Wednesday, February 20, 2013

kesibukan.. kesibukan.. dan sekali katakanlah.. ku x bisa.. ahahah..(merepek dah..)

4 comments
salam...

penattttt..........................
penaattttttttttttttttttttttttttttttttttttttt............................
peeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaatttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ok semua orang penat .. xde hilang penat kau de,, kalau kau post kat sini.pirahh!!)

ehem2...
minggu ni sibuk..
kesibukan luar biasa..
aku masuk keluar wad...
on call(ape ko ingat dentist xde oncall..)
kes emergency..
kesian makcik tu.. lidah terbelah sebab accident..(gigi palsu dia gigit lidah..)
dr offer sapa nak belajar menjahit..
aku terus angkat tangan sambil berkata..(saya!!!saya!!!)
dan aku menjahitnya..(pengalaman dan aku excited..serius..)
p/s: dr tu pegang tangan aku.. pastu dia jahitkan lidah mak cik tu.. 
cis .. x rasa ape2 pon..

pagi itu aku buat pembedahan kecil pula..
membuang gigi geraham bongsu pesakit yang tersepit dan dibuli oleh kakak dan abangnye..
(kesian dia habis madu sepah dibuang... macam biasa BM aku "A" sokmo..)
lebih kurang macam gigi kiri tu la yang aku buang..
oppps dr yang buang aku tolong assist jer..
(aku masih belajar..sambil merendahkan diri)


p/s: aku tolong dr.. sedut darah dengan kutip gigi yang pecah je..

- terlalu jauh untuk aku katakan aku penat-
masih jauh lagi perjalanan ini(ayat ko..)
aku nak tido niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ehh jap lupa nak taip
s.s.ee..l..aaa...m.aaatt.. maaa...laaaaaammm

-gee-~~~
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
krohhh

Sunday, February 17, 2013

ade seekoq katak.. duduknya bawah??..

8 comments
salam..

Pada satu senja yang agak suam-suam kuku..

kelihatan Doraemon sedang membaca buku(muka jerr..)

Doraemon tersebut sebenarnya kekurangan sumber galian..

untuk meneruskan jaringan tenaga elektric didalam badannya..

dia memerlukan sumber galian tersebut..

untuk membeli minyak petrol dan juga secebis dorayaki..(ayat undi simpati ..)

fikirannya celaru seperti kacang lupakan kulit(amikko BM aku..)



kreekk....(pintu punya bunyilah..)

tiba-tiba roomate dia balik..

doraemon terkejut..(ye ke?)


sepantas kilat  menanyakan bilakah agaknya sumber galian diproses
untuk dijadikan bekalan kepadanya..

lantas rumate memandang dengan angkuh dan bongkak(ok ini fitnah..)...

"woit gee.. JPA dah keluar khamis haritu lagi ngok.."

pernah tengok Doraemon blushing x..(sekarang la..)
cover2..
thank allah..^^

p/s: aku skang tengah joget2 kesukaan .. makcik kayo!!! wakakakaka...(ok dah..)

-gee-

Saturday, February 16, 2013

ok hari ni nak fanatik negeri sembilan sikit..

6 comments
salam..

tadi aku pergi melancong di "tiub awak"..

aku jumpa video ni..

haha.. awal2 nak gelak gak..

lama2 dengar addict pulak..

cam sis aleasara.. cakap..

nilah salah satu kes telinga kita yang berdenyut seribu..

okey enjoy(nak hip hop kojap)

rembau most wanted yaw..
(angguk2 kepala sikit..)



p/s: much better than new version apo kono eh jang..
(hanya aku punya pendapat ok..^^)
nak tengok boleh tapi tutup dulu bunyi gitar i tu yo..
HOBIN JANG HOBIN..yaw..

-gee-

Friday, February 15, 2013

i terpegun..

