Wednesday, May 29, 2013

mereka sangat comel^^

34 comments
salam..
cam biasa.. saya dah janji nak kongsi majlis resepsi perkahwinan sepupu saya..
(wuiii resepsi ye tak..hahaha..)



ini adelah makanan di hari bahagia mereka..
abaikan secoit nasik minyak yang sedikit itu..
terdapat ayam dimasak kaler merah,
rendang daging yang dimasak bersama kerisik yang sangat umpphh!!
acar buah yang sangat segar sungguh cukup perisanya..
terung bersama kacang panjang dengan potongan tomato yang lazat..
ditambah oren sunkist yang manis..semanis pemakannya..(ape? nak lempang..jgn!!)
^^

goodies bag
yang penuh dengan gegula dan cawan kecik molek..
comel..
(alah ..xde gambo~~)

haaa.. comel x sepupu saya..
yang pompuan tu..
sangatlah sepadan dengan tok lakinye..
comelkan..cakaplah comel..
Grrrrrr!!!

ni.. hantaran diorang..
huiiii..
secret recipe tu..
errr.. yang anggur tu..gee ade amik satu..
alaaa.. satu jer..^^

comel x pelamin die..
huii.. kretip saangat..
kan2..
sila cakap yer.. kalau x gee bom kan korang..
grrrrr..

okaylah.. itu jer..
semoga beliau bahagia bersama pasangannye..
semoga kasih dan sayang kalian berdua berterusan sehingga ke syurga..
^^

-gee-

Sunday, May 26, 2013

situasi di kampung...^^

28 comments
salam..
hmmm.. baru jer sampai kelantan pagi tadi..
dan terlepas kelas pagi yeay!!adeh~~

nak cerita sikitlah pasal ape yang jadi kat sana..
xde ape2..
sekadar berkongsi..
banyak lagi.. cuma ni je sempat taip..hahaha


situasi pertama


-Hah azie... shuhada dah..didi dah.. ajib dah.. yang ekau ni bilo lagi...


-Agak2 kak kezen pernah makan selipar jepun saiz 9 x?^^ (cakap dlm hati)


please lah stop asking this kind of question.. its kind of irritating..seriously..when you the only one yang xde calon lagi..wuarghh!!!!


situasi kedua


-mak aih azie.. kenapo makin tombam ko ni sekarang?

-ciss.. ni yang depress ni..(sambil garu2 kepala..)

berlari-lari manja ke kak liza..

-mak kak kezen kata kite tembam..wuarghh..

-alaaa.. kak dio memang camtu.. gomar ngato orang..dio x perasan heeh.. badan dio tu camno..teeettttt~~~(x nak cakap).. anak mak slim jo.. bersori-sori.. 

-yeay!!!(sememangnye mak kita suka menaikkan semangat anak die..^^) dan ye.. saya suka ngadu kat mak saya..hahaha..(maapkan saya..)

janganlah dok suka komen fizikal orang.. kalau nak komen jugak.. cermin dulu diri sendiri..^^

situasi ketiga

-mak su!! bile sampai?

-eh!! kak lang.. x perasan mak su..muke makin berseri2.. setiap kali balik muka kak lang berubah-ubah..

-dah ade pakwe maksu..huahua.(okay yang ni saya gurau.. jangan ambik serius.. karang saya ketuk sorang2 karang..)

biasalah kalau jarang balik.. mesti jarang jumpa.. memanglah berubah muka saya.. dan mak su ni lah mak saudara yang paling saya sayang.. orang kedah..sangat baik.. isteri kepada arwah paksu saya..(Al-fatihah)


situasi keempat

tengah malam..tengah bermain dengan anak sedara..saya teringat..beg saya tertimggal dalam kereta adik..

-hana, mama nak pergi keluar kejap nak ambil beg mama..

secara tiba2..dia memaut tangan saya..

-angan!! mama!! angan!! aye!! elap.. angan!! uduk!!(jangan mama.. bahaya..gelap.. duduk)

-alah kejap jer.. nanti mama datang balik..

