanpa rase segan cik gee pon tanye ar kat ira camne nak buat..lalu prof. ira ni pon tunjukla procedure yang betulnyer..(bak kate orng malu bertanye sesat jalan).. betulla kan x semesti nyer yang kecik belajar dari yang tua.. knowledge is everywhere..ceh.. berjaya sudah tukarkan pampers hana.. rase cam bangga jer..haha.. my first work is done.. tunggu la rombongan boat sampai.. dari jauh nampak happy ending jer diorang.. terutama laki bini tuh.. cis.. tidak sedarkah mereka bagaimana keadaan diri ini semasa mejaga anak mereka?? hehe.. nasib baik gua sayang hana..haha22 pengalaman can make people more mature.. isn't??

pas je mereka balik kitorang pon check out..hehe..

selepas daripada tuh cik gee duk rumah sampai balik usm balik.. tapi memang best balik yang kali nih..

balik akn datang..pon cik liza kate nak pegi cameron pulak.. tapi ade syarat.. cik gee kene ubah sesuatu kat diri cik gee.. kalau cik gee berjaya sahut cabaran tu.. kmi akan sampai ke cameron cuti akan datang.. insyaAllah.. mak akan buat..hehe.. sebab sekarang pon dah ade perubahan sikit..hihi2..

keyla.. tu jer post tuk kali nih.. thanks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template