Saturday, May 12, 2012

SuPrIsE LaH SaNgAt!!

2 comments
Tersebut la kisah.. TANGGAL 4/5/12..
aku balik kampung kat Serting Hilir Satu..


ni pon sebab ramai dah suruh aku balik rumah..
berapa lama dah kot aku x nampak bilik aku tuh..


yang bijak nyer aku ni..
kononnyer nak buat suprise la konon..
aku tipon la adek aku ni...



kate la aku nak balik jgn bagi tahu mak ayah aku..
die sorang jer yang tahunyer..
nak SUPRISEKAN...


aku ni punyerla bijak pandai rajin berbudi bahasa..(sebab tu masuk universiti..)
aku x sedar pon aku dah tersilent la henset aku..
dah tu bas yang patut bertolak pukul 8.30 mlm tu punyer la lambat giler.. aku cakap ko pukol 11 baru die bertolak..
makaih berbulu jer aku..
pastu sampai..machang tukar bas lepas tu gua musang tukar lagi bas lain..bukan satu tapi 3!!!

dalam pukul 10 mlm tu..
adik aku pon tipon la aku..
"akak org ade mesyuarat pukol 10 pg tuh.. akk boleh tunggu x..org abis messyuarat"
aku cakap ok.. aku pon dah cakap kat die bas lambat sampai..
so sebagai sorang akk yang baik aku malas la nak ganggu beliau tu..
masa pukul 9pg bas sampai kat pahang ..nak sarapan la plop..



aku ni malas nak tipon adek aku..
(tak nak ganggu..aku kan kakak yang baik..)
aku pon sambong tido..zzzzz~~~

SERIUS aku x rase debar @ape2 pon..
aku tido dgn lena dan nyenyaknyer..
tanpa memikir ape yang terjadi..
I AM CLUELESS!!!

tepat pukul 10.14 pg aku baru sampai kat selangor time tu..
aku pon dengan fikiran nak tipon ajib x yer..
aku pon keluar kan la henfon aku yang canggih dari poket..
aku terperanjat beruk


WHAT THE!!!!!
96 miss call plus inboks aku penoh..

cecepat aku tengok sape??
dalam kepala aku ..why!!!!
kelam kabut gile..
mate dari kuyu segar gile!!
aku tgok..
call dari mak, ayah, balong, ajib..
mesej kak ina..
my kakak.. the only one..


AISH.. SAH2 TEMBELANG AKU PECAH..
HAHHAHAHA..
x sempat aku nak call adek aku balik.. terus ade panggilan masuk..
"aku dapat rase dalam suara die lega nak mati..
macam nak nangis pon ade...
sorry la adikku sayang...haha
KESIAN LA DIE..
die cakap nak jempot aku terus pegi pejabat..
die nak suruh aku tunggu die abih mesyuarat kat opis die..
alh hai.. aku rase bersalah gile kat die..
adeh..
TU SEBAB DIE BAGITAU SUME FAMILY AKU..HAHAHA
pecah dah rahsie aku..adeh~~~
lepas aku tipon la abang aku..


bapak kepada budak nih..


die pon same gak..
die cakap.."pecah dah tembelang ko kak..pegi tipon mak..
mak risau giler tuhh.."
adeh..
aku pon tipon la kak liza kite..
cam bese ar kene belaasah cecukop aku..
pastu aku dapat mesej dari ayah...
(mase tu aku x tipon ayah lagi..)
"kalau akk x respon mesej ni ayah terpaksa report polis..!!"
terperanjat aku..
terus aku tipon beliau...
HAHAHAHA..!!!
ADEH!!!!!!!!!!!

PAPEPON AKU PAHAM..DAN SEDAR BETAPE FAMILY AKU SAYANG KAT AKU...
HAHAHAHA!!!

INGAT YER ADIK NGN KENGKAWAN SUME..
JANGAN BUAT DIORANG RISAU..
LEPAS NI NAK WAT SUPRISE PON KENE PIKIR BEBETUL DULU..

P/S...KLU AKU X PERASANLA MESEJ AYAH AKU(BERAPA PULAK MESEJ YANG AKU DAPAT KAN.. SETENGAH JAM AKU NAK PADAM MESEJ 2 TUH.. ADOI~~~)
-AGAK2.. MASUK BERITA X AKU??? UNTUNG LA FEMES..HAHAHA~~-

pengajaran- korang pikir la sendiri adeh!!!!

TO MY FAMILY... * I AM SORRY!!!*..HAHAHAHA!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template