Thursday, April 18, 2013

bila orang kawen.. kita..

salam...

hai awok2 semua..
adakah anda semua sihat..

pssttt..
saya nak cerita ni..^^
kikiki..
alaaa~~~ malu la nak cerita..
dekat lah sikit.. nak bisik ni..
(okay siapa nak lempang die dipersilakan..^^)

hehehe....
ok.. saya serius pulak..
sebenarnya saya nak cerita..

pada satu hari yang hening..
malam yang pekat gelita..
sekitar pukul 8.30 malam..
kedengaran tablet berdering..berkali-kali..(hint macam lagu blog ni..)
tetapi pemilik samsung tablet itu tidak menyedari..
terus hanyut..
terlalu letih dengan kesihatan yang tidak menentu..

keesokkan paginya..
pemilik tablet itu mendapati..
beberapa miss call dari orang yang sangat dikenalinya..

disebabkan kreditnya habis ditelan dek menelefon pesakit..
digunanya fesbuk untuk menjana komunikasi dengan makhluk yang menelefonnya..
tetapi tiada jawaban..
hatinya gak kerisauan ..
kerana makhluk tersebut jarang sekali menelefon..
lantas dia menelefon kak liza..
merangkap naib presiden keluarga cik talib..

sebelum sempat bertanya,
hah!! kak kenapa bangah telefon akak..akak x angkat?(uii garangnye..)
la.. mak orang x sihat..
dia nak tanya..
tanya ape..
dia nak tanya akak..nanti dia kawen, nak buat tema warna ape..?

dan saya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
KENAPA TANYA SAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(hantuk kaki kat papan)

argghhh~~~~
adakah saya pernah mengalami situasi berkahwin itu..
adakah saya pernah menguruskan persandingan orang ?
adakah layak menjawab soalan itu..?
adakah..?
(sila jawab!!)

p/s: sebenarnya baru je tadi dia telefon balik..(dah 2 hari baru telefon..)
saya pon cakaplah kat dia warna hijau putih.. sebab tunang dia buat warna biru putih..
nampak x demam pilihanraya di situ..kiki(selamat mengundi..)

err..baru ingat nak suruh dia buat tema doraemon..(eh x boleh tu tema kawen saya nanti..)
mesti meriahkan..^^

beliau nak kawen dah hujung tahun ni..^^

-gee-

16 comments:

  1. as salam n morning my lovely dr mihmihmih....

    waoooowwww ingtkan gee nk kawin he3....owh smlm ada gak blogger upload foto psgn yg baru kawin....kat banner smbt tetamu tu ltk bdra biruuuuu n hijauuuuu..dibentukkan jadi love owh so sweet.pggn politik yg berlainan tp menyatukan jiwa ok melalut dah ni....

    nnt gee kawin jemput akk tau tau....ngeee..




    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak lea yang hensem dan kacak bergaya..^^

      wuuuhuuu~~~ jauh kari tajuk awak tu..hihihihi..
      tadak kak lea..^^
      walaupon saya bercita-cita nak jadi ibu yang mithaali macam kak lea.. hihi
      belum tiba masanya..hahaha..
      haah.. saya ada nampak.. suweet giler..lalala..

      okay.. bawak hadiah banyak2 yer..(weehee~~~)^^

      Delete
    2. he3.....mmg saja suka sesat dulu br nk sentuh topik entri ni ngee...mesti pink pipi gee cer tgk kt cermin pakcik ibrahim bg tu yehaaa...

      in shaa allah smga gee ditemukan jdh yg terbaik,kelakar n sporting mcm gee gak,yg penting dia pun mnt doraemon ~(^_^)~

      Delete
    3. ehummmmm(tengah blushing lah ni..dem!!!)
      jangan la caka macam tu.. hihihi
      (sambil tangan mengosok-gosok meja..)

      arghhhhhh...
      terima kasih kak lea.. semoga kak lea dan keluarga hidup aman dan bahagia sehingga ke akhir cucu..
      nanti nak buat majlis sambut menantu..ajak saya ye..kikiki^^

      Delete
  2. Wahhh...tahniah utk bakal pengantin..hihi


    P/s : awok bile pulak? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape el?
      x nampaklah ape yang awak tulis.. kecik sangat.. x boleh baca..kikiki^^
      p/s:ketuk pala kang..^^

      Delete
  3. agak malas nk terlibat pk idea kaler tema neh hahaha..tapi mmg tak leh elak bila ada kwn2 baik nak kawen mmg kita sama2 jugak kena perah idea konsep kawen depa tuh..tapi xpe la demi kawan2 hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tepat sekali.. kang x bagi idea.. depa nangis guling2 pulakkkan..
      aey.. terima jer lah.. gamaknya.. kang bagi idea.. tak nak pulak trima.. rasa nak ketuk jer kepala..haha.. tapi xpe.. sebenarnya mereka nak kita rasa kemeriahan perkahwinan diorang tu..hihihi..

      ye demi kawan dan keluarga.. saya sanggup mencurahkan benak yang ada..

      Delete
  4. tima kasih gee komen balik hik hik! tema kawin gee nanti biru putih yer sbb tema doraemon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kak kopi putih..
      x pe.. saya pernah terbuat macam tu.. hahaha..
      hmmmm.. saya nak buat tama doraemon bukan dari segi kalernya..
      taapi makanan die..
      ye.. semua orang akan dapat makan dorayaki jer..save budjet..
      xde nasik2 minyak..muah muah..(boleh x?)

      Delete
  5. ada petanda jodoh akak nak sampai..
    hahha,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape2...
      x boleh bace lah.. blur..
      line x clear ni.. lambat loading..

      amboi cubit kang.. mana bukti nye..hahaha^^

      Delete
  6. laaaa....doraemon kan pakar rujuk..hehe
    tema hijau putih...nice
    klo biru cam doremon pun bez..ala2 di tepi laut
    hope doremon cepat kawen..dgn sape erk...jengjengjeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha.. boleh merujuk cik yumida.. tapi..
      kalau pasal gigi tu bolehlah menjawab dengan hati yang tenang dan damai..kikiki..
      kan2... comelkan hijau putih..kikiki..
      yang part last tu x dapat nak bace lah.. keluar tulisan rusia pulak.. cik yumida tulis ape ye..^^

      Delete
  7. ahhahah!!nak trkucil akak baca..trgelak habis...kelakar betullll gee nikan?:))mmg sesssuaaaiiii sgtla gabungan tema tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. jangan kak..
      maluu~~ pergi tandas cepat!!^^
      kan .. kan suweet camtu.. kikiki^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template