Saturday, March 30, 2013

my treasure... huarghahahaha..!!!

24 comments
salam...

 hihihihi..
hihihihihihi..
dan 
hihihihihihihi..

introduce harta saya yang masih hangat ni..
baru dapat semalam..
kikikiki^^


komik2 semua..
pergi salam semua orang..^^
(alahai sopan nye semua..terharuu~~)

kikiki

-gee-

Friday, March 29, 2013

satu hari..ehh.. malam yang..

16 comments
salam..

semalam..
malam yang tenang..
kelihatan dua jejaki melintas jalan..
menuju kesebuah restoran makanan itali yang terkenal..

sesampai di restoran tersebut..
kedua-dua jejaki tersebut mengorder makanan..
2 set pizza berlainan jenis dengan air..
2 gulung chicken roll cheese
satu set prawn king..
roti garlic dan mushroom soup..

selesai mengorder..
datang sekeluarga manusia..
lengkap ayah, emak dan anak2 yang masih kecil..
mereka duduk sebelah meja kedua jejaki tersebut..

makanan jejaki tersebut pon sampai..
sudah adat malaysia..
sebelum makan ..ape??
"baca doa!!!"
SALAH!!!
"habis tu ape?"
TANGKAP GAMBAR LAH..
(x-x)"




kemudian kami pon baca doa..
selesai makan..
mereka berdua memandang anak perempuan keluarga sebelah..
lincahnye..
ninja pon kalah..
bila budak itu dipandang..
budak itu memandang sambil menjelingkan mata..

kedua-dua jejaki tersebut semakin galaklah memandang..
nak mengacau..
alah sekadar pandang..

kemudian setelah sekian lama seorang dari jejaki tersebut perasan 
yang emak budak perempuan tersebut memandang dengan berahi perasaan tidak puas hati..
kemudian jejaki tersebut mula membuat eye contact dengan emak budak tersebut dengan senyuman yang menawan..(dengan harapan merapatkan ukhwah..ceehhh!!!)
tetapi di balas dengan jelingan..
terperanjat jejaki tadi..
"apehal pulak kakak ni?"

setelah sekian lama memerah otak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rupa2 nya budak perempuan tu duduk sebelah ayah dia..
mungkin mak dia ingat kitorang pandang laki dia..(adeh~~~)
hello akak..
kami x rampas laki orang..
kami dah berpunya okay..
opppss..kawan saya dah berpunya..

pesanan kawan saya..
 (mulut dia laser tau..terbakar kalau dengar..)
kalau laki akak hensem xpe jugak.. nak jeles2..
(okay kalau tahu laki orang pon kitorang x nak okay..aish2..sambil geleng kepala..)
boyfriend saya lagi hensem tau..

p/s: kalau makan kat luar tu.. jangan gatal2 nak ushar , tengok orang lain makan.. 
karang jadi macam gee.. tak pasal2..
muka kitorang suci kot..hahahaha
(okay ini ayat bongkak.. maafkan saya..)

okay kalau akak2 yang kuat jeles sangat tu.. jangan makan kat luar .. masak pizza sedap2 kat rumah..
mushroom soup kaw2.. sebab kat rumah takde orang boleh tengok laki akak..adeh
(manusia2..macam2 perangai..sambil geleng tangan..)

okay2... saya mana ada marah..
saya salah jugak..dok tengok orang lain  buat apa..
cuma saya kecewa je..
senyuman kan baik kalau dibalas dengan senyuman..
senyum adalah penyakit berjangkit sebenarnya..
kalau kita senyum..
orang yang pandang pon akan senyum..

cuma akak tu agak tebal sistem pertahanan badannya..(dem!!!!)

SENYUMLAH..

