Tuesday, July 2, 2013

entah ape2.. jelmaan kedua!! yes!!(nak letak tajuk ape pon x tahu..) ^^

salam..

semua yang hadir di majlis hari ni..(mula dah..mula dah merepek die tu..)
hari ini..
kelihatan di luar sana..
hujan renyai2..(okay tipu.. sangat lebat..)
berdirinya saya disini..(tengah duduk sambil mkn kerepek..)

saya lama x hupdate blog..kan2..kan2..
sian korang..
x dapat nak baca entry merepek saya..(kan2..kan2..)

haritu saya balik secara tergesa2..
kelantan cuti hari ahad.. jadi kami dapt cuti 3 hari..(yeay!! tu pon kire lama tau..)
tanpa sempat bagitahu kak liza dengan acik talib mengenai pembalikan anaknya ini..
saya pon terus menumpang kereta kawan yang buat konvoi ke johor..
semata2 nak tengok bola..
(ceh.. tengok bola kat stor sukan x boleh ke? melambak kot..)
okay2.. saya bukanlah fanatik bola.. tapi saya suka gak tengok..

"time die melepasi lawan.. yeay.. semakin mendekati gawang gol.. dan tendangan halilintar laksana shaolin soccer pon berlaku.. GOLLLL!!!!!!"

selalunya saya suka sokong yang.. mmmMMMMMmmmm..MENANG yeay!!!!!
wakakaka(maapkan saya..hmmm~~~)

okay dah melencong saya bercerita..
berbalik kepada penceritaan saya tadi...
saya balik sebab nak tengok anak sedara saya.. yeay!!!
saya dapat anak sedara kedua..
yang kali ni lelaki..yeay!!!!(sambil loncat2~~)

ni die.. si hidung tembang..
muhd aqeef ikhwan.. yeay!!!
dengan anak sedara pertama..
cis ..
berebut tablet dengan die..
padahal ade tablet sendiri kot..
apple lagi..
aku samsung jer..
nak mesej ngan awek pon x boleh.. cis..cis.. dan cis lagi sekali..
(nasib baik mak sedara dia baik hati..wakakaka..)

aktiviti kat rumah tersebut...

saya mengajar aqeef ikhwan untuk menyuap sendiri susu dalam mulut mye..
kene berdikari.. mak ayah hang kerje..
nampak x.. muka stress die..wakakaka..
(maapkan saya..)


ye.. saya membantu acik talib buat rumah..
eleh gee.. ko angkat batu 5 ketul pon kecoh..huh..

yes.. dulu acik talib seorang tukang gunting rambut yang berjaya..
dan kedai ini juga bakal diruntuh kan..
sedih!! kenangan kot..
p/s: perhatian budak tu tengah buat tarian salsa..kate ko..^^
hana2..ehmm rindulah..

ni pulak bekas kedai runcit kak liza.. dah terburai segala dindingnye..
bakal jadi beranda..kate acik talib..

ni semua hasil kerja tangan acik talib..
beliau pandai bab tukang menukang ni..
dari remaja kot..(beliau hebat..sume benda boleh..)
dah 2 bulan dah..
yelah.. buat sensorang..
harap pekerja kontrak yang lain.. balik pon 2 minggu sekali..
yang pekerja kontrak yang sorang ni ..lagilah.. x balik2..
balik pon angkat 5 ketul je batu..aish..
paling kuat hulur tukul besi..
sapu paku2 yang lebih ketepi..
akhirnye duduk tengok..
(sambil geleng2 kepala..)

yela2..
ramai sangat suruh saya menjelmakan diri..
(bagi jelmaan jer.. nampak seram sikit..)
ade ke macam najewa tu..
mane ade..betul..
macam jennifer lopeh ade lah.. wakakaka~~~
(okay boleh lempang beliau..)

okaylah.. tu je..saje buat entry tah pape..


-gee-

58 comments:

  1. waa.. dye pun nak tayang anak buah dye lah.. haahahaha...
    well miss jenifer lopeh ... sleeq tgh tunggu kat kete uh.. katanya nak bwk jumpe najwa.. hahaha...

    #famous gile akk gee kite ny # heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. semestinyer!!!
      mana boleh hang dengan khamsi je.. akk pon..wakakaka..
      ape2.. sleeq? x nak2.. bukan muhrim.. x mau..jangan paksa kite.. jangan lah!!
      famous sangadd!!(mate angkat atas..)

