Monday, June 13, 2016

silent reader

0 comments
salam semua....

saya sekarang lebih suka terjah blog org dari menulis..
since 2 years ago

takdak idea
busy kerja.. hahaha(puihh)

bye

-gee-

Tuesday, March 15, 2016

InTrOdUcInG..... EnCiK AyMaN QuShAYyI

10 comments


Haiiii..
nama saya Ayman..
ini kisah kami sekeluargaaaaa..
betul..betul..betul...
(sila baca nada intro upin ipin..ahaksss)

Mula2 saya nak menceritakan tentang perihal kelahiran saya..
saya menginap didalam perut ummi saya bermula awal bulan 11 tahun 2014..
masa itu ummi saya dok kalut pindah rumah
abah dapat bertukar kerja dari gua musang ke kuala lumpur 
dan ummi dipindahkan ke raub
mereka tidak sedar saya dah ada bersama-sama mereka

Pada hari pertama abah terpaksa meninggalkan ummi untuk bekerja di kuala lumpur
saya bawakan berita gembira kepada mereka..
ummi, 
saya ada temankan ummi, 
ummi x keseorangan..
ummi sangat suka, gembira sampai rasa nak loncat2 hendaknya..
(okay ini tipu..)

Sewaktu saya dalam kandungan,
saya x memberi ummi banyak masalah
alhamdulillah..
ummi hanya alami alahan 2 minggu 

Tetapi pada satu hari,
1 ramadhan pada tahun lepas
dan pada masa itu, usia saya didalam kandungan baru mencapai 34 minggu
saya dah tak tahan nak keluar
air ketuban ummi bocor,
ummi dan saya masuk hospital
doktor disana cuba untuk menahan saya dari keluar..
pada 3 ramadhan saya tidak bergerak dalam perut,
disaat itu, ummi terus dimasukkan ke dewan bedah untuk menyelamatkan saya,
(pada pagi itu ummi belum sempat mandi dan baru sahaja menelan sepinggan mee goreng..muahahaha)

Ummi,
maafkan Ayman.. Ayman nak raya sama2.. ^^
disebabkan Ayman, ummi kena ganti puasa selama 30 hari..^^
kesian abah duk kalut kehulu kehilir masa ummi kat hospital..
abah yang hari2 jenguk Ayman dekat NICU selama setengah bulan..

p/s: Ayman, lain kali jangan but camni lagi tau.. naik luruh jantung ummi bila doktor cakap awak dah lemas, ummi gigit2 awak nanti.. sila membesar bagaikan juara tau!!^^



masa ni ayman baru 1.9kg, dalam inkubator


Ayman dah 8 bulan.. hureyyy!!
hai semua, sayalah Ayman..
anak ummi dan abah..^^

kbye

-gee-

Friday, March 11, 2016

SaLAm KenAl .. ehh!! ..^^

8 comments
Salam 
kepada semua yang di rahmati dan disayangi...
(eleeee.. rindu dengan kita la tuuu.. wekkk)

Gila lama kita tak bukak blog, baca pun kekadang je..
hahaha...
makin busy hidup ni..
tambah2 dah ada cahaya mata yang sorang tu..

Alhamdulillah..
ayman(ye nama beliau..) semakin bambam..
sekarang stage nak merangkak..
8 bulan dh beliau.. with corrected age 6bln 
(yup, ayman baby pramatang)
dua minggu juga duduk hospital dalam NICU
berat masa tu 1.9kg je..
sekarang nak dekat 9kg..(habih beras mak nakkkk...!!)
risau pulak obes anak aku nnt.. T.T

apa nak tengok gambar ayman???
kene minta izin ummi dia dulu tau..
(00)

P/s: huiii terasa tua mak cik niii.. dedulu cerita pasal doraemon .. sekarang pasal anak pulak..
(dah kena slow2 pasal doraemon ni.. kita dah jadi mak orang.. wuarghhhh!!!!!!)
ayman suka upin ipin je.. doraemon dia x mau... T.T
(nak nangissss......)

kbye

-gee-


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

~KeNaNgAN~hARaPaN~ImPiAn~MaSa HaDaPaN~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template