2 comments
salam..
saya baru jer balik dari rumah mak angkat..(ok.. macam kau je ada mak angkat..)
sebenarnya..
bukan mak angkat.. (kawan punyer..)
baru jer tadi di angkat jadi anak angkat..(tabik hormatla.. boleh angkat aku?)

sebenarnya aku teman kawan aku jaga rumah family angkat dia...
family angkat dia pergi johor..
jadi rumah dia kosong..xde orang jaga..
memandangkan aku x balik.. 
aku dipelawa untuk membantu..


ape lagi..(setelah dijanjikan makan free dan penginapan percuma..kikiki)
orang sorong bantal.. kita tidur..kan2^^

aku ingat sehari jer..
tiba2 kawan aku cakap 4 hari..(ooo~~)
rumah beliau sangat besaq..
bilik yang banyak..
ruang tamu yang besaq..

bila tuan rumah dah xde..(dan dia pelawa suruh buat macam rumah sendiri..)
memang macam rumah aku dah..(semua tempat aku geledah..)
dapur dia kalah cafe asrama aku..
ada meja harry potter..(ok2.. ni over.. tapi besaqla.. ada 3 meja makan..)
pinggan dia.. susun macam 1000 orang duduk situ..
dan bila aku bukak peti ais die..(bukan satu tapi dua..dan besaq!!)
aku terpegun..
aku seakan tidak percaya percaya..
kalau aku duduk rumah tersebut selama setahun..
nescaya aku boleh hidup dengan nutrisi badan yang cukup..(korang x kan percaya apa yang aku nampak..)
dan anda memerlukan peta untuk mencari makanan..(sangat banyak dan tersusun rapi)
itu belum termasuk bekas2 harta karun dekat para2..(penuh dengan makanan..)

family kat rumah tu aku jumpa selepas aku lepak kat rumah diorang selama 3 hari..
(percaya dia kat aku..tah2 aku ni pembunuh bersiri ker?.. korang pon x tau aku sape kan..??)
rumah family itu sangat bersih..
bilik yang banyak..
siap tinggalkan kunci kereta suruh kami berdua guna..(yang pasti bukan aku drive..teehee..)
aku tabik kat mama..(mama why you so rajin..perghh!!)

masa first time aku sampai..
ada dah penjaga rumah beliau.. bernama opi(seekoq kucing berbulu tebal)..
berloceng kat leher macam doraemon..(sian dia tinggal sorang2..)
aku ingat dia sorang jer..
tetapi kawan aku tunjukkan kandang kucing kat belakang rumah..(kandang??)
aku sekali lagi terpegun!!!(banyak gila kucing..mulutku terlopong..serius!!)
mama.. siap upah orang kampung untuk beri makan kat kucing beliau..(beliau sangat baik hati!!tears~~)
tapi hanya opi sahaja tinggal kat dalam rumah..(king of the cat lar tuh..)
kandang kucing beliau..

walaupon mereka pergi ke johor..
sarapan mereka sediakan..
setiap pagi..
ada orang hantar sarapan pagi kepaada kami..
bukan sebungkus.. tetapi dua bungkus seorang..(perghh.. setiap saat aku merasa kenyang..)

mama dan abah seorang yang sangat peramah, baik hati, penyayang..
ini dibuktikan melalui..
semasa kami pergi pasar pagi tadi..
semua orang tegur beliau..
mereka banyak anak angkat..(satu malaysia tuu..)
barangsiapa pergi rumah mereka dengan niat yang baik..
nescaya korang diangkat jadi anak angkat..
(melainkan korang pencuri dan sewaktu dengannya..korang tido lokap..ok..take note!!)

sepatutnya aku balik semalam lagi.. tetapi mereka tahan aku..
akhirnya lepas abah habis jumaat..
mereka pon hantar aku balik..^^(mereka suruh aku datang lagi..)
aku di bekalkan..

pergh mama.. why you so kind..
cium sikit..
thanks ma..
i appreaciate your kindness.. forever..^^

p/s: aku jumpa sticker doraemon kat pasar tadi..tapi x sampai hati nak beli..
malu nanti mama ingat aku budak2 sebab beli menda tu..dan sekarang aku menyesal!!
(wuargghhh!!!!!)

-gee-

Wednesday, February 13, 2013

ok2.. saya bersalah..