-gee-

Tuesday, March 26, 2013

korang sihat..?^^

16 comments
tok2..
assalamualaikum...^^

heheehheehehehehe...
hihihihihihihihihihihihi..
kikikikikikikikiikikikiki..
hohohoohohohohohohoh
uhuk..!!!uhuk!!!(terbatuk pulak..)

lama x update nampak gee..
amboi...(ngeee monolog luaran..)

saya balik haritu..
kemudian saya pun balik..
bila saya balik..
saya baliklah..hihihihi
(ok itulah update saya balik rumah..kikikiki..ok kan..cik sticky note..^^")

harini saya pergi kenduri pertunangan anak mak angkat..
ada orang "puji" saya..
dia cakap saya macam doraemon..
sebab saya pakai tudung plus baju biru..
saya berterima kasih lah..
x pe saya memang suka orang kaitkan saya dengan si doraemon tu..

dan kat kenduri tadi ada orang main
henpon saya..
dia nangis tengok video the final of doraemon..
(adeh kesian dia..sambil garu2 kaki..)
ya saya pon sedih jugak..sob2..

mak angkat saya ckap saya makin slim..wuhuuu~~~
(ok ni sape ajar hang membangga diri ni... sambil menumbuk muka sendiri...tuan puan sila maaf kan beliau)
eheemm.. ok2.. mintak maaf semua..(yang nak muntah tu sila ke bilik air..)
saya saja jer update benda bukan2..
sebab saya rindu dengan korang..

p/s: korang sihat?..hihihi

Thursday, March 21, 2013

kalau matriculation adalah pilihan hati..

18 comments
salam..

hari ni saya nak cerita pasal..
apa nak buat lepas SPM..
buat adik2 yang dah dapat result ni,,
mana yang dapat result cemerlang tu..tahniah..
mana yang tak bernasib baik..
belum rezeki lagi..
la tahzan..
Gee pon SPM dulu hancur jugak..(tutup muka dengan bantal..)

ni semua based on gee punya pengalaman..
pengalaman gee ke matriculasi

chewahhh....
ramai jugak kawan2 yang tanya saya..
macam mana nak masuk universiti lepas SPM..
untuk adik mereka..

sebenarnya banyak halatuju selepas sahaja SPM ni..
jangan berfikir awal untuk terus ke u

macam gee..
lepas SPM ..
memang blur nak pergi belajar kat mana..
nak minta pandangan siapa pun tak tahu..
GEE ada minta upu, matriculation, tingkatan 6, 
jpa gee x mintak..kikiki
sebab BI gee sangat lah terbaik..(BM pon boleh B..wakakaka)
kalau bab sastera ni memang terjun bangunan jerlah..^^
sampailah saat ini..saya masih teruk BI dan BM nya

matapelajaran sains gee.. ok la.. lagi tinggi dari BM..(adeh..)
masa SPM gee ambil aliran sains..
jadi banyak juga choice untuk futher study..^^
Alhamdulillah gee dapat masuk matrikulasi..

masa tu..dekat matric ni ade dua aliran..(sekarang gee tak tahu..)
satu aliran sains dan akaun..
sebabkan minat yang mendalam dalam sains..(ayat..)
gee pon ambil aliran sains..
aliran sains ni ada 2.. hayat atau fizikal..
hayat ni nanti belajar lebih biologi dan fizikal belajar fizik..
subject utama dia nanti ada add math, kimia dan ada additional matapelajaran macam agama islam, BI, kokurikulum..

macam gee.. gee ambil aliran hayat..
sebab gee memang minat.. gee memang suka..
belajar lebih mendalam pasal biologi..

dekat matric..
sistem pelajaran dia lebih sistematik..
semua disediakan..
bolehlah gee katakan ..macam persediaan pergi universiti..
pensyarah ambil berat..
setiap minggu mesti ada kuiz dan kita sentiasa ingat apa yang kita belajar..
tapi setiap hari memang sibuk..
kuliah hampir setiap hari dan kelas tutorial pon hampir setiap hari..
sangat enjoy..
sangat sukalah belajar kat matric..

tetapi bila masuk matric ni..
hati kena kuat sebab..
kita dah kena belajar sendiri..
tiada sapa akan tolong..
spoon feed still exist..
tapi sebabkan suasana dia dah berlainan dari sekolah..
tumpuan terhadap kita tidak sama macam kat sekolah..
kalau tak belajar, takde siapa nak marah..
it all depend on ourself..
kalau belajar bersungguh-sungguh..
(sebab subject dia sikit jer..dengan lecturer yang sudi dan semangat nak ajar..)
inshaallah.. 4 Flat in your hand..