      Delete
    2. hehehehe... alah tomeinye dye.. kite geram...
      eeeeeeeeeeeee.. nak cubit je rasenye.. bulan 10 nnt kite nak tayang anak buah baru kite lagi lah.. hehehehe

      Delete
    3. tengoklah mak sedara die..
      wakakaka..
      dengan harapan.. beliau x bercita-cita jadi ganaz..
      plessss.. tolonglah..
      alaaa.. jangan lah.. kite ade sorang je kakak ipar.. huh.. nak tayang anak mata lah pulak bulan 10 ni..yea!!^^

      Delete
  2. aah..seakan-akan najwa latipah..haha
    ni klo malam tertengok bayang2 ni sure bulu roma tegak berdiri ala2 punk gitu
    besar la umah tu..luas je dlmnya tu
    zaman skrg byk dah pakai window cermin camni kan
    yumida pun ske tengok
    klo siang hari org x nampak kita..so kita boleh intai2 kat window
    tapi malam..penglihatan ke dlm umah memang telus ke dlm
    kene de langsir tebal..utk vover

    ReplyDelete
    Replies
    1. latipah.. wakaka.. (gelak guling..!!)
      alaaa.. jagn ar seram2.. kalau akk seram.. kite lagi seram tau.. jangan lah..jangan lah..hurm..

      memang luas kak.. cakap ngan ayah tenapa rumah besaq sangat.. x penat ke menyapu nanti.. koba eh.. sapo yang menyapu..cais..haha

      haah.. tu sume acik talib punye idea..sweetkan.. jadi arkitek sendiri..^^

      Delete
    2. beznye klo de pakcik2 camni
      bila nak renovate umah..blh panggil diorang..harga pun blh runding

      lepas gee cakap gigi tu x perlu bedah..baru up sikit semangat yumida nak ke klinik gigi esok
      yeah yeah...semangat!

      Delete
    3. hehehe.. ayah say dulu bertukang gak.. ambil upah.. lama dah.. masa saya sekolah rendah dulu.. pastu.. dah x..^^

      you can do it kak yumida.. jai you!!!!^^

      Delete
  3. Baca sambil kejam mata....hehe
    Ohhh dapat abak sedara ...baru dua? sikitnya....
    Kalau nak menjelma dekat cermin hitam gitu baik tak yah...hehe
    Tapi betullah....nampak bayang2 sebijik Najwa Latip hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa.. jangnlaa..
      bukak lah..
      alaaa.. titew malulah.. bolehlah jelma macam ni..kan2..

      bayangan jerlah kak..hahaha..^^

      Delete
  4. heheheheeh... kite pun bau ade sorang kak ipar.. tp anak buah yg ke -2 (nampk mcm Mirza dpt adik laki jugak.. mmg boleh join tembak2 r ny)
    anak mate pun boleh kak.. mata akk kan galak.. hehehe =)
    mcm ny (@___@)
    pkai lens kan.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa... kita samelah..
      meh sep!!!(sambil angkat tangan..)
      mane ade!!!! biasa jerlah..

      haah.. pakai lens.. x suka pakai spek..rimas.. wakaka..^^

      Delete
    2. alah.. knp kuar kat sini .. tarik balik naik atas... hhhmmm

      fiza pung rabun lah kak gee.. tp x brani nak pkai lens,.. takut x leh kuar lens tu kang.. pernah beli.. last2 buang je.. hahahah

      Delete
    3. wakakaka.. boleh pulak yer..cais!!

      owh ye ke.. meh sep lagi sekali..wakaka..
      alah akk pakai dah 4 tahun dah fiza.. kalau jage kebersihan.. mmg xde papelah..^^

      Delete
    4. hehehe.. mase orang uh bg tutorial, fiza ok je.. jap g msa kat umah nak try lah .. jap g nak masukan punye lah takut.. so smpai skang x pkai,. hehehe..

      #kak gee.. cadangan untuk kak gee.. next entry is lens .. please ...# hehehe

      Delete
    5. alaaa.. x nak lah.. x mo.. x mo.. nanti sume mate cantik.. wakakaka..
      x retilah nak cerita pasal lens.. fiza.. akak reti cite pasal gigi jer..wakakak..^^

      Delete
  5. Replies
    1. tengoklah mak sedara die..yeay!!^^

      Delete
    2. khamsi adelah seorang yang mempunyai perasaan jeles x berbelah bahagi.. :P

