Saturday, July 21, 2012

AdEkAh RaMaDhAn KaLi InI LebIh BerMaKna??

salam..
ramadhan dah menjelma..
tahun lepas disebabkan aku cuti lama(5 bulan)..
aku dapatla puasa penuh sebulan kat rumah..
terawikh..hari2 pegi kat masjid ngan encik talib..

tahun ni aku x dapat nak puasa kat rumah..
serius aku sangat sedih..
dekat usm ni berapa kerat la yang ade lagi..
semua dah balik..
tinggal budak dental jer kat sini..
cafe semua x bukak..
klu nak buka tu ade dua option je..
keluar pegi bazar or makan megi..
nak masak.. bahan pon x de..
nak keluar transport xde..
nak jalan kaki..
penat la..

harini first ramadhan ..
makan megi jer.. air kosong..
sorang2..(rumet pon x de..)
nasib dah kot..
bestnyer diorang yang dapat berbuka..
ngan family..
ngan..sibling..mak ayah..

tapi aku sedar ape yang aku harungi ni..
sikit jer..
klu nak banding dgn ..
org yang xde family..
xde duit..
dalam peperangan..
terutama kat syria,afghan..
ape aku rasai sekarang ni sangatla kecik je..
ape sangat la..
bukan aku mati pon klu makan megi jer sepanjang ramadhan ni..
aku still kene perjuangkan ape yang aku perlu buat..

doa mak ayah sentiasa bersama..
kalau benda camni pon aku x boleh handle..
apetah lagi klu benda lain..
InsyaAllah...

0 comments:

Post a Comment

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template