di matrikulasi..ada kos setahun, ada kos 2 tahun..
itu semua depend on nasib..
tiada yang kurang pandai atau terlebih pandai..^^

STUDY KAT MANA2 PON SAMA SAHAJA..
JANJI KITA CARI ILMU DI JALAN ALLAH..
bak kata sis aleasara..^^

hmm ..
dah dapat result SPM ..
itu bukan petanda kecemerlangan seseorang..
perjalanan adik2 masih panjang lagi..jauh sangat..
gee yang dah hampir 7 tahun habis SPM ni pon masih rasa ..
"bilalah nak habis belajar nih.."

Success is a ladder you cannot climb with your hands in your pockets. 

-gee-

Wednesday, March 20, 2013

pandangan pertama..

14 comments

salam..

yea!!!!
exam dah habis..
orang lain berjimba hari ni..
gee esok..kikiki..

ehem2.. hari ini gua nak cakap type bahasa orang white..
(sila sediakan kamus english-melayu.kamu yang lain pon boleh guna..asal x memudaratkan kesihatan..)
(sebenaqnya entry ni dah 3 tahun dalam draft..muahaha..baru nak post..kiki..)
(tadi baru bersihkan sawang kat entry ni tadi..)

okay hari ini topic kitttt..(eh!!!)
today our topic today is...

FIRST IMPRESSION
what are you all think about first impression..
 usually our first opinion on someone is not same 
as we progress our relationship with them, right?
when we stay for a long time with someone ,we can know further about their true nature.
what they like to eat, hobby, attitude, their favourite song and also their personal life..

i write this entry because a moment later (3 tahun lepas..huhuhu)
when i check my boxes contain many of my memories about my college matriculation life, 
(aku jenis sayang semua barang aku..kad raya 15 thun lepas pon aku simpan tau..)
i found one paper that write about my classmate's first impression toward me..

i remember when our teacher Mrs. Lin that teach us English subject, 
ask us to write about our first impression toward other member in our class.. 
the day after that what surprisingly, our teacher print out the paper and distribute it to us.. 
imaging that you can know about what people are actually think about you.. 

suddenly..
she stare at me..
then she said to me "gee it's OK to be selfish about education and dont take it into your heart.." 
at that time i really don't understand what she trying to say.. 
as i read that paper. i actually know what she mean ..
thanks teacher.. i love you so much..^^
(ada aku kisah korang nak cakap apa..kihkih..)

as usual my first impression is almost all negative..hak2.. 
whatever.. yang lepas usah di kenangi(eh!!!bahasa lain pulok..)
as the time progress the second impression look more better 
because i already adapt with the new environment.. 
with good lecturer, funny friend, and caring roommate.
(wuhuu ayat ko.. kalau diorang baca ni mesti menangis terharu-hara..kikiki..)
ahh!!dem!! i miss all the memory in one year at matriculation college..(dem!!!)

ni kertasnya..
yang paling x boleh blah
cute..
ala~~~ i knowla..
kikiki

p/s: tak pernah ambil hati pon.. saya kan pemaaf orangnye..(muahahahaha!!!!!)
sebenaqnya aku tahu sapa yang tulis tu..haha..sebab masa dia tulis tu aku sebelah dia..hahaha 
(agak2 ar..adeh~~)

guakan baik orangnya..muahahaha(ok enough gee..ramai yang muntah dah tu..)
chill out..
saya balik...
(sambil lompat2 kegirangan..enough gee ..malu orang tengok..)

-gee-

Saturday, March 16, 2013

time itu...

