Tuesday, July 30, 2013

minggu yang sibuk..^^

41 comments
salam..
kawan2 yang dirahmati..
maafkan saya.. sebab suka buat janji kosong..
(kosong.. kosong.. kosong..* lagu najwa)

kita sangat sibuk menguruskan hal2yang berkenaan..
lepas tu.. kita nak kena tunggu keputusan peksa kita..
kita balik rumah pon 1/8(dah dekat nak raya..)
lepas tu.. satu baju raya pun kita tak beli lagi(nampak x.. kita sangat sibuk..)

semalam kak liza dengan cik talib datang..
mereka menjemput barang..(hui penoh kereta..wakaka)
segala peti ais, bakul2, baju2, toto, bantal2, doraemon2..
semua mereka angkat.. wuaaaahhhhh!!!
(banyak rupanya barang kite.. ^^)

tapi kita nak share something ni... nak tahu x?.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

yela2.. nama kita ade siti kat depan..^^

yeay!!!!!!!
kita dah jadi doktor..hurp2!!!!!!

terima kasih atas doa kalian semua(tears!!!!)
kita janji(sambil angkat tangan sebolah)
kita akan jadi doktor gigi yang terbaik, amanah dan comel

uh!!! hari ni pon kita ada benda nak kene setelkan kat pusat pengajian..huaaaa..(penatnyer!!!)
tatata..

-gee-

Thursday, July 25, 2013

tok tok!!!!! sang doraemon nak kembali mengganas ni muahahaha..^^

26 comments
salam...

hai semua2..
yeay..
kita sudah habis periksa..
yeay..
baru jer tadi..
dan tangan kita terasa sangat gatal ni..(sambil garu tangan dengan kertas pasir)
wuiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!! dah lama x tulis entry yang ilmiah kat sini nih..(sila maapkan die )

sebaik jer keluar kat dewan peksa tadi.. saya terus..
yeay!!! boleh update blog!!
hahahahaha(maapkan die lagi sekali..)
jadi.. sekarang masa saya bertawakal kepada Allah..huihuihui..
jom doa!!! semoga boleh lulus.. 
dan saya boleh balik tolong mak ngan ayah tanam pokok getah..yeay!!..
(besaq cite2 hang na.. pegang pisau getah pon x pernah..)

tapi saya balik lambat lagi..(cis!! dem!!)
uhuk2!!sorrtttt2!! (saun ifek hembus hingus kat tisu..)
nak bukak puasa dengan mereka.. wuarghh!!!!
takpe2.. saya akan tunggu saat itu..(tik tok...)

nanti saya singgah blog awak2 semua eh..
sian ade yang rindu kat kite.. uhuk2!!!(terharu!!!!!)

malam nanti saya update pasal benda lain pulak..hahahahahaha(kalau sempat..mihmihmih..)

-gee-

Saturday, July 6, 2013

Alhamdulillah.. satu fasa dah selesai..^^

33 comments
salam semua..
eemmmm...
dekat lah sikit..^^
nak cerita ni..
huhuhu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ALHAMDULILLAH..
saya telah lulus ujian requirement yang melayakkan saya mengambil exam..
nak lepas ujian requirement ni sangat lah susah..
kalau x lepas.. saya kene extend 6 bulan atau setahun lagi..
(serius saya cakap.. saya x larat dah..uhuk2..)

saya nasihatkan..
andai ade yang berhajat nak jadi dr.gigi ni..
hati mesti kuat sangat!!!!!(ini sangat serius!!)

(sebab die? saya tak reti nak ceritakn ape yang kami sebagai pelajar pergigian kat sini hadapi.. ade research dibuat.. stress dikalangan pelajar pergigian adelah paling tinggi berbanding pelajar jurusan lain..)

dan kak liza menangis dapat tahu say lepas untuk ambil exam..
nampak x?(baru adapt ambil exam)
mak saya sangat risau..
terima kasih mak...^^

saya bersyukur sangat..
setelah berhempas pulas selama 5 tahun disini sebagai pelajar pergigian..
3 tahun lebih bergelut dengan dunia perubatan..
setahun setengah berhempas pulas pula melengkapkan requirement yang banyak setinggi gunung himalaya..
(citt!!)

macam cabut gigi, bedah sana, belah sini, korek sana sini, nasihat sana sini, 
mana kene gigit dengan budak2..(sakit tau.. sob2)
mana kene marah dengan doktor..(untuk kebaikan saya juga~~~^^")
mana tak cukup masa nak makan..
mana hari2 pikir masalah patient..
mana nak cover ape yang perlu kena belajar..
mana nak pergi ward clerk patient..
mana yang perasaan sebak tengok keadaan pesakit..

semua itu terbayar.. selepas gee lepas ujian requirement..
(sakit kepala tau..)
sedih juga ramai kawan yang ramai x lepas..
(tapi gee kene lihat ke positif side..ade hikmah nye..)

jadi lebih kurang 2 minggu ni gee bakal hadapi exam final terakhir sebagai pelajar pergigian..
doakan gee ye..
InshaAllah , dalam masa sebulan ni.. gee memegang ijazah pulak yang lama gee nanti kan..
(5 tahun tuu!!!)
dan seterusnye.. kembali ke pangkuan keluarga..
dan giliran gee pulak membalas jasa ibu bapa.. yeay!!!