- angan!!! uduk.. wuarghh!!aye!!!

adeh.. sesungguh lelaki lemah dengan tangisan perempuan..tetapi gee lemah dengan tangisan budak.. jadi saya pun duduk sambung duduk tengok die main..sekian..adeh~~
dan paling seramnyer.. dia ni pernah ade history menegur orang yang takde..
huiii.. meremang bulu roma ..woiitt!!

itu sahaja.. nanti gee post entry.. makanan ape kenduri tu nanti..^^

entry ni ngada2 jer..hahaha..

-gee-

Wednesday, May 22, 2013

11 thing about me..^^

22 comments

salam..
yeay!! 
hmmmmm.. nak ikut entry kak lea.. tapi gee x reti buat soklan..
gee suka jawab jer.. jadi gee buat 11 perkara pasal gee 
dengan jawab soklan..
haa!!!
ape kata hang join ..
tapi bukan kat sinilah.. pergi kat blog kakak kite..

Syarat2:
  • Kena post peraturan ni.
  • Tulis 11 perkara tentang diri anda.
  • Jawab soalan2 yang ditag, jawab jangan tak jawab.
  • Buat 11 soalan baru untuk orang yang bakal anda tag pula.(x nak!!)
  • Pilih 11 blogger untuk di tag dan buat link diorang kat post anda.(x moo!!)
  • Tak dibenarkan tag balik! 

okay2.. abaikan..hahahaha..^^
sekarang kita bercerita..
duduk2.. 
ye yang kat belakang tu kenapa?
ape?
nak pergi tandas..
hah!! pergilah..^^
(merepek ape hang ni gee..)

tentang gee?
hmmmm....

gee seorang yang akan menangis kalau marah sangat.. tak tahu kenapa?

kemudian gee.. suka tengok lukisan..

gee pernah digelar gangster kampung masa sekolah menengah rendah dulu..ciss!!

gee seorang yang sangat pemalu.. betul.. 
tapi kalau gee dah kenal orang tu..huish.. 
orang tu susah nak cakap sebab gee yang bercakap..

gee suka bercerita.. dan suka mendengar..^^

gee seorang yang suka doraemon..(yang ni kalau korang x tahu jugak.. tak tahulah..dush2!!)

gee suka travel.. tapi x suka melancong sambil membeli belah.. kalau pandang2 tu okay..^^

gee suka minum air soya..nyum2..^^

gee suka call kak liza.. selalu gee akan kacau die masa dia nak tido..hahaha.. pastu 2 jam bercakap adalah benda biasa..ngeh2..~~~

gee..aaa... suka tengok orang pakai hood kat kepala tu.. ehh!! x .. gee tipu.. gee pelik kenapa diorang suka pakai cam tu.. negara kita ni bukan ade salji pon..ciss!!(biaqla depa nak pakai hang sebuk buat apa!!grrr)

gee suka baca komik.. gee boring kat blog.. gee..akan telentang baca komik.. hari tu habis 250 hinggit duit kak liza beli komik gee..hahahaha!!!!

yeay!!! habis dah 11!!!!!

dan ini soklan kak lea..

1. Filem animasi terakhir yang korang layan
-doraemon? ade ke? arghhh!! lame dah x tengok filem..aaa.. kungfu panda?kuikui..(lama giler!!)

2. Kereta idaman
-mesin masa..tin2~~

3. Petua pelik yang pernah korang try
- makan dorayaki cepat tua..teeett!! x pernah amal petua..wuarghh!!!

4. Habit dari kecil yang tak boleh korang tinggalkan (peluk bantal busuk/gigit kuku dll)
-tidur x pernah pakai selimut..hmmm...tak suka..panas..^^
-kalau sejuk..saya tidur meringkuk..^^
-kalau dalam aircond jer pakai selimut eh!!! comforter..hahaha..

5. Drama tempatan yang paling 'latest' korang 'follow'
-aaa...aaaaa... alaaaa!!! x tengok drama.. :(

6. Kalau Doraemon pinjamkan Pintu Masa,korang teringin pergi tahun berapa & ke mana?
-cis!!! ade orang pinjam rupenye.. patutlah nak pergi pasar tadi , tetiba hilang..dem!!

