Wednesday, May 22, 2013

11 thing about me..^^


salam..
yeay!! 
hmmmmm.. nak ikut entry kak lea.. tapi gee x reti buat soklan..
gee suka jawab jer.. jadi gee buat 11 perkara pasal gee 
dengan jawab soklan..
haa!!!
ape kata hang join ..
tapi bukan kat sinilah.. pergi kat blog kakak kite..

Syarat2:
  • Kena post peraturan ni.
  • Tulis 11 perkara tentang diri anda.
  • Jawab soalan2 yang ditag, jawab jangan tak jawab.
  • Buat 11 soalan baru untuk orang yang bakal anda tag pula.(x nak!!)
  • Pilih 11 blogger untuk di tag dan buat link diorang kat post anda.(x moo!!)
  • Tak dibenarkan tag balik! 

okay2.. abaikan..hahahaha..^^
sekarang kita bercerita..
duduk2.. 
ye yang kat belakang tu kenapa?
ape?
nak pergi tandas..
hah!! pergilah..^^
(merepek ape hang ni gee..)

tentang gee?
hmmmm....

gee seorang yang akan menangis kalau marah sangat.. tak tahu kenapa?

kemudian gee.. suka tengok lukisan..

gee pernah digelar gangster kampung masa sekolah menengah rendah dulu..ciss!!

gee seorang yang sangat pemalu.. betul.. 
tapi kalau gee dah kenal orang tu..huish.. 
orang tu susah nak cakap sebab gee yang bercakap..

gee suka bercerita.. dan suka mendengar..^^

gee seorang yang suka doraemon..(yang ni kalau korang x tahu jugak.. tak tahulah..dush2!!)

gee suka travel.. tapi x suka melancong sambil membeli belah.. kalau pandang2 tu okay..^^

gee suka minum air soya..nyum2..^^

gee suka call kak liza.. selalu gee akan kacau die masa dia nak tido..hahaha.. pastu 2 jam bercakap adalah benda biasa..ngeh2..~~~

gee..aaa... suka tengok orang pakai hood kat kepala tu.. ehh!! x .. gee tipu.. gee pelik kenapa diorang suka pakai cam tu.. negara kita ni bukan ade salji pon..ciss!!(biaqla depa nak pakai hang sebuk buat apa!!grrr)

gee suka baca komik.. gee boring kat blog.. gee..akan telentang baca komik.. hari tu habis 250 hinggit duit kak liza beli komik gee..hahahaha!!!!

yeay!!! habis dah 11!!!!!

dan ini soklan kak lea..

1. Filem animasi terakhir yang korang layan
-doraemon? ade ke? arghhh!! lame dah x tengok filem..aaa.. kungfu panda?kuikui..(lama giler!!)

2. Kereta idaman
-mesin masa..tin2~~

3. Petua pelik yang pernah korang try
- makan dorayaki cepat tua..teeett!! x pernah amal petua..wuarghh!!!

4. Habit dari kecil yang tak boleh korang tinggalkan (peluk bantal busuk/gigit kuku dll)
-tidur x pernah pakai selimut..hmmm...tak suka..panas..^^
-kalau sejuk..saya tidur meringkuk..^^
-kalau dalam aircond jer pakai selimut eh!!! comforter..hahaha..

5. Drama tempatan yang paling 'latest' korang 'follow'
-aaa...aaaaa... alaaaa!!! x tengok drama.. :(

6. Kalau Doraemon pinjamkan Pintu Masa,korang teringin pergi tahun berapa & ke mana?
-cis!!! ade orang pinjam rupenye.. patutlah nak pergi pasar tadi , tetiba hilang..dem!!

7. Kalau pandang dinding,apa yang korang 'nampak'
-nampak cat warna oren, ade suis kat situ, pastu ade labah2!!!  eh!!!!!!!!!!(larikk!!!)

8. Hidung korang mancung atau bentuk jambu air
-ade dua lobang..hmmm tapi x warna merah lah..pastu..aaa..pastu..hah!! xde jerawat..

9. Apa yang buatkan korang berkata "SUBHANALLAH",setiap kali terpandangkannya?
-peewwiittt.. doktor hensem..aargghh!!!(kene tarik telinga dengan kak liza..)

