Wednesday, January 25, 2012

AkU PeMuSnAh ReSIpI..haha

tersebut la kisah..
cik liza ngan cik talib datang bersama-sama adik kesayangan..
melawat aku di samping menghantar bapak sedara aku kawen ngan org kelantan ni..
aku pon gembira x terkata..

cik liza tanye kat aku..
akak nak ape2 x??
nanti mak bawa..

takyah la mak.. bawa diri mak pon dah cukup..

hmm.. x pe mak masak gulai tempoyak gulai daun kayu..

huhu..dalam hati aku... wuarghhh!!! yes!!! yes!!
dah 5 bulan x melahap MAKANAN n9 ni..
mak aku cakap banyak gile tempoyak kat umah..

mak aku pon tanye akak nak tambah petai x??
aku ni peminat ulam gulaman ni..hihi
aku pon cakap.. tambah je la ape yang mak suka..hihi

mak aku pon bawak.. pagi2 buta die sampai kat kelantan..
terus antar lauk tuh.. wuarghh.. mulut dah berair..
hamik kau satu kuali die bagi aku(perli ker??)
ni makanan wajib kat n9 tau..hihi


mak ayah aku balik dah.. 3 hari lepas..
bile duk kat rumah ni..akak2 nurse pergi keje..
klu x diorang yang selalu beli mkkanan tuk aku..huhu
kengkawan lain sume balik umah..
seb baek mereka dah bekal kan aku sesiap makanan
balik2 makan roti kosong cicah white coffe..
paling hebat pon meggi campor telor..
teringat plak mak kasik gulai daun kayu tu..
hmm nak buat ape ek..
nak masak nasik ..sape nak makan.. aku ni bukan makan nasik sangat..
hmmm.. terpikir ar idea kat kepala aku ni..hahahahah~~~
nak jadi MASTER CHEF ar kejap~~lalala~~

jeng!! RESEPI BARU.. ROTI SANDWICH TELUR TEMPOYAK G...

bahan-bahanyer:


telur and sedikit lada hitam^^


2 keping roti ^^


bahan penting.. tempoyak daun kayu

cara buat..


goreng telur tu nipis2..


pastu letak atas roti..


pastu letak tempoyak..



pastu.. wat cam sandwich


hidang.. nyum2.. sedapla plak..hahaha!!!!

TERIMA KASIH MAK SEBAB SENTIASA INGATKAN AKAK KAT SINI.. SAYANG MAK SESANGAT... MUAH2!!HIHIHI~~

MAK AKU MASTER CHEF AKU..
NGE~~

2 comments:

  1. apo polik bona makan tempoyak ngan roti nie?.. wkwkwkkww..

    bolehlah, dari takdo... wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah... ojinz.. ni entry purba kala mana tah ni.. adui..
      ni time bosan x boleh nak kata dah ni..
      kat rumah sewa.. duduk sensorang..hahaha

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template