Monday, June 10, 2013

doraemon pon pergi surau tau..!!

salam..

ketika satu zuhur yang agak kelam kabut..
klinik pagi abis punyalah lambat..
cik dora pergi ke surau klinik nye..
hajat ingin menunaikan tanggungjawab sebagai seorang muslimah..
(huiii bajet alim.. mesti korang cakap gitu kan..lantak laaa..huhuhuhu~~)

tanpa berkira-kira dengan ayat matematik..
di letakknya..
tab yang besaq didalam beq putih yang besaq..
(alaaa nak cakap ade tab besaqlah tu kan..)
didalam almari yang besaq..

sedang menunai kan solat zuhur rakaat kedua..
tiba2..
te neneneneyy.....
tot tot.
tet teret teret tereeettt..
tut turut turut turut..
(mak aih!!)\

sesungguhnya.. saya lupa nak silent enset..
dan bunyi nye berbunyi sebijik macam kat blog ni..
dan diselangi sedikit ketawa sopan dari org lain..
yang berkata..
"henset sape tu..lawak gile lagu doraemon.."
cis!!
(ko tahu betapa x senangnyalah aku solat time tu..)
(-_-")

dan ye.. saya berani bukak almari tu balik bila takde orang dalam surau tu..
(tahu pulak malukan..)
kenapalah boleh lupa nak silent ni.. grrrrr!!!

p/s: peraturan wajib..
tutuplah atau silentlah henset anda dalam surau, majlis ilmu..
kalau xnak kacau orang lain atau malu sendiri..
sekian..

-gee-


31 comments:

  1. haha kdg2 telupa jugak silent hp..tp time tu sure mesti bunyik..time silent tak lak org nk call bagai

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2!! sangaddddd
      kan kekadang geram jer..
      time kita terlupa nak silantlah ramai yang nak call..huihui..

      Delete
  2. hehehhehe... teringt cm kawan sy.. bunyi henset ringtone lagu kluangman....lam kuliah lak tu :p hahahha...

    Yup.. silentkan bila perlu..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. diaaaa.. bagai seorang pahlawan..hahaha..
      mesti tergolek2 orang ketawakan..huahuahua..

      adeh.. itulah ka..^^

      Delete
  3. Kalau solat jemaah, off terus, vibrate tu pun ganggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. sangatlah betul..
      x yah off silent terus.. nnti off taakut ade benda urgent pulak.. bila habis solat boleh jer tengok balik..^^

      Delete
  4. kak lea selalu ingatkan diri untuk silent hp.sebab selalu nampak kawan2 terlupa.alah kak lea pun kadang2 terlupa nak buat camner kan huhu..paling kelakar kalau ringtone tu lagu catchy...tapi owner hp tu perghhhhhh makcik2 dan pakcik2...

    kadang2 kat masjid memang terganggu fokus nak solat..nak buat camner cuba pekakkan telinga jelah sebab tengah menghadap Allah.paling tak suka kalau dah tau hp bunyi kuat melalak..cepat2lah lari keluar angkat ke..silent kan ke.ni tak terhegeh2 je.rasa geram sebab tak hormat orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah.. kak lea.. selau saya silent je enset tu.. tetiba. hari tu.. saya kelam kabut sangat2.. pukul 1.45 time tu.. pukul 2 dah klinik petang pulak.. itu yang kelam kabut sampai x hingat tu.. dush2!!

      betulkan.. haiya.. lagi kot nyani lagu2 yang tah pape.. kalau nasyid bleh tahan lagi.. kalau kes saya severe jugak kot..huahua..
      maluuuu!!!!

      Delete
  5. biasa klu masuk surau..perkara 1 silent tipon...


    ni ada sikit lg pulut kuning.cukup2 untuk djdikan karies gg..nk ke?
    kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan.. saya minta maap cikgu.. janji x buat lagi.. sob2..

      alaaaahhhhh.. xmo yang boelh jadi karies gigi..
      alaaaahhh.. sampai ati..sob2!!

