Thursday, March 14, 2013

sampan yang tidak boleh diundur..ish2..

salam..

lokasi: auditorium university aku..
masa: pagi tadi
kenapa ada kat situ: main masak2..(huhuhu)

mood story : serius
setiap khamis kami tahun lima dental surgery course tiada sesi klinik hari tersebut..
kami akan ada presentation mngenai perkara2 yang berbangkit
yang berkenaan ape sahaja yang penting untuk kami belajar..
jadi kami diberi tugas lah untuk menyiapkan slide2 powerpoint yang berkenaan..
kami juga diberi supervisor untuk memantau kami..(ingat pekerja kilang jer ada..^^)

gee kena present pasal macamana nak memberi rawatan kepada pesakit yang hadapi kemalangan yang mengakibatkan patah riuk seluruh badan dan organ..(cool x tajuk..huhu ngeri jerk..)


nak di jadikan cerita..
kumpulan lagi satu ni pon kena buat presentation jugak..
diorang buat pasal "kecederaan kepala dan cara merawat"
(punya pelik tajuk tukar dalam bahasa melayu..muahahaha)

sebelum presentation kitaorang kena hantar slide 2 minggu awal ke supervisor yang biasanya doktor pakar..
tapi budak dua orang tu hantar slide lambat..(err termasuklah gee jugak..)
tapi yang malangnya..(nak ceritalah ni..)
budak sorang tu buat slide dan yang sorang lagi tu hubungi supervisor..

lepas siap slide dia terus send ke kawan seorang lagi..
disebabkan exam yang pelbagai..
jadi x sempatlah budak tu nak tengok slide tu..
lagi2 dah lambatkan..
dia terus hantar ke doktor..
(hahahahaha..aduh.. heaven betul!!)

x lama lepas tu dia dapat email dari doktor..
"SILA DELETE SLIDE 40 DENGAN KADAR SEGERA ^.^"
kawan yang sorang ni barulah buka slide tadi..
tahu ape yang kawan dia tulis kat situ..

"KEHADAPAN MY FRIEND,
AKU MAIN COPY AND PASTE JER..
MALAS NAK BUAT
HUHUHUHUHU.."

(gluuuppppp...!!!!!)

buat kerja gila budak2 ni..
agak2 lah nak buat jahat pon..
siap bagitahu lagi..
(memang baik hatilah diorang ni.. mesti doktor tu terharu sebab ada student yang jujur..dem..)

p/s: nasib baik doktor tu sporting..
kalau x kena pelangkung budak2 dua ekor tu.. adeh..(sambil geleng2 kaki..) hahaha
harini slide aku ada tema doraemon..(suka2 hati aku jer..muahaha)

salah satu slide aku..
gambar ni salah satu fanfic end of doraemon series..
siri ni mengatakan nobita tu sebenarnya autism..
patung doraemon tu sekadar imaginasi nobita sahaja..
serius ..rasa nak lempang je fan yang buat ending doraemon macam grrr..
marah ni..>0<

-gee-





16 comments:

  1. mmg kamikaze tul la korang neh..berani mati antar slide tak tgk dulu hahahhaa..rasanya doktor tu pun sure tergelak tgk pengkuan tu.dari nk marah copy paste terus bagi peluang delete kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpe.. aku dengar budak tu cerita.. macam.. susah aku nak cakap..
      beragaklah kan..
      hahaha.. lawak lah diorng ni..
      nasib baik x kena siat2 dengan doktor.. wakakaka..

      p/s: cik nota.. jangan buat macam ni ye..^^

      Delete
  2. sis gee today i'm quite bz.nnt malam org sggh sini tau x smpt nk bc n3 ni curi2 buka blog jap huhu..jmp mlm ngehhh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..
      kesiannye dia..^^
      takpe sis..
      take your time..^^
      hihihi