7. Kalau pandang dinding,apa yang korang 'nampak'
-nampak cat warna oren, ade suis kat situ, pastu ade labah2!!!  eh!!!!!!!!!!(larikk!!!)

8. Hidung korang mancung atau bentuk jambu air
-ade dua lobang..hmmm tapi x warna merah lah..pastu..aaa..pastu..hah!! xde jerawat..

9. Apa yang buatkan korang berkata "SUBHANALLAH",setiap kali terpandangkannya?
-peewwiittt.. doktor hensem..aargghh!!!(kene tarik telinga dengan kak liza..)

10. Kali terakhir pakai bedak sejuk
-umur 10 tahun curi mak punye.. wee~~~

11. Jom berimaginasi.Watak kartun yang korang teringin nak jadi
-topi terbang!!!hah!! tau x? 

okay kak lea..tu jer.. hahaha~~~

-gee-


terima kasih dan balajaq bebetul ye..^^

10 comments
salam..
okay..
hee~~~

entry ni sebenarnya khas untuk seorang adik yang saya sayangi..^^

datangnya..
selepas saya memberikan temujanji untuk rawatan..
baik budaknye..
seorang yang menepati masa..
datang..jer..
terus teriak..
"kak gee..~~!! maaf lambat.."
tersengih..comel ^^..

suka bertanya..
kak gee~~ macam mana kak gee boleh panggil kite untuk rawatan ye?
uish..gane nak jawab ni..^^(garu2 kepala..)
suka bertanya..
dan saya suka menjawab..^^

baru sahaja habis SPM..
dan sekarang bakal meninggalkan negeri kelantan untuk sambung belajar..
dapat result..
terus hantar mesej ke kite..
(kak gee rasa bangga dengan keputusan awak yang bagus..tahniah!!)
terasa hilang kekosongan..
ade orang sudi berkongsi kegembiraan dengan kite..^^
terasa diri sebagai seorang kakak..

pernah menterjah blog kite ni..
dan sangatlah kita malu..haahaha..
manalah ade orang yang kenal dengan kita baca blog kita..
kalau ade pon seorang rumate sengal tu.. dengan seorang kawan matric yang senget..
haha..adus~~

dan hari ini adalah hari terakhir saya merawat die..
dan hari ini beliau memberikan saya..

ini^^
hand scrub dengan.. dorafrog..dari korea!!
yeay!!^^
terima kasih..
sangatlah comel awak..
malu akak..
patut akak bagi awak hadiah~~~
nanti akk dah kerja.. akak belanja eh..^^

dan die boleh bertukar wajah..^^

akak harap perhubungan kite x stop di sini..^^
belajar betul2 tau..
disana hidup awak akan bermula..fighting!!
jangan terkejut dengan budaya luar sana..
just be yourself..
develop your own personality..^^

akak kat sini doakan awak success dan success!!
sayang awak..
ZANJABILA HANAFI..^^

-gee-

Monday, May 20, 2013

persediaanlah sangat ..

23 comments
salam..

huahuahua..
hai semua...yang gebu, cantik dan.. eh!! ade nepal jugak datang bace..hai!!^^
(tak tahu nak cakap ape..terharu~~~)
minggu ni saya agak sibuk..
yeay..
sibuk sangadddd..

minggu ini juga saya akan balik ke kampung halaman saya ..
yang dikelilingi oleh unggas2
pokok2 sawit dan x segan juga pokok getah yang betelentangan..
dek pembalakan halal..

saya akan balik disebabkan kerinduan yang teramat sangad kepada keluarga..
juga kebetulan pula..
perkahwinan saya sepupu saya..
sebaya dengan saya..
dulu masa kecik main gusti2,
main tarik2 rambut,
main congkak tanah,
main ngumpat2 sama2..
sangat mesra bagai tikus jumpa lubang(err..ade ke pepatah ni?)
tetapi pabila masing2 sudah meningkat remaja..
semakin kurang dan jauh jarak perhubungan tersebut..


