Saturday, January 5, 2013

cuti ni jadi korean kejap..

salam..

semalam..
sebabkan kebosanan yang maha hebat..
jiran bilik sebelah ajak pergi tesko..
ya pergi beli belah..

sekali kawan aku ni ajak main masak2..
hehehe.. sebabkan aku ni suka mkan benda pelik2..

MyEm0.Com
jadi kami merancang masak korean style..
(bajet korea le tu..)
tidak kawan2..
saya seorang yang suka mencuba..

dengan bermodalkan 70 hinggit..
kami menghasilkan 5 dishes..
pergh..~~


gaearan jim = egg steam
my recipe..

dah steam kan muahhaha..

memotong zucchini untuk bibimbab


bibimbab before we kacau2..


kacau2.. ^^

eomukguk..
nama senang nya fish soup..

japchae..
pernah tengok fullhouse..?
yang bini dia cuba masak untuk laki dia tapi x sedap tu..
hhuhuhuhu~~

ada buat mandu(dumpling) dengan kimchi pancake..
muahaha.. 
tapi no picture..
6 jam preparation..
lunch yang jadi dinner..hihi..^^'

MyEm0.Com
jalmeokgeoseumnida......

-gee-




8 comments:

  1. salam Dr,

    bestnye men masak2 ala korea.. bila nak gi korea betul2? hehe.. ajak la hamba disini kalo mahu ke korea.. hahaha

    ReplyDelete
  2. hajar!!!!! lamanya x berborak ngan hang.. hahaha.. korea??
    insyaAllah.. nanti ko belanja aku pergi eh..haha..

    ReplyDelete
  3. hehhe dah masak 2 sedap tak??akak tutup account fb eh??

    ReplyDelete
  4. owh anah..
    akk bukak akaun baru..
    ada masalah sikit..
    awak cari kat fb adik akk yang ada gamba doraemon tu akk la.. add ye..^^

    bolehla tahan hahaha..

    ReplyDelete
  5. ok... nanti ajar tau tringin jugak nak rasa mcm mane...akak cuba la msak ddubokki (btul ke eja ni...lantak rrr..)hehehe

    ReplyDelete
  6. hahah.. susah la nak caridokbukki tu kat msia ni..haha...

    ReplyDelete
  7. hoho kalau makan sambil lee min ho kt sebelah mesti kenyang wpun x reti mkn korean style ^^

    #ok2 nk mengakulah ni blogger lain dh lama update ttg city hunter dr thn2 lps.kite?baru thn ni nk lyn gara2 8tv ulg tayang ngeee ^*

    ReplyDelete
  8. haha..
    amboi2~~
    nak kena mengadu nagn tok laki die ni..
    suke betul ngan encik lee min ho nampak..

    kalau saya dekat ngan die.. makann melayu pon jadi makann korean nanti
    muahaha(sedikit kegedikan disitu)

    ReplyDelete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template