Saturday, July 6, 2013

Alhamdulillah.. satu fasa dah selesai..^^

salam semua..
eemmmm...
dekat lah sikit..^^
nak cerita ni..
huhuhu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ALHAMDULILLAH..
saya telah lulus ujian requirement yang melayakkan saya mengambil exam..
nak lepas ujian requirement ni sangat lah susah..
kalau x lepas.. saya kene extend 6 bulan atau setahun lagi..
(serius saya cakap.. saya x larat dah..uhuk2..)

saya nasihatkan..
andai ade yang berhajat nak jadi dr.gigi ni..
hati mesti kuat sangat!!!!!(ini sangat serius!!)

(sebab die? saya tak reti nak ceritakn ape yang kami sebagai pelajar pergigian kat sini hadapi.. ade research dibuat.. stress dikalangan pelajar pergigian adelah paling tinggi berbanding pelajar jurusan lain..)

dan kak liza menangis dapat tahu say lepas untuk ambil exam..
nampak x?(baru adapt ambil exam)
mak saya sangat risau..
terima kasih mak...^^

saya bersyukur sangat..
setelah berhempas pulas selama 5 tahun disini sebagai pelajar pergigian..
3 tahun lebih bergelut dengan dunia perubatan..
setahun setengah berhempas pulas pula melengkapkan requirement yang banyak setinggi gunung himalaya..
(citt!!)

macam cabut gigi, bedah sana, belah sini, korek sana sini, nasihat sana sini, 
mana kene gigit dengan budak2..(sakit tau.. sob2)
mana kene marah dengan doktor..(untuk kebaikan saya juga~~~^^")
mana tak cukup masa nak makan..
mana hari2 pikir masalah patient..
mana nak cover ape yang perlu kena belajar..
mana nak pergi ward clerk patient..
mana yang perasaan sebak tengok keadaan pesakit..

semua itu terbayar.. selepas gee lepas ujian requirement..
(sakit kepala tau..)
sedih juga ramai kawan yang ramai x lepas..
(tapi gee kene lihat ke positif side..ade hikmah nye..)

jadi lebih kurang 2 minggu ni gee bakal hadapi exam final terakhir sebagai pelajar pergigian..
doakan gee ye..
InshaAllah , dalam masa sebulan ni.. gee memegang ijazah pulak yang lama gee nanti kan..
(5 tahun tuu!!!)
dan seterusnye.. kembali ke pangkuan keluarga..
dan giliran gee pulak membalas jasa ibu bapa.. yeay!!!

Ya Allah, bantulah hambamu ini melepasi exam kali ini..

p/s: mungkin gee dah x update blog selalu..tapi gee kalau ade masa lapang.. gee bosan2 ke.. gee lawatlah blog korang.. hehe..^^
pray for me ye!!! yes!!
gee!!! you can do it!!! hurp!!!(sambil loncat2..^^)

-gee-



33 comments:

  1. tahniah gee! semua tu berbaloi! good luck for your final ya ...kalau yg tak lepas ujian requirement tu camana? repeat test sampai lepas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak cappucinno..^^
      yeay!! Alhamdulillah...
      haah.. kalaux lepas kene repaet.. 6 bln atau setahun.. kalau x lepas lagi kena tendang..sob2..

      Delete
  2. lama tu....kalau ada anak ..dah nak masuk sekoloh doh...

    semoga dipermudahkan segala urusan untuk menghadapi exam....buat yang terbaik ye...



    nanti leh lah kita tempah gigi palsu baru ye...kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak eita.. adik saya masa saya masuk u.. die sekolah menengah.. sekarang nak kawen dah.. wakakaka.. adeh..
      terima kasih kak eita.. yeay!!

      no hal punye.. perasa nasi minyak kan2..^^

      Delete
    2. tak nak.....
      nak perisa buah tere...boleh..hahhahaha

      Delete
    3. alaaaa..
      x nak.. x nak.. x reti.. mmmMMMmmm..
      :(

      Delete
  3. Alhamdulillah kak najewa. Tahniah!!! boleh la kawen pasni.. kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. adik hajar!!!
      emmm.. windunye kat die..^^
      alaaaaa.. nak nak nak.. wakakaka..(okay sila cubit hidung die.. -_-")

      Delete
  4. gudluck gee!!insyaAllah lulus cemerlang ya dik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak nota melekit.. yeay!!

