Wednesday, March 6, 2013

Wedding Time~~~

salam...

kepakk4... geboom4...
kepakk.. geboom.. kepakk... geboom( ok x sound effect?..^^)

satu senja yang tak berapa senja..
angin yang yang agak sepoi2..
tokk2...
kedengaran pintu kamar ku di ketuk..

aku pun membuka pintu tersebut..
kelihatan jiran @ kak senior yang selalu aku borak2.. 
tersengih2 lebar seperti doraemon mendapat dorayaki..(peribahasa baru.. sila ambil perhatian)

aku pelik..
kenapa kak yah?
dia mengeluarkan satu sampul seperti perutusan dari maharaja jepun..

aku pon membukanya..
wow!! akak nak kahwin??
dengan sapa ?
bila?
betul ke?
(ambikko.. soalan peluru berpandu aku kasi..)
tahniah kak..!!!
(aku terlebih excited.. seperti aku yang naik ke jinjang pelamin..)

dia bakal mendirikan rumah tangga dengan patientnya.. hihihi(suweetla..)
dan orangnya kerja di KLIA..
(siapa kerja KLIA angkat kaki.. nak tiket Kapal terbang FREE boleh?)

ini kad nye..
tapi yang paling penting..
perkataan COMEL tu..kikiki^^
(malula~~*blushing*)

p/s: iye roomate saya dah kahwin.. dan sayalah pengapitnye.. wakakaka..(tibe2..)

tahniah kak yah.. semoga kekal ke syurga..(chewah..)

-gee-


14 comments:

  1. slm sis yang....yang...ok2.......COMELLLLLLL ^^

    #Wah nnt update entri ye ms gi kdri kawin kak yah tu,tahniah kpd dia juga.

    hurmm..hukhuk....sis bile lak ngehh ^*

    ReplyDelete
  2. wasalam...sis aleasara yang.. aa... baik hati..penyayang, berkerjasama,aaa...cantik, beragama..aaa..(cukup la tu.. nampak riak je muka tu..^^)

    ok.. kalau saya dapat pergi..^^

    uhuk!!!!.. tersedak pulak nenek..(dem!!! soalan panas ni..)

    ReplyDelete
  3. comei mcm doremon ke??ehehehehehe..jadik pengapit tuh..err cik kertas melekit ni mmg mengelat manjang bila kwn2 ajak jadik pengapit kuikui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm...
      hmmm...(ala malula orang nak samakan kita dengan doraemon..)
      heee~~~doraemon lagi comell..^^

      dah x da sapa nak jadi pengapit dia..
      tiket bas pon dia sponsor..
      so.. kita tolong la..

      p/s: maluu oo jadi pengapit..sengih cam doraemon je kat atas pelamin..(sambil kuis2 meja..)

      Delete
  4. woooo ~ kenduriii ~~
    untung laa boleh jadi pengapit..
    :D
    boleh amek berkat..kowt2 cuti sekolah ni giliran gee lak
    hiks ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. el....!!!

      heee~~~(blushing la..)
      pengapit jer..
      kalau jadi pengantin tu lagi best..(opppsss!!)

      Alhamdulillah .. banyak berkat... ada calon x..wakakaka

      p/s: gurau jer tu.. saya x sedia lagi tau..^^

      Delete
  5. hahahaha ayt x leh blah cubittttt kang ngehhh ^^

    mesit best kan klu sis kawin nnt door gift dpt bag doraemon n kuih doriyaki di dlmnya.warna baju pgtn,pelamin,blk pgtn,hantaran semua biruuuuuuuuu......

    ReplyDelete
    Replies
    1. errkkk!! saya ikhlas ni..(sambil menutup pipi)

      haah..

      semua orang kene pakai misai macam doraemon.. lepas tu kalerkan hidung dengan warna merah..
      pakai loceng kat leher..
      bunga kat tangan saya tukar jadi doraemon punya patung..
      lepas tu xde nasi minyak..
      kita tukar dorayaki ..air bawak sendiri..

      lepas tu...aaaa....lepas tu..

      p/s: dan saya yakin x de sapa nak datang majlis tu nanti kan.. kemudian mane ada orang nak kahwin dengan orang yang macam tu kan..wakakaka..

      Delete
    2. misai?kaler hidung?loceng?owh tu senang je ok je.tapi bab nasi minyak takde?huwaaa....nk gak merasa ns myk sis Gee tak kira tak kira (smbl hentak kaki ke lantai kunyah doriyaki) ngehhh ^^

      Delete
    3. woooowwwwww!!!!!!!
      sis sangat hebat dengan sporting...(kena jadi vvip ni..)
      saya suka... love you sis..^^

      nasi minyakk..ok2.. jangan hentak lantai tu.. pecah karang..mahal nak ganti tu..
      marah laki sis kat saya karang..

      nak doyaki sikit boleh..^^ nyum2..

      Delete
  6. Ntah, happy mengalahkan kita sendiri yang nak kahwen kan bila dapat kad kawen kawan yang kita sayang? Hehe.

    Pengapit? Waaaah amek berkat. Amek berkat. Epal tak pernah jadi pengapit. Tu pasal kot tak kawen-kawen lagi. Hahaha.

    ReplyDelete
  7. kan.. Cik Epal..
    sangat happy..
    rasa macam tak caya..
    tapi kekadang rasa sedih jugak..
    sebab kalau kawan tu rapat dengan kita..
    lepas dia dah kahwin mesti hubungan dah x boleh macam dulu..kan..
    dia mesti dah ada komitmen pulak kan..

    x de berkatnya jadi pengapit tu cik Epal.. malu oo diri tersngih atas pelamin..*blushing..*

    p/s: saya suka sangat kawan bagi kad direct ke saya.. terasa di hargai..^^

    ReplyDelete
  8. wonderpet datang..apa yg penting..kerjasama....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.. tu dia.. wonderpet..
      mana nak carikk..^^
      selamat datang..^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template