AHHH!!!
abaikan itu semua..
jadi apekah persediaan saya sebelum kembali..

persediaan yang saya selalu buat sebelum balik ke negeri sembilan?

bungkus baju?(tidak~~~sambil menggeleng kepala..saya x bawak balik baju pon..)

beli tiket?(ini bukan persediaan..ini keperluan..)

mental?
(kalau saya mempunyai mental yang tidak matang masakan cik talib melepaskan anak perempuannya ini merantau jauh....ooooHH jauh sangadddd)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sebenarnya..saya sudah start mencari makanan yang pedas2 dan kaw2..
supaya balik nanti x kena ketawa sebab menangis makan masakan mak yang podeh tahap dewa..

hahaha...
sesungguhnya sayalah antara anak negeri sembilan yang x berapa negerinya..

sayalah dalam keluarga yang paling polik dalam generasi keturunan tersebut..
dan..yelah sayalah antara anak yang x kan pernah menghabiskan beras kat rumah tu..
untung!!!

lagi sekali..dan ye..makanan kegemaran saya adalah..

gambar ikhlas dari sini
mak aih..raso dio cam x leh nak koba..
meleleh air liur..
lagi2 kalau makan dengan sambal kering..
cukup dengan karbohidrat dari kentang..
suhun dengan gabungan pucuk tauhu..wow..
mampu menggetarkan jiwa..
dan makanan inilah resepi pertama yang saya paling pandai masak..
seawal darjah 3..
semasa kak liza pergi berkerja dan cik talib sibuk diladang getahnye..
yes balik nanti nak masak.. kalau sempat..^^



p/s: dan harini saya mengaku..saya x pernah mkn dorayaki lagi..sebab saya x nak destroy imaginasi saya pasal dorayaki ..>~<
puahahahaha.. maapkan saya..^^

-gee-

Friday, May 17, 2013

3 tahun lepas punyer story..

23 comments
salam..

saje nak meriahkan hari jumaat ni..
saja nak cerita..^^


satu ketika dahulu..

kak liza mengajak aku pergi ke bandar..
peminat tegar kain tudung labuh ini..
bercita-cita membeli beberapa helai kain tudung..
untuk di jahit menjadi tudung beliau..

selesai memilih kaler2 yang dikehendaki..
(ces..kaler same jer..)

secara tiba2..
promoter kain itu bertanya..
makcik... tak nak ke beli baju sekolah ni untuk anak makcik?
sambil menghulurkan sepasang baju terhanger elok..
anak yang mana?
yang ni..lantas disuakan tangannya kearah ku..

kak liza terus bertanya adik ni umur berapa tahun?
saya baru je lepas SPM mak cik..
owh~~ anak makcik tu.. baru jer masuk habis SPM 4 tahun lepas..

dan aku mampu sengih dan sengih.. agak2 ar..
kalau hang bagi baju sekolah up sikit x pe..

yang ko pergi promote baju ni buat ape!!grrr!!

masuk kereta bantai mak aku cerita kat ayah..
gelak macam nak pecah cermin tingkap kereta tu..
cis!!!

p/s: Alhamdulillah.. bile balik rumah haritu..ade yang bertanya..
berapa umur aku..
aku suruh makcik tu teka..
Alhamdulillah.. tingkatan 3 dah aku..^^
terima kasih makcik.. sebab memahami..
siap tanya PMR boleh jawab x..huhuhu~~

x best jugak orang ingat muda ni..
bila tetamu datang semua tunggu aku cium tangan masa salam..
padahal diorang muda lagi dari aku kot..^^
dush2!!

-gee-

Tuesday, May 14, 2013

ayaq shower..