      Delete
  5. smga berjayaaaaaa :) tabahnya gee mengharungi duni perubatan.. sy y kena baca bio un nak pengsan dahhhh... xD smga bjyaaa gee :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. hahaha.. buleh pulak...
      okay terima kasih dik..
      perjlann masih jauuuhhhhh!!!! sangad tu..
      gud luck awakkk^^

      Delete
  7. salam gee sory lambat singgah quite busy huhu....

    wahhhhhhhh susah jugak ye course yang gee ambil ni.kak lea tengok adik kak lea yang ambil medic tu,baca buku macam nak muntah dah he3...tahniah..tahniah..alhamdulillah berkat doa ibu bapa dan usaha gee,lulus dah test tu.

    sekarang fokus betul2 pada exam,ye.tapi jangan lupa jengok blog kawan2 kalau free,tau.sob sob sedihlah..sebab gee antara adik tersayang yang laju je komen entri huhu..all the best..bagus tu exam di bulan yang mulia.semoga semua urusan gee dipermudahkan dan lulus cemerlang aminnnnnn ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak lea..
      saya tahu dah..kak lea sayang ni mesti busy sanga kan kan..^^

      itulah kak.. dah tak larat dah.. uhuk2..(aish gee..jangan..hurp2!! awak kebal..)
      terima kasih kak lea.. saya cuba buat yang terbaik..yes!!!
      yeay!! baik kak lea sayang.. hee~~~^^

      Delete
  8. tahniah gee..alhamdulillah
    usaha membuahkan hasil
    beznye x lama lg nak grade dah..moga gee olwes sukses
    kirimkan doraemon ke sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak yumida.. yeay!! die dah rongak.. eh!!^^
      yeay!! doakan saya untuk final ni ye..
      alaaaa... x mo.. saya perlukan doraemon nak study nih..huehuehueee..^^

      Delete
  9. oip!! Wah..serunukmye die....! InsyaAllah..dah usaha, berdoa banyak2 dan diiringi ngan doa kitorang para gliders..eh2! para readers ni plak..insyaAllah lepas dengan senang exam tu. n yang penting..pastikan patient anda sudah kebas baru cabut gigi...akit woooo~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurp2!! yey!! seronok2~~^^
      terima kasih geli der.. eh.. reader..^^
      baik!! saya cabut lepas dah kebas jer.. okay2.. bukak julut.. sekarang!!!(mata bersinar-sinar..)

      Delete
  10. huishh , gempak !! ni doakan saya untuk result upu minggu depan nih , haha ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai shafiq.. terima kasih..
      inshaAllah.. saya doakan..yeas!!^^

      Delete
  11. Assalam gee..tahniah =) wowww 5thun, lama 2..ape pun all the best k..nnti buka klinik gg sndri la eh?? agak2 kalau sy pergi dpat diskaun x?? he3..

    ReplyDelete
  12. wsalam fais.^^
    terima kasih.. itulah.. dah patah pinggang rasa duk belajar lama2..hehehehe..
    wow.. klinik sendiri? InshaAllah!!! diskaun.. boleh2!!^^

    ReplyDelete
  13. Tahniah Gee
    ooo ..... gitu eh...sambil ngnga dengar cite! hehe
    Apa pun Gee mmg meletoplah dapat ambik exam. Suka tengok ada anak bangsa kita sendiri yang menceburi bidang kedoktoran cenggini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak okje..
      jangan tutup mulut tu,, nanti masuk lalat..hahaha..
      yeah!! majulah sukan untuk negara!! eh!!! ngee~~ doakan saya!!^^

      Delete
  14. tahniah...gee....alhamdulillah....am so happy for u...k imi ada a few friends yg dh jd dentist...mmg it's not a jokela :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih k'imi..
      Alhamdulillah.. doakan saya.. huahuaa.. betul2.. sangat mencabar.. dan janganlah ambil kos ni secara suka- suka.. huuuu~~~ patah pinggang.. huahuahuahuaaaa..^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template