Thursday, January 31, 2013

today was a tired day

4 comments
salam..

pagi tadi x sempat sarapan..
ada ward round 
pukul 7 dah kene pergi ward..
tadi kat klinik..
pgi petang saya cabut gigi orang..
tapi yang paling penatnya petang tadi..
tampal gigi yang lubangnya besaq..
bukan satu tapi..
isk2..
penat nya..
sakit pinggang mak cik..

balik bilik..
pukul 6ptg..

lepas maghrib..
mak cik terus tido..
nikmatnya..

bila roomate nak tido..
makcik baru bangun..

dan ini makcik nak ucapkan..
SELAMAT PAGI ANAK2..
weehee~~~

-gee-

Sunday, January 27, 2013

a dream just a dream..

9 comments
salam..

mimpi.. hanya sebuah mimpi..
mimpi ibarat..sebuah mimpi..
zreettt!!!!(sambil menggelengkan kepala)
gee bangun2..

hmm..
harini aku nak ceritakan..
my actually dream..

hmmmmmmmmmmmmmmm.....

sebenaqnya..
aku punyai angan2 yang lain..
aku nak jadi benda lain sebenarnya..
ok.. today we will learn about..
MY DREAM..

aku ada banyak dream..
aku ada banyak angan2..


1. aku ni seorang yang suka travel..
aku jeles dengan orang yang boleh jalan jauh2..
orang yang boleh melancong..
pergi sana .. pergi sini..
tapi aku x boleh..
aku banyak kekangan..(money. time and etc..)
kalau boleh.. aku nak travel satu dunia..
backpacking..
bestnyer..


2.cita2 sebenar aku nak jadi cikgu sebenarnya..
tapi aku lawan..
aku xda bakat.. aku x pandai ajar org..
aku ni panas baran gak orangya..
karang x pasal2 ada murid masuk spital kene karate ngan aku..


3. aku sebenarnya..
suka duduk tempat yang tinggi..
aku suka pandang ke bawah..
kalau boleh aku nak rumah aku setinggi eiffel tower..
kalau aku ada duit yang banyak.. aku nak beli apartment..
seronoknya..^^


4. aku selalu berangan pandai main piano, violin..
nampak kool jer diorang main..
aku belajar sikit2..
tahu la jugak ape yng major, minor..
minat punya pasal..
tapi ini pon aku ada kekangan..masa terutamanya..


5. aku selalu berangan supaya aku pandai berenang..
kuak lentang ke.. kuak kupu2 ker..
haritu ada jugak aku belajar..
tapi x khatam..
setakat pandai terapung jer..
lepas tu.. kelas tu dah tutup.. wuarghh!!!
x dapat berkuak2 lagi..




6.dulu aku ada dream nak jadi novelist..
tapi berhenti separuh.. eh x suku.. eh 1/6 jalan..
sebab bila aku baca balik novel yang aku tulis tu..
aku rasa nak muntah..
loya..
kalau aku baca dah macam tu.. 
mungkin korang baca pengsan barangkali?
aku memang xde bakat.. huh..



7. aku suka tengok orang buat breakdance..
ala yang orang menari putar badan tulah..
macam biasa.. semua orang buat..
semua aku nak tiru..
tapi aku tahu.. aku x mampu..
itu realiti.. dan ini memang betul2 mimpi..
gee sedarla.
kang patah tengkuk kau tuh....



8. saya nak jadi doraemoon..
err.. boleh x?
sambil berkata..
"topi terbang!!!"

-gee-




Friday, January 25, 2013

any thought?

4 comments
salam..
aku nak buat something..
kat painter computer..
lepas tu tah jadi ape tah..
ghupe apa pun aku x tahu..
MyEm0.Com
teka teki yang misteri kat sini..
ape yang aku nak buat sebenarnya?
cer teka..
kalau tepat lagi bernas..
aku bagi ..
aahhh..
rahsia jugakla..
muahahaha

lai2~~

p/s..aku kebosanan tahap gaban ni..
haha..

