Friday, March 8, 2013

early bird....

salam..

saya ada study group..
saya buat study group dengan dua minah jelita dari desa yang lain..

saya selalu ke bilik mereka berdua untuk study group..
saya naik basikal..

selalunya sebelum study group kami bersarapan dahulu..
jadi selalunya saya yang belikan sarapan untuk makan2 mereka..
(saya nak jelaskan disini.. bahawa saya memang baikk^^)
satu hari yang tenang..
saya dapat mesej kat FB..

 


ye mereka nak masakkan sarapan untuk saya esoknya..
(hati berbunga-bunga)

di jadikan kisah.. 
sesudah subuh saya merasakan katil saya sangat empok sehinggakan menggugat iman saya..
(siap mimpi makan nasi ulam dengan mamat ensem..serius!!)
 dan saya terjaga pukul 9.38 pg..
study group saya pukul 9.30 pg..
dan ini bermakna saya sudah terlambat ye kawan2..
berbekalkan kuasa kuda yang ada.. saya pon bangun..
(macam2 benda jadi mangsa pelanggaran saya pagi tadi..)
nasib baik tudung sume dah iron..
dan saya mengayuh basikal mengalahkan pakcik2 yang joging kat jalan tadi..
(mesti pakcik tu jeles..dem!!)

sesampai disana..
makanan terhidang sedia..
mereka dengan muka yang kurang zat lagaknya..
saya pon masuk tersipu-sipu..

gee hang baru bangun ke?
gee: ngee~~ korang dah tangkap gambar upload ke pesbuk ke makann ni?
(typical malaysian kan~~)
dah..
gee: erkkk!!!

masa saya sampai.. kuih sosej tinggal satu je..
kentang dah tinggal separuh..nuget..x yah cerita..
lapar sangat minah dua orang ni..aishhh
maafkan saya..(sambil menundukkan kepala..)

p/s: jangan tidur lepas subuh.. 
hukumnya makruh.. ok..^^

cam orang putih cakap..
"early bird catches the worm.."
kan2..^^
kan dah melepas nak makan sarapan banyak2..(dem!!!)

-gee-

8 comments:

  1. hikhik..sian...
    terlepas nudget yg enak lg lazat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam yumida..^^

      hahaha..
      xde la terlepas makan semua..
      ada jugakla mereka tinggalkan..(mereka masih baik hati dan penyayang..wakakaka)
      xpe2..
      saya redha..(ceeehhh!!!^^)

      Delete
  2. Haloloooo.. Syurganya dapat makan free!!
    Sedap tak sedap memang belakang cerita.
    Apatah lagi kalau dimasakkan dengan penuh kasih sayang.
    Betul tak, Cik Gee?
    Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haalloooo...

      betul2..
      sangat setuju..
      sangat heaven cik epal.. muahahaha..
      free tu sapa nak kasi kan..^^

      Delete
  3. hahahaha entri yg kelakar dan nakal ^^

    tulah tido lg lps subuh kang dh melepas bfast sedap2.takpe jji dorg baik gak tgglkan utk sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis alea!!!

      tidakk..saya x nakal..
      bukan2..

      tertido..wuarghh..

      kalau dorang x tinggalkan.. nescaya saya bakar bilik diorang..(mood kejam di situ ye kawan2..)grrrr..
      nasib baik diorang baikkan..^^

      Delete
  4. kehkehkehkeh... bangun la lambat lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada bangun lam..
      TERBANGUN lambat jer.. wakakaka..^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template