14 comments
salam..

kepada kawan yang saya sayangi.. 
saya yang dihormati..
sob2..
saya nak periksa lagi sehari ni..


jadi saya tidak akan membuka blog selama seminggu..
selepas sahaja habis periksa..
saya akan balik kerumah sempena pertunangan adik saya..

dirumah saya yang terletak jauh ke pendalaman,(cerita macam duduk dalam hutan..)
tiada sumber internet yang tetap..(senang cerita mak saya x langgan internet..)
jadi menyukarkan saya untuk mengakses blog..
sob2..

jadi dengan ini saya memohon maaf, terkasar taipan ayat.. 
yang mengguris hati dan perasaan serta tersiat2 hati sekalian..
doakan saya lulus periksa ye..
semoga semuanya dipemudahkan..^^

p/s: sebelum mengundur diri..
nak tahu satu secret tak.. dekat blog ni ada jam doraemon kan..
ala yang ni..
cuba korang tunggu pukul 7 @ 7.30..
perhati jer perangai jam tu..
pukul lain pon takpe.. janji tepat atau setengah jam..
cuba tengok..
paling berkesan pukul12 tgh malam..
segalanya misteri..
hehehehe~~~^^

DOAKAN GEE YE..^^

-gee-




Thursday, March 14, 2013

sampan yang tidak boleh diundur..ish2..

16 comments
salam..

lokasi: auditorium university aku..
masa: pagi tadi
kenapa ada kat situ: main masak2..(huhuhu)

mood story : serius
setiap khamis kami tahun lima dental surgery course tiada sesi klinik hari tersebut..
kami akan ada presentation mngenai perkara2 yang berbangkit
yang berkenaan ape sahaja yang penting untuk kami belajar..
jadi kami diberi tugas lah untuk menyiapkan slide2 powerpoint yang berkenaan..
kami juga diberi supervisor untuk memantau kami..(ingat pekerja kilang jer ada..^^)

gee kena present pasal macamana nak memberi rawatan kepada pesakit yang hadapi kemalangan yang mengakibatkan patah riuk seluruh badan dan organ..(cool x tajuk..huhu ngeri jerk..)


nak di jadikan cerita..
kumpulan lagi satu ni pon kena buat presentation jugak..
diorang buat pasal "kecederaan kepala dan cara merawat"
(punya pelik tajuk tukar dalam bahasa melayu..muahahaha)

sebelum presentation kitaorang kena hantar slide 2 minggu awal ke supervisor yang biasanya doktor pakar..
tapi budak dua orang tu hantar slide lambat..(err termasuklah gee jugak..)
tapi yang malangnya..(nak ceritalah ni..)
budak sorang tu buat slide dan yang sorang lagi tu hubungi supervisor..

lepas siap slide dia terus send ke kawan seorang lagi..
disebabkan exam yang pelbagai..
jadi x sempatlah budak tu nak tengok slide tu..
lagi2 dah lambatkan..
dia terus hantar ke doktor..
(hahahahaha..aduh.. heaven betul!!)

x lama lepas tu dia dapat email dari doktor..
"SILA DELETE SLIDE 40 DENGAN KADAR SEGERA ^.^"
kawan yang sorang ni barulah buka slide tadi..
tahu ape yang kawan dia tulis kat situ..

"KEHADAPAN MY FRIEND,
AKU MAIN COPY AND PASTE JER..
MALAS NAK BUAT
HUHUHUHUHU.."

(gluuuppppp...!!!!!)

buat kerja gila budak2 ni..
agak2 lah nak buat jahat pon..
siap bagitahu lagi..
(memang baik hatilah diorang ni.. mesti doktor tu terharu sebab ada student yang jujur..dem..)

p/s: nasib baik doktor tu sporting..
kalau x kena pelangkung budak2 dua ekor tu.. adeh..(sambil geleng2 kaki..) hahaha
harini slide aku ada tema doraemon..(suka2 hati aku jer..muahaha)

salah satu slide aku..
gambar ni salah satu fanfic end of doraemon series..
siri ni mengatakan nobita tu sebenarnya autism..
patung doraemon tu sekadar imaginasi nobita sahaja..
serius ..rasa nak lempang je fan yang buat ending doraemon macam grrr..
marah ni..>0<

-gee-





Tuesday, March 12, 2013

Anatomi seorang Doraemon

16 comments

salam..

hari ini cikgu nak ajar pasal anatomi seorang Doraemon..
ok ulang suara..
SEORANG DORAEMON..
pandaiiii~~~~(tepuk tangan ramai2..)
okay2.. 
hah!! yang belakang tu jangan gaduh.. duduk elok2..
karang cikgu ikat kaki karang..

okay2.. 
ANATOMI DORAEMON



Kaki
sangat flat tetapi..berjalan selembut sentuhan ibu..eh x.. kucing..