-gee-

Monday, January 21, 2013

KeliRu IdEntiTi.. oh mai...

8 comments
salam...

nak cerita sikit..
tadi adik junior telefon aku bertanyakan masalah klinik beliau..
aku punya syok menerangkan apa yang patut..
ada dalam 15 minit la jugak cakap ngan dia nya kan..

sekali tu..
tetiba dia senyap..
.
..
...
....
.....

kak gee kenapa akak cakap kelantan tiba2 ni..
pandainya akak cakap!!
?

erkkkkkk.. 
aku menerangkan dia dengan loghat kelantan?
haah la kenapa aku kecek kelate dengan ore luar plak ni..
aku orang negeri kot..
adeh
lidah dah kelantan..
kalau dah hari2 dok kecek kelate ngan patient..
mane x jadi kelantan nya adik..oii...
patient pon konpius dan x percaya aku orang nogori..
cis!!!
MyEm0.Com
p/s: saya bangga boleh cakap banyak loghat..^^

Saturday, January 19, 2013

HelLo HaNa..Mama ni..^^

0 comments
salam..
tadi tiba2 terasa nak baca balik post yang lama..

tertarik balik nak cerita pasal budak kecik ni..
even dia memang kurang atau mungkin x kenal dengan aku..
(aku kan selalu x balik..mane la budak tu nak ingat kan2..)

sekarang dah masuk tadika dah die..
padahal baru 3 tahun
ikut ummi dia pergi mengajar..^^

pipi dia rasa nak picit2 jer..
x pandai nak duduk diam..
cakap pon bahasa x paham..hahaha
kalau cakap telefon dengan dia.. kita kene buatt paham2..
pastu kene cakap kat tempat takde org..
nanti org kata aku gile..hahaha
cakap bahasa dia..hihi
ummi dia mengajar ..
dia jadi pengawas..(masa aku buat attachment kat tabika ummi die dulu..hihi)


biasalah aku cakap mesti nak cakap anak aku yang sorang ni..
mesti nak cakap dia comel jer kan?
hihihi..

rindu nya mama sama kamu hana^^

hari tu balik x sempat jumpa sama kamu..

one day old

currently..


p/s kak ipar aku nak dapat sorang lagi anak ni..
tahniah kak.. 
ada kawan dah la hana lepas ni..

-gee-

Thursday, January 17, 2013

keep calm, i fall in love with...

2 comments
salam..

hehehehe

..
...
....
.....

hahahaha x tau nak cakap apa..
cuma nak bagitau..
i fall in love..
with
?
?
?
?

-gee-

Saturday, January 12, 2013

nyum2.. mamam lagi~~^^

0 comments
salam...
anyeong!!
muahaha.. 
tadi ade inventory kat clinic..
habis tu terus masak2..
minggu lepas masak korean..
minggu ni..
aku masak lagi..
bibimbab still.. buat..
muahaha..
ade lebih zuchinni minggu lepas..
semalam pasar malam..
beli la barang sikit..
tetiba terasa nak buat bbq..
hmmm..sedapnyer..
ni baru jer abis makan.. muaha..
penoh nyer perot..
kau ade??
kihkihkih..
bibimbab pemalas..
main campur2.. malas nak susun2..
15 minit dah siap..

malam tadi peram..
daging sahaja..

bbq time..
salivation...
slurrppp..

ye kita main topup2..
1-amik salad
2-letak bibimbab..
3-letak daging..
4-tau2la nak buat ape..


jal meogeoseumnida..^^
anyeong!!
muahahaha..

p/s: kuang hajaq roomate aku kate aku korean celop..
padahal dia yang suruh aku masak..
cis!!!!!!

MyEm0.Com
-gee-

Saturday, January 5, 2013

cuti ni jadi korean kejap..

8 comments
salam..

semalam..
sebabkan kebosanan yang maha hebat..
jiran bilik sebelah ajak pergi tesko..
ya pergi beli belah..

sekali kawan aku ni ajak main masak2..
hehehe.. sebabkan aku ni suka mkan benda pelik2..