3 comments
salam..

hari ni saya dapat surat ugutan..
sob..(nak tisu..)



ok2..
saya bersalah Sis aleasara..(sambil menundukkan kepala..)

teeeheee~~~~~
saya pergi rumah mak angkat..
ingat sehari je. 
tapi..4 hari..
muarghh..
ni pon balik kejap..
nak ambil barang..(tapi tetap update blog..)
sebab saya sayang kengkawan semua..(ok2 yang ni over..)

nanti hari khamis saya balik .. ok..
pastu saya update..(saya berjanji !! sambil menarik napas panjang..)

okay.. kosong2 balik yer..(meh salam.. ha.. pastu cium plak..muaahh..)

p/s:pintu masa rosak.. dah hantor kat makenik.. nobita xde.. dia masuk hospital
(kene belasah dengan sizuka sebab curang..koh2)
kipas terbang saya guna..
wekk !!!^^

ok2.. saya nak pergi balik dah ni..kat umah mak angkat xde tenet..kikikiki..
thanks baca akak!!!

-gee-

Saturday, February 9, 2013

teringat dulu..Hostel Life(why so serious?)

8 comments
salam..


semalam..
di sebabkan diorang semua nak balik..
jadi aku ajaklah.. 2 org kawan ni..
dua2 nama ain..
(senang bila panggil.. dua2 jawab muahahaha..)
teman pergi beli barang untuk aku masak dalam 9 hari cuti ni..
nanti xda makanan pulakkan..
aku ni kalau dah duduk bilik, malas dah nak keluar..
(baik duduk bilik..kan2..)
nasib baik ada peti ais kecik tu..
(boleh jugak simpan benda basah..)

aku pergi KB Mall dengn TESCO
(pesanan ..aku bukan penaja..muahaha)
RAMAInye orang..
lagi2 budak asrama.. dengan baju batik diorang..
teringat aku time sekolah menengah dulu..
masa aku cuti2 panjang macam ni..
excited nak balik..
tapi sebelum tu window shopping dulu..ngeh2..
(beli brgnya tidak.. buat kene marah ngan sale person tu jer..)
meriah betul dengan budak2 asrama tadi..
rindu pulak suasana sekolah asrama dulu..
(asrama kat university lain sangat dengan sekolah menengah tau..)

ape yang lain nye?
(pasti yang pernah duduk asrama mesti tahukan?)


nyum2

* dewan makan
~~~ni bab paling famous- kami boleh hafal menu setiap hari kat dewan makan tu..
ada hari yang best sebab ada ais krim, nasi ayam..bla~~
tapi yang paling aku x boleh lupa..
ikan goreng dia kalau baling kat dinding sure dinding tu pecah..(keras giler!!!)
senior selalu ada advantage..
tapi aku selalu jadi junior je..sob2!!

*sistem kasta..
~~~cit!! sistem ni memang poyo!!!
haha.. senior konon.. junior masuk , muka senior semua macam poyo..(nak tunjuk dah besar)
samalah macam aku..
masa mula2 masuk baiknye aku..
(nampak senior.. bagi salam, cium tangan, pipi, muuu..eh~~aaa...yang ni tipu)
bila masuk tingkatan 2.. samseng kampung kawan aku cakap aku(cit!!! aku wanita melayu terakhirla!!)
tapi sebenarnya aku yang kene buli dengan junior(aku baik tau..sob2..nak tisu..)

*solat..
~~masa aku kat sekolah seremban..
semua wajib solat kat surau..
walaupon waktu subuh..
macam biasa.. masa tingkatan satu rajin la.. 
masuk tingkatan dua..setahun dua kali la kat surau..
yang lain solat kat bilik.. muahaha..(ustazah maapkan saya..reflection..)
~~masa kat TMS aku jadi ajk kerohanian (POYO x??)
aku jadi pencatat nama yang x pergi solat..kihkih..
(maapkan saya.. saya menjalankan tugas sahaja.. sambil menundukkan kepala)