Ekor
kelemahan paling besar dalam hidup doraemon.. kalau nak pedajalkan dia..tarik ekor dia.. lemah lah dia..

Tangan
seperti vacum cleaner sis aleasara.. boleh ambil ape sahaja yang dia suka.. terutamanya.. DORAYAKI..

Pocket
4D poket yang penuh dengan khazanah alam purba dan masa depan yang awesome(mungkin macam bilik cik Yumida..ha itu kita x tau..).. kalau x de menda ni, bukan doraemon lah namanya.. 

Badan
diperbuat daripada alloy(mix metal.. bukan black metal ye..) yang boleh melawan gravity..jadi habuk pon x melekat kat dia..(jadi x kisahlah doraemon ni x mandikan..) 
cik pena menari.. mandi hari2 x?

loceng kat leher
loceng ni special sikit.. sekali berbunyi semua kucing yang berdekatan datang..
(playboy jugak doraemon ni..aish..).. 
cik nota melekit.. jangan jadi macam ni..(take note ye..^^).. 
x baik..(sambil geleng2 kepala..)

Mulut
mulut yang sangat besar dan boleh makan ape sahaja.. tahu x? doraemon xde GIGI jadi dia telan jer semua makanan dia..(nasib ko baik doraemon.. x yah takut jumpa dr.gigi).. 
cik epal.. jangan makan epal mulut nganga macam doraemon.. x sopan tu..

Misai
boleh mengesan objek yang jauh seperti radar..tetapi.. malangnya.. dah rosak..(demm!!)

Hidung..
seperti bola merah tu boleh membau..ehh.. menghidu 20x hebat dari hidung uncle jonni..(hidung uncle jonni warna merah ke??)

Mata
sehebat mata keluang man yang boleh melihat waktu malam dengan bantuan cahaya inframerah..(cool...)

Ear
boleh mendengar kata dengan baik seperti cik gee..^^ walaupun telinga dah hilang sebab kena makan kat cik tikus..(kesian lah!!)

hehehe.. tercapai hasrat nak update pasal Doraemon lagi..
sampai tajuk akan datang ye anak2..
bye2..^^

p/s:semua nama yang terlibat hanyalah sekadar gurauan semata-mata..
chill out..^^

*update..
saya balik rumah.. nanti.. mak saya belanja tiket kapal terbang.. weehuu..
(adeh.. xde alasan dah..>~~<)

-gee-

Friday, March 8, 2013

happy women's day..^^

18 comments
salam..

to all my friend...
perempuan jer..

HAPPY WOMEN's DAY..^^

mahupun..

anda seorang ibu..
anda seorang surirumah..
anda yang berkerjaya..
anda yang masih belajar..
anda yang aaa...
multipurpose woman..
you are the best..^^

happy women's day!!!!!!!!
(ok dah cakap 3 kali dah masuk yang ini..excited...)

ni ada sedikit pesanan..
(jumpa dalam fesbuk..)

Female Dentist .. 
Is the only women in man's life who tells him "Open Your mouth", Not "SHUT UP" ... 
lolzz..
(saya x yer...saya x rampas laki orang..wakakaka)

p/s: kalau ada lelaki anda suka sangat pergi dentist tu..
ketuk kepala dia..
hahahaha.. just joking..^^

-gee-

early bird....

8 comments
salam..

saya ada study group..
saya buat study group dengan dua minah jelita dari desa yang lain..

saya selalu ke bilik mereka berdua untuk study group..
saya naik basikal..

selalunya sebelum study group kami bersarapan dahulu..
jadi selalunya saya yang belikan sarapan untuk makan2 mereka..
(saya nak jelaskan disini.. bahawa saya memang baikk^^)
satu hari yang tenang..
saya dapat mesej kat FB..

