Wednesday, July 25, 2012

SimPlE Je SaYa BerBuKa dAn SaHuR..^-^ ♥♥

0 comments


my stock..
for sahur..
and sometime for berbukaa..

cukupla..^^
Alhamdulillah..

walaupon dalam hati jeles ngan orang yang berbuka dengan famili..@ pergi bazar..
hihihihi..(such a childish thought..adehhh~~~)

SaLaM dOcToR ♥♥♥

0 comments
triitt..

3 hours and half before end of fasting today..
my handphone tuning..
i got 1 message..
from my pedo patient..







hehehe..
see such a lovely girls..
thanks Allah for always make me meet such a kind person like her..
i just too happy get message from my patient..
hihi..(ingat juga dia kat aku..)

thanks nurul..^^
i am so happy..^-^

Sunday, July 22, 2012

1st day..

0 comments
salam..

meggi...

and stilll~~~~

2nd day...
meggi..
(amaran .. jangan makan meggi banyak sangat..x baik untuk kesihatan jiwa..)
sigh~~~(..')

otak aku boleh jadi meggi pasni..
isk2...

esok.. up sikit nak makan roti pulak...

wuargghhhh..

mummy2x!!!
i miss you!!!

wanna your dishes..
i want curry kambing..
i want masak lomak cili api..
i want all your lovely handmade..

wuarghh!!!

salam perantauan..

-GEE-

Saturday, July 21, 2012

AdEkAh RaMaDhAn KaLi InI LebIh BerMaKna??

0 comments
salam..
ramadhan dah menjelma..
tahun lepas disebabkan aku cuti lama(5 bulan)..
aku dapatla puasa penuh sebulan kat rumah..
terawikh..hari2 pegi kat masjid ngan encik talib..

tahun ni aku x dapat nak puasa kat rumah..
serius aku sangat sedih..
dekat usm ni berapa kerat la yang ade lagi..
semua dah balik..
tinggal budak dental jer kat sini..
cafe semua x bukak..
klu nak buka tu ade dua option je..
keluar pegi bazar or makan megi..
nak masak.. bahan pon x de..
nak keluar transport xde..
nak jalan kaki..
penat la..

harini first ramadhan ..
makan megi jer.. air kosong..
sorang2..(rumet pon x de..)
nasib dah kot..
bestnyer diorang yang dapat berbuka..
ngan family..
ngan..sibling..mak ayah..

tapi aku sedar ape yang aku harungi ni..
sikit jer..
klu nak banding dgn ..
org yang xde family..
xde duit..
dalam peperangan..
terutama kat syria,afghan..
ape aku rasai sekarang ni sangatla kecik je..
ape sangat la..
bukan aku mati pon klu makan megi jer sepanjang ramadhan ni..
aku still kene perjuangkan ape yang aku perlu buat..

doa mak ayah sentiasa bersama..
kalau benda camni pon aku x boleh handle..
apetah lagi klu benda lain..
InsyaAllah...

Sunday, July 15, 2012

S.E.N.T.A.P KO!!

2 comments
just sharing from frendz FB status..huhu~~

SENTAP!!

"Walaupun (di fb & realiti) bertudung, berpurdah, bertudung labuh, ikut usrah, ikut masturat:
-> Tapi cuit sikit, dah tergedik-gedik..
-> Ngurat sikit, dah sangkut..
-> Ajak couple sikit, terus setuju..
-> Lepas tu, putus cinta, meleleh2..
-> Ada masalah sikit, doa nak mati..
-> Kena marah dengan mak/ayah sikit, buat status cakap tak pernah bahagia..
-> Exam failed, kata taknak hidup lagi..
-> Pakwe tak mesej sehari, di status penuh dengan kata-kata rindu..
-> Pakwe marah sikit, buat status meleleh macam haram..

Aku datang sebagai pengetuk kepala kalian untuk bangun dari tidur, untuk sedarkan kalian supaya jangan jadi bodoh, jangan jadi hamba lelaki, jangan jadi hamba cinta haram, jangan jadi perempuan murahan, jangan kapel free2 macam bohsia, jangan dok bermanja dengan lelaki macam perempuan tiada harga.." - Ibnu Batoota -

p/s: ---> ♥ & very well said Ibnu Batoota.. phew.. ^-^''

from me.. hamek ko..(sape2 yg berkenaan^^")

Friday, July 13, 2012

LoNeliNeSs CaN KiLl..

2 comments
loneliness can kill..
it was a true story..
bila mana..
aku tak ada siapa2 untuk berbicara..
tiada siap2 nak luahkan segala yang terpendam..
sometime..
i just think that it was the correct time..
for me to meet someone..

but i just don't know how..
and when it will be a true story..
or it will just a sweet dream for me..

i hate it when i just sitting..
alone without someone..
eating with loneliness..
study with nothing..

it was a break-heart story..
sigh..sigh..sigh..
until when??
arghh..
i just don't know..
and i already know..
all the time only Allah with me..
but as a human..
the loneliness always becoming part of my life..
seriously..
Bismillah..
may Allah help me to fill up my loneliness..
Ameen..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template