Friday, June 29, 2012

couple @ married??

assalamualaikum..

semua ade facebookkan??
aku selalu gak cam terlalai..
kekadang tu aku suka tengok komen orang kat picture2 yg funny..
ade tu aku cam ade gak la tengok picture lawak pasal kahwen..
and mostly yang komen..
macam dah menyesal lepas kawen..
yang lelaki kutuk bini..yang si bini kutuk laki..
ade yang kate klu x sebab anak dah lame dah div@#1
hmm..kenapa ye fenomena ni boleh jadi..
hmm.. adekah sebab bosan??
hmm.. mungkin sudah tiada persefahaman??

aku x boleh nak bagi pendapat aku..
sebab aku pon x kawen..
nak kata salah sebab couple sebelum kawen pon..
entah la..
sebab aku x pernah couple..
so aku x tau perasaan tu..
kenapa yer..
aku cuma harap..
rumah tangga yang aku bakal bina..(yang x tau dengan sapa??still searching...)
x kan jadi macam tu..
seelok nye.. sama2 la bincang..klu masalah selalu pendam ni yang bahaya nyer..

tapi aku still believe kahwin sebelum couple still a nice choice..
this is my dream..^^
even maybe org pikir otak aku kuno ke..tradisional..
tapi bile pikir balik.. sweet kan??(mood miang dah datang..hihi)
adeh.. ok la..sekadar menaip..isi masa lapang..^^

“Ya Tuhanku, janganlah Engkau membiarkan hidupku seorang diri(tanpa keturunan), dan Engkaulah pewaris yang paling baik.” (AlQuran: Al-Anbiya’: 89)

amin~~

-gee-

6 comments:

  1. ni entry ke-3 epal baca pasal benda ni. pasal hubungan dingin lepas dah kawen. serius! dalam sehari ni, 3 entry membincangkan topik yang sama..

    http://bencicrockroach.blogspot.com/2012/07/apa-jadi-nanti-yer.html

    http://zoomsspace.blogspot.com/2012/05/ucapan-paling-cambest.html

    hehe. epal nak komen pun, hmm. epal tak kawen laaaaagi nak komen lebih-lebih.

    ReplyDelete
  2. epalejau_ tu la.. takot betul tgok mereka2 tu..
    lagi2 buat kite yg single ni rase takot lak nak ikot jejak diorang.. moga2 klu ade jodoh tu biarla bahagia sampai akhir hayat..huhuhu..^^

    ReplyDelete
  3. sy teringat kata2 imam hassan al banna kl xsilap..berbunyi begini..
    "jika kamu berkapel 20thn sekalipun, kamu tdak akan mengenal dia (psganmu)yg kamu kenal hnylah lakonannya"

    ReplyDelete
  4. Mini Cooper_ manusia itu pelakon dan dunia itu pentas lakonan mereka..^^

    hati2 la cari pasangan ye awak..^^

    ReplyDelete
  5. ya..terima kasih.dh beberapa kali terjumpa wrong person..wlpun sy x minta pun utk bertemu dgn mereka2 itu..tp sy anggap maybe itulah cara Allah nk tarbiah sy.Kl x diuji, x mencabar pulak hdup ini..hurmm..sy penh berdoa andai tiada sesiapa di dunya ini sbg pasgn sy, jadikanlah sy hamba yg redha dgn ketetapan itu.Bukn putus asa, cuma dh xlarat nk hadapi situasi yg xpasti dan kl bule nk fokus sefokus2nya mengejar cinta Ilahi.Apa pun Allah knows best ^^

    ReplyDelete
  6. Mini Cooper_ pengalaman ajar kite erti ketabahan.. ambil iktibar dengan segala kesilapan.. sudah tertulis semenjak kita dalam perut ibu lagi.. sapa pasangan kita, ape kerja kita.. malahan bila kita kembali kepdaNya.. insyaAllah.. allah sentiasa beri yag terbaik untuk kita.. setiap kejadian itu ade hikmahnya..^^

    ReplyDelete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template