Saturday, September 18, 2010

SaTu PaGi DaLaM BaS~~

2 comments
salam..
lokasi:dalam bas

pak cik duduk je mane2..tempat duduk x tetap ni. kebetulan penumpang yang naik bas tu x ramai sebab tu bas skyview(trans) tukar ke bas setingkat biase yang sebaris 3 tempat duduk tu je.selesa jugak la..hehe.. "oh camtu ke ..kalau cam tu pak cik duduk sini la"pakcik tu duduk depan aku ..baris single seat.."cube tengok tiket pakcik ni same tak dengan anak punye".. tertulis warga emas kat tiket tu.. tua dah pak cik ni rupanya..bisik hati aku..tengok die xda la tua sangat.. x speaking klantan pon..orang luar same ngan aku kot..

anak nak pegi mane? kota bharu pakcik..
oh pak cik nak pegi sana jugak..kat pasir tumboh..
borak punyer borak ngan pakcik tu die blajar kat skolah pondok kat klantan..
dah tua2 pon masih kuat semangat nak study lagi..
aku rase agak malu la..klu aku tah brape kali aku bersungut kata belajar susah la..itu la..
tapi pak cik ni dak umur 60-an da.. still naik bas dari n9 ke klantan untk belajar..
aku baru je nak melangkah umur 20..tapi nak naik bas balik usm pon cam hampeh je prasaan ni..

banyak gak la yang aku borak .. anak die sume da kawen.. cucu bayk.. ade kebun pisang..kirenyer pak cik nih dah tahap x yah pikir pasal duit lagi la.. die balik n9 pon sebab nak raye ngan anak die..

anak sape name?? aku pon bgi tau la name aku..gee(e.g)
nama kedua?hmm nama aku..gee(e.g)
nama ketiga? sama pakcik..kenapa pakcik?
sape sebenar nyer gee tu?? gee tahu ke??ape yang ade pade gee tu??
aku terdiam.. x pernah orng tye aku pasal ni~~sape aku sebenar nya??sape aku!!!

cuba anak mengucap 2 kalimah syahadah..
aku pon mengucap la..
cuba anak berzikir..
aku pon buat jugak..
ape yang anak rase mase berzikir tu..
aku senyap~~~
bile anak minum nescafe rase ape??
rase manis pakcik~~
ok.. mase minum nescafe rase manis..tapi kenapa ye mase gee zikir x rase ape2..pelik x??
aku tergamam..aku x pernah dengar org cakap pasal benda ni dengan aku..
eohtteokkae!!!selama ni ape yang aku buat..

last ayat dari pak cik tu.. die cakap.. mungkin aku pening lagi ape yang die cube cakap tu.. tapi mungkin satu hari aku teringat ape yang die cube sampaikan..bile sampai masenyer.. tapi aku memang pening ..aku pon nak gak rase sesuatu bile zikir..aku pon nak kenal sape aku.. tapi camne???!!!!!!!!!!!!!!!!!!

perjalanan selama 12 jam tu aku terpikir je ape yang pakcik tu cakap..

dah nak sampai kota bharu tu.. pak cik tu ajak aku naik teksi sama.. rase selamat gak aku..dah senja lak tu..terima kasih pak cik.. sebab bayar tambang..hihi(^^;)
aku x tau sape name pakcik tu..huhu..sape pakcik tu..huhu...na mulla!!!!!aku x tau!!!
ajoesshi nyugu??

p/s..selamat hari rayer~~

-gee-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template