Friday, March 29, 2013

satu hari..ehh.. malam yang..

salam..

semalam..
malam yang tenang..
kelihatan dua jejaki melintas jalan..
menuju kesebuah restoran makanan itali yang terkenal..

sesampai di restoran tersebut..
kedua-dua jejaki tersebut mengorder makanan..
2 set pizza berlainan jenis dengan air..
2 gulung chicken roll cheese
satu set prawn king..
roti garlic dan mushroom soup..

selesai mengorder..
datang sekeluarga manusia..
lengkap ayah, emak dan anak2 yang masih kecil..
mereka duduk sebelah meja kedua jejaki tersebut..

makanan jejaki tersebut pon sampai..
sudah adat malaysia..
sebelum makan ..ape??
"baca doa!!!"
SALAH!!!
"habis tu ape?"
TANGKAP GAMBAR LAH..
(x-x)"




kemudian kami pon baca doa..
selesai makan..
mereka berdua memandang anak perempuan keluarga sebelah..
lincahnye..
ninja pon kalah..
bila budak itu dipandang..
budak itu memandang sambil menjelingkan mata..

kedua-dua jejaki tersebut semakin galaklah memandang..
nak mengacau..
alah sekadar pandang..

kemudian setelah sekian lama seorang dari jejaki tersebut perasan 
yang emak budak perempuan tersebut memandang dengan berahi perasaan tidak puas hati..
kemudian jejaki tersebut mula membuat eye contact dengan emak budak tersebut dengan senyuman yang menawan..(dengan harapan merapatkan ukhwah..ceehhh!!!)
tetapi di balas dengan jelingan..
terperanjat jejaki tadi..
"apehal pulak kakak ni?"

setelah sekian lama memerah otak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rupa2 nya budak perempuan tu duduk sebelah ayah dia..
mungkin mak dia ingat kitorang pandang laki dia..(adeh~~~)
hello akak..
kami x rampas laki orang..
kami dah berpunya okay..
opppss..kawan saya dah berpunya..

pesanan kawan saya..
 (mulut dia laser tau..terbakar kalau dengar..)
kalau laki akak hensem xpe jugak.. nak jeles2..
(okay kalau tahu laki orang pon kitorang x nak okay..aish2..sambil geleng kepala..)
boyfriend saya lagi hensem tau..

p/s: kalau makan kat luar tu.. jangan gatal2 nak ushar , tengok orang lain makan.. 
karang jadi macam gee.. tak pasal2..
muka kitorang suci kot..hahahaha
(okay ini ayat bongkak.. maafkan saya..)

okay kalau akak2 yang kuat jeles sangat tu.. jangan makan kat luar .. masak pizza sedap2 kat rumah..
mushroom soup kaw2.. sebab kat rumah takde orang boleh tengok laki akak..adeh
(manusia2..macam2 perangai..sambil geleng tangan..)

okay2... saya mana ada marah..
saya salah jugak..dok tengok orang lain  buat apa..
cuma saya kecewa je..
senyuman kan baik kalau dibalas dengan senyuman..
senyum adalah penyakit berjangkit sebenarnya..
kalau kita senyum..
orang yang pandang pon akan senyum..

cuma akak tu agak tebal sistem pertahanan badannya..(dem!!!!)

SENYUMLAH..

-gee-

16 comments:

  1. lawa tak akak tu???klu lawa dia xperlu jeles laki dia org bekenan sbb dh telah2 laki dia tak ensem kan?melainkan dia pun maap nk cakap, tak la berapa nk lawa..opsssss laser tak mulut ku???hahahhahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia... mai dah.. mummy jarum..haha.. melekat mulut akak tu dengar..hahaha
      haish..
      saya sumpah.. muka laki dia saya x tengok pon..sob2..
      tapi kawan saya cakap x hensem pon..
      bini dia.. hmmm.. bukan saya yang berhak menentukan wajah pemberian Allah untuk dia..(oklah..)
      tapi kalau dah kahwin tu.. ada orang nak, sempurnalah tu..kan2..

      tak perlu risau sangat.. kalau pandai jaga laki.. x de mana laki tu lari.. melainkan laki beliau tu playboy.. ye x?..

      Delete
    2. akk kan kalau kuar atau tgh makan,kalau ada ank dara tiba2 pdg...husbd suka buat lawak

      "yang cuba tgk ada bulu hdg terkeluar ke?"

      aceihhh nk jeles x sempat,pun.tapi sbnrnya xda bendalah kalau org pdg psgn kita,just fkr positif jelah,lainlah kalau tgh makan tup2 ada ank dara selamba tarik kerusi,duduk seblh husbd n pdg dgn jelingan manja mengoda...rsnya esk akk keluar front page metro he3...