*gotong royong..
part yang ni aku suka..(ye ke?? dem!!oklah aku ngaku yang ni pon aku tipu..ala.. nak gurau pon x boleh..)
~~sekolah kat seremban(ting 1-3) kitorang bersih tandas dengan dorm jer..kadang2 cabut rumput..
(pastu ada pertandingan dorm terbersih ngan ceria..)
~~sekolah kat pilah..(ting4-5) kitorang bersih sekitar asrama(surau. bilik prep.. dan etc..).
ikut jadual..muahaha..
tapi aku ingat kat TMS .. lepas gotong royong..aku tengok anime fruit basket dengan prince of tennis kat tivi ngan junior..(best ooo~~~)

*waktu prep
~~ tahu kah anda apakah ini?
prep tu masa yang diberikan kepada pelajar untuk belajar..
biasa nya waktu petang dan malam.. kalau cuti.. prep pagi pon ada..
aku kalau prep petang aku tido jer..(penat woi..dah la lepas makan.. )
malam2.. baru aku study..aku budak cerdik macam ALONG tau..
(ok aku ngaku.. masa tingkatan 3 jer aku rajin..)


*bilik air
~~ya waktu kemuncak menggunakan bilik air adalah sewaktu azan maghrib dan pukul 7 pg(terutama senior)
sistem yang diguna pakai adalah..
"woit peah aku cop lepas kau eh!!"
peah: lepas aku joyah lah..
"joyah after!!!!"
joyah yang tengah berus gigi mengangukkan kepala saja..
sistem cop mengecop ni apply jugak dalam penggunaan iron..^^
dan perkara paling biasa berlaku adalah kecurian ubat gigi, syampoo dan sabun(biasa dah tu..^^)

*makanan tambahan
yang ni.. aku rasa aspuri xde masalah..
kami x curi makanan orang lain..
kami mintak jer..(heeeeheee.. tapi aku x pernah mintak..serius!!)
biasanya aku x beli makanan macam megi, biskut, kopok.. dan sewaktu..
kawan2 aku selalu buat kenduri meggi.. aku join setangan jugak la..weehee~~
tapi kdg2 kene sembunyi jugak makanan tu..


*sistem politik..
ape korang ingat asrama xde sistem kerajaan ke?
ade woit.. siap berpuak-puak lagi..
siap ada pembangkang ngan pencadang tau..(eh!!tu bukan debat ke?)
tapi aku jadi org atas pagar.. aku kawan semua..
aku nakal sorang2 jer..hihihi..
ape pandang2..
gua suka sorang2

*outing
ini adalah perkara yang paling disukai..(betul~~)
lagi2 kalau biasiswa dah keluar..(lagi org macam aku..kikiki)
time nilah aku nak pergi shopping.. kua22..
time ni 20 hinggit pon dah besar untuk budak sekolah macam aku tau..
kuar makn pon nak yang sedap2..kfc ke.. kfc ke.. kfc ke..(kfc je yang ada kat pilah..muahahaha)

*balik kampung..
yang ini paling best.. 
sekolah seremban balik rumah 2 kali sebulan..
sekolah dekat pilah sebulan sekali..(klu aku x silap..)
sehari sebelom nak balik tu.. pergh..macam nak pergi oversea..(over sangat..)
budak2 lainla yang over tu..
kalau aku balik rumah.. biasa aku bawak beg sandang aku jer..
kain baju aku basuh dulu..(malas woit.. berat nanang..)
tapi excited nak balik rumah tu memang x boleh nak habaq..(wink2)
masa sekolah kat seremban naik bas.. dapat shopping
masa kat pilah cik talib jemput.. xdapat shopping..(cis!!..tapi manja x I..^^)


haa.. kalau aku nak cerita lagi.. makin panjanglah entry ni..
banyak sangat..
asrama kat university ni lain sangat dengan asrama kat sekolah..(sangat lain..)
kat universiti semua jadual awak buat sendiri..
awak nak tido, awak nak makan, awak nak balik rumah?.. terpulang..
time management penting tau kat universiti.. xde sapa peduli kat awak dah..(this is serious..)
ok... entry ni memang panjang..
sebab aku mempunyai masa yang panjang dan kebosanan bertambah pulak kesunyian..
cuti yang selama 9 hari ini..

p/s: budak2 sekolah yang pernah sekolah dengan aku dulu.. aku merindui kalian.. rinduu bangat.. muahahaha

this is my tms badge
tuanku muhammad school..
bangunan lama ni..

sdsa, seremban
sekian..

