Saturday, March 2, 2013

kenali doraemon..

salam...

meh dekat sikit..
ehh.. jangan dekat sangat..(kang rabun pulak mata tu..)
aku rasa nak cerita pasal doraemon sikitla.. hihi..

korang pernah tengok doraemon x?(tipuu la kalau kata x prnah tengok..)

korang pernah tahu x.. siapa itu doraemon?

ni biodata dia ..(sikit jer..)
 


Nama           : Doraemon(x kan gee pulakkan..)
Tarikh lahir   : 3 september 2112(99 tahun lagi.. dem!!!)
Berat            : 129.3kg (beratnya..)
Tinggi           :129.3cm (tinggi lagi aku.. dengan bangganya..)

Keluarga       : Seorang adik perempuan(dorami..la..)


kat mana doraemon lahir?
beliau dilahirkan di sebuah kilang di jepun..


awal2 doraemon ni warna dia kuning..(sebab tu dorami warna kuning)



masa nak buat dia ..
electric kat kilang tu mengalami kekacauan fikiran..(ayat ko..)
ni semua menyebabkan doraemon paling kurang cerdik antara robot2 yang lain..


dia di beli oleh great22 grandson nobita yang bernama sewashi..
di sini dimana telinga dia hilang dimakan robot tikus sewashi..(sebab tu dia takut tikus..)



sebab terlampau tension.. dia menangis dan menangis..

sebabkan terlampau banyak menangis.. warna kulit dia hilang jadi warna biru..
dan sebab itu lah warna doraemon biru..
lepas tu dia kena hantar ke tahun 1998 untuk membantu nobita..^^

lepas ni gee cerita pasal "the end of doraemon life".. okay..^^

p/s: jangan menangis banyak.. nanti warna kulit boleh bertukar..kuakuakua..^^
-gee-

4 comments:

  1. owh serius x tw pun asal usul doraemon ngehh ^^ cuma rindu nk tgk adik dia dorami sbb color kuning cantik!owh baru tau knpa dia tkt sgt kt tikus,smlm sblm gi psr mlm sempat layan doraemon dan trs ingat kat Gee hehehehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuaarrgghh!! x sempat tengok doraemon semalam.. wuarrghh.. x aci sis tengok.. x aci2(sambil hentak2 kaki..)

      p/s: alamak teringat kat i?(tgh blushing ni..^^)

      Delete
  2. hahahhhaa....adoi hai...terhibur baca entri ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem2..
      hai cik pena yang menari..
      terima kasih sudi singgah..
      kikiki..^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template