Friday, February 15, 2013

i terpegun..

salam..
saya baru jer balik dari rumah mak angkat..(ok.. macam kau je ada mak angkat..)
sebenarnya..
bukan mak angkat.. (kawan punyer..)
baru jer tadi di angkat jadi anak angkat..(tabik hormatla.. boleh angkat aku?)

sebenarnya aku teman kawan aku jaga rumah family angkat dia...
family angkat dia pergi johor..
jadi rumah dia kosong..xde orang jaga..
memandangkan aku x balik.. 
aku dipelawa untuk membantu..


ape lagi..(setelah dijanjikan makan free dan penginapan percuma..kikiki)
orang sorong bantal.. kita tidur..kan2^^

aku ingat sehari jer..
tiba2 kawan aku cakap 4 hari..(ooo~~)
rumah beliau sangat besaq..
bilik yang banyak..
ruang tamu yang besaq..

bila tuan rumah dah xde..(dan dia pelawa suruh buat macam rumah sendiri..)
memang macam rumah aku dah..(semua tempat aku geledah..)
dapur dia kalah cafe asrama aku..
ada meja harry potter..(ok2.. ni over.. tapi besaqla.. ada 3 meja makan..)
pinggan dia.. susun macam 1000 orang duduk situ..
dan bila aku bukak peti ais die..(bukan satu tapi dua..dan besaq!!)
aku terpegun..
aku seakan tidak percaya percaya..
kalau aku duduk rumah tersebut selama setahun..
nescaya aku boleh hidup dengan nutrisi badan yang cukup..(korang x kan percaya apa yang aku nampak..)
dan anda memerlukan peta untuk mencari makanan..(sangat banyak dan tersusun rapi)
itu belum termasuk bekas2 harta karun dekat para2..(penuh dengan makanan..)

family kat rumah tu aku jumpa selepas aku lepak kat rumah diorang selama 3 hari..
(percaya dia kat aku..tah2 aku ni pembunuh bersiri ker?.. korang pon x tau aku sape kan..??)
rumah family itu sangat bersih..
bilik yang banyak..
siap tinggalkan kunci kereta suruh kami berdua guna..(yang pasti bukan aku drive..teehee..)
aku tabik kat mama..(mama why you so rajin..perghh!!)

masa first time aku sampai..
ada dah penjaga rumah beliau.. bernama opi(seekoq kucing berbulu tebal)..
berloceng kat leher macam doraemon..(sian dia tinggal sorang2..)
aku ingat dia sorang jer..
tetapi kawan aku tunjukkan kandang kucing kat belakang rumah..(kandang??)
aku sekali lagi terpegun!!!(banyak gila kucing..mulutku terlopong..serius!!)
mama.. siap upah orang kampung untuk beri makan kat kucing beliau..(beliau sangat baik hati!!tears~~)
tapi hanya opi sahaja tinggal kat dalam rumah..(king of the cat lar tuh..)
kandang kucing beliau..

walaupon mereka pergi ke johor..
sarapan mereka sediakan..
setiap pagi..
ada orang hantar sarapan pagi kepaada kami..
bukan sebungkus.. tetapi dua bungkus seorang..(perghh.. setiap saat aku merasa kenyang..)

mama dan abah seorang yang sangat peramah, baik hati, penyayang..
ini dibuktikan melalui..
semasa kami pergi pasar pagi tadi..
semua orang tegur beliau..
mereka banyak anak angkat..(satu malaysia tuu..)
barangsiapa pergi rumah mereka dengan niat yang baik..
nescaya korang diangkat jadi anak angkat..
(melainkan korang pencuri dan sewaktu dengannya..korang tido lokap..ok..take note!!)

sepatutnya aku balik semalam lagi.. tetapi mereka tahan aku..
akhirnya lepas abah habis jumaat..
mereka pon hantar aku balik..^^(mereka suruh aku datang lagi..)
aku di bekalkan..

pergh mama.. why you so kind..
cium sikit..
thanks ma..
i appreaciate your kindness.. forever..^^

p/s: aku jumpa sticker doraemon kat pasar tadi..tapi x sampai hati nak beli..
malu nanti mama ingat aku budak2 sebab beli menda tu..dan sekarang aku menyesal!!
(wuargghhh!!!!!)

-gee-

2 comments:

  1. welcome back!!!words terakhir psl sticker tu x leh blah he3.

    perghh kaya giler fmly mak agkt tu..alhamdulillah rzki sis.diorg tu baik,humble,pemurah tu sbb Allah mrhkan rzki dorg.seronok bc entri ni rs macam kite pun ada skli dlm umh tu.meja besar tu...mcm dlm istana kot he3 ^^

    ReplyDelete
  2. i am back..^^(ceh.. macam saya org penting je x..^^)
    tula.. menyesallah.. rare betul sticker tu..isk..(tisu satu..)

    xde la kaya..tapi kaya la(ape saya merepek nikan..)
    itulah kak.. saya rasa seromok dengan diorang.. baik gila..!!!^^

    p/s: klu nak banding ngan istana jauh la.. tapi sipi2 nak dekat dengan istana melayu lama..haa..^^
    cantik rumah dia..(jeles x?)

    ReplyDelete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template