      Delete
    3. hahahak..kan elok ada mak dara macam sis ni..adeh..rare betul..hihihi

      kalau anak dara yang macam tu.. memang dah sah2 miang buluh.. memang patut pon..hahaha..

      muka depan metro..
      "gadis masuk ICU tertelan pinggan akibat pergaduhan"
      hahahaha..
      hardcore tu..kikiki..

      Delete
  2. hahahahahaha adeihhh ni ptt gelak atau nk perli akk tu ye hurm...tgh kusut fkr klh mslh ngra nk komen ni ngehhh :)

    1-akk pnh tkena mcm tu padahal akk ni bini org tp bila dh kuar ngn ofcemate maka tenggelamlah muka keibuanku ini(ok me petite type mcm budak2 huwaa).smtra tgu hdgn smpi akk suka tgk org meja sblh makan apa,order apa..nk cr idea utk order.tp pnh ada sorg akk tu jeling maut pya....ingt kitorg pdg laki dia...not my taste uwekkkk

    2-yup betul,klu x mau ppuan pdg laki dia better msk kt rmh atau tapau jelah.lg sng pakaikan laki dia ala2 zorro yehaaaa

    3-lps ni cik gee n the geng makan tunduk merenung meja jgn toleh kiri kanan hatta bom meletup skli pun,.nk order sms je kat waiter hahahahhaha....



    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.. kelakarlah sis ni..adeh..!!!!
      ni bukan perli.. nak nasihat je..mana tahu kot2 sampai..hihihi..

      huh? sis pon pernah terkena..(terbaik!!!)
      apasal lah mata kita ni sedap sangat tengok orang ye sis?
      sampai dorang salah sangka pulak tu..ish2..
      lagi2 sis dah ada tok laki..adeh..
      be positivelah wahai umat sekian alam..
      kami x nak laki awak..kami minta maaflah sebab memandang..sob2..

      kan.. memang terbaik..tapau.. tapi makan kat rumah.. kalau nak makan kat luar pon.. makan di tempat2 yang tertutup..kikiki..

      haissshhh.. alim dah lah saya lepas ni.. tunduk jer.. pandang meja.. waiter datang pon main pas kertas jer..
      bagi sms?
      terbaik cadangan tu..hahaha(yang ni memang lawak..kikiki^^)

      Delete
  3. Salam Cik Geeeeeee!:)

    Menyampah kan dengan orang yang perasan perasan jer kita dok pandang laki dia. Euwww tak hingin okay. Alah, kalau yer pandang pun, bukan luak kot? Eh. Hehehe.

    Nak share citer epal. Sebijik macam citer Cik Gee. Tapi kang panjang sangat. Cik Gee baca kat link bawah ni eh.

    http://epalejau.blogspot.com/2010/01/shes-jealous.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik epalejau.....!!!

      sangatlah menyampah.. macam kita gatal sangat je.. ramai lagi laki kat luar tu.. takde makne nak laki dia de...adeh.. manusia ni..

      ok2.. otw.. tgh bukak link..hihiyes!! ade geng rupanya..^^

      Delete
  4. sis gee cer layan atok hensem ni nyanyi...akk baru tau kwn blog ni hah share.mesti org rumah atok ni gelisah kan suaminya hot ^^

    http://whitecappuccinol.blogspot.com/2013/03/currlasslah-atok.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. dah pergi dah.. macam retis la grandpa ..sangat awesome sore die.. mesti die jarang makan kat luarkan.. nenek x kasi...hihihi..

      Delete
  5. Replies
    1. sambil mengucap.. ish2..nasib baik saya ni penyabar orangnya..

      Delete
  6. sapa pun hot kalau perasan ada pompuan lain pandang laki dia..tak kira la hensem atau hancus,mcm muka pecah tembok...kalau boleh..biar dia ja pandang laki dia tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..
      kalau perempuan tu betul2 pandang laki dia xpe sis..
      ni x pandang pon..sob2.. kesian saya..
      saya tak tahu pon muka laki dia camne..sob2..adeh..(sambil garu2 muka..)

      Delete
  7. ngeheheh!!sempat dorae mngendeng kt dlm gambor ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. itu sudah satu kemestian kepada makhluk bernama doraemon..an2..^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template