MyEm0.Com
jadi kami merancang masak korean style..
(bajet korea le tu..)
tidak kawan2..
saya seorang yang suka mencuba..

dengan bermodalkan 70 hinggit..
kami menghasilkan 5 dishes..
pergh..~~


gaearan jim = egg steam
my recipe..

dah steam kan muahhaha..

memotong zucchini untuk bibimbab


bibimbab before we kacau2..


kacau2.. ^^

eomukguk..
nama senang nya fish soup..

japchae..
pernah tengok fullhouse..?
yang bini dia cuba masak untuk laki dia tapi x sedap tu..
hhuhuhuhu~~

ada buat mandu(dumpling) dengan kimchi pancake..
muahaha.. 
tapi no picture..
6 jam preparation..
lunch yang jadi dinner..hihi..^^'

MyEm0.Com
jalmeokgeoseumnida......

-gee-




Thursday, January 3, 2013

SeNiOr RuPa Nya AkU Ni..

4 comments
salam..

ehem.. 
aku start blog ni since 2008..
tahun ni dah 2013..
dah nak 6 taun..
ehh x dah 5 tahun..

senior rupanya aku ni..^^
ehemm2..
hormat sikit kat sini..
ini blog senior blog awak tau.. 
kalau budak tu masuk tingkatan satu..
sekarang dia dah nak amik spm dah..
start buat blog masa tahun satu kat usm..
wah lama nyer..^^
MyEm0.Com

p/s
sebenarnya nak ingatkan diri sendiri yang telah semakin tua..
rasa macam baru tahun lepas je masuk usm ni..
terbayang lagi naik kereta dari n9..
datang ke kelantan for the first time..
takut ..
duduk jauh dari keluarga..
walaupon dah biasa duduk asrama..
tapi ni duduk negeri yang hampir setengah hari perjalanan menggunakan bas
dan 6 jam naik keretapi, satu jam naik airplane..

bila pakcik patient tanya dr lagi berapa tahun belajar?
InsyAllah 5 bulan lagi pakcik..
serta merta takut memikirkan dunia luar yang bakal aku hadapi..
MAMPUKAH AKU..
ha itu kita x tahu..
moga dipermudahkan..
INSYALLAH
MyEm0.Com
-gee-

Wednesday, January 2, 2013

Tahniah la..^^

4 comments
satu malam yang dingin..
hujan turun mendayu-dayu..

oouhhuuu~~~
ooouuhhuuuu~~~
henpon aku berbunyi..
uh adik aku telefon..

assalamualaikum jib?
salam kak..
ha nape?
kak aku tunang bulan dua..
hah!!!


"sekarang aku punya kepala mendendangkan lagu raya.."
siapakah yang sudi menghulurkan simpati..
kepada nasib ku ini..
agar dapat ku rasa nikmat ber..........
bersama insan yang lain...

kih2..

p/s - 
Ajib akak ucapkan tahniah..
kepada satu2nya adik lelaki yang akak ada..
akak sebenarnya suka sangat hang dah dekat dengan jodoh hang..
jangan risau akak x marah pon.. 
(CIS LANGKAH BENDOL!!!)
walaupon agak sedih..
sebab awak adik yang paling rapat..
kita ni kawan sepermainan masa kecik dulu..
main sorok2..
main tanah..
main masak2..
main rumah2..
main petik bunga mak..(opss)
main tangan..
main panjat2..
haa.. main terup..
lagiiii~~~~
penatla main2..
dan sanggup dibuli oleh kakak hang yang handal ni..
kalau hang gembira akak pon gembira juga..
hang kata hang memang selesa dengan dia kan..
akak doakan hang dengan dia sampai ke akad nikah..
kepada sidia..
jaga adik i elok2..
dia kuat nangis tau..

"monolog dalaman"
kenapa aku rasa macam sister compleks jer ni??
adeh~~
MyEm0.Com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template