22 comments
salam..

satu petang bergegak gempita...
seusai klinik..
kregg!!(hempas pintu bilik..mueh2!!)

saya dah balik..!!!
psyuhhh ~~~
(lempaq baju sana sini.. okay ni saya tipu..kang kene pelangkung ngan rumate.. -_-)

ambik baldi penuh dengan 
syampoo, 
shower gel (jenama carrie junior.. khas untuk budak yang perasan masih bayi..)
pencuci muka,
ubat gigi percuma dan berus gigi percuma (kalau ni xde..maksudnye kena tanggal gelaran jadi dr gigi.. -_-)
bergegas ke bilik ayaq..
yeay!! kita mandi!!!!
sedang menggunakan carrie junior yang wangi tu..

tiba2......
seakan tidak kupercayai nye pun..
semakin malap dan semakin menghilang dari pandangan..
pergi meninggalkan kenangan bersama yang tidak mencapai usai sembilan minit pon..
why!!!!!
kenapa time2 kemuncak hang buat hal..



AYAQ SHOWER!!!!!!
tuan hang x siap mandi lagi ni!!
geli woit sabun kat badan..!!!grrr


p/s: saya redha dengan keadaan ini sebagai budak asrama yang berdedikasi..yeah!!!

^^

-gee-

Saturday, May 11, 2013

lidah itu..

18 comments
salam..

sekadar nak remind diri saya..^^


bahayanya lidah..
memusnahkan negara..
bahayanya lidah..
menghancurkan keluarga bahagia..
bahayanya lidah..
memutuskan ikatan mesra..
bahayanya lidah..
neraka menanti kita..

Ya Allah..
jauhkan lah hamba mu ini dari ancaman dan kekejaman lidah..
bantulah hambamu ini memelihara lidahnya..
amin..


-gee-

Friday, May 10, 2013

sweet nyer lah mereka..^^

25 comments
salam...

sedang doraemon mencegah kemungkaran keboringan di muka buku..

kreeekkk..

teman sebilik beliau turun dari katil setelah beberapa jam terbaring, termenung mengenangkan masa depan..

tanpa berdolak dalih..

beliau mencapai bedak compact..

melumurkan bedak di muka beliau..

doraemon dengan penuh tanda-tanya di fikirannya bertanya..
-ko nak pergi mana ni?

teman sebilik hanya tersenyum ala2 kucing baru dapat friskies.. berblushing-blushing pipinyer..

dalam pikiran doraemon..
pfffttttt(tahan gelak gee ..tahan...x boleh!!!)
muahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(terlepas suara yang haram di dengari mahram sekuat gunung berapi meletus..)

piarp2!!!!
dua belah bahu doraemon yang biru itu semakin biru di lempangnye..
cis!!!grrr..
takpelah rumate ..saya paham perasaan hang..
hahahahahaha..
letaklah maskara ke, gincu ke, pastu blusher.. 
dengan laki sendiri mesti kita nak comel2 kan..
rumate hang ni tukeee sangat.. 
tengok awak dengan laki awakk bahagia ..
hahah^^

p/s: gitulah dia kalau cinta jarak jauh dengan suami..
nak chat fesbuk pon pakai make up ..ye x..
hahahahaha.. sangat suweet lah kawan saya ni..^^
semoga mereka bahagia ke akhir hayat..^^

-gee-

Thursday, May 9, 2013

kalau saya sakit mulut..

28 comments
salam..
awak2 yang comel lagi gebu dan aaaaaa...aaaa... cantik..(yeay!!xde idea..)

tahukah anda ..
sebagai seorang doktor gigi atau pelajar pergigian..
kami juga adalah manusia biasa..

begitulah juga diri ini..
diserang penyakit melepuh kulit dalam mulut..
atau senang cakapnye..
ulcer dalam mulut..
wuhuuu~~ sakitnye.. dah 4 hari saya x boleh nak makan dengan betul..
ade 2 ulcer dalam mulut saya..
satu kat lelangit sebelah kanan..
dan satu lagi kat gusi sebelah kiri..

jadi persoalannya disini..
belah manakah saya gunakan untuk makan..

yeaa.. saya x boleh nak kunyah pon..
rasa nak telan jer..macam doraemon makan..

semalam..
saya menggunakan khidmat kawan saya..
link (ni blog die..die dah kawen..jgn kacau..muahahah!!)