      Delete
    2. kihkihkih..sedap apa....

      Delete
    3. alaaaaaaaaaa..
      xa nak!!
      nak yang baru buat!!!

      Delete
  6. saya pon lama xjalan sini, banyak pula keje la ni hihi
    kalo ringtone lagu biasa pon dah malu, bunyik lagu doraemon mesti lg malu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai awak.. hehee~~~
      saya pon banyak gak kijo nak buat..hhaha..
      betul2!!! sampai satu masa nak ketuk jer kepala kat dinding tu.. umur dah 20 lebih.. guna ringtone doraemon..adeh~~~

      Delete
  7. Ni mmg feminat fanatik doreamon nampak gayanya ni hehe.. habis semua ada kena mengena ngan Doraemon hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa..
      x tau kenapa suka sangat doraemon ni awak..x pe kan..huahua..
      adeh dah 20 lebih.. perangai pon cenggini.. cane nak kawen ni?

      Delete
    2. Tak pe... bab perangai je gitu...kawen boleh aje hehe...cari giant le! hehe

      Delete
  8. kekeke...jangan riso...ini doraemon Islam.... kekekek....tau pulak mike segan ye cik Gee GTG... kekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. ade jugok doraemon islam ye.. doraemon ni ade kat malaysia jer tau.. huahua.. rare..
      hei.. mike.. meme awok segan lah kalau gitu sekali orang berkata.. hahaha..^^

      Delete
  9. hehehe..:P...=.='pernah gak kena gitu....huhuhu

    ReplyDelete
  10. Comei pe lagu doremon...laen kli harap jgn lpa lg....nnti xkusyuk....hehhee....doktor erk?

    Psss...xpe xpndai...nnti bleh blajar.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. comeikan..saya suka dengar lagu doraemon ni..huahua..
      baikkkk.. saya jaji x kan lupa lagi..wuaarrghhh!!
      xlah kak reitta.. saya dental student.. InshaAllah final year..

      ^^

      Delete
  11. kikiki..lagu doraemon
    aah kan..kengkdg terlupa nak silentkan ia
    mcm x sporting pulak tu..tgh2 solat dia berbunyi
    cer la skodeng kita dulu..klo kita x solat baru ia bunyi
    x alert sunggoh hengpong tu
    meh tarik telinga ia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki..
      comelkan..lah sangaddd^^
      itulah.. lagi2.. kalu time2 sibuk cenggitu.. uwaaa!!!
      time kita silent dok pulak ade nak tipon kan..
      aishh!!!
      nak jugak tarik.. kalau beliau ade telinga..

      ^^

      Delete
  12. Ahahaha!trgelak srang k'imi mbygkan situasi tu..kihkihkih,ntah2 ada yg trpkir...eh,ad tv ke dlm surau ni?tp blm pukul 7,ahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa...
      jangaan lah..(tapi kite suke org gelak..^^)
      jangan.. kalau ade tivi kat surau.. x jadi org nak solat kak imi..muahaha..

      Delete
  13. Hahaha...
    Gelak akak baca...akak pun suka lagu doraemon tau...
    Dah lupa nak buat mcm mana kan...lain kali kena hati2 tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. okay saya baru perasan komen kak MP..
      wuhuuu..
      kan2.. suka kan2.. saya sukaa dengar sambil henjut2 bahu..hurp2!!

      baik..hurm.. saya bersalah.. :(

      Delete
  14. Siyes y ni menggambarkan betapa laka laka nya Gee dan betapa "ganas" nye sangat Gee ni~~~ wakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. khamsi.. tolonglah percaya.. tolonglah.. saya ni pengganas yang ditakuti oleh semut2..eh x2!!! abaikan..
      semua takut tengok saya ni hah.. pleezz lah percaye..~~!!

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template