-gee-

Friday, February 8, 2013

happy holiday dengan happy chinese new year!!!

4 comments
salam..

ok...
semua orang dah balik ke rumah masing2..
kami semua cuti 9 hari berturut-turut..
sejarah cuti panjang tahun ini bagi sesiapa yang bergelar student pergigian..

tapi aku nak bagitahu secret..

ya..
aku x balik..
aku duduk sorang2 kat hostel ni..

kenapa?


1. sakit pinggang naik bas..(kalau ada sponser airplane ..best gak.."ingat ko anak sultan brunei ke hah!!!")

2.  malas balik..(dengan harapan cik liza ngan cik talib rindu menggunung kat aku)

3. dah janji nak pergi kenduri kawen kawan ..(tahniah woit!!!!!)

4. mak angkat ajak tido rumah dia.. sehari je..(pergila.. lagipon lepas ni bile lagi nak pergi..kan??)

5.  nak habiskan silibus anime yang kawan bagi tepat pukul 12.38 tghari tadi (ini serius!!)

6. sebab nanti bulan 3 aku balik rumah sebab adik bertunang..(yang ni x sakit pnggang coz dia belanja tiket airplane..kikiki)

7. nak study..(perghh!!!sepatutnya ini kena nombor 1. ye x..?)


dan yang terakhir..
.
.
.
.
.
.
8. menunggu pintu kemana sahaja yang sedang dibaik pulih oleh syarikat masa hadapan..(dem!!! sebab ni aku x balik sebenarnya!!! woit buat kerja cepat sikit boleh x!!!!!)

ok sekian..
p/s: sedih semua balik.. tipu ar kata x rindu cik talib ngan kak liza.. aku rinduu ooo..bile tengok akaun tinggal !@%..( xkan nak mengemis plak!!) padam je la niat tu.. mama papa i am sorry!!! JPA x masuk lagi.. sob2!!

ok dah (sekali lagi.. sambil membawa diri)
MyEm0.Com

-gee-

Friday, February 1, 2013

kami pergi melihat sunset yang.. eee..aaa..

8 comments
salam..

semalam kawan2 aku ajak pergi tengok sunset..
aku excited..
tanpa bertanya..
"kat mana"?
semestinya aku menjadi penumpang belakang..
kalau tidak..
kami bakal melihat sunset di bumbung hospital..

aku berserah kepada mereka..
arah destinasi tempat dituju..
muka mereka konpiden sungguh..
tepat pukul 6 ptg kami sampai di pantai..
ikhlas dari google
kami duduk dipersisiran batu dipantai tersebut..
kami memandang muka antara satu sama lain..
muka masing2 x boleh blah..
"woit kat pantai irama mana ada sunset ngok..!!"

p/s:
inilah malangnya..
masa cikgu geografi ajar x nak belajar..
tido..
kan dah buta anatomi bumi..
kami mungkin org pertama yang membelakangkan pantai untuk tengok sunset  di gerai2 nuget berhampiran..
(tapi saya enjoy semaalam.. weeeheee~~)

menangkap gambar yang di tangkap menggunakan  kamera canggih org yang belanja makan ayam dan kentang..terima kasih ..(sambil membongkokkan kepala)

sunset amendanya..
bayang2 aku pon kat pantai dah!!

tapi memang indah..
ciptaan tuhan..^^

makan dinner kat sini..
sky juice aku yang tesipu2 malu..
dikelilingi juice2 lain yang tampan lagi segak bergaya..

terima kasih kat kawan
yang baik hati belanja..
ayam ngan kentang ni..
berharga 15 hinggit..(bongkok lagi sekali)
-gee-





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template