saya suruh dia check mulut saya..
sebab dah x tahan dah..
saya x makan sampai  berat saya turun..
seluar yang saya beli 2 minggu lepas.. xmuat dan x masuk pon kat kaki
(sebab main ambil je..x cuba pon-jangan jadi macam saya..)
dah muat dan saya pakai tadi pergi kelas....
yeay!!(x tau nak suka ke x..)
dan die nampak ulcer2 bergelimpangan kat mulut saya..

okay .. nampak x.. sebagai pelajar pergigian yang femes baru belajar ni..
walaupon hari2 kat clinic..
kami pon x boleh nak rawat diri sendiri..
haha.. adeh..

okay2..
x nak cerita pasal tu..
saya nak cerita pasal ulcer dalam mulut..
saya nak beri sedikit tip2..
dan ini adalah penting..

kalau awak2 semua ada sakit2 dalam mulut atau ulcer yang tak sakit..
dan x sembuh dalam masa dua minggu..
segeralah jumpa dr. gigi
saya nasihatkan sangat2..
sebab ulcer2 ni nampak macam biasa jer..
tetapi.. takut juga..
ulcer juga adalah salah satu tanda2 awal cancer mulut..
dan cancer tu sangatlah bahaya..kalau x di rawat awal2..ok?
ingat ye..^^

ni ulcer kat kawasan lidah pada peringkat awal...

kalau ulcer tu x hilang2.. kurang dari 2 minggu dan kita
buat dek jer..
macam ni lah dia mungkin akan terjadi..
peringkat ni.. kita boleh geleng kepala jer..


ni ulcer kat bahagian bibir..
tapi biasa ulcer kat sini disebabkan
oleh trauma..
haha..
tu kalau makan gelojoh sangat..sampai tergigit bibir..

yang ni kat bahagian lelangit..
nak telan makann pon susah..
sakit ooo..

haa.. yang ni kat bahagian
gusi gigi depan..
 tapi x semua ulcer tu cancer..
nanti ada yang nangis pulak karang..
weee~~~^^

-gee-





Sunday, May 5, 2013

monolog dalaman..0505

14 comments
salam..

sabar gee..
sabar..
hari ni je..
tinggal beberapa jam jer lagi..

lepas ni hang nak tipon mak ngan ayah hang..
tipon lah puas2..
diorang sibuk tu..
diorang jage peti undi..
(cube menyedapkan hati)

rasa x terlambat lagi gee nak cakap..
selamat mengundi semua..

saya pon nak join korang semua..
dah daftar..
tapi nama x masuk sistem..
sape x undi lagi..
undi yer..^^
peluang datang 5 tahun sekali..
bila lagi..^^

make a wise choice~~~
choose a great leader to work for us..
yeay!!!

-gee-

Saturday, May 4, 2013

auoch.. gigi ku patah!!!

31 comments
salam..

di jadikan cerita..

satu hari ajoy main2 bola dengan kawan beliau..
sungguh gembira hati beliau..
malang tidak berbau..
gedebuk!!!

-mama!!!papa!!! ghighi ajoy patah..
(sambil berlari-lari teresak-esak kearah mamanya yang tengah masak di dapur)
-mama ajoy panik..
ape yang perlu dilakukan?
jadi ape?

jadi..
cerita hari ini ..

kan ramai yang ade anak yang bawah umur..
gigi mereka pun baru tumbuh..kan..
anak2 biasanya..
suka main kejar sana.. kejar sini..
lepas tu jatuh..
biasanya.. bila kanak2 jatuh..
terutama bahagian kepala mesti benjol sana sini..
ha.. itu penting bagi ibubapa untuk merawatnya..letak antiseptic atau ape2 yang patut..
itu dari segi perubatannya lah..

yang gee nak cerita hari ni..
andai kata suatu hari nanti..anak2 jatuh kemudian sesuatu terjadi kepada gigi mereka..
kalau gigi mereka patah atau tercabut..
jangan risau!!!!
gigi tersebut boleh diselamat kan..
jadi tindakan pantas ibubapa adalah sangat penting dalam masa2 yang genting ni..^^

tetapi hanya gigi kekal sahaja yang boleh ditanam semula kedalam soket gigi anak2..
gigi susu.. x payah yer..^^

hmm.. bila gigi tersebut tercabut dari soket gigi..
apa yang perlu Ibubapa buat adalah..
pegang yang putih jer..

