Wednesday, March 20, 2013

pandangan pertama..


salam..

yea!!!!
exam dah habis..
orang lain berjimba hari ni..
gee esok..kikiki..

ehem2.. hari ini gua nak cakap type bahasa orang white..
(sila sediakan kamus english-melayu.kamu yang lain pon boleh guna..asal x memudaratkan kesihatan..)
(sebenaqnya entry ni dah 3 tahun dalam draft..muahaha..baru nak post..kiki..)
(tadi baru bersihkan sawang kat entry ni tadi..)

okay hari ini topic kitttt..(eh!!!)
today our topic today is...

FIRST IMPRESSION
what are you all think about first impression..
 usually our first opinion on someone is not same 
as we progress our relationship with them, right?
when we stay for a long time with someone ,we can know further about their true nature.
what they like to eat, hobby, attitude, their favourite song and also their personal life..

i write this entry because a moment later (3 tahun lepas..huhuhu)
when i check my boxes contain many of my memories about my college matriculation life, 
(aku jenis sayang semua barang aku..kad raya 15 thun lepas pon aku simpan tau..)
i found one paper that write about my classmate's first impression toward me..

i remember when our teacher Mrs. Lin that teach us English subject, 
ask us to write about our first impression toward other member in our class.. 
the day after that what surprisingly, our teacher print out the paper and distribute it to us.. 
imaging that you can know about what people are actually think about you.. 

suddenly..
she stare at me..
then she said to me "gee it's OK to be selfish about education and dont take it into your heart.." 
at that time i really don't understand what she trying to say.. 
as i read that paper. i actually know what she mean ..
thanks teacher.. i love you so much..^^
(ada aku kisah korang nak cakap apa..kihkih..)

as usual my first impression is almost all negative..hak2.. 
whatever.. yang lepas usah di kenangi(eh!!!bahasa lain pulok..)
as the time progress the second impression look more better 
because i already adapt with the new environment.. 
with good lecturer, funny friend, and caring roommate.
(wuhuu ayat ko.. kalau diorang baca ni mesti menangis terharu-hara..kikiki..)
ahh!!dem!! i miss all the memory in one year at matriculation college..(dem!!!)

ni kertasnya..
yang paling x boleh blah
cute..
ala~~~ i knowla..
kikiki

p/s: tak pernah ambil hati pon.. saya kan pemaaf orangnye..(muahahahaha!!!!!)
sebenaqnya aku tahu sapa yang tulis tu..haha..sebab masa dia tulis tu aku sebelah dia..hahaha 
(agak2 ar..adeh~~)

guakan baik orangnya..muahahaha(ok enough gee..ramai yang muntah dah tu..)
chill out..
saya balik...
(sambil lompat2 kegirangan..enough gee ..malu orang tengok..)

-gee-

14 comments:

  1. owah, biru mata hitamku...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. why dancing pen..why..

      p/s:sila kaler balik jadi warna hitam..^^

      Delete
  2. eh ingatkan tadi pandangan pertama kisah org nk jumpa tuh hahaahaha..biasa la bila dah lama kenal baru kita akan kenal org tu camna..jgn judge awal sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh..
      haha.. tau x pe cik nota melekit..
      ni awal2 dah judge orangkan..
      cik nota melekit ni macam mana lah orangnya yer..^^
      mungkin penuh dengan sticky note dekat beg?..
      ha itu kita x tahu..^^

      Delete
    2. bukan jenis tempek stickynote pun skihkih..tapi buleh dpt view lepas baca they note me kat blog..cuma satu jer depa tak cakap..stickynote tu buleh tahan pemalu sebenarnya wakakkkaka..

      Delete
    3. hahaha...
      alolo..
      pemalu rupanya cik sticky note kita ni..
      hahaha
      ni nak kenal dalam2 ni..kikiki^^

      Delete
  3. owh nice entry lah,yelah kwn2 tu ibarat cermin bagi kita,diorang bebas nak guna cermin lonjong..bulat..empat segi..ok2 terkeluar jap dr topik.

    1st impression mmg penting...x kshlah dr segi pakaian,lenggok bhsa yg digunakan,dll.dr situ gak blh buat org suka atau makin jauhkan diri.sama jg dm dunia blog ^^

    #owh yelah ingatkan ttg hal risik-merisik...renjis2 dipilis...ngehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sis..
      kan.. kalau kawan dia macam tu..
      macam tu jugaklah dia..
      amboi main pepatah cermin pulak..hahaha

      saya suka tengok gaya dan percakapan dari pakaian..
      yang tu lagi accurate saya rasa..
      walaupon pakaian melambangkan orang tu..kan2..
      tapi saya rasa sis baik orangnye kan..^^
      (blushing lah tu..^^)

      ~aish sis ni...argghhh!!!!
      simbah sis karang..

      Delete
  4. hahahaha mmg baik n sweet ngehhh...cehh terperasanlah pulak.biasa je mcm org len gak mcm sis gee gak ^^

    ramai kata akk ni lembut orgnya smpi pnh sorg tu pesan "akk blh x jgn baik sgt" adeihh...

    opppsss simbah ngn asid x mau x mau simpang.....simbah ngan bunga rampai ke...atau simbah air sirap pengantin ke naklah gak huwaa...lari....................

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. kalau macam saya.. sis memang baik..wakakakka(ok ini adalah statement masuk bakul angkat sendirik..wakakaka..maapkan saya)

      pwh.. betul statement orang tu..
      boleh saya buli sis..roooaaarrr..haha r u ready..

      amboi2.. meh sini nak simbah sis.. jangan larik..(sambil kejar dengan baldi..)

      Delete
  5. pandangan pertama, mcm jatuh cinta pndang pertama je bunyiknya...hihi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. yelah..yelah... saya salah.. ok2..
      Saya tukaq first love... ehhhh!!!!! Xla.. first impression.. ok..
      Kikiki..

      P/s... salam si ayu yang tidur..(sambil uluq tangan..^^)

      Delete
  6. Comel jer buat macam ni. Tak pasal2 kita tau apa perception orang kat kita kan. Hahaha kena hati terbuka oo kalau nak buat macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kan~~~
      gee rasa teacher tu dah pikir ribu2 kali nak bagi student baca ke tidak..
      tapi bestnye.. sebab sekurang-kurangnya.. kita boleh ubah ape yang kurang..kan..^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template