Friday, March 1, 2013

kalau saya shopping..

salam..

hai..
awok tu..
ye awok tuu..
iye saya panggil awok..

saya nak tanyalah..
awok suka shopping x?

minggu lepas saya pergi outing..
saya jenis x suka shopping..
kalau saya shopping..
saya akan beli benda yang berbundle2 sekaligus..
buat stock selama 6 bulan..
saya beli apa yang perlu..
barang2 membasuh, alat2 tulis, bedak2
stokin tangan dengan kaki(6 pasang beli sekaligus..)
kasut kuliah(tukar bila dah jadi muncung buaya je)
tengok troli pasaraya saya macam nak pergi meniagalah..
penuh kereta kawan saya..

sebelum shopping.. 
saya akan senaraikan apa yang saya kena beli..(saya ada masalah amnesia..adeh muda lagi kot)
siap bawak pen dengan kertas..
kalau saya shopping x sampai 1 jam dah siap..
kalau nak shopping..
saya suka keluar dengan kawan yang dah tahu arah tuju..
kalau saya keluar dengan orang tu maksudnya saya selesa dengan dia..
dan saya suka rancang nak pergi mana..
saya x suka buang masa..
(selalu berharap ada kain masa)

tapi kalau saya yang teman orang shopping..
saya suka bagi pendapat saya..
saya suka tengok orang shopping..
saya suka tengok diorang pilih barang..
tapi kadang2 saya boleh menguap jugak..
(kalau lama sangat..)

kalau saya shopping saya suka makan dekat tempat2 yang saya jarang pergi..
sebab tu saya suka makan dengan orang yang suka cuba makanan baru..
sebab saya memang eksaited cuba makanan yang sedap2..
lepas tu bagi komen.. samada nak datang lagi atau tak..
(sambil garu2 kepala..kenapa saya x pandai masak macam mak saya)

kalau shopping..
saya suka singgah tempat barang comel2..
saya cari barang doraemon..
kalau saya takde duit..
saya jadi pegawai..survey barang..
(dalam hati.. nak beli!!!!!!!)
kalu saya ada duit.. saya rembat..
haritu 4 barang doraemon saya rembat..
(maapkan saya.. sambil menundukkan kepala..)
membazir itu perangai syaitan ye adik2..



p/s: duit ada beli barang.. duit takde.. duduk senyap2..
keep calm and love doraemon

-gee-

14 comments:

  1. slm jumaat sis comelllll...

    owh x suka sgt window shpg.suka shpg btl2 n mmg dh ada bajet duit khas utk beli brg tu,mmg trs pergi,ambil n byr.sbnrnya x suka tmn kwn gi shpg sbb mls nk lyn peel org ppuan ni.sbb akk sdri x larat nk lyn peel akk ms shopping(hah ambil ayat tunggang-langgang!)

    owh nk siap2 gi ofce ni nnt akk sggh komen sini lg tau,have a nice day yehaaa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sis..kiuttttt...

      Saya dapat rasakan betapa lajunye sis taip....(kalah f1 ni..kikikiki)
      Shopping macam tu memang menjimatkan masa dan wang ringgit..(.x la pening encik suami kan2?)
      Saya suka teman org yang x byk peel je.. kalau byk sgt peel dia.. sapa x geram..kan2

      P/s: hati2 bawak kereta.. ingat org yang tersayang(macam saya ni wuuhhuuu..^^maluuunye..)

      Delete
    2. mmg syg pun kat adik sorg ni mn nk dpt adik yg comel mcm doraermon yg rjn sggh bc entri dan bls komen hgga tersemput2 akk nak reply ms kat office(hah ambil 10 harkat tu ^^)

      Delete
    3. amboi.. kalah ziana zain nak ambil 10 harkat..(blushing2...~~)
      p/s: sayang sis juga.. muaahh..^^

      Delete
  2. bukan jenis suka membelek barang..beli benda yg nak dibeli jer lepas tu balik..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi mrs.pen^^
      kalau saya..
      kalau satu kedai tu saya dah masuk..
      semua barang saya beli kat situ..
      kalau xde barang yang saya nak ..
      baru saya keluar..cari tempat lain..

      p/s: tapi paling penting barang tu paling murah dan berkualiti..kikiki^^

      Delete
  3. ankel suka pegi soping kompleks....
    bukan beli barang.... tgk org je....

    baguskan? wakakakakkakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi ankel.. macam dah salah je niat tu..
      cari aunty ke?

      agus sangat..wakakaka!!!

      Delete
  4. x berapa suka window shopping.. nanti musti terbeli something akhirnya. (dah x jadi window shopping la kan namanye..??)

    n suka keluar shopping sorang2. xpon dengan kakak. kalau kawan x berapa best.. sebab xleh nak pau duit. hahahaha.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..
      saya pon x berapa suka window shopping..
      tapi kadang2 kena teman kawan kena pergi juga..
      kena ada syarat lah..
      hmm .. jangan bawak duit lebih dari 15 ringgit..

      p/s: cis!!! suka pau kakak lah ni..(dem..!! nasib baik adik gua x macam lu..)
      nak shopping dengan keluarga.. x boleh.. diorang jauh dan jarang balik rumah(wuuaaarrrggghhh!!!)
      kawan2 gua baik2 belaka..
      kalau temankan diorang mesti diorang belanja makan..^^
      sukalah..kikiki..

      Delete
  5. Suka shopping tp bila ada duit laaa...takde duit nak shopping dgn apa dik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kita boleh shopping dengan hati dan perasaan yang tidak berbelah bagi..kikiki..kan2..^^

      Delete
  6. comel nye awak..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan!!
      saya seorang pengganas sebenarnya..
      grrr!!!

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template