Sunday, May 26, 2013

situasi di kampung...^^

salam..
hmmm.. baru jer sampai kelantan pagi tadi..
dan terlepas kelas pagi yeay!!adeh~~

nak cerita sikitlah pasal ape yang jadi kat sana..
xde ape2..
sekadar berkongsi..
banyak lagi.. cuma ni je sempat taip..hahaha


situasi pertama


-Hah azie... shuhada dah..didi dah.. ajib dah.. yang ekau ni bilo lagi...


-Agak2 kak kezen pernah makan selipar jepun saiz 9 x?^^ (cakap dlm hati)


please lah stop asking this kind of question.. its kind of irritating..seriously..when you the only one yang xde calon lagi..wuarghh!!!!


situasi kedua


-mak aih azie.. kenapo makin tombam ko ni sekarang?

-ciss.. ni yang depress ni..(sambil garu2 kepala..)

berlari-lari manja ke kak liza..

-mak kak kezen kata kite tembam..wuarghh..

-alaaa.. kak dio memang camtu.. gomar ngato orang..dio x perasan heeh.. badan dio tu camno..teeettttt~~~(x nak cakap).. anak mak slim jo.. bersori-sori.. 

-yeay!!!(sememangnye mak kita suka menaikkan semangat anak die..^^) dan ye.. saya suka ngadu kat mak saya..hahaha..(maapkan saya..)

janganlah dok suka komen fizikal orang.. kalau nak komen jugak.. cermin dulu diri sendiri..^^

situasi ketiga

-mak su!! bile sampai?

-eh!! kak lang.. x perasan mak su..muke makin berseri2.. setiap kali balik muka kak lang berubah-ubah..

-dah ade pakwe maksu..huahua.(okay yang ni saya gurau.. jangan ambik serius.. karang saya ketuk sorang2 karang..)

biasalah kalau jarang balik.. mesti jarang jumpa.. memanglah berubah muka saya.. dan mak su ni lah mak saudara yang paling saya sayang.. orang kedah..sangat baik.. isteri kepada arwah paksu saya..(Al-fatihah)


situasi keempat

tengah malam..tengah bermain dengan anak sedara..saya teringat..beg saya tertimggal dalam kereta adik..

-hana, mama nak pergi keluar kejap nak ambil beg mama..

secara tiba2..dia memaut tangan saya..

-angan!! mama!! angan!! aye!! elap.. angan!! uduk!!(jangan mama.. bahaya..gelap.. duduk)

-alah kejap jer.. nanti mama datang balik..

- angan!!! uduk.. wuarghh!!aye!!!

adeh.. sesungguh lelaki lemah dengan tangisan perempuan..tetapi gee lemah dengan tangisan budak.. jadi saya pun duduk sambung duduk tengok die main..sekian..adeh~~
dan paling seramnyer.. dia ni pernah ade history menegur orang yang takde..
huiii.. meremang bulu roma ..woiitt!!

itu sahaja.. nanti gee post entry.. makanan ape kenduri tu nanti..^^

entry ni ngada2 jer..hahaha..

-gee-

28 comments:

  1. ehhehhe...biasa r tu... soalan 'maut' xD dah xjmpa agi..nak buat cm ne.. best x kel?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. orang2 ni xde ke soklan lain nak tyer..
      taye lah..dah gosok gigi ke belum..
      makan ke?
      sihat ke x?
      soklan itu yang ditanyenye.. tenyeh mulut tu ngan dorayaaki karang..grrr..

      best x kelantan ke maksud awak.?
      jawapan akk.. best!!! yeay!!^^

      Delete
  2. paling tak suka soklan maut..

    balik kampung tak ajak orang...
    ni nak marah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2.. meh sep!!

      alaaaa.. kak eita.. jangan ar marah..
      kite tkut..nak ruti?
      haaaa~~~wink2!!

