Monday, April 15, 2013

ayaq liuq mengaliaq..~~

salam..

pada hari semalam yang bergelora..
kelihatan doraemon terpinga2..
entah dorayaki punya salah atau nobita punya kerja..
berbelas kali mengulang ke tandas..
kejap memuntahkan kembali apa yang berselirat di perut..
sekejap..erkkk...(x payah cerita.. mana tau ada orang makan dorayaki ke..)

serba tidak kena lagaknya..
lantas teringat antibiotic peninggalan teman..
dimakannya..
dah belajar .. diagnose sendirilah penyakit ape..
dan beliau mampu memamah nasi air sahaja hari itu..

hari ini beliau kembali ceria sedikit..
walaupon masih tinggal sedikit sisa peperangan dalam perutnya..
sarapannya hanyalah segelas susu..
tengaharinya tidak menjamah apa2..(sibuk nya hari ni!!)

petang itu..
beliau kelihatan segar..
ingin makan sesuatu yang berkhasiat ..
maka pergilah beliau di kafe berdekatan..
tiada apa yang tinggal..
melainkan mee goreng yang nampak seperti kaya dengan zat galian..

dia pon membelinya..
sampai bilik.. seusai solat asar..
beliau bergegas untuk mengisi perot nya yang 2 hari x berapa  diisi..
dannnn...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MASIN GILER!!!!!!!!
(macam letak sekawah garam)
why??? i am so hungry right now..
(macam tulis kat sini ko boleh kenyang..)
wuargghhh~!!!!!!
(sampai hati akak tu memperdayakan saya dengan mee goreng dia!!!)
dah dua hari saya x makan proper..
wuarghhh!!!!
bagi balik 3 ringgit saya..(x pe saya halalkan..)
sob2.. mentang2 lah saya perantau..(err ade kena mengena ke?)

p/s: jangan lah meniaga gitu.. kecewa orang yang baru nak sembuh macam saya ni..sob2..

err.. nak dorayaki boleh?

-gee-

25 comments:

  1. Alololo...ciannye dr G..heheh...adoi hai sekawah garam telaka ayat tu =)) muahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2.. sian x saya(sob2..nak tisu~~~)
      makan suapan pertama x boleh terima.. apetah lagi suapan seterusnya..wuarghh..makan air mata sahaja gamaknya..sob..>0<

      Delete
  2. salam sis geee alahai tsk tsk sob sob tmpg sedih gak ni...huhu.awat x buat je quaker oat 3 in 1 tu..at least alas perut ataupun gi kedai jap beli mushroom sup dlm paket tu,cecah roti bakar pun best.kesian adik akk ni hah.food poisoning ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak lea.. sob2..
      sedihkan..
      saya nak makan dah lah xde selera.. tambah pulak macam tu punya resepi.. nak meraung rasa.. kak lea.. kedai semua dah tutup.. nak keluar jauh..hukhuk.. saya x reti bawak keta..sob2..>o<

      Delete
  3. Hahaha, kalau aku magee goreng yg masin pun boleh la bila dah lapar.
    Ada pernah sekali order sekali masin yg amat, tapi bila fikirkan duit yg telah dibelanjakan terpaksa jugalah makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau masin boleh terima lagi.. tapi kalau terlebih -lebih-lebih masin.. sangat lah melampau..cis!!!
      saya x memilih nak makan ape.. tapi.. kalau terlalu sangat..baik makan benda lain..^^
      kan2.. kekadang sebab dah bayar tu.. terpaksalah hadam..^^

      Delete
  4. cer la try dulu masakan tu..baru kasi tapaukan
    cian doremon
    dorayaki memang sedap..lama dh x mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu x pe.. saya tahu mereka yang menjual makanan ni.. dah muak tengok makann mereka..
      tetapi.. try lah test tengok.. sedap ke x.. baru x de malu kena kutuk dengan customer.. jadikanlah ini iktibar..tolonglah jangan jadi agi.. takut nak beli kat situ lagi.. sob..