 


ye mereka nak masakkan sarapan untuk saya esoknya..
(hati berbunga-bunga)

di jadikan kisah.. 
sesudah subuh saya merasakan katil saya sangat empok sehinggakan menggugat iman saya..
(siap mimpi makan nasi ulam dengan mamat ensem..serius!!)
 dan saya terjaga pukul 9.38 pg..
study group saya pukul 9.30 pg..
dan ini bermakna saya sudah terlambat ye kawan2..
berbekalkan kuasa kuda yang ada.. saya pon bangun..
(macam2 benda jadi mangsa pelanggaran saya pagi tadi..)
nasib baik tudung sume dah iron..
dan saya mengayuh basikal mengalahkan pakcik2 yang joging kat jalan tadi..
(mesti pakcik tu jeles..dem!!)

sesampai disana..
makanan terhidang sedia..
mereka dengan muka yang kurang zat lagaknya..
saya pon masuk tersipu-sipu..

gee hang baru bangun ke?
gee: ngee~~ korang dah tangkap gambar upload ke pesbuk ke makann ni?
(typical malaysian kan~~)
dah..
gee: erkkk!!!

masa saya sampai.. kuih sosej tinggal satu je..
kentang dah tinggal separuh..nuget..x yah cerita..
lapar sangat minah dua orang ni..aishhh
maafkan saya..(sambil menundukkan kepala..)

p/s: jangan tidur lepas subuh.. 
hukumnya makruh.. ok..^^

cam orang putih cakap..
"early bird catches the worm.."
kan2..^^
kan dah melepas nak makan sarapan banyak2..(dem!!!)

-gee-

Wednesday, March 6, 2013

Wedding Time~~~

14 comments
salam...

kepakk4... geboom4...
kepakk.. geboom.. kepakk... geboom( ok x sound effect?..^^)

satu senja yang tak berapa senja..
angin yang yang agak sepoi2..
tokk2...
kedengaran pintu kamar ku di ketuk..

aku pun membuka pintu tersebut..
kelihatan jiran @ kak senior yang selalu aku borak2.. 
tersengih2 lebar seperti doraemon mendapat dorayaki..(peribahasa baru.. sila ambil perhatian)

aku pelik..
kenapa kak yah?
dia mengeluarkan satu sampul seperti perutusan dari maharaja jepun..

aku pon membukanya..
wow!! akak nak kahwin??
dengan sapa ?
bila?
betul ke?
(ambikko.. soalan peluru berpandu aku kasi..)
tahniah kak..!!!
(aku terlebih excited.. seperti aku yang naik ke jinjang pelamin..)

dia bakal mendirikan rumah tangga dengan patientnya.. hihihi(suweetla..)
dan orangnya kerja di KLIA..
(siapa kerja KLIA angkat kaki.. nak tiket Kapal terbang FREE boleh?)

ini kad nye..
tapi yang paling penting..
perkataan COMEL tu..kikiki^^
(malula~~*blushing*)

p/s: iye roomate saya dah kahwin.. dan sayalah pengapitnye.. wakakaka..(tibe2..)

tahniah kak yah.. semoga kekal ke syurga..(chewah..)

-gee-


Tuesday, March 5, 2013

pengakhiran Doraemon yang x berapa berakhir..

11 comments
salam..subuh..(sebab update waktu subuh..kiki)

nak cerita pasal doraemon ni..(duduk2.. jangan rebut2..)

sebenarnya cerita doraemon ni xde ending dia..sebab pencipta dia dah meninggal tahun 1996(kalau x silap..)
so ending dia jadi controversial..(fan dia yang buat..)
tapi ending yang paling aku suka yang ni la..^^

hmmm.. kali ni aku nak cerita macamana doraemon mengubah hidup nobita ni..

Ceritanya bermula..

satu hari nobita balik rumah dan masuk ke bilik beliau..
tiba2 dia melihat doraemon terbaring..
sangkanya beliau tidur..
nobita pon keluar bermain bersama geng besbol dia..
apabila beliau balik bermain..


doraemon masih lagi x bangun..
nobita semakin gelisah sambil menangis dia menghubungi dorami..