Ya Allah, bantulah hambamu ini melepasi exam kali ini..

p/s: mungkin gee dah x update blog selalu..tapi gee kalau ade masa lapang.. gee bosan2 ke.. gee lawatlah blog korang.. hehe..^^
pray for me ye!!! yes!!
gee!!! you can do it!!! hurp!!!(sambil loncat2..^^)

-gee-



Tuesday, July 2, 2013

entah ape2.. jelmaan kedua!! yes!!(nak letak tajuk ape pon x tahu..) ^^

58 comments
salam..

semua yang hadir di majlis hari ni..(mula dah..mula dah merepek die tu..)
hari ini..
kelihatan di luar sana..
hujan renyai2..(okay tipu.. sangat lebat..)
berdirinya saya disini..(tengah duduk sambil mkn kerepek..)

saya lama x hupdate blog..kan2..kan2..
sian korang..
x dapat nak baca entry merepek saya..(kan2..kan2..)

haritu saya balik secara tergesa2..
kelantan cuti hari ahad.. jadi kami dapt cuti 3 hari..(yeay!! tu pon kire lama tau..)
tanpa sempat bagitahu kak liza dengan acik talib mengenai pembalikan anaknya ini..
saya pon terus menumpang kereta kawan yang buat konvoi ke johor..
semata2 nak tengok bola..
(ceh.. tengok bola kat stor sukan x boleh ke? melambak kot..)
okay2.. saya bukanlah fanatik bola.. tapi saya suka gak tengok..

"time die melepasi lawan.. yeay.. semakin mendekati gawang gol.. dan tendangan halilintar laksana shaolin soccer pon berlaku.. GOLLLL!!!!!!"

selalunya saya suka sokong yang.. mmmMMMMMmmmm..MENANG yeay!!!!!
wakakaka(maapkan saya..hmmm~~~)

okay dah melencong saya bercerita..
berbalik kepada penceritaan saya tadi...
saya balik sebab nak tengok anak sedara saya.. yeay!!!
saya dapat anak sedara kedua..
yang kali ni lelaki..yeay!!!!(sambil loncat2~~)

ni die.. si hidung tembang..
muhd aqeef ikhwan.. yeay!!!
dengan anak sedara pertama..
cis ..
berebut tablet dengan die..
padahal ade tablet sendiri kot..
apple lagi..
aku samsung jer..
nak mesej ngan awek pon x boleh.. cis..cis.. dan cis lagi sekali..
(nasib baik mak sedara dia baik hati..wakakaka..)

aktiviti kat rumah tersebut...

saya mengajar aqeef ikhwan untuk menyuap sendiri susu dalam mulut mye..
kene berdikari.. mak ayah hang kerje..
nampak x.. muka stress die..wakakaka..
(maapkan saya..)


ye.. saya membantu acik talib buat rumah..
eleh gee.. ko angkat batu 5 ketul pon kecoh..huh..

yes.. dulu acik talib seorang tukang gunting rambut yang berjaya..
dan kedai ini juga bakal diruntuh kan..
sedih!! kenangan kot..
p/s: perhatian budak tu tengah buat tarian salsa..kate ko..^^
hana2..ehmm rindulah..

ni pulak bekas kedai runcit kak liza.. dah terburai segala dindingnye..
bakal jadi beranda..kate acik talib..

ni semua hasil kerja tangan acik talib..
beliau pandai bab tukang menukang ni..
dari remaja kot..(beliau hebat..sume benda boleh..)
dah 2 bulan dah..
yelah.. buat sensorang..
harap pekerja kontrak yang lain.. balik pon 2 minggu sekali..
yang pekerja kontrak yang sorang ni ..lagilah.. x balik2..
balik pon angkat 5 ketul je batu..aish..
paling kuat hulur tukul besi..
sapu paku2 yang lebih ketepi..
akhirnye duduk tengok..
(sambil geleng2 kepala..)

yela2..
ramai sangat suruh saya menjelmakan diri..
(bagi jelmaan jer.. nampak seram sikit..)
ade ke macam najewa tu..
mane ade..betul..
macam jennifer lopeh ade lah.. wakakaka~~~
(okay boleh lempang beliau..)

okaylah.. tu je..saje buat entry tah pape..


-gee-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template