      Delete
  6. mai tgk anak gee, ooppst anak sedara gee, chomel lew
    kecik2 dh pandai pegang botol susu sendiri, ehe
    aish,kelibat siapakah yg menjelma di balik cermin hitam ituew,,wah clon najwa latip rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai2.. wakaka.. anak.. yes!! nak nak.. wakakaka..
      kan2.. sangat bagus.. sukee.. tangat.. saya yang ajar tu.. bijakkan..wakaka..
      mane2.. mane ade.. tu jennifer lah kak izan..^^

      Delete
  7. Seram gak entri ni..penampakan suster gigi yang ganas! ahaha.. meh cni pipi anak sedara tu sikit...pantang hamba tengok saje tanpa mencobet pipi bam2 sebegitu gayanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. tepi2.. suster ganas nak belasah khamsi(muahahahaha..gelak kejam sikit jer..)
      silekan2.. tapi langkah kaki ayah die dulu..muahahaha(gelak ganas lagi sekali..)

      Delete
    2. Halamak...suster gigi nan ganas nih!!

      Nak cobet haplaun siket pon tak bulih?

      Delete
    3. grr.. mane boleh.. mahal pipi die tu..cais!!^^

      Delete
  8. lupe nak cakap jugak...patutla cam tak sabar je nak share seswatu..ghopernye dapat anak buah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakaka.. mane aci korang dua orang jer.. kongsi cerita pasal anak sedara.. nak dugak.. nak nak..wakakaka..^^

      Delete
    2. Oke, nak share citer pasal anak sendiri lak ni...lalala:D

      Delete
    3. bile tu.. nak nak nak dengar.. yes!!!^^

      Delete
  9. salam gee...baca entri ni dengan penuh kerinduan kat gee.menghayati semua tanda noktah,koma,tanda soal dan seruan.terer kan terer kan ngeee...

    owh patutlah balik tergesa2...wah comelnya,bestkan dapat anak buah baru.boleh berlatih dari sekarang untuk he3...

    owh kagumlah!abah tukang gunting dan juga arkitek yang terer renovate sendiri rumah.perghhh jimat kos kalau buat sendiri a-z.wah mak dulu pun ada kedai runcit..ok jeles sekali lagi he3...

    hahaha...tolong angkat 5 ketul bata,hammer ngan spau2 je..alah oklah tu.patut bawa sekali satu jag kopi untuk abah ngeee...

    owh tau benor sokong team apa,memang patutlah menang corak permainan pun bagus.alah yg penting majulah sukan untuk negara he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak lea.. alamak.. malu lah pulak kat kak lea. wakakaka.. saya pon rindu ngan kak lea.. sebenarnye.. minggu ni paling sibuk dalam sejarah hidup say.. minggu ni minggu erakhir say klinik sebagai pelajar pergigian.. lepas ni kalau saya lulus requirement.. dapat sit exam.. lagi sebulan.. itu yang dah jarang sangat update..^^

      itulah.. dah x tertahan nak jumpa jugak anak sedara ni hah.. itu yang saya balik tu..^^

      keluarga saya ni kak lea.. dah macam2 bisnes diorang masuk.. pastu lepas dah boring ..penat.. tukar yang lain pulak.. ermm..hahaha.. biarlah.. asal mereka bahagia.. wakakaka..

      itulah.. x teragak pulak.. huihuihui.. nantilah..(balik2 nanti tetiba dah siap jer rumah tu kan..^^)

      semestinya.. kata tumpang negeri mereka.. yeah!!!^^

      Delete
    2. wah all the best ye..gee.hargai betul2 masa...kalau terpaksa cuti kejap blogging pun takpe.tapi jangan lupa update n3 setiap minggu.sekali seminggu pun takpe.at least kak lea n kawan2 semua tau apa aktiviti terkini gee.lagi satu kalau tak update,nanti kak lea rindu he3..

      Delete
    3. terima kasih kak lea.. yeay..!!
      doakan saya ye..
      inshaAllah.. ade masa update.. mestilah.. demi kak lea...saya sanggupp.. kite pon rindu awak juge.. selalu sangaddd..^^

      kak lea.. muah@@!!!!!^^

      Delete
  10. Ehhhhh...betul2 jelmaan ni...bukak mata luas2 pun masih gelap lagi gambar tu..huhu huhu....
    Tapi tak pe..terubat jugak hati bila tgk baby comel tu...
    Psssttttt tangan yg pegang pipi baby tu comel jugak..tgn sape lah agaknya ya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kan dah disuruh menjelama.. saya pon buatlah jelmaan..(takut x.. aumm!!!)
      comel kan..macam mak sedara dia.. wakakaka..^^(nak tempeleng pon dakpe..dibenarkan..)
      eh!!! tangan tu?( tangan saya cakap.. terima kasih..^^)

      Delete
  11. heee~ mak saudara y suh anak saudara berdikari.. baguih2...ekkekekek.. :)) ttba rasa nak anak buah baru...kah3.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuuu~~
      berdedikasik x mak sedara beliau.. mesti beliau bangga bila besaq nanti kan2..^^
      nak nak nak.. nak dugak!!!