10. Kali terakhir pakai bedak sejuk
-umur 10 tahun curi mak punye.. wee~~~

11. Jom berimaginasi.Watak kartun yang korang teringin nak jadi
-topi terbang!!!hah!! tau x? 

okay kak lea..tu jer.. hahaha~~~

-gee-


22 comments:

  1. hahahhahaaha gee sengal n sporting,sayang gee muahmuah....

    owh yang tang menangis tu kita samalah gee sobsob...pergh gangster kampung?cpt cerita bda paa yg gee buat sampai dicop sbg gangster hahahaha.woit byk gile hbs duit beli komik mana aci!

    hahahhahaaha doktor hensem owh noty..noty meh cubit sikit...erk bukan hidung kita semua dua lubang ke.jap kak lea cari cermin ngeee...gee tok sha pakai bedak sejuk n amalkan petua sbb mmg dah comel opssss....ngeeee ^^

    tqvm tau join segmen ni...dan berjaya jawab semua soalan dgn bergayanya :)


    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki~~~ kak lea pon ape..hahahaha.. sayang awak jugak..ngee~~~

      eh ye ke? adeh.. saya ingat saya sorang je cam tu.. meh sep..!!! hahaaha.. adeh kak lea.. tu masa sekolah.. InshaAllah dah boleh berubah dah..haha.. tulah sebab jadi anak tunggal perempuan 12 tahun.. perangai pon ikutlah abang.. masa kecik..saya x pernah ade anak patung.. main lumpur ngan kawan2.. kawan2 pon ala2 komunis gitu.. keluar masuk paya.. hahaha

      kikiki~~~ x lah kak lea.. gurau jer tu.. walaupon ade doktor hensem.. xnak kawen ngan doktor.. xmooo!!! hahaha.. adeh kak lea.. iye kak lea.. ade dua lubang hidung..

      alaaaaa... malulah..kak lea cakap lagu tu.. saya biasa jer lah.. hahaha.. kak lea lagi cute dan hensem..ehem22.. serius..^^

      hee~~~ demi kak lea.. kikiki^^
      semua entry saya tadah kan..kikiki^^

      Delete
    2. owh dah balik kampunglah ni sori lambat singgah keluar makan tadi huhu...rindulah kak lea mcm ni huwaaaaa...

      Delete
    3. saya dah pulang kak lea!!! yeay!!^^
      meh peluk!!^^

      Delete
  2. hahaahha..gangster ker....ganaz le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahhh.. tu masa kecik.. sekarang dah ayu..
      (dibenarkan melempang..^^)

      Delete
  3. ooooo..patut lah rasa macam kenal..
    gee lah rupanyer gangster yang ambik pasu akak tu erk..
    hahahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh!!! mana ade!!!
      mana saya ambik pasu kat berandaa tu.. mana ade!!
      kak eita.. dosa tau fitanah..ish!!

      Delete
  4. assalam,

    dah kenal Gee serba sedikit dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam bunda..^^
      hihihi..
      alaaa~~~ malu lah saya..hee~~~
      (sambil duduk bersimpuh menahan malu~~)

      Delete
  5. alahai gee..gelak sorang2 akak baca 11 jawapan yg kat bawah tu...nasib baik tak tergolek...hhihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan!! gelak sorang2!!
      ade orang lai x ka situ..
      kalau xde xpe..
      kalau ade..errr.. baik gelak slow2..sopan dan ayu gitu..^^

      Delete
  6. yumida masa kecik pun minat doraemon..skrg dh curang..ske kat kampung boy, atashinci
    yumida pulak xleh berjauhan dri selimut
    klo xde selimut cam x syok nk layan tdur

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa~~~ kenapa curang..
      dosa tau..
      ni yang sedih ni..huarghhh!!!!
      ieye..hahaha..
      kena selimut? xpe.. lain orang lain gaya.. kalau gee.. selimut tu dibuat peluk je..hahaha

      Delete
  7. alamak..baca entry gee yg ni bru k'imi tringat yg k'imi ada htg 11 soaklan ni ngan k'cma,huwaaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha!!!
      k'imi..
      awat lagu tu?
      pergi jawab cepat..
      seb baik saya ingatkan akk..^^
      baikkan saya..^^

      Delete
  8. sy un akan mngis kalau kena marah...sobsssss~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi saya menangis sebab terlampau marah..

      cuba saya marah awak..haaa..
      mesti sweetkan..
      sebab dedua menangis..hahahaha^^

      Delete
  9. ahahahahahah,,,
    akak ni memang minat ngan doreamon,,
    sehingga soklan pun berkaitan ngan doreamon,,aahahah,,
    terbaik,,
    :D
    ika suka katun naruto ja,, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha..
      heeee~~~
      minat sangat.. x dpt dipisahkan(ececece~~)
      itu soklan kak lea sebenarnye..hahaha..
      eh.. akk pon suka tengok naruto jugak..hahaha
      meh sep!!

      Delete
  10. camana ek nk byngkn gee gangster?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk bayangkan.. macam aaa...
      alaaa.. canne nak cakap eh.. itu dululah.. masa x matang..
      hahaha..adeh... kenapalah saya cenggitu..adeh~~~

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template