      Delete
    2. tul tu kak eita...hehehe...
      G :P

      Delete
  3. salam gee....wah rindulah kat gee.alhamdulillah slmt perjalanan pergi pulang.

    owh yelah kak lea faham tak best kan org tya mcm tu.tapi kan family kak lea side abah..semua ok je.sorg pun takde buka mulut walaupun sepupu kak lea dah 30 thn belum kawin2.sbb ntah mmg fmly kata study n kerja bgs2..baru fkr nak makan nasi minyak.

    pernah ofcemate kak lea malas nak balik kampung sebab semua asyik tanya bila nak kawin,padahal baru je 22 thn..cehhh..

    owh anak sedara tu mcm anak kak lea irfan,yg twin tu.gee nak tau smlm kitorg gi dinner kat luar,selamba rock dia kata nampak benda putih berjubah lalu tapi tak nampak muka.tau kah dia mamanya ni penakut huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak lea.. rindu dengan akk juge.. thank kak lea mendoakan saya jugak..heee~~~

      itulah kak.. sepatutnye macam tulah..
      dah lah suara die kuat gile time tu.. saya malu tau..
      akk ipar saya cakap ape tau kat saya.. kenapa akk x balas balik.. kata kat dia
      " yang awak ni bile nak mengandung nyer.."
      seb baik saya baik..^^

      iye kak.. yang hana ni.. dia pergi tegur.. kat kubr.. ade panggil.. kakak!! kat pokok besar ade satu kubur.. terperanjat saya.. aeram..
      pastu die pernah berburak dekat rumah kampung sorang2.. huiii~~~seram~~

      Delete
  4. soalan maut pada yg belom habis belajar??itu tak patut..dimanakah keadilan??hhahaha...

    psss org kedah mmg baik2..tak caye tanya epalejau kihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye!! kita kena buat protes secara besar-besaran..ajak kawan2 yang x kawen lagi..yeay!!hahaha~~~

      amboi nak up diri sendiri nampak..hahaha..~~

      Delete
    2. ankel pon org kedah gak...

      Delete
    3. eh!!!
      ni sorang lagi..
      okay2..
      ankel ngan cik nota memang baikk..
      okay x?..hahahaha..
      nanti saya datang kedah.. belanja ye..^^

      Delete
  5. nak menambah la... eh ekau ni dah besar panjang bilo nak nikoh.. nnt lambat nak dpt ank lak..kehlehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cis!!! kak izan!!!!!!
      tarik telina tu nanti karang grrr...
      cis!!(sambil melayan angin pantai..melayan rajuk..>_<)

      Delete
  6. biasa klo jadi org glemer ni mmg org dok akan tanye
    perasan glemer la tuuu...hikhik
    aah kan..kengkdg ade sesetgh soklan kita kurang gemar nak dgr
    tp itulah yg slalu meniti di bibir mereka
    kebalkanlah hati..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huiiiii..glammerrr sangaddd..
      xdelah kak yumida.. mereka x pernah nak senang.. nasib baik saya sopan orangnye.. senyum jerrr..manis dan ayu kan.. dalam hati..pergh.. buat masak rondang campor rebung pon sodap budak ni..^^

      yes.. saya akan sedaya upaya kebalkan hati..

      Delete
  7. -angan!! mama!! angan!! aye!! elap.. angan!! uduk!!(jangan mama.. bahaya..gelap.. duduk)
    ahahahahhaa,,, ni garu kpala jap,ehehehe,,
    akak ni bila gi nak kawin? <jgn mrh,,ahhahaha,,
    suka baca entry ni,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. cis..grrrr~~~
      gigit jugak ika ni karang..hahaha..
      hei.. x basuh rambut eh.. mesti banyak kelemumur.. tu yang gatal tu..hahaha

      p/s:terima kasih singgah..^^

      Delete
  8. ooo... awak bila lagi?.. kwkwkwkkww....*larikkk*

    ReplyDelete
    Replies
    1. cis ojin..
      amboi.. yang ojin tu bile lagi..hahaha.
      tanya orng..tapi~~~^^

      Delete
  9. kau ni tido ke hapa?

    macam takde orang je dalam umah ni..
    hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa...
      canne akk tau saya baru bangun tido ni..^^

      ade.. tgh masak kat dapur tu hah..^^

      Delete
  10. kihkihkih!!biasala tu gee..buat pekak je..mcm k'imi ni lain plak cerita tiap kali balik kg..bila semua dh brpsangan2...beranak-pinak semua lain pulak isunya..kihkihkih!!manusia..macam tula :((apepun,chill je ye :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa...
      hehehehe.. ye saya akan cuba pekakkan telinga dan bisukan mulut..hehehe..
      itulah kan k'imi.. terima kasih dengan nasihat k'imi..muahhh!!^^

      Delete
  11. assalam,

    memang biasalah soalan2 bonus tu, take it easy...mudahan menjadi satu doa pula , siapa tahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam bunda.. wuargh..
      bunda dah kembali? yeay!!
      baik bonda.. saya akan ingat pesanan bunda..
      Alhamdulillah.. moga2 macam itulah hendaknye..^^(adesss^^)

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template