Sunday, October 19, 2014

JaMmIng..???

16 comments
Salam..

Nak cerita ni..

Pada satu hari pada malam hari raya haji ..
husband kata.. nak pergi ke seremban nak jumpa kawan2..
kebetulan pula akak ipar gee masuk hospital kat seremban jugak..
sebab nak bersalin..(anak buah ke 4..woooo... dah tua aku ni rupernye...)

Husband pun bawalah gee sekali pergi seremban untuk melawat kak ipar..
pastu dia minta teman jumpa kawan2 beliau..
(dalam fikiran, malu nak ikut.. sebab semua kawan husband totally x kenal..lalala..)

Dah melawat kakak ipar.. 
pergilah berdating sat makan nasi arab kat sana..(best ooo.. kenyang.. )
tempah satu pinggan je..pastu kongsi..banyak sangat..(kiut x?..hahaha)

sesudah perut kekenyangan ding dang..
dalam pukul 10 malam tu jumpalah kawan husband..
mak oiii.. semua lelaki belaka!!! (apa aku nak buat kat sini?)
rasa nak duduk dalam kereta je..tapi husband suruh keluar juga(org maluuuu..)

Ingat jumpa mengeteh gitu2 je..(buat muka slumber je..padahal rasa meletup kepala sebab malu..)
sekali tu mereka kata dah booking bilik untuk jamming..
makkk aiii..rasa nak jerit.. dalam seumur kehidupan dialam fatamoragana ini
tidak pernah sekali gee pergi jamming..(amboi macam hang plak yang jamming ye dok?)

Gee ikutkan je.. nak jadikan ianya pengalaman juga..(nak kenal lebih dalam suami sendirikan..)
masa masuk tu ada sekumpulan budak muda tgh berjamming lagu apa x tahu..
muka mereka terkejut tengok gee(serius x tipu..hahaha)
tau x kenapa?
gee kan pakai tudung labuh..hahaha..(agaknya depa ingat aku penguatkuasa agama kot..)

Dalam pukul 11.30 mlm tu husband and the gang start jamming..
gee? 
drummer je.. (0 0) - kot jadi kompang drum tu..hahaha
gee duduk je dalam bilik tu.. 

Pengalaman pertama..
seronok tengok husband suka..
tengok husband menyanyi, main gitar, main drum..(ooo.. ini rupanya husband kita..)
dah lama x berjamming katanya..
lebih kurang macam ni lah studio nye..
kredit to: speed studio

Lawak gila..pergi studio jamming dengan tudung labuh..
nasib baik x stroke bebudak sana tengok gee.. hahaha

Husband cakap jangan cakap ngan mak ayah beliau...
nanti kena rotan sebab bawa saya tempat macam tu..
hahahah!! cis...
dengan korang takpe kot..muahahahaha(gelak kejam)

Hiburan tu tak salah..
hiburan itu indah..
cuma kita yang menjadikannya halal atau sebaliknya..^^

p/s: Gee baru je nak berkenalan dengan husband.. banyak lagi tak tahu pasal husband ni..urusan keluargakan..lalala  ^^

Friday, October 17, 2014

Entry first lepas jadi mak dara..^^

6 comments
salam...

hai sesumeewwww...
lalalalala..

dah berbulan wey tak update blog ni..
siap kene halau burung layang2 dok buat sarang dalam blog ni..

MasyaAllah.. alam kerja tu memang memenatkan..
sehari sampai ratus ribu-ribu patient nak cabut gigi(ok ni tipu.. ^^)
naik kematu jari halus i tau..

sebenarnya takdelah penat mana pun..
cuma bila dah mendirikan rumahtangga ini(sekali skema pula ayat)
masa semakin mencemburui hubungan kita semua..

okay~~
tipu lagi..
suami kita duduk kat utara\ 
rumah ibubapa kami kat selatan..
dan ya..
saya di tengah2nya...

uwaaa.. rindu weh dengan suami..
tidak boleh jumpa hari2.. T-T

apa?
nak tanya dah ada isi ke belum?
alaaa.. soklan tu dah biasa sangatlah..(huarghhh- menguap~~)
insyaAllah..tu semua rezeki Allah..

p/s: ada nak tanya apa2 lagi x? lalalala..(poyo selebriti.. lempang diri sendiri*)

-gee-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template