Dorami pon sampai.. dan membuat pemeriksaan medical untuk abangnya..

dorami: bateri doraemon dah habis..
nobita menarik nafas lega..

Nobita: oh cuma habis bateri?
lama Dorami mendiamkan diri..sebelum menyambung,

Dorami: sebenarnya setiap robot kucing ada bateri di telinganya, tetapi sebab doraemon sudah hilang jadi tiada bateri tinggal untuknya..dan jika bateri itu di tukar jadi memori doraemon mengenai awak akan hilang, dan doraemon akan menjadi robot yang baru..inginkah jika saya menukar baterinya?

nobita menutup matanya,
saat itu barulah nobita tahu yang doraemon sudah tiada..

Nobita: takpe la Dorami, terima kasih kerana datang.. awak boleh balik sekarang..
 Dorami hanya akur dan memeluk Nobita sebelum balik..
Nobita mengangkat Doraemon ke dalam Almari..

---masa berlalu--

(2010)
Nobita membesar..Dia bukan Nobita yang dulu lagi..
dan dia menjadi seorang scientist
Dia sudah matang dan berusaha bersungguh-sungguh, dia tidak bergantung kepada Doraemon lagi
Dia beritahu semua orang yang Doraemon telah kembali ke masa hadapan dan tidak akan kembali lagi..
 tahun ini adalah dimana Sizuka tertarik dengan Nobita yang sangat berubah dari 10 tahun lalu..


(2012)
mereka jatuh cinta dan berkahwin..


Di rumah Nobita membuat bilik studynya sebagai makmal..
dia melarang sesiapa sahaja masuk termasuk Sizuka..
satu hari dia memanggil Sizuka masuk,
Sizuka ternampak tubuh kaku Doraemon yang tidak bergerak walau seinci pon..(seperti tidur..)
Sizuka berasa hairan..

Nobita: tengok Sizuka-chan, saya nak sambungkan suis ke doraemon..

doreamon yang kaku membuka matanya perlahan-lahan..
suara doraemon yang dirindui oleh Nobita kedengaran..

Doraemon: Nobita-kun!! dah siap kerja sekolah ke belum??

p/s: sebenaqnya nobitalah pencipta Doraemon yang sebenar.. dia belajar bersungguh-sungguh nak hidupkan doraemon balik.. dan  end up menjadi pencipta doraemon..
interesting x??

time-slip ni kekadang membuatkan sesuatu yang tak logik boleh jadi logik..

kalau macam tu kejadian cekodok, mungkinkah orang dari masa hadapan datang ke masa dulu semata-mata nak ajar orang buat cekodok??
jadi siapakah pencipta cekodok sebenarnya?
HMMM MEMANG MISTERI..kikiki

sekadar hiburan ye^^
chill out!!

jadi detektip pon best jugak..
kan2..


-gee-

Sunday, March 3, 2013

Sabah..

6 comments
salam..

saat semua menuding jari..

A: mereka disana salah..

B: tak si polan itu yang salah..

A: iye mereka x buat kerja.. lucut jawatan itu yang terbaik..

B: bukan si polan tu.. dia bersekongkol dengan penceroboh..

sabah: sigh~~~~

situasi di sana hanya orang sabah dan mereka yang berjuang bermati-matian sahaja yang tahu..
kenapa nak jadi hakim saat macam ni..
kenapa nak buka kedai siasatan saat macam ni..
selemah-lemah kita.. kalau x terdaya menjadi komando untuk mempertahankan daerah itu..
untuk meringan beban emosi saudara kita disana..
berdoalah..
kerana doa itu juga adalah senjata..

Al-Anfal ayat 45

wahai orang2 yang beriman! apabila kamu bertemu pasukan(musuh),
maka berteguh hatilah dan
sebutlah (nama) Allah banyak2 (berzikir dan berdoa) agar kamu beruntung 

p/s: doa itu juga adalah senjata orang mukmin..

-gee-

Saturday, March 2, 2013

kenali doraemon..

