Wednesday, May 29, 2013

mereka sangat comel^^

salam..
cam biasa.. saya dah janji nak kongsi majlis resepsi perkahwinan sepupu saya..
(wuiii resepsi ye tak..hahaha..)



ini adelah makanan di hari bahagia mereka..
abaikan secoit nasik minyak yang sedikit itu..
terdapat ayam dimasak kaler merah,
rendang daging yang dimasak bersama kerisik yang sangat umpphh!!
acar buah yang sangat segar sungguh cukup perisanya..
terung bersama kacang panjang dengan potongan tomato yang lazat..
ditambah oren sunkist yang manis..semanis pemakannya..(ape? nak lempang..jgn!!)
^^

goodies bag
yang penuh dengan gegula dan cawan kecik molek..
comel..
(alah ..xde gambo~~)

haaa.. comel x sepupu saya..
yang pompuan tu..
sangatlah sepadan dengan tok lakinye..
comelkan..cakaplah comel..
Grrrrrr!!!

ni.. hantaran diorang..
huiiii..
secret recipe tu..
errr.. yang anggur tu..gee ade amik satu..
alaaa.. satu jer..^^

comel x pelamin die..
huii.. kretip saangat..
kan2..
sila cakap yer.. kalau x gee bom kan korang..
grrrrr..

okaylah.. itu jer..
semoga beliau bahagia bersama pasangannye..
semoga kasih dan sayang kalian berdua berterusan sehingga ke syurga..
^^

-gee-

34 comments:

  1. selamat pengantin..

    sedap nyer nsi minyak tu..

    ni nak marah lagi ni...
    gi kenduri tak ajak orang..
    dah tau tu kesukaan kite...
    tak ajak jugak...

    benci tau..(ala2 gedik gitu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat pengantin baru kak eita.. opppss!!!

      ala.. sedap lagi ruti sandwich kak eita..^^

      alaaaaaaa.. angan la marah titew.. sewdey lah.. sob2..
      awak suka gi kenduri ke..alalalala..
      nanti kenduri titew.. titew ajak ea..(hahahaha!!!!)^^

      ala.. angan aa.. mencik titew.. sewdey~~

      Delete
    2. hahahah...titew terlupa nak tulis..bab titew excited..hahahhahaha

      kalu tak ajak memang titew merajuk tau...

      Delete
    3. okay.. titew janji tiyew ajak awak..(sambil tangan buat ala2 pengangkap..)^^

      Delete
  2. comeynyo pengantin pompuan n tok laki dia ensem ..hehe. dalam pinggan tu juga sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. comey kan sepupu saya..
      alaaa.. laki org tu kak cappucino..jangan pandang lama2..^^
      haah.. sedap.. lagi2 rendang die..pergh.. berapi..nyum2..

      Delete
  3. salam gee.....pruf purf ambil nafas sat na...

    wah laparlah...ok2 kak lea cuba memahami kenapa kurangnya nasi dalam pinggan tu ok2 faham larikkkkkk..

    wah bagai cincin dengan permata...kalau sepupu tu pun dah comel,kak lea boleh bayangkan betapa comelnya gee satu hari nanti ahhahaha....



    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak lea..
      wuhhh.. nah ayaq.. okay..rileks2..
      tarik napas..fuhhh~~~

      jgn makan memalam ni kak lea.. bahaye..^^
      heee~~ tahu kan..^^

      comeykan diorang..kan2..
      huit!!! kak lea... gigit kang..grrr..^^

      Delete
    2. hahaha kak lea tak tau nak komen apa duk gelak baca komen kawan kat atas dan bawah ni,hah.itulah uncle gedek pun baru muncul kat blog kak lea,lama uncle tak bw he3..

      Delete
    3. tulah.. lawak2lah diorang ni..hahaha..
      akk jangan gelak banyak sangat.. pelik si kembar tu nanti..
      huehuehue..

      tulah.. tertanjat saya.. ada uncle gedek..^^

      Delete
  4. hee... best nyer :) slmt pengtin baru smga bhgia sllu n diredhaiNya :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sangat..
      Terimakasih..(kenapa saya pulak jawab ni..adehhhh)^^

      Delete
  5. lama dh x mkn nasik minyak,, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahkan.. bile lah nak rasa nasi minak awaok...^^

      Delete
  6. hai..segaknyew pengantin lelaki tu..kikkiik..wah cantik sungguh pelamin depa gee.. gee tak teringin nak duduk juga ke kat ctu,..nnt ajak akak sekali tau..hihih..lama tak ddk atas pelamin...hoohoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai mama mia.. segak kan.. tapi dan berpunye kak izan.. jangan pandang lama2..hahaha.. cantik sangad.. saya ade duduk.. kekadang kena berangan jugop..muahahaha.. okay maapkan saya..
      Qlah.. dah xde dah pelaminnye.. acane tu..?

      Delete
  7. nasik minyak kenduri org mmg sedap..nasik minyak kenduri sendiri mohon jgn tanya kakakakakkaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. mmg sedap.. lagi2 preeeee..^^
      Amboi..nasi minyak sendiri tu.. nasi minyak masak sendirikan..kan..heee..saje wat2 x paham..^^

      Delete
  8. Hoih! Itu pelamin ke show room IKEA?

    hebat-hebat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh!!! uncle gedek.. lama x singgah..hee~~~
      ape IKEA?
      hahaha.. hebat kan..hhmmm..^^

      Delete
  9. cantik la pelamin diorang tu gee
    agak2 brape ar kos pelamin yg mcm ni
    mknn tu..pergh..mmg terbaik
    tetibe perut ni rs lapar
    turn gee pulak nanti..jengjengjeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee~~ comelkan.. sangat bergaya..
      saya pon duduk2 ngan anak sedara main2 atas pelamin tu bersama akk ipar..hahaha.. orang makan beradap.. kami.. duduk beradap.. wakakaka...
      ahaah.. sedap betul.. diorang wat katering je..
      uish.. dah boleh start masak dah tu.. ngee
      kak yumida!! cisss!! grrr..^^

      Delete
  10. COMELLLAAAA gee..eheheh!!!smpai giliran gee plak nanti jgn lupa jmput k'imi ye :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. comelllkannnn!!!!
      eh gee ke yang comel...hahahaha(maapkan saya -_-")
      okay InshaAllah.. muahahahaha(mood -> gatal+miang sikit jer)

      Delete
  11. Nasi biar sikit janji lauk banyakkan Gee hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenaqnya...
      saya x makan nasi wuarghh!!! sian ke nasi tu.. wuarghhh!!!
      why~~~~

      Delete
    2. Pergh!!!! Diet ke? Allergic? Hehe

      Delete
    3. yang last tu kak..huahua..
      kalau makan sakit perut..huahua..^^

      Delete
  12. asal aku bw je sjk 2 mnjk ni,msty cte psl kawen je..
    ni yg pksa mak aku suh kawenkan aku cpt2 ni..
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim org mengawan cik katak..kikiki..
      boleh dah tu.. kalau ade calon..hihihi^^

      Delete
  13. Dan awok kompem akan tersengih bile tgk pengantin bersanding.... Sbb terkenang kenangan bersanding 8 tahun lepassss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. lah ye ke..
      itulah orang kate..

      bila pergi kenduri kawen ni akan eratkan hubungan suami isteri..kan2..^^

      Delete
  14. pelamin tu mmg menarik. cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan lebih menarik bersama pengantik yang hensem dan comel kan..^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template