      Delete
  3. hehehe....macam2...tapi ending doremon tu mcm2 versi kan?
    Dora G! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. ada beberapa lagi ending dia.tapi yang paling gee suka yang pasal nobita pencipta sebenar doraemon tu..
      dan ending ni yang paling haram..x boleh terima langsung..muaahahaha..

      p/s:amboi suka2 je tukaq nama hamba yer..^^

      Delete
  4. ahaha..bagus beno budak tu...jujur n telus
    kim salam kat doc tu..ehem2..tetibe tekak gatal..kahkahkah
    boleh pulak nobita tu imaginasi doraemon...nnti aku report kat kucing2 aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..
      kan .. susah nak cari student yang jujur dan ikhlas lagi tawaduk macam ni kan..^^(sambil geleng2 kepala..)

      ape gatal tekak..garula..^^

      tahu x pe.. sakit je hati..punyalah canggih doraemon tu..rupa2 cuma imaginasi jer..(dem!!)

      p/s:kirim salam kat kucing2 hang yer..^^

      Delete
  5. terlalu jujur tu..hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai cik eita..
      hahaha..
      itu yang saya bangga dengan kawan2 saya ni..
      respect!!!(^^)>
      muahahaha

      Delete
  6. wahhhhh benci gaklah ending story yg bwh tu.x suka...x suka...tipu..tipu...tersiat2 hati jiwa raga peminat tegar doraemon.waooo stjulah dgn Pena Menari 'Dora G' comel je ^^

    #pnh gak ms study computers science kat kbu,dsara..ada sorg classmate ni tiru kje sorg bdk cina.pakat tiru hbs semua program cina tu buat.ms tu mmg sapa x terror edit code bagai..mmg rs nyawa di hjg tanduklah,kan.kite pun ms tu dh nafas semput2 sbb ssh gila kot nk buat program.setakat buka tutup jahanamkan PC serahkan je..mesti terror hahahaha.

    sbb lecturer chinese kitorg tu laser n grg!best je esok tu bdk td htr assignment,lecturer tu pggl msk bilik.kuar2 je bdk tu ngs dpt warning letter.sbb bdk tu lupa nk edit n change nama bdk cina tu..kpd nama dia sdri.adeih pengajaran terhebat kot ye pun nk tiru bulat2 ^^


    #sis geee..cer ltk widget kotak search n 'berapa sudah' kt bhgn atas..mesti lg user friendly n comel.akn trs support blog ni wpun nobita nnt dh bercucu cicit piut bagai hahahhaha..sbb doraemon maintain cute gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2.. saya rasa nak sekeh jer kepala fan yang buat ending yang x boleh blah tu.. adeh(sambil geleng2 kepala..)
      tegang jiwa saya baca ending yang ini.. DORA G? arghh.. nama baru lagi..(tapi ok lah kalau orang panggil comel..^^ wuhuu. malu la pulak..)

      x beragakkan..adeh.. macam mana lah tu..
      boleh tiru tapi pandai2 la.. ni x main hanto je.. lawak la diorang ni.. memang nasib kawan akak tu malanglah.. kawan saya doktornya sporting.. siap balas lagi..^^
      adeh..

      ok2.. saya yang menurut perintah..saya ni buta sikit IT.. main ikut sedap je letak mana2..hehehe..
      lepas ni bolehla sifu tolong ajarkan yer..^^(sambil menundukkan badan..)
      wow nak terus support..hehe.. terima kasih sis.. sis memang comel..wahahahahaha~~~~mesti masa tu sis pon dah jadi moyang dah..^^hihihi..

      Delete
    2. moyang yg maintain cute dan babyface bluwekkkk ok2 cpt tadah baldi besar ngehhh...^^

      Delete
    3. hhuhu.. moyang cute..baby face gitu..

      p/s: lama dah saya sediakan baldi..sebab dah tahu jawapan sis..hehehe..opppsss..larikkk!!

      Delete
  7. hahaha..gelak guling2..kantoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jangan guling2 sangat.. sangat x sopan..^^
      hihihihi..~~

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template