1. cari gigi tersebut dan pegang bahagian crown yang putih..jangan pegang bahagian akar!!

2. basuh kalau kotor dengan air paip yang sejuk dan masukkan balik kalau boleh..kalau kanak x boleh terima..(sebab sakitkan..)

3. pegang jer gigi tu kat soket tu.. kalau dah masukkan dalam soket, gigit sapu tangan yang bersih dan pergi jumpa dr gigi dengan segera
susu segar tau..jangan susu penuh krim pulak..

4. kalau x boleh nak letak balik..jangan risau.. masukkan gigi kedalam susu segar(bukan susu segar atau low fat ke..x boleh..) atau air suling. kalau xde.. boleh letak dalam mulut kanak2.. antara pipi dan gusi mereka..(jangan tinggalkan mereka..takut tertelan pulak..^^)

5. kemudian terus pergi jumpa dr.gigi!!!

biasanya kanak2 berumur 7 hingga 10 tahun lebih tinggi risikonya gigi patah atau tercabut sebab tulang gigi mereka masih lembut ketika itu..

ingat.. anak2 yang patah gigi ni, kita kena bertindak cepat untuk selamaykan gigi tersebut..
takkan kita nak biar anak kita gigi rongak masa muda2 kan.. takkan nak pakai gigi palsu kecil2 lagi..
kesian mereka..^^

sampai di klinik gigi.. doktor gigi akan beritahulah apa treat ment yang sesuai..^^

okaylah .. itulah cerita yang gee rasa patut untuk beritahu kepada semua..
sampai2 kan yer..
ini maklumat yang penting yang perlu diketahui oleh orang ramai..
cume tulah..
susah nak tengok iklan kesihatan kat tivi tu..kikiki
peace^^
senyumlah..kerana ianya adalah sedekah..

-gee-




Wednesday, May 1, 2013

mak cik cleaner sambilan..

33 comments
salam semua..^^

hari ni saya ishtiharkan diri..

saya menjadi cleaner sambilan dekat klinik saya..yeay!!!

saya dan Y kat clinic menggayakan "kaki" masing2 yang awesome..sampai malu lantai tu..
nampak x?
mereka dah blushing..^^

kenapakah hal seperti ini terjadi?

ya..
kain baju ini sudah lama saya pakai..
baju ini adalah pemberian mak sedara saya..
hampir 90% baju kurung saya orang kasi..
pakaian mereka semasa zaman muda remaja..
say pula jenis yang suka menerima..
jadi kebanyakan baju saya..
adalah bukan saiz saya..

kemudian getah dipinggangnya pula semakin terik dah kurang sesuai digunakan..
lagi2..kebesaran badan saya sentiasa berubah-berubah..
(tapi sekarang dah maintain..weee~~~)
percayalah..baju ini saya dapat semenjak saya tingkatan satu..
hahahaha..dasyat x? boleh pakai sampai sekarang..hahaha..

jadi.. hal2 seperti ini menyebabkan 
kain yang longgar..walaupon dah lipat ala2 kain pelikat dah..
saya sudah menjahit bahagian pinggangnya beberapa kali..
masih lagi ia melunjur ibarat gaun pengantin..
saya seronok membantu mak cik cleaner membersihkan lantai2 di klinik..hahaha..
(okay saya tipu)
kadang.. tersepit2 kain ni kat kerusi yang beroda..huhu

p/s: saya biasa beli baju kurung waktu raya jer..wahahaha..
jimat x!!!
jimat sangaddd~~!!!

tapi saya memang suka baju yang lama2 ni kat klinik..
kalau saya pakai baju raya saya.. 
melilap lilap pulak..
sakit mata pak cik cermin tengok..weee~~~

kalau solat.. kot kain camni.. jangan pakai ye..
ketuk kepala tu..kalau pakai jugak..^^

-gee-





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template