4 comments
salam...

meh dekat sikit..
ehh.. jangan dekat sangat..(kang rabun pulak mata tu..)
aku rasa nak cerita pasal doraemon sikitla.. hihi..

korang pernah tengok doraemon x?(tipuu la kalau kata x prnah tengok..)

korang pernah tahu x.. siapa itu doraemon?

ni biodata dia ..(sikit jer..)
 


Nama           : Doraemon(x kan gee pulakkan..)
Tarikh lahir   : 3 september 2112(99 tahun lagi.. dem!!!)
Berat            : 129.3kg (beratnya..)
Tinggi           :129.3cm (tinggi lagi aku.. dengan bangganya..)

Keluarga       : Seorang adik perempuan(dorami..la..)


kat mana doraemon lahir?
beliau dilahirkan di sebuah kilang di jepun..


awal2 doraemon ni warna dia kuning..(sebab tu dorami warna kuning)



masa nak buat dia ..
electric kat kilang tu mengalami kekacauan fikiran..(ayat ko..)
ni semua menyebabkan doraemon paling kurang cerdik antara robot2 yang lain..


dia di beli oleh great22 grandson nobita yang bernama sewashi..
di sini dimana telinga dia hilang dimakan robot tikus sewashi..(sebab tu dia takut tikus..)



sebab terlampau tension.. dia menangis dan menangis..

sebabkan terlampau banyak menangis.. warna kulit dia hilang jadi warna biru..
dan sebab itu lah warna doraemon biru..
lepas tu dia kena hantar ke tahun 1998 untuk membantu nobita..^^

lepas ni gee cerita pasal "the end of doraemon life".. okay..^^

p/s: jangan menangis banyak.. nanti warna kulit boleh bertukar..kuakuakua..^^
-gee-

Friday, March 1, 2013

kalau saya shopping..

14 comments
salam..

hai..
awok tu..
ye awok tuu..
iye saya panggil awok..

saya nak tanyalah..
awok suka shopping x?

minggu lepas saya pergi outing..
saya jenis x suka shopping..
kalau saya shopping..
saya akan beli benda yang berbundle2 sekaligus..
buat stock selama 6 bulan..
saya beli apa yang perlu..
barang2 membasuh, alat2 tulis, bedak2
stokin tangan dengan kaki(6 pasang beli sekaligus..)
kasut kuliah(tukar bila dah jadi muncung buaya je)
tengok troli pasaraya saya macam nak pergi meniagalah..
penuh kereta kawan saya..

sebelum shopping.. 
saya akan senaraikan apa yang saya kena beli..(saya ada masalah amnesia..adeh muda lagi kot)
siap bawak pen dengan kertas..
kalau saya shopping x sampai 1 jam dah siap..
kalau nak shopping..
saya suka keluar dengan kawan yang dah tahu arah tuju..
kalau saya keluar dengan orang tu maksudnya saya selesa dengan dia..
dan saya suka rancang nak pergi mana..
saya x suka buang masa..
(selalu berharap ada kain masa)

tapi kalau saya yang teman orang shopping..
saya suka bagi pendapat saya..
saya suka tengok orang shopping..
saya suka tengok diorang pilih barang..
tapi kadang2 saya boleh menguap jugak..
(kalau lama sangat..)

kalau saya shopping saya suka makan dekat tempat2 yang saya jarang pergi..
sebab tu saya suka makan dengan orang yang suka cuba makanan baru..
sebab saya memang eksaited cuba makanan yang sedap2..
lepas tu bagi komen.. samada nak datang lagi atau tak..
(sambil garu2 kepala..kenapa saya x pandai masak macam mak saya)

kalau shopping..
saya suka singgah tempat barang comel2..
saya cari barang doraemon..
kalau saya takde duit..
saya jadi pegawai..survey barang..
(dalam hati.. nak beli!!!!!!!)
kalu saya ada duit.. saya rembat..
haritu 4 barang doraemon saya rembat..
(maapkan saya.. sambil menundukkan kepala..)
membazir itu perangai syaitan ye adik2..



p/s: duit ada beli barang.. duit takde.. duduk senyap2..
keep calm and love doraemon

-gee-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template