      Delete
  12. comelnya... nasib baik tak menurut mak cik dia... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh!!! memang x ikut mak cik die.. memang.. sebab mak cik die lagi comel.. wakakaka..^^

      Delete
  13. ni nak marah ni...balik tak ajak orang..
    nak merajuk lah..T_T



    jangan macam kuih lapis doh lah..
    ahahahhaha....



    memang berbakat lah cik talib tu ye...umah buat sendiri tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa.. jauhlah kak eita.. nanti awak sesat macam nak pergi matrik haritu.. nanti stress xdapat main game.. wakakaka..

      aish..hahaha.. manew adew!!

      (0 0) kombang hidung anak eh!!^^

      Delete
    2. hahahaha....hari tu kita sesat ..sampai london....


      eh..eh...jap..jap...emmm..bulu hidung kuar lah...
      hakhakhak

      Delete
    3. hahahaha.. london lah sangadd~~^^
      eeeewwwwwww...(nah tisu~~)
      teruk lah kak eita ni..cis!!

      Delete
  14. Manyaknye citer...xtaw nk komen yg mna dlu...hmmm, anak sedara...comeiiii.....alaah, kedai gunting ngn kdai runcit tutup? Sedeyyyy....rumah bru? Yeyyyyyy....jelmaan? Errr....jelma siang siang dh lew yea....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..
      kan2.. banyak citer..
      pening nak komen mana satu.. haha.. saja.. dah lama x update.. sekali update sume benda nak cerita.. wakakaka..^^
      tak.. saya menjelma waktu siang je..muahahaha^^

      Delete
  15. Hai Gee.... selamat pagi, salam kenal dari saya... bila baca2 n3 Gee... oh made in kelate rupanya... saya pung dari sana gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai mystory..
      salam perkenalan juge..(emm sekarang malam.. jadi..selamat malam!!!)

      owh saya asal n9.. tapi dah 5 tahun menetap kat kelantan.. wow.. kelatan negeri paling best!! saya suka!!^^

      Delete
  16. berebut tablet? hahaha bdk2 zmn skrg kennn tp siyes la peminat doremon ea? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa..
      x boleh ke.. nak rebut dugak!!!!(sambil hentak meja..)
      alaaaaa..
      x boleh ke.. nak minat.. nak nak nak..nak minat..plesss(mata bercahaya..)

      Delete
  17. assalam,

    bunda singgah jap tengok anak2 sedara gee yg comey2 tu...najwa latip... comey ape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam bunda..

      terima kasih singgah.. comelkan.. hehehe..
      alaaaa.. saya biasa jer.. ilusi patient saya jer tu..huehuehue..^^

      Delete
  18. he3..mcm2 cerita dlam 1entry =) pndai ayah bt rumah..kemas je, meh kg sy la, tlong btkn rmah sy yg xsiap2 lg ni -.-" sdih2..btw beby 2 comel..ada ke ptt m.sdara bg dia pgg sndri..ha3 kecik lg 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. hye ska.. selamat berkenalan..
      huhu..
      x tahu nak cerita yang mana satu.. hentam.. masukkan semua.. hahaha.. biar pening orng baca.. kakakaka..
      owh.. acik talib tu pon nak buat rumah sendiri larat2 gitu je.. wakakaka..
      comel kan2kan.. macam mak sedara die..wakakaka..^^
      kene berdikari.. hahahaha

      Delete
  19. tahniah lagiiiii....tapi gambo jelmaan tummg seram leee.... kekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. terima kasih kome.. yeay!!
      mane ade seram .. najawa tu..hahahaha

      Delete
  20. salam gee...owhhhh dh dpt anak buah baru ye :))
    kesian aqeef kena buli ngan makciknye,ahahah!!
    owhhhh..nti raya kt rumah bru tu ke?ke x sempat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam k'imi.. yeay..dapat nak buah baru..yeay!!
      mana ade saya buli.. xde2.. saya mak sedara yang baik tau..wakakaka..
      x sempat lah kot.. tapi sekarang dah naik atap dah..yeay!!^^

      Delete

mesin berkata-kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template