      DORAYAKI...nyum2..^^

      Delete
  5. kesian kamu..penah order kow teow goreng tapau..balik rumah nah haih hangit rasanya..tp nak buat camner dah beli halal kan jalah kat kedai tu tapi mkn tak habis jugak hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik nota.. uhuk22..
      kejamnye..
      kenapa masak hangit pulak..
      mungkin x perasan.. tapi hangit itu berbau kot.. kalau masin x berbau masin nye..
      jangan makan nanti boleh sakit perut..
      kesian kat awak jugak..^^

      Delete
  6. eheheh!!dpt k'imi mbygkan keadaan doraemon yg lelah berulang alik ke toilet...dh tu trkena plak mee grg yg masin,huwaaa!!meh sni k'imi grgkan mee grg basah nak?mstu nyum2,eheheh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh.. k'imi!!!
      jangan bayangkan.. maluuu~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      boleh makan dua suap je.. nasib baik lapar.. kalau x.. x makan dah suapan kedua tu..
      mee goreng basah.. sedapnyeeeeee.........

      p/s: cis ..kena serang rumah k'imi ni..^^

      Delete
  7. Replies
    1. haha.. atau mungkin.. dia baik hati nak bagi zat tambahan..kikiki..^^

      Delete
  8. oh lupe nak bgtau...kite boleh jdi kawan kamcing tau..sbb sy minat citer doraeman giler2 punyer..everyday makan nasi ngadap lappy sambil tonton citer doraemon..yeayyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea!!!!!!
      meh sep tanggan..kiki..
      akhirnya.. jumpa dah geng sorang..
      x aci boleh tengok hari2..(saya jeles..dan ini adalah serius..)
      nak tengok jugak!!!!(sambil menghentakkan kaki kat lantai papan)
      uhuk2..

      Delete
  9. lori garam terbalik kot...


    kat blog kite pun ada doraemon jgak...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ini lawak..
      lori ttu..
      sangat tepat.. okay peribahasa baru..^^

      ye ke.. cis.. tengah otw ni..siap..tunggu ye..^^

      Delete
  10. nak doraemon jugak erk?...meh bagi alamat kat akak..
    roszitaomar@gmail.com..


    nanti kalau akak gi lepak lagi leh beli satu....
    tunggggggguuuuuuuuuuuuuu..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius!!!!!! argghhh!!!! nak2..^^
      saya nak bagi ni...kikiki..
      waawawaawawawawawawawa....(excited..)

      p/s: serius saya tengah joget2 kat kerusi ni,,^^

      Delete
  11. sori gee.akak silap click. ter remove comment gee..huumj

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. haha...
      xpe kak..
      saya paham perasaan tu..
      sebab saya pon pernah terdelete comment orang lain..^^
      adeh..^^

      Delete
  13. erk nak menyampuk gak.mana aci saya pun suka jugak... suka jugak doraemon.tiap2 sabtu ada psr mlm tp kena tgu doraemon hbs baru blh pergi walaupun perut dah bergangnam dek aroma ayam percik....

    nnt kena ambil lesen tau sng nk ke sana sini.nnt dh ada krta best blh ltk aksesori doraemon yehaaaa.

    garam???owh pnh thn lps kuar ngn fmly gi melaka,sggh r&r.prt lapo giler,mamat tkg grg mee tu nak kawin gamaknya......MASIN GILER mcm dia tokei garam yg sgt berjaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hemohemo..^^
      ye2.. saya ngaku.. akak suka jugak.. haha.. kiutlah akak ni..
      jangan nangis2.. meh duduk sini sama2..^^
      ohhh~~~ tak lepas tengok doraemon ni..saya pon kekadang terlepas..kiki..meh sep.. kita bertiga boleh jadi geng.. muehmueh..^^

      hahaha.. saya guna mesin masa je nak ke mana-mana..(maafkan saya..kikiki)..ye2.. nanti saya buat lesen yer..(adeh..seram pulak rasa..^^)

      hahaha.. dia nak kawen.. ketaq tangan tertabur garam kat mee akak kan..kiki.. adeh.. pengajarannya.. jangan kasi orang nak bersanding masak..haru~~~

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template